usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
muhendislik tamamlama sistemi
Sadece Türkçe ve matematikte temel düzeydeki soruları yaparak mühendislik okumaya hak kazanılabileceği saçmalığına kesinlikle katılmıyorum, ALES gibi bir sınavdan 60 puan alarak mühendislik diploması almaya hak kazanmak; takdir edersiniz ki bizim emeklerimize ve bu mesleğe büyük saygısızlıktır.Okulumuzun itibarının bu duruma düşürülmesine kayıtsız kalmak mümkün değil. 4 yıllık mühendislik eğitimini 1 yıla sığdıran bu uygulamaya okulumuzun dahil olmasını istemiyorum.Bununla ilgili yapabilecegimiz birseyler olmali okula mail attim ve dilekce verin cevabini aldim, sadece 1 dilekce hicbirseyi degistirmez.Lutfen bu duruma kayitsiz kalinmasin arkadaslar soz konusu kendi emeklerimiz kendi meslegimize yapilan saygisizlik.


gönderen: s12345 - 20/09/2018 - 00:20
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(20/09/2018 - 04:13)

s12345 HAKLI.
Geçende bir firmaya başvurmuştum, hem design engineer hem de konstrüktor ilanının ikisine de başvurdum. Bildiğiniz gibi konstrüktör genelde 2 yıllık makina bölümü, konstrüksiyon, makina resmi gibi bölüm okuyanlardan oluyor. Ben de maaş sorun olmaz, yapılan iş olarak sevdiğimden başvurmuştum ve görüşmede konstrüktör olarak da değerlendirilmek istendiğimi söyledim. Olmaz, onun değerlendirilmesi ayrı dediler, ayrımı var dediler.

Aslında doğru, yapılan iş benzer ama değerlendirilme farklı olmalı ve aynı şekilde madalyonun öbür yüzünden teknikerlere de kısa yoldan oldu bittiyle mühendis olması doğru değil. Sanki o kadar üniv. sınavına hazırlanmamız, geceleri uykusuz kalıp çalışmamız filan hepsi boşmuş maalesef.

Bir dost...

s12345
(20/09/2018 - 05:06)
Bu konuda ayni fikirde olanlar lutfen hicbirsey yapamiyorsaniz en azindan mail atin okula ,cok zamaninizi almaz. Yazdigim mail asagidaki gibiydi onu yazmaya da useniyorsaniz kopylayin iletin en azindan birileri rahatsiz olduğumuzu görsün.Ortada büyük bir saçmalık dahasi haksizlik var sonucta .

YTÜ Makine Mühendisliği mezunuyum.Sadece Türkçe ve matematikte temel düzeydeki soruları yaparak mühendislik okumaya hak kazanılabileceği saçmalığına kesinlikle katılmıyorum, ALES gibi bir sınavdan 60 puan alarak mühendislik diploması almaya hak kazanmak; takdir edersiniz ki bizim emeklerimize ve bu mesleğe büyük saygısızlıktır.Okulumuzun itibarının bu duruma düşürülmesine kayıtsız kalmak mümkün değil. 4 yıllık mühendislik eğitimini 1 yıla sığdıran bu uygulamaya okulumuzun dahil olmasını istemiyorum ve okulumuzun bu konuda hassas davranmasını rica ediyorum.


liplip_163
(24/09/2018 - 08:52)
Aynı mantıkla DGS içinde dilkçe yazmak gerekmez mi?
kskn
(04/10/2018 - 05:18)
Öncelikle ben de sana katılıyorum ama şunu da bilmek gerekli.

1.si kuzenim 4 yıllık Yapı öğretmenliği okudu ve derslerinin yüzde 75 i inşaat mühendisliği ile birebir aynı belki biraz hafifletilmişidir ama dersler sonuç olarak isim ve içerik olarak aynı.

2.si Bu adamlara sen böyle bir bölüm acıyorsun sonra diyorsun ki kardeş senin bölümün artık iş yapmıyor boşuna okudun biz teknik öğretmenliği kaldırdık. Üstüne size verdiğimiz yapı denetim de çalışma 15000 m2 ye imza atma yetkinizi de kaldırdık. Eeee bu okuyanların suçu ne. Burada tabi kide devlet suçlu.Mağdur olan teknik öğretmenler ve biz mühendisler

3.olarakta liplip_163 arkadaşın dediği gibi dgs için de bu konu geçerli.
s12345
(04/10/2018 - 05:42)
Dgs konusunda da ayni durum gecerli haklısınız o konuda da ayni düşünüyorum.Fakat devlet suçlu diyerek işin icinden çıkamayız. Yapı öğretmenliği ders içeriğini arkadaşımdan dolayi ben de gayet iyi biliyorum ve gördüğüm içerik ve sınavları mühendislik derlserinin yanında cok daha basit ama ders saydirmaya gelince ayni kefeye konuyor.Ben okudugum bölüme bu saygısızlığı kaldıramıyorum ve elimizden gelen tek şeyin dilekce vererek en azindan okulda farkindalik yaratarak zararin neresinden dönülse kardir diye düşünüyorum.Yapabilecegimiz farkli birsey varsa hukuki olarak ona da açığım.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.