usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
şaşırmadım
Şu okulda bir gün olsun olması gerektiği gibi bir süreç yaşanmayacak mı? İnsanların ön şartlı ders mevzusunda okulları uzarken bu ders seçim döneminde bu ön şart konusunun kaldırılması niye? Bu şartı sağlamak için yaz okulu yapanlar okulları uzayanların çektiği bu sıkıntı neden. Şu anda Difi bile veremeyen adamlar Turbo, Statik bile veremeyen adamlar Mak El 2 alıyor bu adamlar kontenjan tutsun paşa paşa diğerleri de hakkını aramak için çırpınsın. Kaç senedir bu okuldayım her sene yaşananlarla hala şaşkınlık yaşayabiliyorum, daha ne olabilir ki diye düşünürken sağolsun YTÜ beni şaşırtmayı başarabiliyor. Tüm bu problemlere rağmen bir muhatap aradığınızda da kimse sizi sallamıyor adam yerine konmuyorsunuz. Sizinle gerekli iletişimi sağlamak için görev yapan memurlar bile sizi sallamıyor siz ona muhtaçmışsınız gibi davranıyor, suratlar beş karış, agresif. Her an nerden darbe yerim başıma ne gelir korkusuyla üniversite hayatımı geçer bu nasıl iştir aklım hayalim almıyor.
Kontenjan artırımı yapılıyor duyuru yok her sene duyuru yapılan bölümde bu yıl duyuru yok. Ders seçiyorsun, Bitirme alıyorsun, Proje alıyorsun adeta köşe kapmaca oynuyorsun. Kim önce gelirse o kazanır. ‘ Eeee ben bu dersi almak çok istiyordum.’ ‘Olmaz kontenjan dolu seçseydin.’ Sanki bedava yemek dağıtılıyor da bir birimizi ezip, birbirimizle kapışıp almamız gerekiyor. Dönemindeki zorunlu derslerde bile kırk takla atıyoruz dersi alayım diye.



gönderen: keysersoze - 16/09/2018 - 05:52
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
piranha_
(16/09/2018 - 06:03)
+1 pazar günü saat 12:20 de duyurusuz kontenjan arttırmak neden? Bizim her seferinde bu bilgisayarın başında oturmamız mı lazım?
keysersoze
(16/09/2018 - 06:04)
MMG´ ye bir de Etik getirildi bu yıl. Etik? MMG´ye etik, yıldızlılar bitik.
n\a
(16/09/2018 - 07:06)
tek şansımız, ön koşullar geri gelmesi + kontenjanların artması. o durumda alabilme umudumuz olur onun haricinde yine kontejanı saniye farkıyla kapanlar doldurur..
mhnds10
(16/09/2018 - 08:10)
yazık çok yazık

makinaci651
(16/09/2018 - 11:16)
Ararsan kim neden sallasın seni hak aramak böyle olmazki burda ağlayacağına bu durumu dilekçeyle bilgi edinme kanunu kapsamında yönetmeliğin neden uygulanmadığını resmen sormak daha mantıklı olmaz mı? Cidden burda ağlayanlara çok gülüyorum az mantıklı olun yazın bölüm başkanlığına onlar arayacak sizi emin olun dilekçenizi elden değil postayla yollayın göreceksiniz paşa paşa onlar sizi arayacak
barbarbarbaros
(16/09/2018 - 13:55)
Şimdiki derdiniz insanlar okulu neden bitirebiliyor, o mu? Önşartların kaldırılması geçici olarak bir çok karışıklığı engelledi. Aksi olsaydı o zaman hapı yutmuştuk.

Buna kızacağınıza neden yeterli kontenjan yok ona kızın.
keysersoze
(16/09/2018 - 15:31)
Onca yazılandan sonra çıkarılan sonuç insanların bitirebiliyor olmalarına sitem olduğunun düşünülmesi gerçekten komik.
Yapılan bu değişiklik ile birilerinin mağduriyeti giderilirken bir başkasının mağdur edilmemesi gerekir ki adalet yerini bulsun. Kimsenin kimseyle bir alıp veremediği yok.
Yazıyı daha net okuyacak olursan bu yıl ki olay dışında genel kontenjan sıkıntısının söz konusu olduğu da yazmakta. ´Oluşan yeni durumdan kazandığınız avantajları korumak pahasına başkalarının mağduriyetlerini ya da emeklerini hiçe saymamanız gerekir.´ Bu platformu hocaların da takip ettiği bilinmekte, olur da görülür de belki daha makul bir çözüm bulunur.
makinaci651
(16/09/2018 - 15:46)
Hani ne mağduriyet yaşadınız tam anlayamadım şunu söylemek istiyorum onlarca yönetmelik var bilmem ne var ama siz bunları talep edince var bunları eğer talep etmezseniz işin başında olanların kafalarına göre iş yapması kadar normal birşey olabilir mi?

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.