usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
askerlik anilari
evet arkadaslar bu kasim celbinde askere gitmeyi dusunuyorum. Daha onceden askere gidenler varsa mezunlardan bize anilarini ve tecrubelerini anlatabilir ve bizi aydinlatabilirler.


gönderen: integral - 19/07/2017 - 03:04
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Hadikofteyegidelim
(20/07/2017 - 00:42)
367/1 ksd olarak askerdeyim şuan. Sakın gelme kardeşim edebildiğin kadar tecil et. Bedelli bekle yüksek yap ama gelme. Tek diyebileceğim bu. :)
integral
(20/07/2017 - 09:46)
Kardesim baska carem kalmadi kacis yok yapicam. Herkes ayni seyi soyluyor bu yuzden 1 senem bosuna heba oldu zaten :D
kobelay
(20/07/2017 - 12:18)
Dostum merhaba,

365/KD olarak yaptım bende askerliğimi. Evet arkadaşların dediği gibi çok sıkıntı çekiyorsun çok zorluk çekiyosun, özellikle cahil insanlarla çok fazla uğraşıyosun, bonzaicilerle aynı ranzada yatmak zorunda kalıyorsun, komutanlar sana küfür etse emredersiniz komutanım demek zorundasın, ama bunların yanında sana hayat ile ilgili birçok ders katıyor. Güzel dostluklar ediniyorsun, hiç yapmadığın işleri orda yapmak zorunda kalıyorsun, tek başına kimsenin yardımı olmadan yaşamaya çalışıyorsun.

Askere gidip geldikten sonra ailenin , evinin , yemeklerinin , hatta evdeki duşun kıymetini anlıyorsun. Arkadaşlarının ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun.

Ve bence en önemlisi, geldikten sonra hayatını istediğin gibi düzene sokabiliyorsun. Artık özgür bir şekilde hayatında istediğin planı yapma rahatlığına erişiyorsun. İşin sonunda ne kadar zorluk çekersen çek hatta diğer arkadaşlarına da sorabilirsin "ulan iyi ki yapıp gelmişiz, bitirip gelmişiz, kurtulduk." diyeceklerdir.

Bedelli konusuna gelirsek,

1- Bedelli, senin 30 yaşına geldiğin zaman çıkmazsa inan buna 30 yaşında askere gitmek şu an gitmenden 10 kat daha zor olacaktır.

2- Bedelli yapana kadar (30) düzgün bir firmada çalışman , iş bulman çok daha zor olacaktır. Çünkü çoğu firma askerlik engeli kalkmış adayları işe alıyorlar.

3- Askerlik engelin olduğu için uzun vadede plan yapman zor olacaktır. Belki evlenme durumun ortaya çıktığı zaman askerlik hep önünde bir engel olarak çıkacaktır.

Eğer şuanda işin gücün bekleyenin vs. yoksa, hızlıca gidip gelmende, bu engeli biran önce bitirmende fayda var.
liplip_163
(20/07/2017 - 13:24)
kobelaya katılıyorum. kariyerinin hızlı ilerlemesini istiyorsan hemen askere git. memur falan olacaksan ertelemende sıkıntı yok.aynı zamanda acemi birliği 21 gün falan orada biraz sıkıntı yaşarsın. fakat usta birliğinde pek sıkıntı olmaz.askere gitmen geleceğin açısından gitmemenden kat kat faydalı olacaktır.
n\a
(20/07/2017 - 15:25)
Bak büyük büyük yazıyorum

ASKERE GİTMEDEN ADAM OLMAYI ÖĞRENEMEZSİN


integral
(20/07/2017 - 20:39)
Eyw arkadaslar. Ama ben daha cok yapip yapmama olayindan askerliginizi uzun mu kisa mi yaptiniz hangi illere gittiniz. nasil sureclwr olustu en azindan bunlarla alakali az cok tecrubelerinizi paylasmanizi istiyorum.
bakaramakara
(20/07/2017 - 21:49)
üniversite mezunlarının adam olabilmesi için 6 ay yetmez 16 ay olması gerek. Tabi bu bile çoğu için yeterli değil. Gidinde döndüğünüzde daha huzurlu ve mutlu bir şekilde duş alabilesiniz. Gitmezseniz kız vermezler. Daha uzun kalın daha güzel kızlarla evlenin. Hem belki diplomalı işsiz olucağınıza üst ranzadaki can yoldasınızdan torbacılık ogrenirsiniz burda eliniz ekmek tutar. Bazı ciğeri beş para etmez adamlardan dayak yersiniz fena mı olur ananıza atanıza küfretse sesiniz çıkmaz. Daha sayfalarca uzar gider bu. Tüm kavramlar öznel görmek istediğiniz yerden bakarsınız. Kime göre neye göre adam olucaksın. İlla bi şeyin değerini anlamak için dibini görmek mi lazım. Tamamıyla gençliğinde hayatına atılma çağında seni tüm sosyal ilişkilerinden alıkoyanlar mı sizi adam yapıcak. Araya askerlik girdi diye biten ilişki sayısı kaç ? biten arkadaşlıklar ? mağdur olan aileler. Piskolojisi bozulan insanlar. İntihar edenler. Bir devletin askeri gücümü olucak. Kolayı var alım yaparsın maaşlarını verirsin. Bu işe gönül verip bu işi gerçekten başarabilicek insanlarla. İstemeyen sevmeyen adamın eline zorla silah kafasına vura vura mı savaştırıcaksın. Heleki namlusunu sana çevirip çevirmeyeceği belli bile olamayan bir sürü piskolojisi bozuk fikirleri bozuk insanları. Sonra eğitim zaiyatı olursunuz. Herneyse. Ben gitmeyi düşünmüyorum sende gitme.
kobelay
(21/07/2017 - 12:37)
Bakara,

Gitmediğin askerlik hakkında ne kadar çok şey biliyormuşsun. Meğer biz askere gitmemişiz, esir kampında delilerle içtima almışız.

