usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
İkizdere Santralleri
Rize İkizdere Hidroelektrik santrallerine karşı yöre halkını ayaklandıran doçev, ülkemizin menfaatlerini geri plana atarak, sözde çevre ve doğa sevgisi adı altında yöre halkını kışkırtmaktadır.
kayda değer hiçbir faaliyeti olmayan bu stk, Nedense Türkiye enerji üretmeye yeltenince bir anda protestocu kesilmektedir.

hepimizin bildiği üzere alternatif akım hiçbir şekilde depolanamayan enerjidir.
Oysa bir enerji kaynağından beklenen en önemli iki nitelik, kaynağın güvenilir ve sürekli olmasıdır. bunların yanına AC elektriği depolayamadığımız gerçeğide konursa, baraj yapmak insanoğlunun üretebilmiş olduğu en mantıklı çözümdür. Baraj yapma ve enerjiyi suyun potansiyel enerjisi şeklinde depolama fikri, en çevreci, en temiz enerji üretim yöntemidir. buna karşı çıkmak akılla ve çevrecilikle bağdaşamaz.

Çarşı herşeye karşı mantığıyla, düşünmeden, yargılamadan yapılan eylemler ülkemize zarar vermekte ve güngeçtikçe dışa bağımlı hale gelmemize neden olmaktadır.

Rize'de inşaa edilecek olan hidroelektrik santrallerine hep beraber destewk verelim.


gönderen: burakbaba - 18/08/2008 - 10:36
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Duinath Morthaur
(18/08/2008 - 11:22)
Bende anlayamıyorum bu olayı zaten enerjiyi zor bela bulan çoğunu dışardan alan bir ülke haline geldik bu da yatırımcıyı üreticiyi kötü yönde etkilemekte ama her türlü enerji girişimine de karşı çıkmakta üstümüze yok ..Nasıl yürüycek bu işler peki ? Yazık resmen
asyaka
(18/08/2008 - 15:41)
biz bişeyler yapmaya çalışırken kıra döke yaptığımız için halkın böyle tepki vermesi gayet doğal ,dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biriymiş sanırsam bu ortamı koruyacaklarına önce halkı ikna etsinler sonra ülke için yararlı olan yapılır.
Larva
(18/08/2008 - 16:21)
Bu millet adam olmaz. Her şeyi Devletten Bekler sonra Devlet bişi yapıncada cingar çıkarır.

Nükleer santralde kursunlar sonuna kadar destekçileriyim. Bi bizde yok enerji santralleri.Bulgaristan gibi gıçı kırık ülkede nükleer santral var diye bize elektrik satıyor. Denizlerin ırmakların ve göllerin diyarı ülkemde baraj bile yok.
Millet destek versin köstek değil.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.