usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
site kullanıcılarının dikkatine
site kullanıcılarının dikkatine;

dini veya siyasi çekişmeler gibi kullanıcıları rahatsız edebilecek hassas konuları tartışırken birbirimize karşı olan saygımızı yitirmiş olduğumuz apaçık ortada olduğundan bundan sonra bu konuda başlık açılmasına izin verilmeyecektir. her ne kadar bu konuda oldukça kararlı olsak bile türk insanının yapısında siyaset ve din ayrılmaz bir bütün olduğundan, sizin rahatsız edilemeyeceğiniz garantisini veremiyoruz. bu yüzden bu tarz konuların altına yorum yazmayarak hem sinir katsayınızla oynamayın hem de konunun silineceğe vakte kadar geçen kıymetli zamanınızı o konunun altına yorum girerek harcamayın. ayrıca "admin nerdesin, bu konuyu niye silmiyorsun, admin de mi bu işin içinde, nerde bu devlet nerde bu admin" diye paranoya yapacağınıza orda iletişim butonu var yukarda, size zahmet ona tıklayın..


gönderen: admin - 21/05/2008 - 00:39
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Hoca
(21/05/2008 - 01:20)
Hımm... yetki makamı niçin insanları bu kadar gergin yapıyor anlamak güç gerçekten.
Kaldı ki devlet yönetmiyorsunuz, site yönetiyorsunuz. Burada yapılan ufak bir tenkit bile bu kadar alınganlığa sebebiyet verdiyse varın gerisini siz düşünün.
emre d.
(21/05/2008 - 01:27)
"alıngalık" söz konusu değildir, usül budur. iletişim bölümünü eklememizin sebebi budur. hanginiz bugüne kadar bir konuda şikayetçi oldunuz da cevap alamadınız ya da ilgilenilmediniz?
Hoca
(21/05/2008 - 01:31)
Şikayet edilen konu herkesin ortak meselesi, siteye karşı bir tecavüz var ve bu engellen(e)miyor.
Serzenişimiz bu yüzdendir. Gerisi laf u güzaf.

jgh
(21/05/2008 - 01:40)

biri çıkıp "Allahsız köpekler" başlıklı bi yazı yazıyor derken öteki arkadaş yanlış düşünüyorsun böyle değil demek ya da iletişim bölümünden şikayetçi olmak yerine "sen bir şerefsizsin" diyor..sonra başka biri başka bi yazı yazıyor...yazıyı koyandan tekrar bi cevap...bu böyle gidedururken bu sefer taş admine geliyor "admin sende bu işin içinde misin yoksa?"

alınganlık olduğunu zannetmiyorum
OsManiaC
(21/05/2008 - 01:56)
konuyla ilgili süper bir örnek vermek istiyorum: yildizz.com

Beni eskiden herkes bilirdi orda inanın biryerim kalkmıyor bunu söyleyince güzelce vakit geçiriyordum nefret ettiğim okulu sevmemi sağlamıştı resmen. 3 sene sonunda farklı bölümlerden farklı insanlarla tanışmamı sağladı ki bir gerçek var okuldaki en kral insanları bu site sayesinde tanımıştım. Sabah 5te sohbet odasında 20 kişi olduğumuz zamanı bilirim( yanlış anlaşılmasın usis zamanı değil tamamen serbest bir geceydi). Böyle güzel ortamda bir gün herşey afedersiniz bombok oldu. Nedeni ise insanlarımızın din ve siyaset zaaflarıydı. Başta pek sorun çıkmıyordu ama adminin kendi görüşünü belirtmesi buna göre taraf alması dini ve siyasi içeriklere izin vermesi herşeyi bitirdi. Tabiri caizse yildizz.com akp and we want şeriat dude yuvası oldu. İçerikler basitleşti insanlar her kafalarına estiklerini söylediler kendi gibi düşünmeyenlere direk kötü çıkışlar yaptıkar. Sevgi yuvası bok yuvasına döndü. Daimi üyeler birbir terketti siteyi. Yapılan yorumlara bakıp "bir üniversitelinin yapacağı karizmatik yorum" denilemiyordu. İnsanların davalarını basitçe tartışıyorlardı. Beni bilen bilir Türk-İslam sentezine sempatim vardı çok sempatikti emo hissediyordum kendimi inat olsun diye kendimi din düşmanı gibi gösterdim en sonunda okadar iğrendim muhabettlerden..

