usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Başkalarının Pazar Kavgaları
Pazar Kavgası yanında mutlaka bir propaganda aracı ile beraber gelir. bu propaganda aracı tüm toplumun benimsediği eğilimler üzerine yoğunlaşmıştır.

Propaganda aracı olarak en çok istismar edilen din, milliyetçilik, demokrasi ve çevre duyarlılığıdır.

Bu propagandaların maşası olarak kullanınlar ise her zaman en pahalı faturayı ödeyenler olur. aynen ıraklı kürtlerin demokrasi adına ülkelerinin işgaline göz yummaları gibi. aynen çevre adına bergamalı köylülerin alman eurogold firmasına karşı boğaz köprüsünde yürümeleri gibi.

Dünyadaki en büyük altın stoğuna sahip olan almanya, altın rezervini çıkarmak, işlemek ve ekonomik koşulları nedeni ile piyasaya arz etmek zorunda olan ülkelere karşı o bölgelerin halklarını maşa olarak kullanmaktadır. kendini çevre için duyarlı sanan zavallı bergamalı köylüler alman vakıflarının finanse ettiği panellere katılmış, aynı şekilde istanbula gelmiş, meclise yürümüş, çevre bakanı ile görüşmüş, ve nihayetinde soyunup boğaz köprüsünü trafiğe kapatmışlardır. TV karelerinde köylüler bunları yaparken arka plandaki almanlar hiç kimsenin dikkatini çekmemiştir.

Olaya basının ilgisi yeterli miktarda çekilmiş, tüm basın kuruluşları bilip bilmeden siyanür kelimesini duyan herkes gibi beyinlerinden vurulmuşa dönmüş, konuyla ilgili dezenformasyon çalışması meyvelerini vermiş, tüm sivil toplum örgütleri ve sağ-sol partilerde olaya karşı tepki uyandırılmıştır.

Sonunda olan Türkiyeye olmuş 11 milyar dolarlık altın rezervi toprağın altında kalmış, bergama gibi 13-14 ayrı noktada bulunan rezervlerin hiçbirine bu olay nedeni ile yatırım yapıp altın cevherini çıkaracak firma bulunamamıştır.

Bunları dile getiren ve kitaplaştıran Necip Hablemitoğlu katledilmiş, o köylüler ve belediye başkanları bir paçava gibi kenara atılmış ve nihayetinde olay kapanmıştır.

İşin gülünç tarafı siyanürü bahane eden almanya dünyanın en büyük 2. siyanür üreten ülkesi olup, bu kimse tarafından sorgulanmamıştır.
TÜBİTAK'ın konu ile ilgili raporunda bergama ovacık altın madeninin atık suyundan hergün bir yetişkin 35 litre su içse bile vücuda bu dozun hiç bir yanetkisi olmadığını belirten raporu gözönüne alınmamış, yapılan dezenformasyonda Ege denizindeki ve egedeki tüm canlılığın bu siyanürden etkilenceği gibi akılla bilimle hesapla kitapla uyuşmayan tezler öne sürülmüştür.

aynı vakıfların şu anda kimleri finanse ettiğini araştırırsanız kimin, niçin, ne amaçla, kimler tarafından maşa olarak kullanıldığını anlamak pek te güç olmuyor.


gönderen: burakbaba - 08/08/2008 - 12:27
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Larva
(08/08/2008 - 17:21)
Ahlaksızlılığın En Yüksek Oldugu Yerlerden Ahlak Kitapları Yazılmış Bize Ders Verilmeye Çalışılmış.

Bilgisizliğin En Yüksek Oldugu,Medeniyetin ve Uygarlığın Eksik oldugu yerlerde bize aynı şeyleri Satmaya Kalkmışlar.

Amerika İsrail İngiltere. Nüklerin Babası varken elinde İrana nükleri Yasaklıyor.

Türkiyede ki bilinen Altın rezervleri 2 trilyon dolar.

Kağıt paralar devletin elindeki altına göre basılır.

Bu altınlar çıkarılırsa.Paramızın değeri düşmeden 2 trilyon dolar değerinde para basabilecez. Bu nedemektir biliyormusunuz.???


Bütün dünyayı terazinin bir köşesine, Türkiyeyi Bir köşesine koyun Türkiye ağır basar.

