usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
dal seçimi
3.sınıfa geçtim.Dal seçmeli dersi almam gerekiyor.Hangi dalı seçmem gerektiğini bilmiyorum.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Her daldan arkadaşlar yorum yaparsa iyi olur.


gönderen: batu49 - 12/09/2018 - 11:57
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
ObiWanUmudi
(13/09/2018 - 12:00)
seçmen gereken diye bir şey yok. Nelere ilgin varsa oraya yönelmen mantıklı olacaktır. soruların varsa yanıtlayabilirim
hqn1
(13/09/2018 - 12:42)
Sahi öyle bir şey vardı değil mi:)Dersleri seçebilirsen stajlarını ona uygun yapabilirsen o belgeyi de alabilirsin diyorum.
talatabi
(16/09/2018 - 15:23)
dal saçmalığına o kadar takılmayın, daha bir işe yaradığını ne duydum ne gördüm.

enerji yönetimi de al motor konstruksyonu da. konstruksiyon tekniği de al imalatta kalite de.
dizel motor teknolojisi de al hidrolik pnömatik de.
tabi aynı havuzda olabilir bu yazdıklarım,hatırlamıyorum.
kısaca sen makinecisin, her konuda ufak da olsa bişeyler öğren. bir konuda uzmanlaşmak muhabbeti üniversitede pek olmuyor. çalışmaya başladığın firmadaki konuda uzmanlaşırsın zamanla belki ama 3-5 dersi aynı bölümden alıp dal belgesi olunca örneğin imalat mühendisi gibi bişey olmuyosun. zaten hepsi slayt dersleri 2-3 kitap okusan kafada bişeyler şekilleniyor. tavsiyem çok yönlü olun her konu hakkında fikriniz olsun. bir konu açıldığında hiçbir fikrim yok demeyin.
kalıp imal tekniği alın mesela, ders zor açılıyor zor geçiliyor ama çok şey katıyor. sonlu elemanlar alın program kullandırmıyolar malesef ama en azından bişeyler öğrenirsiniz.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.