usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
vito´nun artık a305´e yazmaması
Özledik Vito, şuraya uğra da hem biraz keyiflendir, hem de biraz canımızı sık. Enteresan sorularını bekliyoruz.


gönderen: iturkmen131 - 23/05/2018 - 23:55
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Magina
(24/05/2018 - 01:27)
vito adamdır.
makinaci651
(24/05/2018 - 07:50)
adam iş buldu herhalde :)) yoksa yazardı
n\a
(24/05/2018 - 20:29)

Saol İbocuğum. Ramazan ya, Allah u teala inşallah orucumu kabul ve makbul eyler ama inan çok zorlanıyorum, ondan a305´e bile girmiyorum. Allah´ım kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Bir de bekar adamız tabi sahurda yemeye bir şey yok. İftara da ya dışardan dürüm söylüyorum ya da saolsun komşular çorba morba bir şeyler yolluyorlar. Yani öyle ucu ucuna idare edip gidiyorum ama bu iş böyle gitmez. Artık evlenmek istiyorum. Şöyle kara kaşlı, kara gözlü, ince, zayıf, uzun boylu temiz bir aile kızı bulsam ne iyi olur. Bir de teğmen olsa var ya ah bee. Allah a şükür durumum iyi ama bıktım bu çamaşırından bulaşığından ütüsünden bee. Neyse sen nasılsın, neler yapıyorsun?

n\a
(24/05/2018 - 20:32)
Bu arada işe filan girmedim ama Arçelik´le mülakatlar halen devam ediyor. Kişililk envanteriymiş de durum görüşmesiymiş de vaka analiziymiş de bilmem ne. Ben Turist Ömer gibi adamım be çuvallar mıyım. Bu aşamalar aslında İK´cıların insanı karşısına alıp da konuşunca, o insanın ne menem biri olduğunu anlamaktan aciz olduğunun bir göstergesi. Yani mesela ben, beş buçuk senedir İstanbul´da yapayalnız yaşıyorum abiler, bir insanı karşıma alayım şöyle bir yarım saat sohbet edeyim, huyunu suyunu seceresini çıkartırım adamın. Bu İK´cıların dünyadan haberi yok, plaza ağızıyla konuşunca bir iş yaptıklarını sanıp, kendi kendilerine gaza geliyorlar. Ama 2 hafta önce Ford´daydım. Ulan o kadar 5 saat mülakat yaptık boşa gitti 5 saatim, elendim. Ama üzülmedim.

Velhasıl kelam işe girmene kadar, girdikten sonra da hayatını o işe harcamak ve 5 saat bile harcasan da "Feda olsun" diyebilmek için her şeyden evvel yapacağın işi çok ama çok sevmek lazımdır diye düşünüyorum.

glsdyn
(24/05/2018 - 22:43)
Vito okul devam ediyor mu ?
n\a
(25/05/2018 - 01:41)

Yoo ben geçen dönem mezun oldum. Ama siz mezun olmayın. Öğrencilik kadar güzel meslek var mı? Hele bir de sevdiğin bir alanı okuyorsan oh ne ala. Elektrik bedava, su bedava, yemekhanede yemek 1 lira 80 kuruş ki e o da bedava demek.

Şimdi bir fabrikaya girsen AR-GE olmadığı sürece pek de rahat değil. AR-GE´de de çok rahat değil de; en azından görevini tamamladıktan sonra "hoop sen napıyorsun" demez kimse. Ben Arçelik´in üretim müh.´ne başvurmuştum, valla sabah 8´den akşam 6´ya kadar iş, işten çıktın eve geleceksin de yemek yiyeceksin de "Az uzanayım dinleneyim" desen zaten gün bitti. Tabi bunlar da 6´da çıkarsan ki özellikle üretim müh.´leri seri imalatın olduğu fabrikalarda özellikle boool bol mesai yapıyorlar. E cumartesi de çalışıyorsun. Spor yapmak istesen bile, hani inan bir gün olsun "Şöyle bir koşuya çıkayım da ciğerlerimi açayım" diyemezsin. Ulan yaşamayalım mı biz be...

Ama kurban olduğumun askeriyesi öyle mi, saat 5 dedim mi lojmanlara servis hazır. Ha arada bir nöbetin olur, onda da bölük komutanıysan ciple şöyle bir etrafı kolaçan edersin, nöbetçi çavuşa bir vukaat olup olmadığını sorarsın bitti gitti. Hele bir de o Tuzla kasa cipin hırıltısı yok mu... CJ-7 ya da Land Rover-Defender 110. Tugaylar böyle tepe ya da yamaç başlarında olur genellikle. Şehirden uzak yüksek yerlerdedir. Çok soğuk olur geceleri, çok eser. Araçlarda öyle klima mılima yok tabi; motorun soğutma suyunu kalorifere bağlanmışsa, açarsın ordan bir kalorifer. Allah´ım bana bölük komutanı olduğum günü görmeyi nasip eyle yarabbim.
iturkmen131
(25/05/2018 - 14:37)
her zaman olduğu gibi vur dedik öldürdü :D
n\a
(25/05/2018 - 16:21)

Napim canım sıkılıyor işte,eğlence gibi geliyor :) Yoksa bende daha ne hikayeler var :)
glsdyn
(25/05/2018 - 23:26)
Dostum vito, açıkcası ilk başlarda ne anlatıyor bu adam desemde zamanla sana hak vermeye başladım yukarıda yazdığın çalışma koşullarında çok bulundum günüm bittiğinde sabahına aynı şeyleri yaşamanın huzursuzluğunu da tattım hatta o kadar yaşadım ki ilerki evrede hayatı sorguladım neden bunları yaşıyorum diye düşündüm bunun için mi okudum ? Ben küçükken iyi bir üniversiteden mezun olunca devlet bize maaş bağlıyor hayatımızın kalanını öyle yaşıyoruz sanıyordum sonra öğrendim ki iyi bir üniversite iyi bir iş sabihi olmak içinmiş, zaten o günden sonra hiçbir çalışma koşulu beni memnun etmedi tek çıkar yolu kendi işimi kurmak çalışanlarımada insan olduklarını unutmayacakları bir düzen kurmakta görüyorum. İşçiler kardeş patron kalleş olmasın sonra.
n\a
(26/05/2018 - 18:12)

Aynen kardeşim. Yanlış anlaşılmasın ben çalışmayalım veya az çalışalım demiyorum. Ama şirkette harcadığımız saatlerin bir kısmı da boş ve uzun süre boyunca o kapalı alanda görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ya ben boğuluyorum yaa. Hele bir de arada böyle gereksiz İK´cı etkinlikleri, gereksiz işler, sırf toplantı olsun diye yapılan toplantılar beni iyice boğuyor. Bir de öyle fok balığı gibi konuşan kadınlar oluyor ya, onlara böyle odunla vurmak istiyorum. O yüzden ben imalatı seviyorum ama o kadar bilgisizim ki kendi işimi kurabileceğimi sanmıyorum.

glsdyn
(27/05/2018 - 02:07)
Ayen oyle. Bende masabaşı is yerine yari ucretli aktif olacagim bir isi tercih ederim her zaman. Ama maddiyat icinde hayatimin en degerli anlarinda mesaj yapamam doktorumun cok sevdigim bir sozu vardir soyleki; gununun 8 saatini işe 8 saatini uykuya 8 saatini sevdiklerine ayir ve bicbirinden alip digerine ekleme. Hayatım boyunca bu duzeni yakalamaya calisacagim bunun icinde aranan elaman olmak gerekiyir

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.