Binlerce Yıllık İran Kültürünü Saolsun Medya inanılmaz bir karalama Kampanyasına girmiş. Aradan cımbızla çektiklerini Bize yansıtmış.

Bunun Sebebi Yarın ki Amerika işgalini Legalleştirmek Topluma Kabullendirmek.

Halkının Memnuniyetini,Zenginliğini Teknolojide Durmadan ilerlemesini dışarıya ve kapitalizme bağlı olmadan ilerlemesini yansıtmadan, sırf amerika ve israil terorizmine karşı dik durdugu için karalama Kampanyası düzenle.


Türkiye Zamanında.UÇak fabrikası Kurmuş(Kayseri).

Zamanında Araba fabrikası Kurmuş(Devrim Model Araba-Eskişehir)

Eften püften sebeplerle Kapatılmış.


Ordumuz silah üretmeye başladığında hemen dış güçler el koymuş sen 5 üretiyorsun.Gel 3 verelim

Neden 3 veriyor. bi dönem sonra bizi iice kendilerine bağlıyolar.

Üretimi durdurmuşuz Fabrikaları kapatmışız.

ülkemin topraklarının altındaki zenginliğin(uranyum-petrol-dogalgaz-fosfat vs. vs....) bir kısmı çıkarılsa türkiye deki 70 milyon insan oturdugu yerden maaş alır.


Bor Madenlerine zaten Değinmiyorum.O Konuda da Tekeliz sözde Ama biz değil Başkaları kulanıyor.

Eselim
(09/08/2008 - 15:10)
[i]Türkiye 1937 den itibaren,sadece dış ülkeler değil,aynı zamanda içerdeki hainlerin tertibiyle,önce Büyük Önderinin yavaşça cıvalı ilâçlarla zehirlenerek öldürülmesi ve hain bir planın sonucunda bugüne gelindi... Haberlerin hep perde arkasına , ve bundan faydalananları arayarak incelemeliyiz. 1960 yılından bu yana üni.öğrenciliği ve çalışma hayatı boyunca (filli boyanın kurucusu,stfa zemin lab. mdlüğü,ve halen Fen Fak Kimyada Uzman) ,Türkiye nin sürekli yanıltıcı bilgi baskısı altında tutulduğu gibi
,bu hipnoz edici yanıltmayı uydurma gündemlerle örterek,ve de eğitimi ve ruhsal yapısı zayıf insanları kullanarak,Ülkenin en güzide kurumlarının da buna kapalı gözle katıldıklarını gördüm ve görüyorum... Siz gençlerin bu tuzak dolu tertibi analiz ederek ; benim gibi her on yılda bir oynanan entropiyi ve histerezisi yaşamamak için dikkatli olmanızı rica edeceğim. Taraftar olmanız gereken partiler değildir. Dikkat etmeniz gereken iyi adam kötü adamlardır...
Atatürkün 1930 larda gördüğü gerçeği,görmeli ve mantıken kabul etmeliyiz. Bu konuda , O büyük Dehanın işaret ettiği büyük bir kütlenin temsilcisi olduğumuzu idrak ederek,işi ehline vererek ,damarla-
rınızdaki asil kan ve sahip olduğunuz yüksek zekânın
gereğini kabul ederek; Dünya fetbazlarının içimizde de taraftarları olduğunu unutmadan stratejiler üreterek ,en hakiki mürşitin İLİM olduğunu unutma dan ,gerek çalışmaların ilim ve yatırımların teknolojik olmasına yüksek derecede inanarak dikkat etmeliyiz.
Anadolunun özbeöz TÜRK olduğunu feryat edip öldürülen ve sesleri örtülen bilim adamlarını ve araştırmacılarını unutmayın. Onlar mensup olduğunuz ULUSUN sembolleridir. SİZlerde yapıp başardıklarınız la Sembolleşerek aradaki boşlukları dolduracağınız dan ATATÜRK ve benim gibi naçiz insanlarda inanmaktadır. Türkler medeniyet taşıyıcılardır, SİZ lerde onların değerli evlatlarısınız. Eğer sizler birbirinize samimi ve dürüst çalışmalarla destek verdikçe, Sizler,çocuklarınız ve tüm Türk Ulusu (sevmediğim bir kelimedir ama,her alt guruplarıyla), teknolojik,ekonomik,bilimsel,sosyal, ve uzak dursak da askeri zaferlerin sahibi olacaksınız. Başarılar ruhta ve akılda doğar,uygulamayla gerçekleşir.Eminim ki,sizler bu zaferlerin mimarları olacaksınız,unutmayın başarı yolunun üzerinde gizlenen fikirsel mayınlarını unutmayın. Okuduğum yazılar, beni sevindirdi, çünkü bazı arkadaşlar; Bugünün gençlerinin duyarsız olduğunu,mırıldanıyor lar .Tabii ki onlar bugüne kadar,yanlış bir anlamayla,
sopalarla döğüşerek yapıldığını kabul ettiler. Unutmayın,fikriniz farklı olabilir,ama, her genç bir değerdir,istiklal marşını söylerken gözleri yaşarıyorsa,yabancıların karşısında,sizinle omuz omuza geliyorsa,bilinki,Sizler GÜÇlüsünüz,1984 de Libya da Koreli jeolog gencin dediği gibi eksiğimiz TEKNOLOJİ..... Kazanmamız gereken budur. Sizler bir araya gelince,dedikodulara değil gerçekleri araştırıp karar verirseniz, USA,Rusya,İngiltere ve diğerleri ,elbette zorluk çıkaracaklardır,ama,Sizi yıkamazlar. OĞUZ KAANın ok demeti gibi olun,dedikodularla birbirinize düşman olmayın. Düşman yurt dışında ve bir miktar gizlisi de içerde. İmtihanı geçmek kolay değil bilirsiniz.:)
Hayatınız başarılarla dolu olsun. Selamlar.
burakbaba
(10/08/2008 - 14:29)
sen beşe üretiyorsan biz üçe verelim olayı