Kimse askerliğin kolay olduğunu söylemiyor. Fakat ortada 2 durum var. 6 aylık bir süreçte bu yazdığın illetten bir an önce kurtulup hayatına bakma şansın varken, 30 yaşına kadar şeyinin keyfine göre yaşayıp bedelli çıkmayıp sonra askere çağırılınca da intihar edenlerden bahsediyorsan orası ayrı. Hayatını 30 yaşına kadar ertelemenden bahsetmiyorum bile.

Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 18 yaşını doldurmuş mavi cüzdan sahibi herkes, yüzyıllardır askere gidip geliyor. Hemde senelerce. Milyonlarca insana birşey olmuyorda , 2 tane manyak kendini asıyor diye o çok hassas psikolojin mi bozuluyor?

Aman sakın hayatınızda hiçbir zorluğa karşı koymaya çalışmayın. Hep çiçekler böcekler etrafında gezin, insanlara gülücükler saçarak şarkılar söyleyin. Bu dediklerim yanlış anlaşılmasın. Hayatım boyunca hep ailemle yaşadım, İstanbul´da doğdum büyüdüm. İlkokuldan üniversitenin bitimine kadar hep ailemin yanında kaldım. Yurtta kalmak nedir bilmem, hiç ranzada, yatakhane de yatmamıştım. Buna rağmen, bana çok zor gelmesine rağmen askere gitmenin mantıklı olduğun düşündüm. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Kız mevzusuna gelirsek, ben 4 senelik üniversite mezunu olup da nişanlandığı, görüştüğü , çıktığı kız arkadaşından bu 6 aylık süreçte ayrılanını görmedim. Uzun dönem erlerden bahsediyorsan (ki sen duyduklarının %90 ını uzun dönem erlerden duymuşsun belli) orası ayrı.

Son olarak diplomalı işsizlerden bahsediyorsun. Eğer askere gittikten sonra iş bulamıyorsan, diplomalı işsiz oluyorsan, askerliğini yapmadan bulma şansın %0.

Gitmemek senin tercihin, ama kulaktan dolma bilgilerle burada giden insanlara siz aptalsınız muamelesi yapmaya çalışırsan söylediğin herşeyin cevabını vermek zorunda kalırım. Bu sana ilk ve son cevabım. Konuyu kişisel tartışmaya sokmak istemiyorum.
bakaramakara
(21/07/2017 - 12:53)
kulaktan mı dolma? yukarda bahsettiğim şeyler söylediklerinize atıflardı. Bu ülkenin bölünmesini isteyenlerinde mavi cüzdanları var dostum !!! ve bil bakalım onlarda askere gidiyo mu. hiç bir olaya şahit olmamış olman ve şahit olan insanları tanımıyor olman bu olayların gerçekleşmediğini göstermiyor. Bi bakmışssın kurşunu başka bi yerden beklerken yanındaki insanlardan yemişsin.
integral
(21/07/2017 - 16:08)
Bugun bozdurdum tecili, artik hayirlisi :)
_mkn_
(21/07/2017 - 19:27)
Bu başlık nezdinde genel olarak yazıyorum.

Askerlik ; gideceğin yere , gittiğin döneme , aldığın göreve , komutanlarına , devre arkadaşlarına ,hatta ülkedeki aktüel durumlara göre çok farklılık gösteren bir süreçtir.
Fiziksel ve psikolojik zorlukları elbette vardır ve bu zorluklar gidecek insana ve şartlara göre değişir.Bu yüzden tekil deneyimlerden bahsetmenin bir anlamı yok , herkes bambaşka şartlarda askerlik yapıyor.Sayılı gün bir şekilde bitiyor ama çok önemli bir hayat tecrübesi katıyor insana.Bu zorlukların yanında babalarınızdan dinlediğiniz gibi değil tabi günümüzde askerlik.Artık teknoloji , komutanların askerlere tutumu v.s konularda şartlar daha iyi.
Gideceklere şimdiden hayırlı teskereler , Allah yardımcısı olsun Mehmetçiğin.

RadarX
(21/07/2017 - 20:09)
Askerlik sanatı binlerce yıldır milletimizin başarılarıyla icra ettiği kutsal bir sanattır. Topluma pompalanan zararlı düşünce akımlarını bertaraf etmek lazım. Türkiye´nin var olan jeopolitik konumundan dolayı ülkenin her yıl yüz binlerce askere ihtiyaç duymaktadır. Askerler tabii ki de bu ülkenin gençlerinden olacaktır. Askerlik, ülkenin gençleri olarak hepimizin görevi, ödevi ve hakkıdır!
mrksmn
(21/07/2017 - 22:16)
Şafak 1043! :)
n\a
(22/07/2017 - 18:51)
6 ay hemen geçer kardeşim tecil etme bence. güzel bir tecrübe olur hem gençken rahat rahat yapmış olursun.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.