usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
memnuniyetsizliğimiz
Bence her sene usise, okula, sisteme sövülmesi anlamsız. Okulun sistemi bu artık bunu aşın, kabullenemiyosanız da zorla okutmuyorlar ya. He derseniz ki paket programı biz kabul ederiz her dönem alanlara göre 7 ders fix versinler itiraz etmeyiz diye. Anlıycam. Ama ders seçme konusunda gerçekten özgür bir üniversite hem her dersi istediğin gibi seçebiliyosun, BAyla geçtiğin dersi bile bidaha alabiliyosun. Her okulda yok bu olay. Ayrıca herkes bu problemi yaşıyor, istediği her dersi alamıyor, sen istediğin 10 dersten 8ini alabiliyosan diğer adam da 10unu birden alamıyo. Bence nankörüz arkadaşlar kusura bakmayın


gönderen: mechanidea - 12/09/2017 - 12:46
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
enevre
(12/09/2017 - 13:16)
Sövülmesi de yanlış, senin gibi kabullenmek de yanlış. Ortada bir problem varsa bunun için çözüm aramak gerekiyor.
Tabi ne olursa olsun nankörlük etmek, başını eğip itaat etmekten daha doğru bir hareket.
defansagel
(12/09/2017 - 13:54)
Alttan üstten çok dersi olup çakışıyor diye eleştirmek mantıksız geliyor bana bole bi durumda illaki cakisma olacaktir ,kişiye gore program ayarlayamazlar sonuçta
Ama genel olarak bir dersten çok kalan varsa ona gore cakisma durumlari ayarlanabilir

Bu donem 15 kisi ile baslamasi cok sacmaydi,insan bi 30-40 kisi ile başlatır
RadarX
(12/09/2017 - 14:51)
mechanidea bence sen Okulu bitirince taşeron olarak çalışmayı düşünmelisin..
KBLYMN
(12/09/2017 - 15:45)
Yok arkadaşım, istersen 10 dersten 10unuda alırsın ama alamayanlar çoğunlukta. Zaten memnuniyetsizlik sundan kaynaklaniyor; hocalar arasında uçurum gibi fark var. Biri çok seviliyor harika olarak nitelendiriliyor, bi diğerine cok kotu asla ders almayın deniyor. E hal böyle oluncada bazı derslere yığılma oluyor. Onlarda sana o almak istemediğin derslerden aldırmak için bi kontenjan numarası patlatıyo her dönem. Boş sınıfa ders verdircek değiller yani bazı hocalarımıza illaki alacak birileri. Acı ama gerçek.
prozonal1
(12/09/2017 - 16:07)
Aslında ağır konuşurdum sana çünkü hakediyorsun ama açıklayıp bi ihtimal anlamanı umut etmek daha mantıklı geldi .

Birincisi , burada okumayı bir hakkı elde edip kullanmak olarak değil de birileri sanki bize teveccüh etmiş gibi görmen inanılmaz hatalı bir düşünme şekli . Bence gözden geçir . Bu üniversiteyi kazanan herkes , tıpkı diğer üniversitelerde ve hatta dunya üniversitelerinde okuyanların olduğu gibi , istediği dersi alabilme , istediği hocayı seçebilme hakkına sahip ve hatta bunları yaparken günlerce bir sistemin başında stres ile beklemesine, bura ve mkm siteleri arasında belki bir hafta boyunca hoca,ders,kontenjan gibi konularda araştırma yapmasına gerek bile kalmamalı.

