usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
rezalet mezuniyet \ / mezuniyet rezaleti
Okulun son günü de ilk günü gibi beni şaşırtmadı. Her zaman sorunları ile ön planda olan üniversitemiz mezun olurken, ailelerimizin de rezalete tanıklık etmesine vesile oldu. 500 makina mezunu x4 2000 kişilik aileler görevlisi hocası başka bölümü derken 3000 kişiyi kaldıramadı YTÜ yönetimi. Bu okulda kayıt çileli ders seçimi çileli davutpaşadaki servis derslerine gitmek çileli güvenliği çileli kütüphanesi çileli kafeteryası çileli... Piyasa da niye yıldızlılar tercih ediliyor sorusunun cevapları bu saydıklarım. Siz bu kadar çileye katlanıyorsanız zaten verilen her işi yapabilecek kadar sabırlısınız azimlisiniz demektir. Her neyse rezalete dönelim bize sormadan iftar yapılacaktır dendi. Daha sonra mezuniyete 1 gün kala (biz o Zaman farkettik) talep olmadığı gerekçesiyle diye iptal edildi. Bu talebi nerden ölçtüler merak ediyorum. Her zaman ki gibi duyuruları da zamansız. Kar tatilini öğrenciyi okula getirdikten ders işledikten sonra açıklar. Bazı hocaların öğrencilere çifte standardı var bir de. Bir de bazı hocaların öğretme vasfına sahip olmamalarına rağmen ders vermeleri. Suratsız ve gereksiz ego sahibi olanları saymıyorum bile. Konudan yine saptık kusura bakmayın. Dönelim mezuniyete. Güvenlik gelmiş öğrenci ailesine bağırıyor hakaret ediyor. Öğrenci kepini alabilmek için saatlerce bekliyor. Neyse almış giymiş büyük bir sevinçle kepini cübbesini. Sahneye çıkarken İSMİ BİLE okunmuyor. İşin özü o oturduğun koltuğun hakkını vermeyince bunun sefaletini öğrenci çeker. YILDIZ TEKNİK daha çok yükselecek ama kalitesiz (bazı) öğretmen ve (bazı) görevlileri varken öğrenciler bu kadar yükseltebiliyor. Kıssadan hisse.


gönderen: abisining - 30/06/2016 - 17:42
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
fckrkyn
(30/06/2016 - 17:46)
+1
c.s.
(30/06/2016 - 17:51)
+1 yetmiyor yetemiyor. Öğrenci olmak zor Yıldızlı olmak çok daha zor.
Ha bir de @abisining abi sen kaç rektör gördün??
passenger77
(30/06/2016 - 18:10)
Bölümde liste olustururlar anabilim dalına gore. Gider kendi anabilim dalima ismimi yazarım. Mezuniyette bi bakarim ismim yok. Git o hocayı bul git bu asistanı bul. Ben bunlarla uğraşmak zorunda değilim kardeşim. Ben görevimi yaptım. Herkes de görevini yapsın. Sonra ne oldu hocayi da asistani da buldum bu sefer yanlış ana bilim dalına yazmışlar. Sizin yapacağınız mezuniyete ..
emektarfutbolcu
(30/06/2016 - 19:15)
Ben en iyisini yaptım ne kendimi,nede ailemi zahmet ettirpte çağırmadım.
n\a
(30/06/2016 - 21:48)
Hayatın her zaman kötü yönlerini görerek mutlu olamazsın
martingore
(01/07/2016 - 00:54)
ooo kaos alırım bir dal
machine111
(01/07/2016 - 09:38)
Yüksek lisans bilim sınavını mezuniyetin 2 saat öncesine koydular yıldıza. Az kalsın yetişemiyorduk. Ailelerimiz göremeyecekti mezuniyetimizi az daha.
Yanlış anlamayın bu duruma itiraz ettik ama işgüzar emir komuta zincirinin pek kıymetli üyeleri kılını kıpırdatmadı. Başlıktaki gibi rezalet dediğim zaman da düzgün konuşun dendi :D
Yıldız iyi de akademisyen ve memur çevresi kötü.
kasva.
(01/07/2016 - 10:45)
Bolum birincisinin aciklanmadigi, kutuge civi cakmadigi mezuniyet olarak da bilinsin bu rezalet.
simyacı
(01/07/2016 - 13:42)
kasva bölüm 1.si misin bilader
myman
(01/07/2016 - 18:14)
Hayır 2.
cleric
(06/07/2016 - 22:34)
Birincisi en önemli sorun ; 240 + 240 = 480 kişilik dönemlik öğrenci sayısı , bunu okul 2 sene önce zaten çözdü , 2. öğretim kalktı ve 2 sene sonra artık böyle sorun kalmayacak.

İkinci önemli sorun , değerli okul yöneticilerimiz yüksek lisans sınavlarını , mezuniyet tarihinin 1 ay öncesinden belli olmasına rağmen , aynı güne koymuş olmaları ve 14:00´a yüksek lisans sınavı koymaları tam bir fiyaskodur. ( Sınavlar Beşiktaş´ta. )

Bunun dışında zaten diğer bütün sorunlar 1. sorunla doğrudan veya ufak bir noktadan bağımlı sorunlardır.Bunun dışında bizim okulda diğer bölümlerin mezuniyetlerinin birkaçında bulunma fırsatım oldu , emin olun en iyisi bizimkisiydi. O kadar insan sayısına rağmen.

Evet bir İtü,Odtü seviyesinde değil hatta çok uzak. Daha büyük kapalı bir alanımız yok , stad tam anlamıyla bitmiş değil.Bitse bile bu seferde geçmiş senelerde yapılan açık hava mezuniyetlerinde gelen aileler güneşin altında kavrulacak ( Adam akıllı kapalı tribün olmadıkça.).Herşeye rağmen olumlu baktım ben gün sonunda , aileler bilinçliydi en güzel konulardan biri , çocuğu sahneden çıktıktan sonra dışarı çıktı çoğu aile , dışarıdakilere yer verdiler.

Bende yorumda bulunayım , yıldız teknik üniversitesi öğrencilerinin en azından yarısı aşırı mükemmeliyetçi , tatminsiz , pesimist ve bencil.

Ek olarak , mezuniyet sonrası okul içerisinde iftar programı yapıldı. Okul tarafından mı yapıldı , o güne kadar yapılıyor muydu , hangi kuruluş yapıyordu bilmiyorum fakat yapıldı . Ama okulun o yazdığı duyuru çok saçmaydı .Sen kime sordunda gelecek misiniz diye, talep yeterli olmadığı için iptal ettin anlamak güç.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.