usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
gelecek kaygısı
Kendime şu günlerde sorduğum sorudur. Neden böyle bi soru sorar insan kendine ki özgüvenim mi yok yada ´girersin abi bi işe nolcak yeah´ diyemediğim için mi var mı aranızda benim gibi gelecek kaygısına düşenler bundan sonra nolacak diyenler?


gönderen: barbaros - 03/12/2018 - 13:59
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Magina
(03/12/2018 - 14:16)
Ah be kardeşim sormaz olur muyum.Staj yaptığım fabrikada işçi gibi çalışan 2200tl maaşlı mühendisleri gördükten sonra vize döneminde özellikle istemeye istemeye çalışıyorum sınavlara. Şimdiki aklım olsa sağlık tercih ederdim kesinlikle. Tanıdığım yıldız itü mezunu 3 üstü ortalamalı aylardır işsiz adamlar var gördüğümüz çileye değmiyor kesinlikle.
moccaco
(03/12/2018 - 14:29)
Çile kelimesi tam olarak son 2 senemi karşılıyor.
barbaros
(03/12/2018 - 15:04)
ev fiyatları arttı orta seviye bi araç 60k - 70k arasında değişiyor ve hayata büyük çoğunluğumuz eksi başlıyor tamam bizim öyle bi anda çok maaş beklentimiz yokda okul bitince birikim yapacak kadar bile maaş yok ortalıkta yada ben göremedim bir türlü
penguen
(05/12/2018 - 14:14)
allah varsa sonumuzu hayır etsin
yoksa zaten boku yedik
eleman
(07/12/2018 - 00:31)
Arkadaşlar adını vermiyorum bir dizide "Ne zamandır rızkınızı kazanma korkusuna düştünüz" gibi bir cümle geçmişti.Beni açıkçası kendime getirmişti.
Sizede diyeceğim korkmayın.Samiyetle söylüyorum korkmayın.
Kendinizi salmayın, rehavete kapılmayın, okulunuzu bitirin.
Eğer geç bitirirseniz ozaman pişman olursunuz.Kendi kendinize "Niye çalışmadımda okulu en kısa sürede bitirmedim" dersiniz.
Çocukluğumdan beri okullarda öğretilen, yanımdaki sıra arkadaşımlarımın benim rakibim olduğuydu.Bu üniversitede böyle beyinlere kazınıyor.Yok öyle birşey arkadaşlar.İnanmayın.Kimse kimsenin rakibi değil.Sen istediğin kadar diğerlerinden üstün bilgi ve birikime, yüksek diploma notuna sahip ol, eğer olmayacaksa olmuyor.
Olmamasının nedenlerinden biri çalışmak isteyeceğiniz şirketler sadece bu yazdıklarıma bakmıyor, uyumlu olmana, saygılı olmana, insanlığınada bakıyor.Çok şahit oldum etrafımda.
Yapmanız gereken ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNZ İŞte almış olacağınız maaşa bakmadan sebat edip işi öğrenip tecrübe kazanmak kendinizi yetiştirmek.Sonra zaten eğer işinizde iyiyseniz isim yapıyor bu sefer siz iş teklifi alıyorsunuz.
Üniversitede hep bir yerlere girip oralarda çalışmaktan bahsedilir.Bu yerler kurumsal firmalar olur genelde.Kurumsal firmaları sktr edin.İş kurumsallaşmamış küçük yada orta ölçeklilerde öğreniliyor.Çünkü bu gibi yerlerde eksikler, hatalar, yanlışlar daha çok oluyor.Sizde bu sıkıntıları çözüyor hep bakış açınızı değiştiriyor hem tecrübelerinizi arttırıyor hemde piyasada isim yapıyorsunuz.
Kurumsal olan firmalarda zaten düzen oluşturulmuş.Size genelde imza atmak kalıyor.
Belli bir zaman sonra zaten kendi işinizi kurmak isteyeceksiniz.
Başkasının yanında çalış çalış nereye kadar diyeceksiniz.
Ne uzuyor ne kısalıyoruz diyeceksiniz.
Tamam şuan piyasa bozuk ama inanın bana 1 seneye kalmaz düzelecek bu hep böyle olmuştur tecrübe ile sabittir.İÇİNİZİ KARARTMAYIN.
eleman
(07/12/2018 - 00:46)
Size başka bir tavsiyem arkadaşlar eğer boş vaktiniz varsa yatmayın, her zaman cafelerde takılmayın.İster mesleğiniz ile alakalı olsun ister olmasın biryerlerde çalışın.İsterse amelelik olsun arkadaşlar yadırgamayın çalışın.Elinize ufakta olsa para geçecek ki bu belli olmuyor bazen kısmetiniz açılıyor başka bir yerden bir iş paslıyorlar bide bakmışsınız ay sonunda elinize çok sağlam para geçmiş.Bu size çok fena özgüven artışı sağlayacak.Elde etmiş olduğunuz tecrübeler iş konusunda sizi dahada olgunlaştıracak.
