usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
biz hepimiz askeriz

Arkadaşlar, bugünün dünyasında görüyoruz ki dünyada artık devletler teknoloji savaşlarına başlamışlardır. Devletler yeryüzündeki varlıklarını sürdürmek için artık buna mecbur durumdadırlar. Yakın zamanlarda Alman robot devi ´kuka´ Çin tarafından satın alınmak istendi ama Merkel mecliste şerh koydu ´stratejik üstünlüğümüz´ dedi. Devletler teknoloji alımı ile yarış eder oldu. Bu sebeple Çanakkalede analara silah ile cepheye koşturan mesuliyet bugün biz mühendisleri kalem ile teknoloji üretmeye sevketmektedir. Biz mühendisler, vatanı için böyle bir askerlik vazifesi ile subjektif mükellef olmuştur. Bizdeki bu inancı gören kâfir elbette boş durmayacaktır. Bizi bir ömürlük kazaç ve maişet derdi ile meşgul etmek isteyecektir. Dini meseleleri çeliştirip zihnimizi meşgul etmek isteyecektir, oysaki peygamber bize düşmanın silâhı ile silahlanmayı ifade etmiştir. Kamplaşma ile bizi meşgul etmek isteyecektir ve görünen o ki boş durmadığı ortadadır.

Arkadaşlar, Anadolunun Anadolu olarak kalmasını istiyorsak bu vazifeyi bi hakkın yerine getirmek zorundayız. Hepimizin bildiği gibi bunu kendine evvelden vazife bilmiş Aselsan da çalışan bazı önden giden büyüklerimiz bu mücadelede uçaklarının düşürülmesi suretiyle şehit oldular. İnancımız o ki, bu durumu kendine vazife bilen mühendisler şehitlerin kanlarını yerde bırakmayacak, küfrün kan ile almaya çalıştığı zaferi kalem ile kazanacaktır. Gazâmız mübarek olsun.

Allah sınavlarımızda yardımcımız olsun.



gönderen: magnezyum - 15/04/2017 - 21:22
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
defansagel
(15/04/2017 - 22:15)
atalarımızın zerresi kadar hizmet etsek bu vatana ne mutlu bize ALLAH razı olsun onlardan,mekanları cennet olsun

umarım görüşümüz ne olursa olsun birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşar, güzel katkılar sağlarız bu memlekete
n\a
(16/04/2017 - 08:31)
doğru diyorsun ama EKSİK

Şimdiki gençlerin anlamadığı şu ki, her şey teknolojiyle ve silah sistemiyle değil; bugün askerlikten kaçmak için yüksek lisanslar yapılıyor, bedelli askerlik yaşını yakalamak için yalandan açıköğretimlere yazılınıyor. Kara harekatlarını ve insan gücünü de göz ardı etmeyin. Bunun en yakın örneği FIRAT KALKANI HAREKATI.

Gerçekleşip gerçekleşmemesini savunmuyorum ama bir harekat yapılacaksa öyle uzaktan sadece bombayla olmuyor bu işler. Burger Mc Donald´s gezip g.t göbek büyütüp sonra teknoloji naraları atmakla olmuyor bu işler... Hadi gel doğuya özel izinli dilekçeyle gidelim desem hepiniz "Benim ne işim var doğuda" diyorsunuz.

Hem de eşşek gibi geleceksin. AL AŞAĞIDA LİNKİ PAYLAŞIYORUM

https://www.youtube.com/watch?v=AZJWZvztkXg

Videoda söylüyor ve ben de eski bir harp okulu öğrencisi olarak söylüyorum;
"LA EN ÇOK DA BU ÇAMAŞIR, ÇİTİLE BABAM ÇİTİLE" valla bıktık bee
magnezyum
(16/04/2017 - 10:17)
Bizler mühendis olarak konumumuzu iyi anlamalı, toplum olarak her birey konumunun hakkını vermelidir.
xseddx
(16/04/2017 - 13:19)
Vatan millet edebiyatı hala mı?! devletçi değil halkçı olun biraz. aziz nesin olun hrant dink olun bahçeli veya reis olacağınıza..

n\a
(16/04/2017 - 13:39)
biz bahçelici de değiliz ya da reis olmayan bir reisci de değiliz. Devletimizi de milletimizi de halkımızı da çok seviyoruz. Irkçı da değiliz; her milleti seviyoruz ama en çok kendi milletimizi seviyor ve onun yükselmesi için eksikliklerimizi tartışıyoruz.

Senin savunduğun hrant dink midir dunk mudur ne zıkkımsa, olmayan ermeni soykırımını kabul ettirmeye çalışırdı bu da böyle biline
bakaramakara
(16/04/2017 - 15:19)
Herangi bir soykırım veya haksızlık yapılmadıgına seni bu kadar inandıran sey nedir ? Askere gitmemek için yüksekte yaparım doktorada yaparım. Neden zorunlu askerlik arkadaşım ? İstemiyorum bu benim hakkım mı ? Askerler 6 ay maaslarını almasalar acaba ne yaparlar burda elin garibanı zorla alı koyup çoğuna nerdeyse tuvalet temizleterek dayak atarak sözde vatani görev diye dayattırılmış bir vazife yaptırıcaksın cebine 2 kurus koyup hem o insanı hem ailesini mağdur ediceksin. İnsanlar neden intihar eder arkadaşım ? Kaç tane intihar vakasına sahit oldum
magnezyum
(16/04/2017 - 15:49)
Hrant dink de olmam devlet bahçeli de, reisci de değilim aziz nesin de. Bende senin gibi öz ve öz Anadoluyum. Devletçiyim cumhuriyetçiyim halkçıyım milliyetçiyim.

Fikir dünyamızdan ötürü şucu bucu olarak ilan edildiğimiz sürece kamplaşma devam edecektir. Burada bulunan arkadaşlardan istirham ediyorum, meydan vermeyelim.
xseddx
(17/04/2017 - 18:43)
kendinizi devletle milletle değil başka şeylerle tanımlayın, kendi kişiliğiniz üste çıksın biraz, varsa
magnezyum
(17/04/2017 - 20:29)
Üzgünüm, bu başlığı kendimi tanımlamak için açmadım.
tazmanic
(17/04/2017 - 20:51)
milliyetçi olmazsanız dünya sahnesinden kaybolup gidersiniz.Tabii ki halkçı olacağız ama Devlet olmazsa halkta olmaz!Unutmayın.Bakın İsrail´e de örnek alın biraz.Adamlar hem teknoloji devi hem milliyetçi hiç biri bireysel düşünmüyor hepsi milletinin geleceğini düşünerek ortak payda da hareket ediyor.Askerlik meselesi ise bir insanın hem bedenen hem aklen gelişmiş olması lazım ki milletine tam anlamıyla hizmet edebilsin.Bunun içinde şart.Eğer bir insan milliyetçiliğe karşıysa halkına da düşmandır devletine de!Biraz kafanızı kullanın.
n\a
(22/04/2017 - 18:24)

@xseddx kendimizi DON LASTİĞİyle tanımlayacak halimiz yok. Biz bu vatana millete devlete(hükümetlere değil) hizmet etmek için okuyoruz
fk
(23/04/2017 - 10:28)
kafirden sonrasını okumadım,yazık sizin gibi zihni kör gençliğe.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.