usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
fınal takvımı



Eminim ki benimle ayni durumda olan az arkadasimiz vardir fakat sizinde durumu anlayip hak vericeginizi dusunuyorum.

2 OCAK 2019

9.00-10.00 almanca (davutpasa)
11.30-13.00 makine elemanlari 1 (besiktas)
14.30-16.00 mesleki secmeli (besiktas)

Yil basi tatilinden hemen sonraki gun programim bu sekilde olmasina karsin cuma gunu tum bolumun hic bir sinav yok.Evet vize haftasina bir gunde 4 sinava giren arkadaslarimizda var ama 2 haftalik final takvimininin ve yil basi tatilinin hemen ardina 3 sinav kondugunu gormek cok uzucu, daha farkli seyler de soylenebilir tabiki.

Evet bizim gorevimiz ogrencilik ama bu bir seylere elestiri getiremeyecegimiz anlamina gelmez diye dusunuyorum.bir seyi elestirince hemen “bunlari soyluyorsan kesin tembelsindir sen ” gibi bir suclama yoneltiliyor tepki gosteren ogrenciye cunku.

Kazanilmis haklari degistiren intibak, aksam saatine konan vizeler derken bununla beraber ogrencisi olmaktan gurur duydugum ve her firsatta cevreme ovdugum okulumdan sogumaya, ve zorla istemeye istemeye derslerime gider hale geldim.

Sizlerle de sikintimi paylasmak istedim vakit ayiririp okudugunuz icin tesekkur ederim...

Iyi calismalar herkese...





gönderen: Carcassian eagle - 14/12/2018 - 15:04
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
moccaco
(14/12/2018 - 15:09)
Her sene seçilen öğrenci temsilcisi tam olarak ne işe yaramakta?
ozdemirr
(14/12/2018 - 15:40)
Dönemin %90´ının öğrenci temsilcisinin varlığından bile haberi olmadığı aşikar ama bu konuyu bir kenara koyarsak bu programları düzenleyenlerin kimlerle istişare ettiğini merak ediyorum. Öğrencilerle olmadığı kesin öte yandan hocalarımız da akşam saat 19:00 21:00 arası sınav yapmayı nasıl kabul ediyorlar onu da aklım almıyor. Memlekette herkes emir kulu anlaşılan kimsede itiraz edemiyor.
thingsweneverdid
(16/12/2018 - 14:50)
Gayet haklı bir serzeniş bence de. 1.vize döneminde de muhtemelen biraz fazlaca kişinin sınavları çakıştı, sonra bir baktık turbo vizesi pazartesiye alınmış. Ben gidip sorduğumda ayarlanabilecek optimum program bu demişti yetkili hocamız. Sonra galiba bi anda daha optimumu bulundu ki değiştirildi, ki pazartesi diğer günlere nazaran boştu 1.vize döneminde de.

Bu hadi nispeten gayet küçük bir şey sayılır, tolere edilir. Zaten servis dersleri falan vardır illaki o cuma günü, top ona atılır geçilir. Olmadı türkçe inkilap falan vardır. Totalde baktığımızda öğrencilerin önemli bir kısmı üniversiteden nefret edecek düzeye geliyorsa, ben o kurumda herhangi bir hoca/yetkili/sorumlu veya memur olsam ve herhangi bir değişime de önayak olmaya çalışmıyorsam eve gittiğimde bu durumdan utanç duyardım, kimse kusura bakmasın. Sadece karar alanlara topu atmakla ne hoca ne öğrenci ne de memur olunuyor, konudan bağımsız.
ka-fa 1500
(19/12/2018 - 16:18)
Öncelikle öğrenci temsilcisi her sene seçilmiyo. Iki senede bir seçilen temsilcilerin de okul tarafından sallandığını zannetmen, ne kadar temiz kalpli olduğunu gösteriyo. Dilerim bu hayat seni kirletmez..
Physical Graffiti
(20/12/2018 - 02:02)
Hiç boşuna yorma kendini. Hepimiz onlarca kez şikayet ettik, dile getirdik, vizeleri yine de gece yarısı yaptılar. Umudum yok artık benim hak arama konusunda.
moccaco
(20/12/2018 - 15:04)
Ben varya elek oldum elek...Kirlenmek ne.
bekir217
(21/12/2018 - 12:13)
Öncelikle öğrenci temsilcisinin her sene seçilmediğini bilmenizi isterim sayın moccaco. Bölümün mevcut öğrenci temsilcisi benim, bunu da imkan buldukça insanlara anlatıyorum,dertlerini dinlemeye ve bu konularda idare ile görüşmeye çalışıyorum. O kullandığın cümle ile nereye varmak istediğini çözemedim lakin bölümün öğrencisi olmam sebebiyle senin de şayet varsa dertlerini uygun bir dille ifade ettiğin takdirde üzerime düşen görev gereği idari birimlere resmi veya sözlü şekilde iletirim. Lakin öğrenci temsilciliği öyle bir hale getirildi ki sanki karar verme yetkim varmış gibi tepkiler alıyorum. Bende hepiniz gibi öğrenciyim,aynı durumları ben de yaşamaktayım. Bölüm bana özel bir sınav takvimi ayarlamıyor ya da bana özel muamele yapılmıyor. Garip ve edepsizce tavırlarla karşı karşıya kalıyorum, kimsenin yukarı da yaptığın yorum gibi bir yorum yapma hakkı yok. Eleştirmek en doğal hakkındır ama her şeyin bir usulü vardır. Lütfen sınırları aşmayalım. Normalde bu dönem yapılması gereken seçimler, sistem değişikliği sebebiyle ertelendi bu sebeple ben daha önce talip olduğum bu göreve devam etme gayreti içerisindeyim.
Dediğim gibi eleştiri yapacaksak üslubumuza dikkat edelim.Herkese başarılar

