usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
bölümün iyice öğrenci düşmanı olması hak.
Öğrenci öğretmen savaşı elbette olmamalı ama maalesef bu çekişme yaşanıyor.Bölümün başında sevdiğimiz hocalarımız olmasına rağmen gördüğüm,yaşadığım kadarıyla bölüm resmen öğretmenlerin her istediğini yapıyor.Üstelik bir öğretmenin keyfi için 100 öğrenciyi zor durumda bırakmak pahasına yapılıyor.

Ben geldiğimde yaz okulunda neredeyse açılmayan ders olmazdı en azından tüm temel bölüm dersleri açılırdı.Normal dönemde de Hoca seçerdik herkes istediği öğrenimden ders alırdı.O zaman da süper değildi her şey ama gittikçe öğrenci düşmanı ve öğretmen destekçisi oluyor bölüm.

Kötü hocalar seçilmiyor diye öğrenci lehine olan hoca seçmeyi kaldırdılar.İsteyen istediği öğrenimden ders alabiliyordu.Bazı öğretmenler sınıfında belli sayıda öğrenci istiyor diye onu da kaldırdılar.Yaz okulunda hocanın canı isterse ders açıyor canı istemezse açmıyor.

Uludağ üniversitesi bizim okulun yarısı kadar öğretim görevlisine sahip ama 10 katı kadar ders açıyor yaz okulunda bu nasıl oluyor.Bu geçene sene Uludağ´da açılan yaz okulu ders programı



Orası da devlet üniversitesi burası da.Öğretim görevlileri okulun bir çalışanı mı yoksa okulun sahipleri mi?Resmen öğrencilere böcek muamelesi yapan öğretim görevlileri,memurlar var.Bu durumda tabii ki buna sessiz kalan biz öğrencilerin de suçu büyük.

Ayrıca yaz okulunda 3 tane ders açılacak o bile belirlenemiyor.İnsanlar ona göre plan program yapıyor.Kesinleşmeden açıklamayın o zaman.Bazı şeyler bu kadar zor olmamalı.Ve bu sadece bu sene yaşanmıyor kronik bir durum haline geldi

http://www.a305teyim.com/serbest/11563-yaz-okulu-son-h%C3%A2li-.html


gönderen: heisenberg - 28/05/2016 - 15:04
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
melomelo
(28/05/2016 - 15:32)
Ağzina saglik kardes
sadeceokur
(28/05/2016 - 15:43)
doğru söylüyorsun 3 tane ders açarak yaz okulu yapılmaz talebe bakarsın hesaplarsın ona göre ders açarsın okulun hocası ders vermek istemiyorsa da başka okuldan hoca getir madem maksat öğrencileri mağdur etme
emektarfutbolcu
(28/05/2016 - 15:56)
Her kelimesine katılıyorum , ama bölüm ,dekan, her neyseler, umurlarında olmucak , bu bölüm isyan etmiyorsa 2-3 anlayışlı hoca sayesinde etmiyor ,diğerleri memurundan öğretim görevlisine kadar malesef umrunda değil.
Maxstorm
(28/05/2016 - 17:13)
ne bekliyodunuz ki her dönem en az 3 tane konu açılıyor,hocalara söven sayan...bir o kadarda yorum... haliyle tavır alıcaklar. kapatın şu a305teyim.com bakın bakalıum okulun kalitesi nasıl artıyor...
sadeceokur
(28/05/2016 - 18:14)
kapatın bakalım şu a305 i de bak bakalım o okul nasıl bitiyor ...
pack
(28/05/2016 - 19:10)
sadeceokur +1
doph
(28/05/2016 - 20:40)
@maxstorm ve @sadeceokur hadi kapatalım bakalım a305 de kim bilir bu zamana kadar kac tane ogrenciye soru sordun kac kere cikmis sorulari indirdin bunu bi soylesene he burasi da lise degil hocaya yalakalik yaptiginda seni dersten gecirsin.
sadeceokur
(28/05/2016 - 21:29)
@doph iğnelemeden anlamadın galiba a305 i kapatırsan bu okul biter mi hiç! anlamında bir metindi o.
Maxstorm
(28/05/2016 - 21:46)
gençler YTÜ´de okuyorsunuz buradan mezun olmak bırakın 4 seneyi 3 senenizi almaz. İyi alışmısınız kolaya rahata ...
sadeceokur
(28/05/2016 - 21:49)
biz buna kolaya rahata alışmak demiyoruz yardımlaşma dayanışma diyoruz herkes tek başına yata yata bitirir çok zor şeyler değil çevredir sosyalliktir bu nerden baktığına bağlı biraz böyle bölümler paylaşımcılıkla okunur sosyal bilimler okumuyosun mühendislik okuyorsun
Maxstorm
(28/05/2016 - 21:56)
ben zaten maktas bütün sene yapmamış, son hafta aynısı burada bulmaya çalışan tiplere sözüm
sensation
(28/05/2016 - 22:32)
yorumlarda konu baya dağılmış. konuyu açan arkadaş sonuna kadar haklı. maalesef okul zaman geçtikçe öğretim görevlisi ve memurların iş yükünü azaltmaya yönelik yeniliklere gidiyor öğrencilerin madur olması kimsenin umrunda değil. bizde kendi içimizde bu bölüm 3 senede yata yata biter diye kavga ederiz ancak.
bakaramakara
(28/05/2016 - 23:39)
http://www.a305teyim.com/serbest.php?id=12428


