usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
teknolojinin yolu YTÜ´den çıktı...
Merhaba Arkadaşlar,

Size bugün kendi hikayemi anlatacağım. Bu günü uzun zamandır bekliyordum...

5 sene önce YTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olduğumda kafamda bir proje vardı. Bu projeyi gerçekleştirmek adına kendi şirketimi kurdum ve elimde ne varsa bu projeye yatırdım. Son kuruşuna kadar... Şimdi dönüp arkama baktığımda ne büyük bir kumarmış diyorum ama iyiki oynamışım!

Şunu belirtmek isterimki iyi yerlere gelmiş insanlar gibi şöyle zorluk çektim, böyle fedakarlık gösterdim, şu kadar sabır gösterdim, bu kadar dahiyane fikirlerle girişimlerde bulundum gibi bir ukalalık yapmayacağım ama yaptım.

Yeni mezun olacak ya da olan genç arkadaşlara tavsiyem; asla azminizi, dinamizminizi yitirmeyin. Ben bir gün dahi mücadelemi bırakmadım. İnanıp mücadele ettiğiniz sürece bir gün mutlaka kazanıyorsunuz. Sonsuz destek aldığım esin kaynağım tam olarak buydu...

Gelelim ne yaptığıma...

Akıllı telefon sektöründeki hızlı değişime/gelişime paralel olarak maliyetlerdeki yükseklik can sıkıcıydı. Markaya para vermeden, en son teknolojiyi en ucuza nasıl alıp başkalarına ulaştırırım diye düşündüm. Sonuçta öğrenciyken ayın son haftası hepimiz sigarayı yarım pakete düşüren insanlar değil miyiz? Son 3 günü 20 lirayla hangimiz idare etmedik? Bayramda memlekete gidecek parayı bulamadığımızda hangimiz arkadaşımızdan borç istemedik? Sırf daha ucuza geliyor diye 3 büyük pizza söyleyip 1 hafta yediğim günleri hatırlıyorum...

Devir ekonomi devri ama tasarruf yapacağımız yer bence bunlar olmamalı. Hepimiz telefon kullanıyoruz. Cebimizde 2000-3000 TL´ye aldığımız markalı telefonlar var. Markalı olarak 3000 liraya sunulan bir telefonun 100-150 $´a imal edildiğini biliyor musunuz? Markasız olarak Türkiye´de satılmak istenen bu telefonlar vergiler ve yüksek kâr oranları yüzünden piyasaya 350-400 $ seviyelerinde sunulmakta. Bana göre bu bile çok fazla.

İşte bu düşünceyle Çin´de üretilen ve dünyanın bir çok ülkesinde 200 $´a kullanıcılara sunulan UMI Touch ve Ulefone Vienna adlı 2 telefon modelini Türkiye´ye getirdim. Hem de yaklaşık 200 $ gibi bir fiyata satılabilecek durumda! (Ulefone Vienna: 835 TL, Umi Touch: 789 TL) ( + Delta Servis Garantisiyle...)

Bu nasıl mı oldu? Öncelikle kayıtdışılıktan, usulsüz işlerden uzak durarak Türkiye´de bu cihazları çok uygun fiyatlarla sunabileceğimiz UMI ve ULEFONE firmalarıyla uzun bir uğraş ve çaba sonucu distribütörlük anlaşmaları yapmayı başardım. Şirketimizin kurulum masraflarının dışında cihazın ÖTV, KDV, bandrol ödemeleri, gümrük harçları, bakanlığa teknik servis kaydı, btk´ya imei kaydı, banka ile yapılan protokoller, n11/hepsiburada siteleri ile ve kargo firması ile yaptığımız anlaşmalar falan derken her ne kadar bu masraflar baya bir belimizi bükse de minimum kârla cihazı son kullanıcıya 200 $ civarında sunmayı başardık. Özellikle dolar 3.70´lerde gezinirken (hatta bir ara 3.90 da olmuştu) Türkiye´de bu fiyatlara buna benzer bir ürünü garantili, kayıtlı, kurumsal bir yapı altında sunabilecek başka bir firma olabileceğini de zannetmiyorum. Yine de yapabilirlerse yapsınlar, rakiplerimden çekinmiyorum. Benim gibi düşünenler oldukça kazanan daima son kullanıcı olacak.

