usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine mühendisi planlama alanında çalışır mı?
Arkadaşlar merhaba

Geçtiğimiz kasım ayında okulumuzun makine mühendisliği bölümünden mezun oldum. Birkaç aydır iş arayışlarım sürmekte. Bu süreçte arçelik, ford, eczacıbaşı gibi şirketlerle görüştüm fakat çeşitli sebeplerle olmadı.

Şu anda da yine çok üst düzey bir şirketle mülakat sürecindeyim ve olumlu yönde ilerliyor. Görüşmelerde son aşamaya geldim neredeyse. Fakat beni değerlendirdikleri pozisyonun üretim planlama mühendisliği olduğunu ilettiler. Benim bildiğim kadarıyla genel olarak üretim planlama mühendisliği için endüstri mühendisi aranmakta. Bu durum kafamı bir hayli karıştırdı.Sizlerin etrafında planlama alanında çalışan makine mühendisi arkadaşlarınız var mı? Üretim planlama mühendisliğinde teknik konulardan uzak bir kariyer olacağını düşünmekteyim. Bu konu hakkında yalnış bilgi sahibi de olabilirim.

Eğer konu hakkında bilgisi olan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim ve süreç olumlu sonuçlanırsa teklif gelirse kabul etmeli miyim sizlerin de fikirlerini almak istedim.


gönderen: nerzhul - 05/04/2018 - 00:31
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(05/04/2018 - 10:20)
Çalışır. Üretim planlamada kurumsal bir Alman şirketinde 2 yıl part time çalıştım. 5 planlamacı vardı, 5i de makine mühendisiydi. Hatta 2si Alman üniversitelerinden mezun olmuşlardı. Eğer o alana ilgi duyuyorsan çalışabilirsin ama bana çok hitap etmediğini fark edip işten ayrıldım.
TheMakinİST
(05/04/2018 - 11:25)
Hocam planlama mühendisliği tamamen takip. Hiçbir teknik konuda hiçbir şeyden haberin olmaz. Seçim senin tabiki. Firmanın malzeme ürün akışını takip eder. Bizim burda makineci hiç yok planlama da full endüstri. Ancak yapamazsın değil yaparsın ama okuduğun bölüm çöpe gider.
myman
(05/04/2018 - 11:25)
kız arkadaşım da makine mühendisliğinden mezun oldu ve o alanda işe başladı yakın zamanda, oldukça memnun, bir makine mühendisi çok rahat çalışır, endüstriye göre teknik bilgimiz daha yüksek olduğundan ürünleri ve yapılarını da anlamamız kolaylaşıyor, böylece daha gerçekçi planlamalar yapabilirsin
oliç
(05/04/2018 - 16:10)
Parası güzelse yapılır
maqnet0
(05/04/2018 - 16:32)
Teklifi bu noktada reddersen pişman olma olasilığın yüksek ama teklifi kabul eder biraz calisir sonra ayrilmak istersen en azindan tecrubem oldu bana gore degilmis dersin.karar senin tabi
RHINO
(06/04/2018 - 17:46)
arkadaşlar yukarıda açıkladı teknik olarak biraz zayıf kalırsın ancak bu pek birşeyi değiştirmez. Sakın girmemezlik yapma. Bende üst düzey bir firmada Ar-Ge de çalışıyorum bir kaç ay önce üretim planlamadaki makine mühendisi arkadaşım bizim bölüme geçiş yaptı. Diyelim geçiş yapma imkanın olmadı ve 1 yıl planlamada çalıştın. Yanına her türlü kar kalır. Çünkü mühendislik tecrübesi edinmiş olursun. Anlayacağın devam et şu devirde iş bulmak zor. Beğenmezsen sonra değiştirirsin.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.