http://www.a305teyim.com/serbest.php?id=12404


bölüme önceden eleştiri yapılanlardan hatırladıklarım.eski formlarını tam kaybettiler diye düşünmeye başladım ee sonuçta yaz okulunda kaç ders açıyolar gel gör ki toplu halde daha fazla küfür yemek için yapmışlar.Bence zevk alıyolar şu çırpınışlarınızı görüp

komilikomilikomili
(29/05/2016 - 03:24)
konuyu açan arkadaşa hak veriyorum . Fakat her türlü problemin sadece ve sadece öğrenci kontenjanının yarı yarıya azaltılmasıyla düzelebileceğini düşünüyorum . Okulda aldığı parayı haketmeyen çok hoca var . Soğuk oda eşanjor redüktör ve ismini hatırlayamadığım bir sürü aynı projeyle 1000 lerce öğrenciyi yıllardır geçiştiren hocalar var. İnsanlar askerlik yapar gibi projelerde tertip oluyorlar okulda. Türkçe bilmeyen biri google da biraz araştırma yapsa okulun ismini "soğuk oda" sanabilir. Görüşme saati değil diye sizin için çok aciliyeti olan bir belgeyi imzalamayan ama bütün gün linkedin de takılan HOCA var . Öte yandan gerçekten bilim yapmaya çalışan , her sözüyle her hareketiyle örnek olan kafa açan , öğrenciye mesleğini sevdiren işini hakkıyla yapan hocalar da var.Taşın altına elini sokan hocalar bu insanlar ama onlar da bu kalabalık kontenjanın yoğunluğu altında eziliyolar.

şimdi iki seçenek var

normal eğitim öğretim döneminde bile görevini doğru düzgün yapmayan insanların yaz okulunda ders açmasını ummak

ya da

Bütün yıl yoğun bir şekilde çalışan koşturan projelerle ilgilenen kısacası yorulan insanlardan yazın da fayda beklemek.