Bunların dışında ürün portföyünü ve çeşitliliğini arttırmak için çalışmalara başladığımızı söylemeden geçmeyeyim. Şu an için smart watch, drone, VR, kulaklık gibi birçok farklı ürün yelpazesini listemize dahil etmek için gün sayıyoruz.

Güvenilir yüksek kaliteli yeni markalarla beraber nihai hedefimiz; konusunda uzman YTÜ mezunu mühendislerle bir AR-GE ekibi kurarak akıllı teknolojiler konusunda bünyemizde farklı yeniliklere imza atarak sadece Türkiye´de değil dünya kamuoyunda da ses getirmektir. Söylediğim gibi biz buna inandık, bu yola baş koyduk.

Bu Teknolojinin Yolu´nda birlikte yürüyeceğimiz günleri sabırsızlıkta bekliyorum...

Hepinize selamlar.

------------------------------------------------------------------

Web Sitemiz;

https://techyolu.com

------------------------------------------------------------------

Ürün Detayları;

Ulefone Vienna: TIKLA
UMI Touch: TIKLA

------------------------------------------------------------------

Satış Siteleri;

Hepsiburada: TIKLA
N11: TIKLA
ePTTavm: TIKLA
Kendi Sitemiz: TIKLA

------------------------------------------------------------------

İncelemeler

1. Androidbrick.com Ulefone Vienna İncelemesi: TIKLA

2. Cihaz.TV Ulefone İncelemesi;




3. Alternatif İnceleme Videosu; (Sabri Alyu)






4. Ulefone Vienna ile Samsung S7 edge Kamera Karşılaştırması;








gönderen: bubi - 11/02/2017 - 19:48
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
magnezyum
(11/02/2017 - 20:13)
Bravo.
ksmerdm
(11/02/2017 - 21:32)
Bir süredir sitede zaten reklamı vardi.Konu da tamamen reklam kokuyor yaptığın iş mühendislik değil ticaret.
ksevim25
(11/02/2017 - 23:04)
@ksmerdm adlı arkadaşa katılıyorum ben de cidden burdaki insanlara yol gösterme amaçlı yazdığını düşinerek okumaya başlamıştım ki baktım yazının devamı olduğu gibi reklam hoş durmuyo bu şekilde bi metod izlemen
HAEKAEN
(12/02/2017 - 10:39)
sen yanlışlıkla satış mühendisi olmuşun bey abi
madnesses
(12/02/2017 - 12:12)
Ar-Ge ekibi kurarak
Lyek
(12/02/2017 - 13:10)
Arkadaş acaba bu telefonu kullanıyor mu ?
darphwader
(12/02/2017 - 14:24)
beyler adam bi girişimde bulunmuş yurt dışından ucuza telefon getirtmiş. yapabiliyorsan aynısını yaparsın adamı burada yermeye gerek yok. konu da tanıtım veya reklam yazısıdır olabilir. yalan m söylemiş bu adam getirdiği telefonlar hakkında yanlış bilgi mi vermiş ne yapmış? reklamın nesi yanlış? belki birilerinin işine yarayacak herkes sizin gibi baba parasıyla geçinmiyor
ofmakine
(12/02/2017 - 18:08)
son cümlesi hariç darpwader e katılıyorum. kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş.
pulsar
(12/02/2017 - 19:37)
Hani telefonu kendiniz geliştirmiş olsanız, hadi en azından bir kısmını geliştirmiş olsanız, başlık konuyla uyumlu diyeceğim ancak o da yok :) Bildiğin pazarlama bu, hiçbir mühendislik bilgisi gerektirmiyor. Piyasada halihazırda satılan, o telefonların benzeri özelliklerde ve fiyatlarda birsürü Çin malı telefon var.
Siz de haklısınız hal böyle olunca, abartılı reklamlar daha fazla önem arzediyor.
bakaramakara
(12/02/2017 - 20:30)
Öncelikle tebrikler ve basarılarının devamını dilerim.
