usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yüksek lisans ders önerileri
arkadaşlar yüksek lisansta almış olanlar ya da alacak olanlar onerilen dersler nelerdir? (ÖZELLİKLE ISI DİĞER DALLARDAN DA YAZARSANIZ YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN)


gönderen: passenger77 - 28/08/2016 - 22:28
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
assassin627
(01/09/2016 - 11:48)
İstediğimiz daldan ders alabiliyor muyuz yoksa sadece kayıt yaptırdığımız daldan mı ders almak zorundayız ?
mukavemeNtE
(01/09/2016 - 22:39)
Enstitüden dilekçe ile alabiliyoruz diye biliyorum ama bir sınırı var, gemide güzel dersler açılmış bakın derim. İsmail hocanın dersi (ileri ısı), Özden hocanın dersi ( iki faz ), İbrahim hıcanın dersi ( ekserji ) kaçırılmayacak derslerdir ısı dalında.Onun dışında Ahmet Dağdaş´ın her iki dönem de açtığı dersleri aldım, santrallerle ilgili gerçekten çok kaliteli dersler tavsiye ederim. Ayrıca Mihrigül hocanın dersi, taguchi Anova vs. Anlatıyor yüksek doktora yapanların mutlaka bilmesi gerekir.
direktif
(02/09/2016 - 14:20)
arkadaşlar lisans da seçmediğimiz 3 dersi alabiliyoruz diye okudum, ne zaman ve nasıl hakkında bişey göremedim bilgisi olan bu konuyu netleştirirse harika olur.
blackman12
(02/09/2016 - 14:27)
Aslına bakarsanız üniversite yüksek lisans konusunda çok az yönerge ve bildiri yayınlamış. ( En azından yeni başlayanlar için )

Danışman atamalarının nasıl ve kim tarafından yapılacağı, uzmanlık alan derslerinin alınması, kredi alt ve üst limitleri, tezin belirlenmesi, derslerin değerlendirilmesi gibi bir çok konuda ilgili yönergeler sitede bulunmuyor ya da ben mi bulamıyorum?


emre0810
(02/09/2016 - 14:38)
ısı proses kazandım , bugün bölüme enerji den ders alabilir miyim diye sordum , alabilirsin ama hepsini farklı daldan alma kendi dalından da al dediler
gforce001
(02/09/2016 - 22:13)
İlk önce lisanstan almadığın iki dersi alabiliyorsun diye biliyorum, herhangi bir yüksek lisans dalından da istediğin dersi alabiliyorsun ama sınırı var mı bilmiyorum. Sonra danışman ataması tez yapmak istediğin hoca ile konuşuyorsun bir tez konusu belirliyorsun ya da yapmak istediğin bir konu varsa ona göre hoca arıyorsun ama şöyle bir olay var imalatta yüksek yapıyor olupta otomotiv dalı üzerine bir tez konusu seçemeyebilirsin. Birbiriyle bağlantılı bir konu ise eş danışman atayarak halledebilirsin. Hocanla konulup karara bağladıktan sonra bir form var -tez danışman atama formu diye- onu doldurup tez hocandan, anabilim dalı başkanından ve bölüm başkanından imza alıp bölüme formu teslim ediyorsun sonra enstitü bunu sisteme giriyor. Sisteme girildikten sonraki dönemde-2.Dönemde teze başlamak istiyorsan bu dönem atama yapman gerekli ama ilk dönemde atamaya izin vermeyebilirler- yüksek lisans tezi ve uzmanlık alan dersini tez danışmanın kimse ondan alıyorsun bu iki kalem dersi almak için danışmanının sistemde tanımlı olması gerekiyor çünkü. Eş danışman da nasıl oluyor bilmiyorum belki ikisinden de alıyorsundur. O yüzden alınacak dersleri teze yönelik almakta fayda var.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.