Bir zamanlar bir deli bir kuyuya taş atmış 40 akıllı hala çıkaramıyor. delinin adı YÖK .
mavişimşek
(29/05/2016 - 12:21)
heisenberg sen okula girdiğinde hoca seçilip diğer öğretimden ders alınabiliyormuş en azından.Biz onu da görmedik.Her geçen dönemde işler biraz daha zorlaştırılıyor.Son 2 dönemdir dönem dışı dersler ingilizce açılmamaya başlandı mesela.Birkaç dönem içinde de tamamen kaldırılabilir bu gidişle.Öğrencilerin mezun olamaması için elinden geleni yapıyor güzel bölümümüz.
kolistivra
(30/05/2016 - 10:59)
Hemen hemen her konuda dediklerinize katiliyorum ama bir konu haric. Birinci ogretimlerin ikiden, ikilerin birden ders almalarini dogru bulmuyorum. Ben ilk senemde birinci ogretimken kontejanlarin dolu olmasi yuzunden hep ikinci ogretimden almak zorunda kalmistim ve benim hakkimi yiyen hic bir kimseye hakkimi helal etmiyorum. Birinci ogretimler o kadar calisiyo universite sinavlarinda hakederek o bolume geliyo. İkici ogretimler de yine puana gore yerlestiriliyo. Bir tek su durumlarda ikinci ogretimin birinci ogretimden almalarini yanlis bulmuyorum, cift anadal veya yandal yapanlar secebilmeli ve tum ders secimleri tamamlandigi zaman hala kontejan varsa o zaman secebilmeliler.
nedenuçmuyorinci
(30/05/2016 - 16:28)
Yaz okulunda ders açmak bölümün elinde mi? Yaz derslerine hıoca gelmek istemezse bölüm ne yapabilir? Yanlış anlamayın bölümü savunmuyorum. Sadece yapabilecekleri birşey var mı diye sordum.
bakaramakara
(30/05/2016 - 18:38)
ahahahahahah adam yanlış anlamayın sakın bölümü savunmuyorum demiş bölümü seven tek bir kişiye tahammülümüz yok watch?v=hvn3McDvFk4
bakaramakara
(30/05/2016 - 18:55)
kolistivra umarım bu düşünce yapına uygun davranışlardada bulunuyorsundur.Ben üniversite sınavına çalışıpda hakederek geldim onlar benim dersime girmesin diyosun madem o zaman sırf öğleden sonra öğrenci potansiyeli gelicek diye açık olan cafelere ve kırtasiyelerede uğramıyorsundur diye tahmin ediyorum bu hassasiyete sahip bi arkadaşımızsındır.Sadece birinci öğretim olan okullarda kafeler kırtasiyeler kaça kadar açıkmış bakabilirsin...
sensation
(30/05/2016 - 21:54)
@kolistivra 12 girişliyim diğer öğretimden ders alma kalkmıştı bizde bilmediğim için soruyorum 4. sınıf 1. öğretimler ders seçiminin ilk günü diğer sınıflar ders seçemezken diğer öğretimden ders alabiliyorlar mıydı? eğer bu şekilde ise durum haklısın. doğru olan bu sistemin ekle-sil döneminde açılması . eğer 1. öğretimde boş kontenjan varsa 2. öğretim öğrencisinin dersi almasında sakınca olmaz. ancak 2. öğretimin bir dersi 1. öğretimden alıp 1. öğretim öğrencisini 2. öğretimden ders almak ZORUNDA bırakması birileri tarafından doğru olmadığı halde bu hak verilse bile haksızlıktır.
kolistivra
(01/06/2016 - 01:54)
@sensation 2010 girişliyim, ilk senemde yaşadığım problem şuydu. bize ders seçiminin yine 3. günü sistem açılıyordu 1. sınıfken. ama 3-4. sınıflar 1 ve 2. sınıfların derslerini genelde alttan alıp doldurdukları için seçemiyorduk. buna 2. öğretimler de dahil. ekle sili beklemeden sistem herkese açılıyordu. ben ilk dönem 6-7 dersimin sadece 1 tanesini kendi öğretimimden alabilmiştim.

ayrıca 2. öğretim düşmanlığım yok. sadece ben 1. öğretimken 2. öğretimden ders almaya mecbur kalıyorsam burda bir problem var. 1. öğretimler almaları gereken dersleri aldıktan sonra kontejanda EĞER boş yer kalmışsa 2. öğretimler yine alsın.

aynı şeyin tersi de geçerli, 1ler de 2den ders alırken öncelik 2lerin olmalı. sırf dersleri 2 ya da 3 güne sıkıştıracağız diye onların kontejanlarını da ellerinden alıp almaları gereken ingilizce kredi, ya da sadece birer grup açılan seçmelileri alamamalarına sebep olmamalı sistem.

şu an sistem nasıl çalışıyor onu da bilmiyorum. ben eklesilde 2.öğretimden seçebiliyorum ama daha önce değil. ama 2. öğretimlerin eklesilde 1.öğretimden seçmelerine izin var mı bilmiyorum.

neyse artık okula ikinci öğretim öğrenci alımı kaldırıldı 3-5 yıla bu problem de kalkar ortadan. ama biz ilk dönemlerimizde baya sıkıntı yaşadık.
kolistivra
(01/06/2016 - 02:01)
@bakaramakara kırtasiye kafeyle ne alakası var anlamadım valla. dersten bahsediyorum, kontejan sıkıntısından bahsediyorum, gelmiş öğleden sonra açık kırtasiyelere gitme diyorsun. 2. öğretimlerin de gündüz kafelere gitmemesi lazım dediğin mantığa göre. neyse uzatmayacağım yazdığımla alakasız yorumları da sırf laf olsun diye yapmış olduğunu düşünüyorum.
sylarfb
(01/06/2016 - 08:42)
Ben 2013 mezunuyum.

Bizim zamanımızda ilk başlarda ekle-sil haftasında iken bu 1. öğretimler ile 2. öğretimlerin birbirinden ders alabilme olayı ortadan kalkıyordu. Sonra ben son sınıfa geçtiğimde ekle-sil´de değilde sistem ilk açıldığında sınır kalktı. Bunu da sadece bizim bölüm yaptı. Diğer bölümlerde hala ekle-sil bekleniyordu.

Ondan dolayı bazıları mağdur olmul olabilir.

