usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ben konst.hakkında bilgi istiyorum..
evet tam olarak bunu istıyorum..şimdi genel le arada kapatılamıycak fark varmıı..işe yarar seyler goruluyomuu..bide zormuu...
bahsedin işte yaa aklınıza ne gelıyosa yazınn...tesk ederimm..


gönderen: jenerik - 16/05/2008 - 20:20
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
iilker
(16/05/2008 - 23:26)
genel le arada kapatılmıycak fark derken genel olup da seçemiyecein bi solid var oda öle çok gerekli değil elbet öğrenirsin.. ama bölüm hocaları biraz sert proje falan alırken çok şanslı olman lazm, bitirmede de allah kolaylık verr umarım onun dışında bi artısı yok .. ben konst. um pişmanım
rcn
(17/05/2008 - 00:23)
konstrüksiyondan mezun olmak üzereyim. benim hedefim diploma diyorsan güzel bir yönlendirmeyle diplomanı bu dalda rahat bir şekilde alırsın. ama yıldızda konstrüksiyon bölümünün hakkı verilmiyor. aslında öğrenciler niyetli değil. mukavemet 2 makel 3 gibi temel konstrüksiyon derslerii yerine takım tezgahları, basınçlı döküm gibi dersler açılıyor. konstrüksiyoncular kolay olduğu için imalat derslerini seçip imalata yöneliyorlar. konstrüksiyonun dersleri de öğrenci yetersizliğinden kapanıyor ve konstrüksiyoncu yetişmiyor.

genelle farkını sormuşsun, genelde ısıya ya da enerjiye yönelebilirsin, konstrüksiyon imalat ikilisine de yönelebilir ya da ortaya karışık yapabilirsin. kısacası daha güzel olabilir kons'a göre. proje konusunda sıkıntın olmasın, proje alınıp hem öğreneceğin, hem insanca davranış göreceğin hocalar yeterli miktarda var, altından girer üstünden çıkar ikna edip onlardan alırsın. zaten bu dalda öğreneceklerinin çoğunu projelerden öğrenirsin tabi adam gibi yaparsan.

ben konstrüksiyoncu olarak pişmanım, ne ısı dalındakiler gibi bi konuda çok uzmanım, ne enerjiciler gibi genç ve dinamik öğretim kadrosuna sahibim, ne de genel kadar çok ders seçeneğim var. kararı sana bırakıyorum.
n\a
(17/05/2008 - 00:56)
arkadaşım,eğer ilgisiz bir öğrenciysen hangi daldan olursan ol,hiçbir şey bilmeden mezun olursun,değişmez bu sonra da pişmanım dersin.ama ben senin için tek tek konstrüksiyoncuların ne yaptığını açıklayayım,nedense gaza geldim,yanlış dal seçimi yapılsın istemiyorum :)
başka bi başlıkta söylemiştim ama yine söylüyorum,konstrüksiyon dalını seçersen proje alabileceğin 2 dal vardır: Konst. ve Makine Teorisi,Kontrol.
Bunlardan Konst. olanında klasik mukavemet hesapları,hidrolik-pnömatik devre tasarımları ve hesapları,3D tasarımlar,dinamik analizler vs. içeren projeler alabilirsen.
Makina teorisinden ise titreşim analizi ve kontrolü,kontrol cihazları,robot kinematiği,yine 3D tasarım ve analiz içeren projeler alabilirsin.Kontrol biraz daha zordur,biraz elektronik birazda yazılım bilgisi gerektirir,azmeder öğrenirim dersen çok zevklidir.
Konstrüksiyon dersleri genelde kolaydır,hocalar çok sıkmazlar,rahat geçebilirsin ama öğrenip öğrenmemek sana bağlı bi olay,ilgiliysen on numara tasarımcı olabilirsin.
genelle arasındaki fark ise genele konst. temel derslerini vermezler ama önemli olan bu değil çünkü konst. dalını seçtiğinde bu alana odaklı olacaksın ve sürekli bu alana yönelik çalışacaksın dikkatin dağılmayacak,stajlarını buna göre yapacaksın işin özü bu.bu da seni konst.cu yapar.
karar sana kalmış artık..

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.