Bu süzme kapitalist mantığıdır.

İngiltere demiryolları kurulduğu günden bugüne değin zarar etmektedir. ama hiç bir ingilizin aklının ucuna bile demiryollarını kapatmak gelmemiştir. neden?
Çünkü halka hizmet etmektedir. kar etsede etmesede o kurum baki kalacaktır.

Küçük amerika özentisi kendiliksiz yöneticilerimizin bizlere söylediği şu KİT zarar ediyor satalım, bu kurum ağır geliyor özelleştirelim mantığı bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik facianın temelindeki düşüncedir.

Size soruyorum

bugün kim emlak bankasının yaptığı bahçeşehiri, ataşehiri, bahçelievleri, ataköyü kurabilir kim? ne olduğu belirsiz adı sanı duyulmamış, ıvır zıvır firmalar maket üzerinden para toplayarak 10 sene sonra teslim yüzde bilmem kaç faizle, hiç bir kontrolden geçmeyen uyduruktan evleri millete peydahlamaktadırlar. bin tane adamın kıt akıllarınca ürettikleri kapitalist çakması sistemleri bugün ellerinde patlamıştır.

Sen kim oluyorsunda Atatürkün kurduğu kurumları satıyorsun??

Peki kim sümerbankı kurabilir? kim tekstil sektöründe Türkiyenin lokomotif olmasına öncülük edebilir?

Üç tarafı denizle çevrili ülkemizde denizbankı kurup liman ve deniz taşımacılığı sektörünün gelişmesini günümüzde hangi banka sağlayabilir.

ve ziraat bankası köylünün çiftçinin sıfır fazili tohum gübre ambarı, ülkemizde tarımın modernleşmesinin, verimliliğinin artmasının öncüsü..

Geçmişi unutmayalım arkadaşlar Tansu Çiller ülkede hayvan üretim maliyeti yüksek diye kapıları açmamışmıydı, bunlar değilmiydi çiftçiye buğdayı ucuza üretemiyor diye savaş açan?? Sen ziraat bankasını kapitalist bankasına çevir, mazotu 3 ytl'ye ver çiftçinin belini bük, tohum şu kadar gübre bu kadar derken çiftçimizin buğdayı pahallıymış. 150 yıllık osmanlı bankasını batıran beceriksiz kapitalist ayhan şahenkin oğlu ferit bugün bize ntv'de akıl vermeye kalkmasın.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.