usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mentorluk projesi
YTÜ Mentorluk Projesinin hızla büyüyen Makine Mühendisliği ayağında bizimle beraber bu yolda yürüyecek yeni takım arkadaşları arıyoruz. Sen de değişimin bir parçası olmak istiyorsan internet adresimizden hemen başvurunu yapabilirsin.
http://www.ytumentorluk.com/takim-uyesi-basvuru/


gönderen: Ozgeb - 20/09/2018 - 10:12
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(20/09/2018 - 11:05)

Mentörlük, girişimcilik aslında çok önemli konular kabul ediyorum ama maalesef Türkiye´de rağbet görmüyor. O yüzden bu Young Guru Academy´ler, liderlik sempozyumları filan hepsi tıraş. Bir de "Sen de değişimin bir parçası olmak istiyorsan" ifadesi kullanılmış, pardon ama neyin değişimi kardeş? Hani çok değişmek, iradenizi kuvvetlendirmek istiyorsanız spor yapın bence. En azından zorluklara göğüs germeyi öğretir.

Ben derim ki; adam gibi kırın dizinizi, oturun kıçınızı üstüne derslerinize çalışıp en az 3.00 ortalama ve daha da mühimi YDS´den hatta IELTS´den belli bir puanı alabilecek bir İngilizce ile mezun olun bizatihi gerisi gelir.

Kendi fikrimdir, yoksa herkes başvurabilir tabi. Mezun bir kardeşinizden naçizane tavsiyedir.

Hadi eyvallah!

Bir dost...

moonloop
(20/09/2018 - 13:40)
Merhaba,
Oncelikle dusuncene saygi duyuyorum fakat belirtmek gerekir ki mentorluk ve girisimcilik cok ama cok farkli kavramlar.
Mentorluk belli bir konu hakkinda senden daha deneyimli ve bilgili birinin sana yol gostermesidir.
Bu projede yapilan, YTU Makine Muhendisligi bolumunden mezun olmus bilgili ve deneyimli mezunlarimizin ogrencilerle gonullu olarak bir araya gelmesi ve ogrencilere mentorluk yapmasindan baska bir sey degildir.
Ben mentorumdan cok sey ogreniyorum, hic olmasa bir insan taniyorum benimle ayni yollardan gecmis ayni siralarda okumus...
Yapmak istedigin seyde bilen birinin yaninda olmasi ve sana destek olmasinin neresi kotu olabilir ki...

sinan123xx
(20/09/2018 - 14:39)
ben başvuuştum kimseden bir dönüş almadım
moonloop
(20/09/2018 - 15:58)
Mentee basvurulari ekim ayi icerisinde baslayacak. Tarihi burdan, instagramdan vs. duyururlar. Su an mentor basvurulari aliniyor.
SivaslıMakineci
(20/09/2018 - 16:27)
Makine mühendisliği Mentee Başvurusu sona ermiştir diyor.

n\a
(21/09/2018 - 02:53)

@moonloop mentörlükle girişimciliğin farklı şeyler old. ben de biliyorum. Sadece ikisine de aynı kefeye koyarak muamele yaptım. Hatta arkadaş mentörlükten bahsettiği için YGA(young guru academy(çok da akademi ya))´dan bahsettim. Hatta bunlara e-ticaret´i de ekleyebilirim.

Ben bunların ders olması gerektiğini düşünüyorum. O zaman metiye filan gerek kalmaz. Yani mentee dediğin kişi sana Makine Elemanları dersi anlatmayacak zaten sen de biliyorsun. Ben müfredat değişecekken İstanbul Dün Bugün Yarın, Çevre ve Ekoloji, Toplumsal Yapılar gibi kıytırıktan dersler yerine bunları koyalım diye Alp Hocaya da söyledim, hak da verdi ama tek başına Alp Hoca ne yapsın. Çok bir menti filan arıyorsanız a305´e takılın, inan baya bir yol gösterici olur

moonloop
(21/09/2018 - 06:00)
Oldukca farkli konulardan bahsediyoruz. Mentorluk sureci iki kisi arasinda ilerleyen temelinde fayda saglamak olan bir surec kaba tabirle bir usta cirak iliskisi. Bu projenin basligi altinda konustugumuz icin proje odakli cevaplar veriyorum. Burda yapilmaya calisilan sey sadece Yildizlinin Yildizliya mesleki anlamda gonullu olarak yardimci olmasi. Bir baska bakisla da kimi arkadas ediniyor bu sayede kimi network...
YGA gibi ornekler de eminim cogu kisiye fayda saglamistir, fakat yine farkli bir konsept.
Senin bahsettigin konuya gelirsek evet dersler farkli olabilir bu cok baska bir konu.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.