usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
dolar kuru
Ne diyorsunz?Şu anda 6.2 TL dolaylarında.


gönderen: hqn1 - 10/08/2018 - 09:05
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
heisenberg
(10/08/2018 - 09:31)
Ocak´ta mezun olacaklar en şanssızlar olacak. Kriz öyle bir vuracak ki ülkeyi. Başvuracak iş ilanı kalmayacak bence. Bunu düşünüp planlarını ona göre yapsınlar(Artık ne yapabilirlerse) İşi olan arkadaşlar da armudun sapı üzümün çöpü demesinler işlerinde sorun varsa bile işlerinden çıkmasınlar. Çok pişman olurlar.

Ev alacaklar almasın beklesin fiyatlar inanılmaz düşecek.

Mezuniyetini düşünüp çalışırım öyle öderim diye bedelli askerlik kredisi çekecek olanlar varsa bence bir daha düşünsün. Belki de bedelli askerlik cazibesini kaybedecek. 15 bin tl´yi oraya gömmektense 6 ay işsiz bekleneceğine askere gitmek mantıklı olabilir.
Görünmezadam
(10/08/2018 - 09:48)
@heisenberg belirsizlik ilkelerini yazmışsın:) yorumların korkutuyor. Şuan işsizlik sürecim başladı bile benim:(
heisenberg
(10/08/2018 - 10:04)
@Görünmezadam elbette söylediklerim tahmin ve ekonomi uzmanı değilim ama ilgiliyimdir. Ohal var diye iflaslar yapılmıyor. Bir çok şirket konkordato istedi. Akp özellikle yerel seçimlere kadar olayı bir şekilde devam ettirmek istiyor ama yapabileceğini sanmıyorum 2-3 ay sonra patlar diye tahmin ediyorum.

Emlak balonu zaten patlayacaktı. İnşaat mühendislerinin durumu makinecilerden de vahim olacak.

Adım adım Stagflasyona gidiyoruz. Stagflasyon da ekonominin durması ama enflasyonun hala artması demek. Olabilecek en kötü senaryo


myman
(10/08/2018 - 10:32)
epey büyük bir şirkette çalışıyorum, ekonomik kriz inanılmaz kendi hissettiriyor. küçük müşteri iflasın eşiğinde, işler epey az. devletle iş yapmadan ayakta kalmak imkansıza yakın.kemer sıkma politikası izlenmeye başladı. durum vahim, aşırı memnun olmamama rağmen mecbur çalışmaya devam edeceğim.
Magina
(10/08/2018 - 13:09)
O değil kimsenin umrunda değil gibi.Muhalefet partilerinden adam akıllı ses yok. Vatandaş desen ay sonu param yatsın yeter kafasında.Televizyonda o ses Türkiye falan oynuyor hala adam akıllı haberi bile yapılmıyor. Hükümet desen allah peygamberden başka bir şey demiyor hala Amerikayla restleşme peşinde kanal istanbulu yapma derdinde. Dolar fiyatından iyi para kazanmış birisi olarak üzülüyorum ülkeme veya ben mi bu kadar çok takıyorum her şey normal mi bilmiyorum.
talisca
(10/08/2018 - 13:22)
DOLAR YAŞ
n\a
(13/08/2018 - 06:36)

Ben bir şey sorabilir miyim ya;

Herkes yok Amerika yok Trump yok rahip yok papaz yok bilmem ne diye bir yerlere suç atıyor da bir Allah ın kulu da çıkıp şunu demiyor mu:

"Ula gardaşım madem ekonominin bu hale düşmesi bu kan emicilerin b.k yemesi, anladık da; yahu siz hiç mi ÖNLEMinizi almadınız?"

Yani bu şuna benziyor: "Ben üniversiteyi kazanamadım." diyen bir öğrenci var, "Neden kazanamadın, e hani notların yüksekti, hani sürekli denemelerdeki puanların artıyordu, hani yükselişteydin de komşunun çocukları seni kıskanıyordu..." diye soruyorsun, verdiği cevap şu;

"ÖSYM´nin oyunu, sorular açık değildi, paragraflar çok uzundu, kaydırma yaptım" bilmem ne.

Açık ve net. Olay aynen bu. Bu, milleti aptal yerine koymak başka bir şey değil bu.


SivaslıMakineci
(13/08/2018 - 07:51)
Burada hükümetin ekonomi ve üretim konusundaki hatalarını yazmaya kalksak uzar gider fakat şu son günlerde yaşananların tüm faturasını hükümete kesmek yanlış olur die düşünüyorum.Ekonomiden pek anlamam,çok garip gelmiştir hep ama
Dakikalar içerisindeki akıl almaz sıçrayışlar ekonomik bir savaşın göstergesi.

Bugün Almanya İtalya çıkıp Türkiye´yi neden destekler açıklama yapıyor?Bizi sevdikleri için olduğunu hiç sanmıyorum.Türkiyenin bankalara olan borcunun çoğu ab bankaları ve yaklaşık 80 milyar dolar İspanya ya borç var fransa almanya italya die gidiyor bu sıralama
Türkiye´nin sallanması domino taşı etkisi yapar Avrupa´ da

Sonumuz hayrolsun bakalım neler göreceğiz ilerleyen günlerde

Bir instagram sayfasında da şunu gördüm

´´Bir iki yıl rahat yaşamak için milli egemenlikten taviz vermeyi, diğer ülkelerin içişlerimize müdahale etmesini mantıklı görenler ne hakla kötü bakabiliyor ingiliz mandasını savunanlara? Ne hakla "Atatürk olmasaydı İngilizler analarınızla yatıp kalkardı." diyebiliyor? Atatürk ve Türk Ordusu aç savaştıkları, taviz vermeden bağımsızlık uğruna can verdikleri için kahramanlar ve bilgisayar toplayamadıkları için ´papazı salın yea napıcaz yoksa amerika moruq´ demediler... Manda ve himaye savunucuları düşünüp hareket edin, bu düşünceler bize yakışmaz.


The Godfather
(06/09/2018 - 17:37)
doların gelecekteki olası değerini hesaplamak için, fed in verdiği faiz oranı ile tcmb nin verdiği faiz i oranlayıp, senelik basit bir ön görü yapılabilir.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.