Siz sanıyorsunuz ki bütün köşebaşları tutulmuş.Yok öyle birşey. Piyasada ister mesleğiniz ile alakalı olsun ister başka meslek dalları olsun iş bilmeyen saçma sapan mal adamlarla dolu.Kaç tane karşıma çıktı böyle adam saymakla bitiremem.
Bu adamlara işi bilmedikleri için mal demiyorum arkadaşlar yanlış alamayın.Ellerindeki işi öğrenmedikleri için mallar.
Şunu demeyin yani ulan bizde bilmiyoruz işi.Piyasaya çıkacaz bizide mal gibi görecekler.Adam senelerden beri işin içinde ama bakıyorsunuz bir s..kim bilmiyor.
eleman
(07/12/2018 - 00:59)
Başka birşey daha anlatıp bitireyim.
Bi arkadaşım kriz nedeniyle işten çıkartıldı.Yalan yok kendi söylemesi abi 250 ye yakın yere CV gönderdim.2 si aradı gel görüşelim dedi.Gittim onlarda olmadı dedi.Benim firmadada eleman açığı var.Dedim gel çalış ama senin bilgi ve birikimlerine uygun değil daha düşük seviye iş.Arkadaşlar iş onun gibi bir adam için bildiğiniz amelelik.Adam geldi çalıştı.Ortalama 15 gün sonra adama telefon geldi.Yeni yapılan hava alanında şef olarak işe başladı.
Sizi bilmem ama ben ilahi yargıya inanırım.Belki 15 gün amele gibi çalışmayıp işe burun kıvırmış olsa belkide diğer işte olmayacaktı.Adam çalışma konusunda sebat etti daha iyi, kendi mesleği olan işi kazandı.
ka-fa 1500
(08/12/2018 - 07:18)
Biraz daha anlataydin :)
startechnic
(11/12/2018 - 02:14)
elemanın dedikleri birebir doğru hepsine katılıyorum. Biraz sabır işi ve şunu beğenmiyorum yok burda çalışmam gibi triplere girerek bir yere varılmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
oliç
(11/12/2018 - 07:55)
eleman´a katılıyorum bir kısım hariç, kurumsal firmalara girin en azından sistemi oturmuştur kim hangi branştaysa işini yapar karışanı edeni olmaz , küçük firmalardan bi b.k öğrenilmez ne iş yaptığın belli değildir, kişi sayısı az olduğu için patronlar s.ikicek gibi gözünün içine bakar acaba kaytarıyomu diye çalışanlarda dahil hele ki mühendizseniz her yaptığınız gözlerine batar (çekememe ihtimalleri veya kıskanma tahminimce), bide böyle yerlerde teknisyenler vardır köy ağası gibi takılırlar sanırsın dükkan babasının malı
eleman
(11/12/2018 - 14:37)
Oliç arkadaşım doğru söylüyorsun sana katılıyorum.Kurumsal firmalarda karışanın edenin olmaz, dediğin gibi sistemi oturmuştur.Ama oturmuş olan sistemin sana katacağı sınırlıdır ve oturmuş olan sistemde çalışanlar çok kıymetli değildir.Yani şunu demezler " Yaw bu adam on numara bu adam bizde çalışmaya devam etsin.Bu adamı elimizden kaçırmayalım".Firma maddi sıkıntıya ilk girdiği anda kapıyı gösterirler yada farklı yaptırımlar uygularlar.Kriz nedeniyle kaç bin tane adam işinden oldu.Philips´e imalat ve arge çalışması yapan bir firma tek kalemde 785 tane eleman çıkardı.Yıllardan beri aynı firmada çalışan insanlar bunlar.Bu firma krizin geçeceğini bilmiyor mu biliyor.Çalışanları çıkartması mantıklı mı mantıklı, çünkü yapmaz ise karı düşecek yada batacak.Ama şunu da biliyorlar oturmuş sistemleri var, yeni gelecek olan elemanlar kalifiye olmasa da sıkıntı yok.
Oturmuş olan sistemde kim gelirse gelsin yapacağı bellidir ve senin yaptığın işi bir başkası kavrar ve kısa bir sürede yapar.
Genel olarak bu kurumsal firmaları kuranlarda bir zamanlar küçük ve orta ölçekli firmalarda çalışıp işi öğrenmiş ve kendi işine yönelmişlerdir.Sonrasında yatırım yapa yapa büyümüşlerdir.İş adamlarının hayatlarını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Size ISRARLA ama ISRARLA MC.DONALDS´ ın nasıl MC.DONALDS olduğunu gösteren ve sıkılmadan izleyeceğiniz THE FOUNDER filmini izlemenizi tavsiye ederim.Filmi izleyin isterseniz sonra daha önce yazdıklarımı okuyun.Sonra istişare edelim.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.