usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
son günlerdeki tartışmalar hakkında
Merhaba arkadaşlar,

Son 1 aydır sizlerinde farkettiği gibi özellikle soru/cevap bölümünde bazı sorunlar var. Kimine göre gereksiz konular hakkında kimine göre de önemli konular hakkında başlıklar açılıyor. Bu nedenle bana göre olaya şahsi bakıp ´sen neden bu konu hakkında başlık açtın, bu da sorulur mu´ demeye hakkı yok. Okula yeni başlayan buyüzden herşeyi merak edip küçük birşey de bile panik olan arkadaşlar olabilir. Bu gayet normal birşey. Hepimiz geçtik o yollardan.

Ancak burası ortak bir platform ve bu yüzden bazı şeyleri göz önünde bulundurmak lazım. Mesela birbirine benzer konularda sorular tek başlıkta açılabilir ya da cevabı bulunması kolay sorular hbb, dbb, mkm gibi sayfalardan bulunabilir. Çünkü herkesin bir sorusu oluyor ve bu tarz sorular ayrı ayrı başlıklar halinde sorulduğunda, gerçekten durumu acil olan ya da cevabını başka türlü bulamayan arkadaşların soruları anasayfadan düşebiliyor ve cevap alamıyor. Bu yüzden bir soru sorarken başkalarını da göz önünde bulunduralım arkadaşlar. Bu şekilde herkesin daha memnun olacağını düşünüyorum.

Yeni eğitim-öğretim yılında herkese başarılar diliyorum. Bol yardımlaşmalı bir A305 görmek dileğiyle.


gönderen: epicfailer - 20/09/2016 - 07:55
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
mühendisparçası
(20/09/2016 - 09:21)
Benzer bir başlık açmayı bayadır düşünüyodum eline koluna sağlık :)

Vaktinde yaşadığımız zorlukları düşündükçe yeni arkadaşlara elimizden geldiğince yardım etmemiz gerektiğini hissediyorum. Biraz empati kurmak yetiyor. Yine de madalyonun öteki yüzüne daha çok değinmek istiyorum.

Benzer başlıklar konusuna değinmişsin bu olayın en basit kısmı, haliyle forum kirliliğine neden oluyor cevap arayan cevap buamıyor cevaplayacak insanlar forumdan soğuyor. İşin bir de şu boyutu var ki bizler belli bir akli yeterlilik düzeyinde olduğumuz için bu okulu bu bölümleri kazanmış kişileriz. Yarın öbür gün ´mühendis´ sıfatını taşıyacağız. Soru cevap platformu kendi görüşümce cevaplarına doğrudan ulaşamadığımız sorular için kullanılmalı. Mkm duyurularına hiç göz gezdirmemiş veya usiste iki başlık kurcalamamış arkadaşların soruları bariz sırıtıyor ve bir kısmının sorulması bile hoş değil. Bu tembelliktir, bu kolaya kaçmaktır. Sorulan soru son derece basit olabilir önemli olan nokta cevabına başkalarının sizden daha kolay ulaşıyor olmaları yahut halihazırda cevabı ellerinde bulundurmalarıdır. Soru soracak arkadaşların bu kriteri de göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. Basit soru ve saçma soru farklı şeylerdir.

Saçma sorular soran arkadaşlarla vaktinde ben de dalga geçtim, yerdim yine olsa yine yererim fakat bunun da sınırını bilmeyenler var. Onlardan da ricam bu işi saygı çerçevesinden taşırmayın, suyunu çıkarmayın. Ayarında uyarılar da çoğunlukla yeterli oluyor. Başlığı açanları değil başlığı açan zihniyeti eleştirin, elinizden geliyorsa değiştirmeye çalışın.

Yanlış düşündüğüm bir nokta varsa farklı görüşlere açığım, amacım sadece forumda değil bölümde derslerde kampüs yaşantısında bizi daha iyi bir ortama ulaştıracak düşünce ve davranışların yaygınlaşması.
bakaramakara
(20/09/2016 - 11:46)
Seni anliyamiyorsam duzelt beni :) daha gecen okula yeni baslayip ders secmesini dahi bilmeyen grup numaralarini nerden bakiyoruz bunlar grup numarasimi diye soran bi arkadasa yok cnc kodlari diyen sendin dimi muhendis parcasi :):) sonra oyle soruya boyle cevapp olur yorumundada bulunmustun :) yazdiklarini ibretle ve hayretle takip ediyoruz :)
Yazdiklarinizin coguna katiliyorum
mühendisparçası
(20/09/2016 - 12:35)
Dedim ve pişman değilim, biraz düşününce gayet de saçma bir soruydu :) Her yazdığımı bu kadar sıkı takip etmen beni duygulandırdı

Takipte kalmaya devam et baya ilgini çekmişim anlaşılan
abujjj
(20/09/2016 - 21:49)
mühendisparçasına katılıyorum ben de. Bu başlık açılmasa ben açmayı düşünüyordum. Bazıları hazıra kaçıyor.
bakaramakara
(20/09/2016 - 22:51)
Çok sivri bi üslubla yazdığın şeyler ister istemez akılda kalıyor bi çok yorumunda bu var :) senden sonra o arkadasımıza ben yardımcı olmaya çalıştım çünkü. Sana çok saçma gelmiş takip edip araştırabilirdi diyosun ama hangi biriniz daha okulda hiç bi derse girmeden okulun nasıl bi işleyişi olduğunu bilmeden bu tür şeyleri biliyordunuz. Üstüne bide yeni arkadaslara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmalıyız dediğin an alarmı alıyorum duygusal arkadaşım :)

İşte huy naparsın her yazılanı okuyunca insanlara yardımcı olmaya çalışınca arada senin böyle yorumlarıda okuyoruz :) kendini özel hissettiricekse ilgimi çekiyosun takipteyim seni :D

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.