usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ıntibak
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle yeni eğitim planına intibak yapılırken intibak esaslarına uyulmamıştır. Termodinamik 2, Mukavemet 2 gibi dersler herkese zorunlu tutulmuştur. İntibak esaslarına göre seçmeli derslerden birden fazla zorunlu ders doğması durumunda birtanesinden sorumlu tutulmalıydık ve eşleşmemiş diğer zorunlu olan dersler alt dönemlerde kaldığı taktirde muaf tutulmalıydık. Ders sayımız 59 dan 68 e çıktığından kalan ders ve kredi sayısını korumak adına kurallara uymadan intibak yapılmıştır. Aksi taktirde öğrenciler için faydalı bir durum olacaktı ders ve kredi sayısı düşecekti. Ayrıca illa ders sayısı korunmak isteniyorsa intibak esaslarına göre son sınıfa konulan İş Sağlığı ve Güvenliği 1,2 dersleri zorunlu kalabilirdi. Son sınıf dersi olmasına rağmen bu derslerden muaf edip alt dönemlerden ders ekliyorlar. Şimdi herkes alttan ders almak zorunda kalıcak. Son olarak zorunlu tutulan çoğu ders 2. dönem dersi olduğu için 2. dönem kredimiz artmakta ve bu ders seçerken kredi sınırı ve ders çakışma sebebi ile okul uzatma riski yaratmakta. Hep beraber olmalıyız hepimiz itiraz etmeliyiz bu duruma. Mağdur olmamak için birlik olalım arkadaşlar hepinize başarılar dilerim.

http://www.mim.yildiz.edu.tr/images/files/intibak_bologna2018.pdf




gönderen: talhasivis - 26/07/2018 - 05:28
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
rango
(27/07/2018 - 03:55)
Bencese itiraz edelim iş günevliğinden muaf tutmuşlar termo 2 ve tasarım zorunlu olmuş nasıl olacak.
moccaco
(28/07/2018 - 04:37)
Ben anlamıyorum bu işi.Geçen dönem teknik resim 2 verdim muk 2 ve termo 2 den muaf sayılmışım ama kime baksam zorunlu koşulmuş.Neye göre belirlediler bunu o zaman
knopfler
(30/07/2018 - 01:41)
moccaco verdiğin seçmeli derslerle birebir eşlemişler sanırım vermediğin seçmelilerin bazılarından muaf olurken yerine 2. sınıf derslerini falan yazmışlar baya garip bencede.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.