usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ıskav burs başvuruları başladı!
İklimlendirme Sektörü Yıldızlarını Arıyor!

Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV) tarafından YTÜ Makine Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerden 3.sınıfta İklimlendirme dalını tercih eden ve burs koşullarını sağlayan 25 öğrenciye burs verilecektir.

Burs Başvuru Koşulları
a. YTÜ Makina Fakültesi İklimlendirme Dalı öğrencisi olmak ve devam ettirmek
b. Başvuru sırasında toplam not ortalamasının en az 2.50 olması.
c. Bursun devamını isteyen öğrenciler için İklimlendirme Dalına ait derslerinin not ortalamasının en az 2.50 olması.
d. Disiplin cezası almamış olmak

Son Başvuru Tarihi 15 Ekim 2018 Pazartesi Günüdür!


***Burs Başvuru Linki***

https://goo.gl/forms/rcATqa9OUdUsW3N13


gönderen: sercanA - 02/10/2018 - 10:04
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(03/10/2018 - 07:41)

Üstüne para veriyorlar bu dalı seçsinler diye...

Bir de slogan belli "İklimlendirme Sektörü Yıldızlarını Arıyor!". Küçümsemiyorum kardeşim ama o işi gitsin Kırşehir Ünv. makine ya da Gümüşhane Üniv. makine okuyan adam yapsın. Madem "Yıldızlar" diye kendimize gaz veriyoruz ama hedefini yüksek tutmayı bilmiyoruz. Öte yandan sadece hedef koymak da değil amacı uğruna çalışıp, didinmezsek bizden bir halt olmaz, kendimizi zorlamıyoruz.

Ben 3 sene önce inşaat müh.´leri sadece saha işi, elektrik müh.´leri sadece elektrik tesisatı, makine möhendisitleri de sadece ısıtma-havalandırma tesisatı yapmaya devam ederse döviz 7´yi bulur dediğimde bu platformda 20-30 tane iklimlendirmeci üstüme yürüdü, demediğini bırakmadı.

Sene 2018, üretim, tasarım, imalat, "kendi malımızı üretip ithalat yapmamız lazım" gibi laflar duymaya başladım. İyi, güzel; demek doğru yolu bulmaya başladık. Peki "Bu uğurda ben ne yapıyorum?" diye soruyor muyuz? Özden Hoca Makine Müh. Giriş dersinde bir slaytta birim ağırlık başına fiyat listesi yayımlıyor. O liste çelikten başlıyor, beyaz eşya, Samsung cep telefonu, F16 uçağı gibi 10-15 tane ürünün kg başına fiyatları yazıyor ve hocamız saolsun lafta eksik kalmadan işte bunları üretmemiz lazım diyor. E sonra da iskav bursu, iklimlendirme, kaskad sistem kurulumu diyor. Pardon da, bu ne perhiz lahana turşusu? Bizim tesisat-sistem kurulum mühendisliği yapmak yerine o kazanın kombinin veya tesisat elemanının her neyse, TASARIM ve İMALATında çalışmamız daha doğru değil mi? Marka yaratmak daha doğru değil mi?

Valla ben hiçbir zaman pes etmedim şuanda 7 ay oldu mezun olalı, 7 aydır işsizim ama herhangi bir işte sadece 3-5 kuruş para kazanmak çalışmak yerine; bu ülkeye birim ağırlık başına fiyatı yüksek ürünler üretmek, teknoloji üretmek temel ideolojimdir. Bunun için de kendini geliştirmeye devam ediyorum. Size de tavsiyemdir. Bu ülkeye niş iş üretmek lazımdır diye düşünüyorum.

Saygılarımla...

makinaci651
(03/10/2018 - 10:21)
fikirlerin çok güzel ama bu sektöre gönlünü vermiş emekçi mühendis kardeşlerimize saygısızlık olmuyor mu bu yazdıkların?(İklimlendirmeci değilim) Herkesin çalışmak istediği alan gönlünde yatan aslan ayrı. son olarak inşallah allah gönlüne göre verir seninde
n\a
(03/10/2018 - 13:10)

Yanlış anlaşılmasın; bu alana gönül vermiş, yıllarını zevkle bu alanda çalışarak hayatını idame ettirmiş insanlara gerçekten bir lafım yok, hatta kimsenin de bir lafı olamaz tabii ki de. Benim lafım milletin zorla aklını çelip, öğrencilerin bilip bilmeden, öğrencilere üstüne para vererek milleti bu alana çekmeye çalışanlara. Şunu kabul edelim ki YÖK, Milli Eğitim, TSK Güçl. Vakfı gibi birkaç kurum hariç kimse kimseye hayrına burs vermiyor Türkiye´de sonuçta.

siyah_beyaz
(04/10/2018 - 06:21)
Vito degerli yorumlarin icin cok tesekkur ediyorum.
napcan62
(22/10/2018 - 09:20)
Arada girip bakıyorum buraya neler olmuş diye. Konu gözüme çarptı. Geç de olsa ikinci yoruma bir şeyler yazasım geldi.

Değerli Vito Corleone, öncelikle bu konu tamamen tercih meselesidir. Kendi açından değersiz gördüğün sektör sadece ülkemiz için değil tüm ülkeler için önemli bir konudur. İnsanların üretmeden önce bulunmak istedikleri ortam konforlu ortamdır. İklimlendirme sektörünü ülkemizdeki basit konutlara indirgeyemeyiz.

Iskav´a bağlı akredite bir firmada çalışmaktayız. Test, Ayar ve Dengeleme hizmeti veren bir firma kendisi. Özellikle ülkemizde değeri sonradan anlaşılan konulardan. Neden bu konuya değindiğimi sorarsan eğer, enerji dediğin şey gün geçtikçe değer kazanan bir konu. Bizim işimizde direkt enerji optimizasyonu. Bu neden önemli. Çünkü ısıtma, soğutma ve havalandırmanın en temel öğesi enerji. HVAC olmadan herhangi bir yapı oluşturman imkansız hale geldi neredeyse. Peki doğrusunu yapmak? İste bu noktada değerli MÜHENDİSLER devreye giriyor. Senin değersiz ve hatta gereksiz gördüğün şey inan bana insanların geleceği. İhtiyacımız öncelikle enerjiyi doğru kullanmak. Ondan sonra üretmek. Bir örnek vereyim sana. Biliyosundur belki pompalar dünyada yeterince enerji harcayan ürünler. 3 adet (2 asıl+1 yedek) pompa olan bir yere test yapmaya gittik. Otomasyona bırakılmış pompalar. Ayarları ve testleri yapılmamış. 3 pompa yüzde 87 ile mecvut ihtiyacı karşılıyor gözüküyor sistemde ve öyle çalışıyor. Biz testlerimizi ve ayarlarımızı yaptık. Sonucunda 2 pompayı yüzde 90da çalıştırarak aynı değerleri sağladık. Buradan edilen karı düşünebiliyor musun? O pompaların yıllık kaç Kw elektrik tükedeceğinden haberin var mı?

Yine büyük ve üretim yapan bir firmaya gidilmiş benden önce. Adı bende kalsın. Sadece bizim verdiğimiz önerilerle tüketimleri yüzde 60 azalmış. Düşünebiliyor musun aynı işi yüzde 60 fazla enerji yaparak sağlıyorlarmış. Demem o ki her sektör değerli ve her sektörde iyi işlere ihtiyaç var. Sana tavsiye hiç bir zaman yapılan işi küçümseme. Çünkü sonuçta bir iş ve birilerinin doğru yapmasını ihtiyacı var bu ülkenin.

Saygılarımla.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.