Ikincisi , ´ beğenmiyorsanız zorla okutmuyorlar ´ benzeri cümlen . Tamamıyla farazi, içi boş ve realiteden uzak bir cümle . Üniversite dediğin kurum , oyle bu kuralları koyanların, yönetimin, şunun bunun malı değil . Burası hocası, öğrencisi, yönetimi, çalışanları ile bir devlet kurumu ve her devlet kurumunda olduğu gibi amacı , hizmet talep edenlere en iyi şekilde ve karşılıksız olarak hizmet vermektir. Burada öğrencilerin büyük çoğunluğu belli bir durumdan mağdur ve/veya şikayetçi ise üniversite bileşenlerinin öncelikli amacı da bunu düzeltmek, düzenlemek veya değiştirmektir . Diğer türlü hala birey olamamışken eğitim almanı sağlayan ilkokul, lise hatta anaokulu gibi kurumlardan bir farkı kalmaz. Ha çok istiyorsan sen yeniden liseye dönebilirsin . Bana kalırsa ilkokuldan başla ama...

Üçüncü ve son nokta ise şu anki ders secim sistemine alternatif olarak sadece ´paket program´ gibi bir şeyi görmen, tek kelime ile üzücü . Bir çok üniversitede gerek sistem üzerinden ders seçme gerek paket program gerekse de dilekçe ile ders almanın farklı farklı ama aynı işlerlikte modelleri var . Önemli olan dersi nasıl seçtiğimiz değil, kullanılan yöntemin ne kadar iyi planlanıp , işletildiği. Doğru bir plan, ortak çalışma ve işi biraz da zeki insanlara verme ile bu sistem de gayet güzel işleyebilir. Ama su an hepimizi az veya çok mağdur ettiği bir gerçek.

Uzun yazdım ve inan ki yazması okumasından daha sıkıcı . Ama senin gibi hiçbir şeye itiraz etmeyen , üstüne üstlük itiraz edip düzeltmeye çalışanlara da nankör diyenlerle aynı okulda okumak bazen böyle şeyleri gerektirebiliyor . Insanlar bu itirazları sen de rahat et diye ediyor . O yüzden evet , sen biraz nankörsün.


Magina
(12/09/2017 - 16:30)
Okulu uzattıkça uzatanların da suçu var. 2. sınıfa geçtim ve iki gündür mukavemet almaya çalıştım. Daha bize ders seçimleri açılmadan 90dan fazla kisi mukavemet dinamik gibi dersleri seçmişti bile. Azıcık çalışsan hepsini verebileceğin dersler oysaki 3. sınıf 4. sınıf olup hala büyük ölçüde mat1 fizik1 statik falan alanlar var. Sistem baştan yanlış orası ayrı.
Kimi7
(12/09/2017 - 17:02)
Magina "azıcık çalışsan hepsini verebileceğin dersler" kısmı hafif tebessüm ettirdi
ozcetin10
(12/09/2017 - 18:57)
Vasat seviciliğinle mutluluklar sana.
mühendisparçası
(12/09/2017 - 19:26)
Paket programı tek alternatif görmen gerçekten yanlış bi bakış açısı. Bölümün kontenjan problemi bi yana dursun, koca okuldaki her bölüme aynı saatte ders seçtirmek zorunda değiller öğrenci de bunu kabullenmek zorunda değil. Makineciye 7´de aç elektrikçiye 10´da aç bilgisayarcıya 12´de aç sistemi çok mu imkansız bi şey? En azından insanlar bilgisayar başında saatlerini kilitlenen otomasyon sistemine harcamaz.(Hatırlatmadan geçmek olmaz bir önceki dönem saat 7´den 9:30 sularına kadar bilgi işlemin bozuk güvenlik kodlarını kaldırmasını bekledik son sınıflar olarak, bi süre çıldırdıktan sonra bütün havada kapılan bitirme ve seçmeli gruplarının boş olduğunu görmek biraz olsun gülümsetmişti)

Öğrenciler olarak asıl sıkıntı memnuniyetsizliğimiz değil olayları algılama ve yorumlama şeklimiz. Suçun ve hatanın ne kadarı kimin üzerinde ve kim hatayı yanlışı düzeltmek adına bi şeyler yapabilir sorularına ya yanlış ya aşırı kindar cevaplar veriyoruz. Örneğin sizin kontenjan açmıyor diye küfrettiğiniz bölüm bi taraftan sınav takvimlerindeki sınıfları da ayarlamaya çalışıyor, yüksek kontenjan demek her vize final haftasında daha fazla sınıf ihtiyacı demek; ki fakültede endüstri ve mekatronik bölümlerinin de sınavları aynı hafta içerisinde yapılıyor. Neyse konu bu değil sadece küçük bi örnek.

