usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ytü öğrencileri ve mezunlarından ihraçlara tepki
https://www.evrensel.net/haber/307658/ytu-ogrencileri-ve-mezunlarindan-ihraclara-tepki

YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri ve mezunlarından ihraçlara tepki açıklaması yapıldı.


Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri ve mezunları, ´Adaletsizliğin karşısında, hocalarımızın yanındayız´ başlığıyla yaptığı açıklamada ihraçlara tepki gösterdi.

Açıklama şöyle:

"7 Şubat Salı gecesi yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 330’u akademisyen, toplam 4.464 kişi çalıştıkları kamu kurumlarından sorgusuz sualsiz ihraç edildiler. Bu ve bundan önceki KHK’lar ile bölümden hocalarımız Adnan Bakır, Ali Yalçın Göymen, Alphan Telek, Barış Alp Özden, Berivan Gökçenay, Burak Ülman, Derya Kömürcü, Ece Öztan, Edgar Şar, Eylem Tek, Ferda Fahrioğlu Akın, Fulya Atacan, Gülay Kılıçaslan, Gülçin Karabağ, İsmet Akça, Ömer Çelebi ve Süreyya Algül ile İktisat Bölümü’nden hocalarımız Ahu Hatipkarasulu ve Canay Şahin üniversiteden ihraç edildiler.

OHAL düzeninin hukuksuzluğundan yararlanılarak yürütülen bu süreçte başta anayasa olmak üzere yasalarla ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler ihlal edildi. Hocalarımızın ifade, çalışma ve seyahat özgürlükleri ile akademik özgürlükleri ellerinden alındı.

Lisans, yüksek lisans, doktora derslerini aldığımız, yıllarca aynı akademik ortamı soluduğumuz hocalarımızdan, her ne olursa olsun barışın yanında durmayı, her kim olursa olsun haksızlığa uğrayanların haklarını savunmayı ve her türlü ayrımcılığın karşısında olmayı öğrendik. Hocalarımız her kimlikten ve görüşten öğrenciye eşit mesafede durdular. Bu duruşlarıyla da bizlere örnek oldular.

Aktardıkları bu kültürü taşıyan gençler olarak bizler, ülkemizin içinde bulunduğu OHAL ortamından, hukuk mekanizmalarının işleyişinin önündeki engellerden ve de hızla yayılan şiddet ortamından derin bir endişe duyuyoruz. Bu ihraçlar ile iktidar, hocalarımızın sadece bilimsel üretimde bulunacakları mecralardan birine değil, toplumsal alandaki tüm görünürlüklerine kast etmeyi hedeflemiştir. Buna karşı durmaya kararlıyız.

İktidarın hedef göstermesiyle hocalarımıza soruşturma açarak bu hukuksuz süreci başlatan Üniversite kurul ve makamlarının ihraçlardaki sorumluluğunun farkındayız. Hocalarımızdan ve bize öğrettiklerinden ne kadar gurur duyuyorsak, mezunu/öğrencisi olduğumuz, köklü bir geleneğe sahip üniversitemizin idari mercilerinin “akademinin olmazsa olmazı düşünce ve ifade özgürlüğünü” savunmamış olmasından da o kadar utanıyoruz.

Tüm öğrenci ve mezun arkadaşlarımızla birlikte hocalarımızın yanında olacağımızı, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmak için dayanışma ve mücadele içinde kalacağımızı duyuruyoruz. Her zaman demokratik değerler için mücadele veren, ayrım yapmadan tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı duran bu akademisyenlerimiz için ülkemizin tüm kesimlerini destek, dayanışma ve mücadeleye davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)


gönderen: 8741 - 10/02/2017 - 11:01
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.