Okul yukarıda arkadaşın dediği gibi bırakın 4 yılı 3 yılda bile rahat biter. ( Koşullu dersler geldi mi bilmiyorum)

Bu siteden hocalar hakkında çok fazla olumsuz haber yazıldığı için ilk başlarda bölüm başkanı ve diğer tecrubeli prof. hocalar hakkında yorum yapabilme özelliğini kaldırdılar. En son neredeyse bütün hocalar hakkında yorum yapılamaz hale getirildi diye hatırlıyorum. Şuanda üniversitedeki hocaların bu site üzerinde baya etkisi var, daha a305 öğrencinin yanında değilde hocaların tarafında bırakında okul hocaların tarafında olsun :D
bakaramakara
(01/06/2016 - 10:03)
@kolistivra ben 2. öğretimim ve 1. öğretimden okulum uzamasın diye ders aldım yukarda belirttiğine göre 1. öğretimler o kadar çalışıp geliyomuş neden böyle bi şey oluyomuş buna hakkım yokmuş.Haksızsın demedim bu bakış açısına sahipsin anlıyorum ama bu hassasiyeti gözeten bi insanında sadece 2. öğretimler gelicek diye açık olan kafeler ve kırtasiyelere girerken bi düşünmesi lazım.Ya onlar bizim derse girmesinde bende sadece öğle sonrası 2. öğretimler için açık olan kafelere kırtasiyelere giriyorum faydalanıyorum bi düşünmen lazım diye :) ayrıca sana dikkat ettiysen girme demedim faydalanma demediim kullandığınıda biliyorum bakış açını eleştirmek için söyledim. okula girdin artık hoca çok sıkıntı yaratmıyorsa farklı öğretimlerden derse girsek ne girmesek ne.Çift ve yandal yapanlar haricindede farklı öğretimden derse girmeye ihtiyacı olan insanlarda var
sensation
(01/06/2016 - 11:40)
@bakara tarafsız baktığını düşünüyorsun sanırım kendine göre ancak hiçte öyle değilsin. ´´Çift ve yandal yapanlar haricindede farklı öğretimden derse girmeye ihtiyacı olan insanlarda var´´ cümlesini kurmuşsun güldürdün. o öğretimdeki öğrenciden daha fazla mı ihtiyacı var? sen isteği dışında 1. öğretim öğrencisini 2. öğretimden ders almak zorunda bırakıp bunu birde nasıl en doğal hakkın olarak görebilirsin?

@kolistivra boşa yazıp elini ağrıtma kardeşim anlayacak olan seni zaten anlamıştır anlamayanların da sadece işine gelmiyordur.
bakaramakara
(01/06/2016 - 12:57)
ahhh ahhhh şu anki sistemde nasıl dilekçesiz farklı öğretimden ders alıpta mağdur bırakılsın diğer öğrenciler ? öyle bi şeyi savunan mı oldu sen o arkadaşın yazdıklarını bi dikkatli okursan daha iyi olur hee sonra benim yazdıklarımıda tabi.
sensation
(01/06/2016 - 13:25)
2. öğretim 1. öğretimden ders almıyorsa 1. öğretimler öğleden sonra cafe kırtasiyeye girmesin temelindeki yazılarını okudum kardeş Bkz:´´onlar benim dersime girmesin diyosun madem o zaman sırf öğleden sonra öğrenci potansiyeli gelicek diye açık olan cafelere ve kırtasiyelerede uğramıyorsundur´´

ikinizin de yazdıklarınızı okudum hangi kısmı yanlış anladım tam olarak sen neyi savunuyorsun yazar mısın?
bakaramakara
(01/06/2016 - 15:09)
yazmasına yine yazar ım ama sen yine tam anlamayabilirsin
arkadaşın kurduğu cümleyi söylüyorum ´ birinci öğretimler o kadar çalışarak üniversite sınavlarına hakederek o bölümlere yerleşiyo ! ve farklı öğretimlerden ders almanın bu sebeple doğru olmadığını söylüyo bu cümlenin piskolojik analizini konuşma daha fazla uzarsa yaparımda.Ben bu bakış açısının yanlış olduğunu bi nevi göstermeye çalışıyorum arkadaşa ki seninde anladığın galiba eski sistemden bahsettiğini sanman arkadaşın lakin şu andada bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyo çift ve yandal dışındaki öğrenciler için bizim bu arkadaş.Bu bakış açısında arkadaşın birinci öğretimi hakedemeyip ders almalarına karşı çıktıkları arkadaşlar için o saatlere kadar açık olan okul olsun,cafeler olsun ,kırtasiyeler olsun faydalanmasının bi nevi yanlış olduğunu söylüyorum.Okula gelme demedim cafelere oturma demedim kırtasiyeyi kullanma demedim o saatlerde.Bende buna tutuluyorum.
sensation
(01/06/2016 - 15:50)
canım kardeşim asıl sen anlamıyorsun olayı. sen 2. öğretimsen ve 1. öğretimden ders alıp 1. öğretim öğrencisinin o dersi almasına mani oluyorsan birde bunun doğru olduğunu düşünüyorsan biz sana ne desek boş ama dayanamayıp yazıyorum işte. kontenjan yetersizliği bölümün hatasıdır orası ayrı mevzu. ben kontenjan yetersizliği yüzünden 2. sınıf dersini 3. sınıfta, 3. sınıf dersini 4. sınıfta yani bu sene alabildim. bunda diğer öğretim öğrencisinin okulu erken bitirim, bir günü boşa çıkartim vs. düşüncesi varsa gelip bana bunda yanlış bir şey yok deyip daha sonra yok sen anlamıyorsun yok analizini yaparımla devam edersen saygı falan da göremezsin benden.