@Magina mukavemeti 5 sefer aldıktan sonra verebilenler, isim vermiyorum ama ikinci sefer aynı hocaya denk geldiğinde dersi dönem başında bırakmış olanlar var. Şimdi burda okulu uzatması veya dersi alttan alması gerçekten öğrencinin suçu mu? Bahar döneminde diferansiyel denklemler açılmadığı için önkoşuldan nerdeyse benim de okulum uzuyodu, erasmusa gittiğim için 1 seneden uzun süre diferansiyel alamamak benim suçum mu? Geçtiğimiz senelerden birinde malum sebeplerin iştah kabartmasından sebep fizik dersi alanların %70 civarının dersten kalması öğrencinin suçu mu? Malum kalabalığız arsız aylak insan da boldur bölümde(bkz: sabah akşam tonozda pineklemek) ama çok farklı hikayeler elde olmayan sebepler de çıkabiliyo.
Kbmech
(13/09/2017 - 05:49)
Kimseye çıkışmadan kendi yorumumu eklemek isteyerek temel problemin okulun ve bölümün odağının öğrencinin en iyi şekilde faydalanması olmayıp ne kadar az iş yaparsak o kadar iyi mantığında olması olduğunu düşünüyorum. Okul kısmına örnek vermek gerekirse dediğiniz gibi tüm okulun aynı gün ve saatte ders seçimine girmesi , hele ki usis gibi kaldıramayan bir siteye sahip iken, bu kadar yanlış bir ders seçtirme planlamasının yıllarca devam etmesi bahsettiğim konuyu özetliyor. Bazı şeyler çok zor değil. Evet okulda çok fazla bölüm ve öğrenci olabilir ancak en en en azından 4 er gün fakültelere ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece sisteme girmeye çalışan 15 bin kişi yerine belki 3 bin kişi olur(sayılar farazi). Bunun yanı sıra bölümümüz kısmına gelirsek belki çok fazla öğrenci alımı onların elinde olmayabilir ancak bu iş ne kadar kötü yapılabilirse o kadar kötü yapıyorlar. Bu okulda dal belgesi alabilmek ,o koşulları sağlayabilmek o dersleri almak vs gerçekten yapabilene büyük şans. Evet belki 10 dersin 8 ini almak veya hiçbirini istediğin gibi alamamak gibi durumlar var ama bu yanlış. Herkes burada eşit be sadece sistemde belki 1 ms önce ekleye bastı diye (tabi sistem çökmediyse) biri ders alıp diğeri istediği dersin yerine başka ders almaya zorlanmamalı. Kontenjanları 5 er 5 er arttırmak resmen kardeş bak sen dizel motor dolmuş git takım iş bağlama al o boşsa beni ilgilendirmez demektir. Tabi bölümün açmadığı veya meşgule attığı telefonlar,belki bakmadığı yüzlerce mail, arayıp ulaşınca da daha dersin adını duymadan artcak artcak diyip telefonu kapatmak ve dahası... Söylemeden geçemeyeceğim geçen bahar döneminde vize haftalarının kasıtlı olarak seçim ve 19 mayıs haftasına konarak 4 güne bir sürü sınav sokup 8:30 larda sınava sokan bir bölüm.
Uzun lafın kısası öğrencileri temel alması gereken bir yüksek öğretim kurumunun yaptığı bu saçmalıkları yıllardır göre göre bizlere yapmasını ve devam etmesini ben böyle yorumluyorum. Belli ki konuyu açan arkadaşımız ya ilk 5 dakikada tüm derslerini alabiliyor mutlu mesut, ya da usis stresini günlerce ve saatlerce duyuru kontenjan kovalayıp ekleye basmayı kendine hobi edinmiş bir arkadaşımız olmalı.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.