Kimsenin kimseye saygısı kalmadı o sitede. Sırf admin bazı şeylere izin verdi diye. O site yıldız teknik üniversitesi öğrencilerini birbirine kaynaştırmak için vardı resmen yalan oldu.

A305teyim.com makine mühendisleri için yapılmış bir sitedir. Bakmayın ben elektrikçiyim yildizz dan tanıdım emre d.yi makine ruhluyum o da bunu farketti aldı sitesine beni barındırdı hem analık hem babalık yaptı yemedi yedirdi giymedi giydirdi.

Bu sitenin yıldızz.comdan en büyük farkı yıldızzdaki insanlar 2-3 kampüsten oluşuyor. Sizle ise aynı koridordasınız. Birbirinizi görmeme gibi bir lüksünüz yok. Sizler arasında oluşacak sanal bağ ile başka okul platformlarındaki sanal bağlarla bir olmaz.

Bu site milleti birbirine düşürmek için yapılmadı. Makinacıları birarada tutmak ortak iddia kuponu yapmak gibi ortak okulun kızlarını belirlemek bu kızların kusurlarını ortaya koymak hangi kıza nasıl davranmalı kız mı nerde msn adresleri ve cam show öğretmek için yapıldı. Din ve siyaset hakkında konuşmak sizi birbirinizden ayırır. Çünkü üniversiteli kavramı oturmadı bizde. Yorumlarımızı yaparken karşımızdakini kırıyoruz onun ne düşündüğünü umursamadan yargılıyoruz. Vatan haini dinsiz ilan ediyoruz yada İslamcı gerici faşist vb..

Klasik bir cümle olacak ama en az 8 dönem ( 6-7 dönemde bitirenler var pipileri düşer umarım) bir arada olacak insanların birbirleri ile böyle saçma sebeplerden ayrı kalmaları çok boktan geliyor.

Demokratik ortam vb.. gibi entel entel yorum yapmayın demokrasi sux dude birinin haklarının başladığı yerde ötekisinkinin bitiyor. İnsanları insan olduğu için sevin değerlerine laf atmayın. Laf atıcaksanız üniversiteli gibi konuşun bence diye başlayın söze . Karşınızdakini üzmeyin istediği kadar sanal bir platform olsun farketmez.

Paylaşım sitesini bok sitesi haline getirmeyin.

birde,
Forza elektrik makina sux



baloonist
(21/05/2008 - 15:13)
Şarkı, şiir, siyasi, dini, ego tatmini şeyler açılmasın bu sitede..Görüldümü silinsin..
GoBLeTH
(21/05/2008 - 15:21)
olayı bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. bazen bu muhabbetler yüzünden aynı fikirde olduğum insanlardan bile tiksiniyorum. bu siyaset din muhabbetleri yüzünden 7 sene beraber okuduğum arkadaşlarımla kurduğumuz yahoo grubunda bile tatsızlık çıktı. siz en mantıklı kararı vermişsiniz sonuna kadar arkanızdayız...
81onur38
(21/05/2008 - 23:31)
Hakaret edene müsamaha edemedim,kendimi dizginleyemediğim için üzgün olduğumu da söylemiştim.

Ancak sözlerimden dolayı pişman olmadığımı söylemek isterim.

Varsın yarası olan gocunsun.Gerginlik yanlısı değilim ama hakaretler karşılıksız kalamaz!

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.