Şimdide seni tenzih ederek asıl söylemek istediğim hemşehri hemşehriyi diyip devamını getirmicem. Bu ülkede gurula yerli denilen ne varsa çok çektim hepsinden. Kendi adıma konuşuyorum ama bi daha türk markalarıyla, kapitalist düzende yarışın içinde kalabilmek için türklük kelimesini kullanan hilekarlarla ( tanıtımlarında ve pazarlıklarında yaptıkları hileler) işim olmaz. Vestelinden türk telekomuna osundan busundan şusuna kadar marka kalitesinin yanında reklam amaçlı milli duyguları kullanan kimseyle işim olmaz.
spark26
(12/02/2017 - 20:43)
@bakaramakara,, türk üretimi olması için kriterlerin nedir ? bugün apple dediğin firma samsungla sony ile birlikte çalışıp sipariş veriyor. keza samsung lg dediğin markalarda aynı. kullanılan araçlar için dünyada kaç motor üreticisi var faklı markalar için 4-5.
bakaramakara
(12/02/2017 - 21:06)
@spark26 kardeşim pazarlama aracı olarak insanlarla olan ortak paydalarını kullanan insanları kendi şahsım nezdinde kınıyorum ve yaptıkları hiç bir işle işim olmaz diyorum. yauv buraya yoruma gelmişiz bana kraker soruyor. Nedir bu kraker balık krakeri mi
spark26
(12/02/2017 - 21:11)
senden balık kraker değil çubuk kraker bile olmaz
magnezyum
(13/02/2017 - 06:30)
Çok iyi bir startup olmuş senin adına. Burada bu iş veya benzerini ben yapsaydım yeni nesil´e ümit olma adına bende paylaşacaktım. Elbette reklam yapacaktım.
deccal
(13/02/2017 - 07:15)
sen burda bol keseden atan arkadaslara kafani takma. burdan mezun olan herkes mercedeste bmwde calisagini ya da muhendislik yapacagini zannediyor. cogumuz satista bakim onarimda caliscaz zaten. bu hava kime? sen kendi isini kurup yolunu belirlemissin. yolun acik olsun. ins ben de bitirince kendi sirketimi kurmak istiyorum. bu konuda yol gosterirsen bizlere sevinirim.
sass
(13/02/2017 - 07:18)
Başlık ile konu uyumsuz ama güzel bir başarı hikayesi bence. Konuya bu açıdan bakarsak sorunsuz. Firmanın ismini, cismini vermeden nasıl anlatacak ne yaptığını ve biz nasıl kontrol edeceğiz nerelere geldiğini? İyi, kötü yapmış bir şeyler. Koltuğunda oturup, göbeğini kaşıyıp, boş işlerle uğraşmamış. Tebrik ediyorum arkadaşı buradan.
chaylak
(13/02/2017 - 14:44)
SAR değeri nedir?
Jacepuk
(14/02/2017 - 07:11)
@chaylak
Ben de tam onu soracaktım. Genelde bu tip ürünleri kulağına dayasan beyin tümörü, montun cebine koysan kalp krizi, pantolon cebine koysan kısırlık riskini yükseltir. Belki konudaki ürünler böyle değildir. Değilse de kanıtıyla birlikte -özellikle- belirt derim. (izlemedim hepsini belirtmişsindir inş.)
barbarbarbaros
(14/02/2017 - 09:10)
@Jacepuk,

Hiçbir cep telefonunun kalbe ya da beyne bir zararı yoktur. İstediğiniz gibi gömlek cebinizde taşıyabilir ya da yastığınızın altına koyup uyuyabilirsiniz.
bakaramakara
(14/02/2017 - 09:44)
@barbarbarbaros abi olması lazım yanlışın var. Sizde bi şeyler söylesenize çocuklar vardır desenize..
bubi
(14/02/2017 - 10:50)
Arkadaşlar hepinize eleştirileriniz ve yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kafanıza takılan ne varsa açıkça dile getirebilirsiniz hiç sorun değil. Yorumlara tek tek cevap vereyim.