açılan ders öncelikle açıldığı öğretim öncesinin hakkıdır. bu hakkın çiğnenmesine izin verende işine geldiği için zevkle çiğneyende ... (doğru kelime aklıma gelmiyor şu an küfürsüz ve seviyeyi korumak şartıyla uygun kelimeyiz siz koyun)

eğer 2. öğretimin 1. öğretimden ders almak için geçerli bir mazereti var ise ya ekle-sil de boş kontenjan olması halinde başkasının hakkını gasp etmeden yada ders seçimi sonunda dilekçe ile yine kimseyi mağdur etmeden alır.

şimdi cevap vereceksin 2. öğretim düşmanı olduğumu düşünüp aynı şeyler 2. öğretimden ders alan 1. öğretimler içinde geçerli. ben kendi öğretimimde kontenjan dolduğunda diğer öğretimden ders alamıyorum o kontenjanın diğer öğretimden birinin keyfi için dolu olmasına kızmam bencillik ise o kontenjanı doldurup beni mağdur eden kişinin yaptığı nedir?
kolistivra
(01/06/2016 - 20:32)
@sensation en azindan beni anlayan birilerinin olduguna sevindim. daha fazla uzatmak istemiyorum konusup konusup bir yere varamayiz ama son bir sey eklemek istiyorum.
@bakaramakara 2.ogretimler uzamasin diye 1den alsinlar eyvallah. Ama benim bu yuzden okulum uzadi. Bu durumda bence dogru olan benim derslerimi kendi ogretimimden alip okulumu vaktinde bitirmek, senin de derslerini kendi ogretiminden alip (kontejan varsa 1 den gene al) okulunu mecburen uzatman. Ben burda bencilce davrandigimi dusunmuyorum.
bakaramakara
(01/06/2016 - 22:50)
@sensation dostum sana noluyo ya saygı göremezsin benden felan.benim hangi yorumumdan senin benim hakkımda söylemiş olduğun 2 lerin 1 den ders alıpda 1leri mağdur etmenin haklı olduğunu savunmuş olduğum bi ifade yargısı çıktı? bilakis söyledim şu anki sistemde daha uzatma durumunda değilsen ders bile alamıyorsun oda okul başladıktan kaç hafta sonra ekleniyo dilekçeyle.Takıldığım noktayı anlamıyorsun derken bunu kastedtim.Takılmış olduğum nokta yukardada belirttim arkadaşın söylemiş olduğu biz üniversite sınavlarına o kadar çok çalısıpta hakederek geliyoruz 2 lerin 1 den ders almasını yanlış buluyorum şeklindeki ifadelerineydi.De arkadaş ihtiyacı olanlar alsın diyo şimdi buna ne diyebilirim sence ? @ kolistivra okulunu eski sitemden ötürü uzatmış olabilirsin bi şey demiyorum haklısındırda elştirmekte. şu anki sistemde öyle bi şey yok takıldığım nokta o ifadelerindi.Anlayanlar hangi noktalara neden takıldığımıda anlamışlardır zaten.Sistemde sana zararı direkt olmicak yani ben 1.ö yüm 2.ö öğrencisini dersimde görmek ´istemiyorum´ oda daha yüksek yapsaydıda sabahleyin derse girebilme şerefine oda nail olabilseydi şeklinde olabilcek düşünce tarzlarınaydı lafım.Seni engellemediği sürece sistem her türlü kolaylığın her öğrenciye sağlanması taraftarıyım.Bunuda belirteyim anlaşılmıyo galiba bazıları tarafından.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.