usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
haydi gençler işsizliğe
kepler atıldı sırada ne vardı? doğru tahmin ettiniz ? tecrübeli arkadaşların yüksek görüşleri nedir bu konuda


gönderen: talisca - 13/07/2017 - 17:55
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
RHINO
(14/07/2017 - 08:07)
Firmaların genel olarak aradığı şartlar tecrübelerimden sıralıyorum.
-Öncelikle iyi bir CV hazırlayın. Kısa öz ama nitelikli birşey olsun.
-Mülakatlara çağırılmak. Asıl mesele bu zaten. Linkedn den firmaların iklarına yardırın. Yüzsüz olun. Bu çok işe yarar. Kariyerden heryere başvur. Tanıdık araştır cv gönder takib et. Firmaların sitelerinden başvuru yap. Hep takip et. Sadece kariyer.com olmaz. Okuldaki samimi hocanla konuş.

Mülakatta ise şunlar yardımcı olur;
- İngilizce.Bu konuda olmazsa olmaz çok konuşmaya gerek yok. Eğer yurtdışına çıkmışsan bunun için 1-0 öndesin. Yok gramerim iyi ama spaekingim kötü diyorsan yapacağın şey belli. Mülakatlarda ingilizce sorulan sorularda az çok belli olduğundan önceden soruların cevaplarını düşün ve ayna karşısında kendi kendine konuş. Hangi sorular var diyorsan yazayım bir kaçtane. Boş zamanlarında ne yapparsın. Üniversite hayatın nasıl geçti. Kendini tanıt. Gelecekle ilgili ne düşünüyorsun. Hangi pozisyonda çalışmayı düşünüyorsun. Bitirme tezinde ve proje derslerinde ne yaptın açıkla. Kötü bir durumla karşılaştığında ne yaparsın. Bu soruların ingilizcelerine çalışın bakarsınız işe yarar.

-İngilizce için yazdığım sorular genel olarak türkçede soruluyor. Cevaplarına iyi çalışın kendinize özgüvenli birşekilde cevap verin.
- İşsizken ne yaptın diye sorarlar sosyal mosyal birşeyler yapın hiç evde yatıyodum demeyin.

-1 ay işsiz duran arkadaşımda var 1 yıl duranda var. Moralinizi bozmayın. Yok şimdiden işsiz kalırım düşünceniz varsa Kasım ayı askerlik celbine yazılın. Gelince şansınız daha çok artar.

Ben birşey bilmiyorum. Ne iş yapabilirim gibi düşünceleriniz olabilir. Aynısı bende de vardı. Ancak işe girince firma sana zaten öğretiyor ne yapacaksan. He küçk firmaysa senden baya şey bekleyebilirve zorluk yaşayabilirsin ama çok şey öğrenirsin.

Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Sizin aklınızda bir soru varsa yardım etmeye çalışırım. Bu sitede çok tecrübeli arkadaşlar var onlarda yardım ederler. Herkese başarılar.

Saygılarımla,
SÖZ
maqnet0
(14/07/2017 - 11:56)
güzel paylaşım
sagirdap
(14/07/2017 - 20:09)
Ağzına sağlık RHINO
androidbeyinli
(15/07/2017 - 09:52)
yurtdisina cikmis olmak 1-0 one geciriyor diye kesin birsey yok degisir bu. yurtdisina cikip ydsden 40 alamayan insanlar var. Ayrica turk firmalarinin cogu ingilizce bile konusturtmuyor. yabanci kokenli firmalar konusturuyor mulakatta az cok. o da stajlarda neler yaptin projelerde neler yaptin gibi temel sorular. 1-0 one gecirecek sey toefl ielts gibi sinavlardan gecerli skorlar almak. bu skorlari aldiginizda ve bunu mulakatta soylediginizde kimse size ingilizce biliyor musun diye sormaz bile. Yurtdisinin en buyuk fark yaratacigi sey yuksek lisans yapmak orada. cunku orada uzun zaman kaldiginiz zaman ve iyi ulkelerse abd, almanya vs oranin kulturunu de aliyorsunuz.
iversonn
(17/07/2017 - 19:39)
arkadaşlar iş hayatında her şey girişgenlik ve kendine güven. bunu gösterin yeter. zaten işe başlayınca tek başınıza olduğunuzu, işi bitirmek istiyorsanız sorumluluk alıp kendiniz çözmeniz gerektiğini kimseye güvenmemeniz gerektiğini fark edeceksiniz. ne müdürünüze ne formeninize güvenin, sorgulayın, emin olun. sektörünüzde tecrübe kazanınca zaten otomatiğe bağlıyorsunuz. pişkinlik geliyor iş işte kalır diyip paranıza bakıyorsunuz.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.