@ksmerdm; @ksevim25; @HAEKAEN; Yazdığım yazı hem tanıtım hem de bilgilendirme yazısıdır. Ürünleri Türkiye´de üretmiyoruz. Çin´de üretiliyor. Yaptığım mühendislik değil ticarettir doğru. Bunun aksini hiç iddia etmedim zaten. Hatta detaylı bilgi verdim bu konuda tartışma olmasın diye. Yine de anlaşılır olmadıysa kusura bakmayın. Emin olun bu işler oradan göründüğü kadar kolay değil. Sadece Türkiye´deki izinlerin alınması, distribütörlük anlaşmalarının imzalanması bile yıllar sürdü. Ben bu zaman zarfında hep cepten yemeye, yatırım yapmaya devam ettim. Ürünü bu fiyata son kullanıcıya sunmak keşke o kadar kolay olsaydı. Bakanlık izni olmadan, çakma imei numaralarıyla, vergi kaçırarak ya da şirket dahi kurmadan, hatta teknik servis desteği bile olmadan da bu işe girebilirdim ama başım dik olmazdı. Ben bu işte gidebildiğim kadar gitmek istiyorum. Şu anki maddi durumla belki imkansız ama hibe ve kredi başvurularımız onaylandığında sırasıyla ürünün teknik servisi, bakımı, montajı, üretimi ve argesi olan bir Türk markasını üretmeyi planlıyorum. Yazımda bundan bahsetmedim çünkü bunlar şu aşamada uçuk fikirler. Aslına bakarsanız şirketi kurmaya karar verdiğimde şu an yaptığım şeyler de insanların %90´ına uçuk geliyordu. Yani hiçbir şey imkansız değil bence sadece zaman meselesi. Yine de değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

@pulsar; Çin´den getirilen ürünler dünyanın diğer yerlerinde ne kadara satılıyorsa burada da o fiyata satılıyor. Bunu yapan bir firma yok vergilerden dolayı. Türkiye´de elektronik sektöründe her zaman fiyatlar diğer ülkelere göre daha yüksek oluyor. Çin´de 150 $´a üretilip 200 $´a satılan tüm ürünlerin satıcılarını tanıyorum. Hepsi illegal işlere bulaşıyor. Çok para kazanıp piyasadan çabuk siliniyorlar. Benim amacım bu değil.

@Lyek; Evet kullanıyorum.

@bakaramakara; Milli duyguları sömürmek ve istismar etmek gibi bir amacım hiç olmadı fakat YTÜ mezunu olduğum için her zaman gurur duydum ve her zaman her yerde bunu dile getirdim. Başlıktaki "YTÜ´den çıktı"dan kastım budur. YTÜ´nün projesi gibi algılanmasın. Ben YTÜ´den çıktım (sizler gibi)

@chaylak; @Jacepuk; @bakaramakara; @barbarbarbaros; SAR değeri ne kadar yüksek olursa sağlığınız için o kadar tehlikelidir. Kabul gören güvenli SAR değerinin, yani maruz kalınan radyofrekans enerjisinin en fazla 1.00 olması beklenir, yalnız uluslararası standartlar ve sertifika toplulukları cep telefonlarının 2.00 SAR değeri ile piyasaya çıkmasına izin verir.

Bizim telefon modellerimizde ise SAR değeri ortalama istenen değerin çok altında olup güvenle kullanabilirsiniz. Google´da yapacağınız ufak bir aramayla diğer telefonların SAR değeri ile karşılaştırabilirsiniz.

Ulefone Vienna için;
SAR Değeri (Baş): 0.402 W/kg (10g)
SAR Değeri (Vücut): 0.572 W/kg (10g)

Umi Touch için;
SAR Değeri (Baş): 0.323 W/kg (10g)
SAR Değeri (Vücut): 0.807 W/kg (10g)
magnezyum
(14/02/2017 - 11:46)
Başarılarının devamını diliyorum...
Naylon Brando
(18/02/2017 - 09:22)
bunlar reklam kokan hareketler mike
n\a
(18/02/2017 - 16:25)
Bunun yeri burasi değil
kuthun
(18/02/2017 - 18:18)
Başarılarının devamını dilerim bubi.
n\a
(20/02/2017 - 07:56)
başarılarının devamını diliyorum. Bence çok yararlı bir iş ucuza güzel telefon kullanmak bizim de hakkımız

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.