usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
soldaki eğitim kursu ile ilgili
Arkadaşlar dikkatimi çekti sol tarafta bir eğitim kursu var. Maşallah baya da ciddi piyasada iş yapan programları öğretiyor. Fakat benim kafama takılan bu programlar lisanslı mı ? Ticaret işin işine girince bu firmalar baya ciddi cezalar verebiliyor. Evde kurduğun crackli solidworks veya ansys´e benzemez, bu firmalar ciddi araştırıyor direk avukatla şirketin kapısına gelirler aman dikkat.


gönderen: sylarfb - 21/09/2018 - 02:22
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(21/09/2018 - 03:03)

Kurumda kullanılan programların lisanslı olup olmadığını bilmiyorum ama senin de dediğin gibi Ticaret işin işine girince bu firmalar baya ciddi cezalar verebiliyor ama kendin evde kullanacaksan öyle ev interneti üzerinden belirleyip akşam evine polisle dayanmazlar yani. Zaten öyle bir karar alsalar dünya üzerinde milyonlarca evde milyonlarca kişi SolidWorks ya da CATIA kullanıyor hangi birinin peşinden koşacak. O yüzden için rahat olsun ama böyle kendi şirketimi kurayım da crackli kullanayım deme.

n\a
(21/09/2018 - 03:27)

Bu arada ben bu kuruma daha 1. sınıfken gitmiştim, çok erkendi aslında ama Fluent haricinde çok memnun kalmıştım. Solid ve CATIA´dan çok memnundum(hatta konstrüksiyonu sevmemin nedeninin buna bağlı olduğunu düşünürüm) ama Fluent´ten hiçbir şey anlamadım keşke gitmeseydim. Fluent´ten İranlı bir hoca vardı ve Türkçe´sini bazen anlayamıyordum, konuşması biraz değişikti. Zaten 2. sınıfın 2. dönemiydi ve Fluent´i kavrayacak teknik bilgiye sahip değildim.


Ama CATIA´da Murat Hoca(kurumun müdürü olup, ayrıca kalıpçılık işiyle de uğraştığı için çok uzun süredir (zannedersem 12 sene filan olmuştur) CATIA kullanan bir dünya harikasıdır) dersime girmişti. Zaten dikkat ettiyseniz a305´te gönderileri paylaşan "murat_ustuntas" adlı kullanıcı. Kendisini Linkedin´den de takip edebilirsiniz. Az şey öğrenmedik ondan, çok sağolsun var olsun. Hem çok deneyimli hem nerede hata yapabileceğimizi ve "bak çizerken şurda hata yapabilirsiniz, şuna dikkat edin" diyen birisi. Birçok kişiye de tavsiye ettim ve birçok kişi bu dershaneden ders aldı, hepsi de "İyiki gitmişiz" dediler. Ben çok memnun kaldım, CATIA´yı bana sevdiren ve insana ağabey gibi yaklaşan, yardımsever Murat Hocama teşekkürler.

Murat hocam bunu okuyorsan size saygılarımı arz ediyorum. Beni hatırladınız mı bilmiyorum ama hani 2013´te yanınıza gelen o zamanlar böyle hafif şişman bir çocuktum :) "Bu kurslar biraz erken senin için ama okul bilgisi çok kullanmayacaksın" demiştiniz. Hatta Window 8 için Solidworks problem çıkartıyordu ve siz kurmuştunuz. Çok sağolun hocam, her şey için teşekkürler.
NOT: Bu arada Fluent meselesini daha sonra 3. sınıfın başında açmıştım size ve "Sen derslerini hallet, ne zaman vaktin olursa gel ücret almadan tekrar başlatırız" demiştiniz, umarım unutmamışsınızdır :) Fluent öğrenmek istemiyorum artık, ısı ve akıştan bıktım, o yüzden gelemedim kusura bakmayın ama şu işleri bir yoluna koyunca ziyaretinize geleceğim. Sevgiler, selamlar, saygılar hocam...

defansagel
(21/09/2018 - 03:42)
Kurslarda bilgisayar labaratuvari gibi sistem vardır.Solidworks vb firmalar kurslara özel kurs lisansı ile programları satarlar.Yani kursa gittiğinde kursun pc sinde lisanslı program kullanırsın


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.