usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mat2 ve fizik2 mezuniyet sınavı soruları
Gelecek dönemlerde girecek arkadaşlar için yazıyorum. Ben çıkmış soruları bulmakta çok zorlandım benden sonrakiler aynı sorunu yaşamasınlar.

Mat2:
4 soru. Orta zorlukta. Ne kolay ne çok zor.
1. Soru Yakınsaklık ve seri toplamı bulma sorusu
2. Soru lineerizasyonla yaklasık deger bulma sorusu
3. Soru kritik nokta bulma sorusu. Tablo vs yapılacak.
4. Soru çift katlı integral. Sınırları degistirilecek. X=rcos teta dönüşümü yapılacak.

Benim 2 cevabım dogru.1 sorunun en sonunda hata yaptım gidişat doğru. İntegral sorusunun da sınırlarını yazdım denklemi kurdum ama çözemedim bıraktım. CC ile geçtim. Yani kolay geçilmiyor bilginiz olsun.

Fizik 2

Elektriksel kuvvet, elektriksel potansiyel, gauss formülü yazılan küre, kondansatör sıga enerji falan bulma, ve kirchhoff sorusu vardı. Sorular çok kısa ve kolay. İlk formülleri yazıp sonucu buluyorsunuz direk. Zor sorulara çalışmayın . Bütün konular hakkında biraz bilginiz olsun ve formülleri bilin geçersiniz rahatça.

Şimdiden kolay gelsin.




gönderen: Fonfon - 21/07/2017 - 23:39
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
martinedenbulur
(22/07/2017 - 11:44)
Matematik 2 için soruları daha açık yazmaya çalışayım ben de çünkü sınav öncesi bakmama rağmen geçen senenin sorularına ulaşamamıştım.
İlk soru kuvvet serisiydi ve oran testi yapılıyordu buna göre yakınsaklık aralığını doğru yazmak gerekiyordu.
İkinci soru lineerizasyon ve gradient (yönlü türev) karışıktı ikisinin de förmülü bilindiği zaman soru oldukça basit.
Üçüncü soru ise 2.türev testi uygulamak gerekiyor kritk noktaları tespit ederken dikkat edilmeli ve 2.türev testi kuralları bilinmeli.
Son soru ise @fonfonun da dediği gibi çift katlı integral kutupsal forma dönüştürlmesi gerekiyordu sonrasında da değişken dönüşümü uygulanması gerekiyordu.
Genel olarak temel şeylere hakim olmak gerekiyor. Sınavda bütün soruları yapmama rağmen bana da CC geldi mutlaka hatalarım vardır ancak mezuniyet sınavı diye de hoşgörülü davranmıyolar maalesef. Umarım bu yazılanlar bir sonraki dönemlerde sınava giren arkadaşlara yardımcı olur.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.