usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
işsizlik
arkadaşlar 1 yıldır çalışıyordum işten çıktım işsizim,2 ay oldu görüşmelere gidiyoz olmuyor,sizlerde durum nasıl?


gönderen: atarlıadam - 11/11/2017 - 08:12
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
mak24
(11/11/2017 - 10:12)
Şuanda sektörün durumu çok kötü 2 senedir işsiz olan arkadaşlarım var. Büyük şirketler yeni projeler almıyor bu sebepten işe alımda çok küçük ölçekli oluyor. Ohal in etkisi, sanayi sektörünün ve finans sektörünün önünü görememesi büyük etken. Bence bu dönemde çok zorlamadan askerliğin aradan çıkması en mantıklı hareket olur. Ama 2 ay çok kısa bir vakit iş bulmakta biraz daha sabredebilirsin. Ayrıca makine mühendisliğine yeni başlayan arkadaşlar buraları okuyor ise onlara önerim kesinlikle yazılım öğrenmeleridir. Kariyer.net de basit bir araştırma ile büyük sanayi fabrikalarının kaç yazılımcı kaç makine mühendisi aradığını öğrenebilirsiniz. Sanayi 4.0 burnumuzun dibinde. naçizane önerimdir.
ghost87
(11/11/2017 - 11:43)
Merhaba yazılım derken Solidworks Catia mı yoksa (yeni alan/dal için ekstra PLC pıd Mathlab kodlama öğrenmeli?
Kimi7
(11/11/2017 - 11:46)
yazılım derken kodlama programlarından bahsediyor
Magina
(11/11/2017 - 14:18)
Hele ki vize döneminde bunları düşünüp canım çok sıkılıyor ya. Köpek gibi çalışıyoruz lakin aklımız da acaba mezun olunca karşılığını alabilecek miyiz de. Keşke başka bölüm seçseydim diyorum bazen
iversonn
(16/11/2017 - 20:37)
azıcık parası olan bile apartman yapmaya kaydı. sanayide durumlar kötü. satışa yönelin, geleceği parlak.
tenceretava
(30/11/2017 - 00:28)
Arkadaşlar Merhaba,

Üniversiteden mezun olalı yaklaşık 3 yıl oldu. 3 yıldır bu siteye de girmemiştim. Görünce dayanamayıp size fikir olması açısından yazayım dedim. Ben Yıldızdan mezun olduğumda mezun bir öğrenci için orta seviye bir teorik bilgiye ve yine orta seviye bir ingilizceye sahiptim. Mezun olduktan sonra 1 ay içinde kurumsal bir şirkette işe girdim. 2 sene çalışıp askere gittim. Şuan askerden döneli sadece 1 ay olmasına rağmen 2 kurumsal firmadan gayet iyi teklifler aldım. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum. Sadece o kadar da korkmayın. Piyasada yıldız mezunları iyi kötü iş buluyor. Sektör kötü evet ama bu okulun ismi bile size emin olun bir çok kapıyı açar sadece sizin ayağınıza gelen fırsatı kullanıp kullanamayacağınıza bağlı. Tabi bu işler biraz da şans.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.