usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
toyota iş görüşmesi yardım.
Arkadaşlar,

Toyota´da çalışan ya da daha önce buraya iş görüşmesine giden, mülakatları hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Daha doğrusu sormam gereken bayağı soru var


gönderen: fri.badi - 18/04/2018 - 14:40
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
maqnet0
(18/04/2018 - 19:52)
Bildigim kadarıyla ingilizce mulakat olması lazım
n\a
(19/04/2018 - 00:18)

Başka insanlar da görsün bilsin. Bana sayıp söven olsa da elimden gelen bir yardımı da bilgiyi de esirgemem. Toyota´da staj yaptığımızda, iş için alımlarla ilgili de bilgi verilmişti. Bu yüzden birebir yaşayan biri olarak, arkadaşa verdiğim tavsiye mesajını buraya da kopyalayayım;

Öncelikle tebrik ederim ve başarılı ayrıca da mutlu olmanı temenni ediyorum. Ben orda staj yaptım ama iş başvuruları için de olay aynısı. Adım adım prosedürü bilmiyorum ama genel olayı ve mantığını biliyorum ki sana tavsiye edeceğim yegane şey; ingilizce kelime çalışıp biraz speaking alıştırması yapman ve TPS yani Toyota Production System hakkında bilgi sahibi olman. Takt time, Jidouka, Just in Time, yalın üretim, kaizen, kanban gibi başlıkları internetten bir artırırsan çook çok işine yarayacaktır güzel kardeşim. Yolun izin açık olsun, başarılar dilerim.

Bir diğer mesajda da;

Güzel abim mülakat baştan sona ingilizce olmuyor ama ingilizce konuşma kısmı da oluyor. Şöyle yapalım istersen; cambly uygulamasını filan indir, internette cambly için bedava konuşma dakikası kodu veya şifre de bulabilirsin. Ya da başka bir konuşma uygulaması da olabilir. Biraz speaking e ağırlık ver. Öte yandan yazdığım diğer tanımları hemen öğrenirsin zaten. Onun dışında da yapacağın başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Bir de Youtube Anlatan Adamlar kanalındaki teknik videolar da bir bakış açısı olabilir. Benim işime yaramıştı. Bunlara uyulursa mülakattan geçilir diye düşünüyorum. 62 kişiydik ve tek torpilsiz giren bendim. Nasip oldu Allah a şükür. O yüzden bu isler bence nasip, herkese başarılar dilerim.

pack
(19/04/2018 - 17:33)
@fribadi merhaba umarım tanımışsındır beni :)

Hocam orada ben de bulundum vito gibi stajdı benimki de. Orada çalışan yıldızlı arkadaşlarımız var. Tercih edileceğini düşünüyorum.

Oradaki mülakatta sana bir problem verilip sana belirli süre verilip onu ingilizce sunum yapman istenebilir. Tavsiye olarak sunum yaparken balık kılcığı, 5 why, pareto analizi gibi teknikleri kullanman. Toyota bunları çok seviyor. Çok kasılacak bir ortam yok. İstersen özelden orada halen çalışan yıldızlı arkadaşlarımızın iletişim bilgilerini paylaşabilrim, onlar sana hem sunum hakkında hem de diğer konularda yardım edebilecektir :) kolay gelsin hocam.



Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.