usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
MESLEK HAYATI
Meslek hayatında üç şey çok gerekli
Almanca,almanca,almanca



gönderen: mm87 - 18/05/2008 - 14:31
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(18/05/2008 - 16:04)
ben de ingilizce ingilizce ingilizce diyorum.tabi sadece lisan olarak.
choucroute
(18/05/2008 - 22:53)
bende fransızca fransızca fransızca diyeyim bari :S
12345
(19/05/2008 - 21:48)
Yabancı dilin önemli olduğunu çoğu kişi biliyo aslında. Ben bilgisayar programlarını bilmenin o kadar etkili olmadığını söyleyebilirim. Mesela 3 arkadaşım ford otosana girdi hiçbiri catia bilmiyodu. Dah sonra işe girdikten sonra işyeri onları kursa yolladı . Orda bilip de çalışan mühendisler de biz de kullanmaya kullanmaya unuttuk demişler zaten. Öte yandan bir cad programı bilmek çok avantaj sağlayabilir. Herkes autocad diyor ama ben katılmıyorum. Solidworks ve catia ve/veya uni graphics bilmek çok daha avantajlı.
emre d.
(20/05/2008 - 01:00)
1 - bilg.programlarını (auocad,solid,catia,unigraphics) bilmenin etkili olmadığını söylüyorsun ve şirketin bu mühendisleri özel kursa yolladığını söylüyorsun, düşün bakalım o adamlar o programları deli gibi bilselerdi nasıl bi artıları olurdu.. yani bu söylemine katılmıyorum

2 - ford, mercedes, bmw ya da piyasada otomotiv sektöründe çalışan her firma bu temsa olur temsanın tedarikçi firmaları olur ya da sallıyorum jant üreten bir firma olur tabi ki catia ön plandadır. stajımı temsanın en büyük tedarikçi firmasında yapmıştım, her gün çılgınlar gibi otobüs üretiliyordu, bütün parçaları tek tek üretip montajı dahi yapılıyordu ve temsa üzerine etiketini basıp klimasını fln yerleştirip satıyor. tabi ki bu tarz yerlerde catia olağanüstü güzel bi program çünkü sac parsa tasarımında catia'nın üzerine program mı var? fakat sektör otomotiv diilse diyelim cnc tezgahlarıyla çalışcaksan, ya da kalıp sektöründeysen o zaman autocad ve solidworks bilmek zorundasın abi.. yani tek birşeye bakarak şu program iyidir, bu program bilinmesi gereklidir denilemez. her sektörün kendine göre bir yoğurt yiişi var...
anthrax_ouz
(22/05/2008 - 12:11)
yani cizim programlarından en az birini cok iyi bilmek lazım??? Tabi birde yabancı bir dili cok iyi bilmek??? Cünkü burda gördügüme calısacagımız firmaya göre gereken dil ve program degiscek ama birini bilmemiz dierlerini ögrenmemizde yardımcı olcak. Yanlıs mıyım ?
poyaz
(23/05/2008 - 17:02)
auocad,solid,catia,unigraphics vs vs... bunların hepsini öğrenmenize gerek yok. sadece auocad bütün mühendislikler için geçerli bir program. bundan sorası için öğrenmeniz gereken programlar seçeceğiniz dallarla ve dolayısıyla çalışacağınız alanlarla ilgili.

TAVSİYEM ŞUKİ ;
ÖNCE ÇALIŞACAĞINIZ ALANI BELİRLEYİP SORA PROGRAM ÖĞRENMEYE BAŞLAYIN
burak özyurt
(24/05/2008 - 19:38)
2 dil öğrenirsem ,bide yurt dışında mba benden iyisi yok program fln öğrenmeyi düşünmüorum

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.