moccaco
(21/12/2018 - 13:06)
"Her sene seçilen öğrenci temsilcisi tam olarak ne işe yaramakta?" Bu cümlenin üslup olarak herhangi bir şekilde bir kişiyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum.Çünkü ben bu yazıyı sitemkar bir şekilde yazdım.Herhangi bir suçlama duygusu içinde bulunmadım hatta düşünmedim bile.Jest ve mimiklerimi buradan doğru aktaramamış olmam gayet normal çünkü burası yazılı iletişimin olduğu bir ortam.Burada benim tepkim kişiye değil taşıdığı ünvanadır.Günlerce başlık başlık tartışıldı bu konu ama en azından benim gördüğüm kadarı ile kimsenin aklına gelmemiş ola ki böyle bir sitemde bulunmuşum.Burada edepsizlik nerede ? Ben kişiye hakaret,hakareti geçtim tartışma yaratacak bir söz bile söylemeden beni edepsiz ilan etmen çok yanlış.Beni gerçekten tanımış olsan bu ithamında yanıldığını kendin de anlardın ama neyse.Bence üslupta bir problem yok.Dediğim gibi burada bir sitem var ve bu kişiye değil ünvanadır.

thingsweneverdid
(21/12/2018 - 13:12)
@bekir217 muhtemelen elinizden geleni yapıyorsunuzdur ancak öyle veya böyle bir şekilde yeterli olmadığı sanıyorum aşikar, siz de dahil sadece final takvimi değil bir sürü şeyde sıkıntı yaşıyoruz hep beraber. Soruyu şöyle sorsak sanıyorum daha iyi olur, belki diğer türlü kişisel algılıyorsunuz. Eğer öğrenci temsilcisi olarak siz veya bir başkası, haliyle karar verme yetkisi de olmaksızın, şikayetleri görev tanımı gereği idari birimlere iletiyorsa ve sonuç olarak bunlar idare tarafından alenen umursanmıyorsa, öğrenci temsilcisi görevi ve tanımı gereği zaten işlevsiz kalıyor demektir. İşlevli olduğu durumları da yadsımıyorum bu arada, ancak idarenin ve birkaç kişinin ağzına baktığımız gerçeğini değiştirmiyor bu durum, yani hem öğrenci temsilcisi olarak sizin, hem de diğer öğrencilerin tüm bu kararlara en ufak etkisi olamıyor, sadece gidip ricacı olmak dışında görev tanımı gereği. Bu durumda herhangi bir öğrenciden farkınız kalıyor mu zaten, sizin de belirttiğiniz gibi? Durumun kişilerle alakası yok bahsettiğim gibi, öğrenci temsilcisi olmayan biri de yine şikayetlerini bildirebiliyor, o da umursanmıyor sonrasında. Öğrenci temsilcisi ölü doğmuş bir titr yani, anlatmak istediğim bu. Bunda sizin veya bir başkasının yapabileceği pek bir şey yok görünürde. Moccaco´nun sorusu da retorik bir soru zaten, doğrusu ben de farklı düşünmüyorum ve görev tanımı gereği işlevsizliğinin bariz olduğunu görüyorum. Şikayetlerimi idareye bildirecek herhangi bir a kişisine anlatsam, o da gidip bildirse veya ben bizzat gidip bildirsem sizden farklı sonuç almayacaksam o bütün bölüm öğrencilerini temsil eden titrin zaten bir anlamı kalmıyor.

En başta da belirttiğim gibi elinizden geleni yapıyorsunuzdur zaten, ancak siz dahil hepimize daha fazlası lazım sadece. Bu şekilde öğrenciler ve idare tarafı sağlıklı iletişim kurabilmiş olmuyor ve bana kalırsa da bu sıkıntıyı yaratan taraf öğrenci tarafı değil. Rasyonel zeminlerde buluşulabilen, çok açık saçmalıkların kabul görmediği bir yerde muhtemelen siz de daha güzel işler yapardınız. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
ka-fa 1500
(21/12/2018 - 16:04)
moccaco kardeş valla burdan bakinca ´Aaa dur iki de öğrenci temsilcisine sallayalım.´ deyip de yazmışsın gibi duruyor. Ama ben eminim ki o şekilde yazmamışsindir. Seni tanıdığım için değil de ytü öğrencisine yakistirmadigim için söylüyorum.
Dediğim gibi senin bu niyetle yazmadığına eminim. Jest ve mimiklerin olsa iş buraya kadar da uzamazdi, tüh. Neyse sağlık olsun..

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.