usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mühendislik ekonomisi ve hhe
96 kişilik mühendislik ekonomisi grubunda yaklaşık 50 kişi devamsızlıktan final sınavına ve bütünlemeye giremez şeklinde bir duyuru hüseyin erdemin yarbisinde. link aşağıda.

http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/herdem/announcement/view/id/13322


gönderen: maxwell - 26/05/2016 - 09:28
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
hulaguhan
(26/05/2016 - 09:38)
Hocam dönemlerdir bu böyle. Hasan Hüseyin Hoca yoklamaya dikkat ediyor ve daha ilk dersten 4´ün üzerinde devamsızlığı olanların kalacağını söylüyor. Keşke devamsızlıktan kalan arkadaşlar biraz daha özen gösterselerdi.
demrkran
(26/05/2016 - 13:32)
Bu resmen ayiptir.ogrenci düsmanligidir arkadaşlar.20 25 yaşlarında insanlariz bir hafta fazla devamsızlık yüzünden hesap veriyoruz.sanki derste çok birşey ogretiyomus gibi öğrenciyi asagilamaktan başka birşey yapmıyor.haliylede kimse derse gelmek istemiyor.o öğrencilerin işi sadece okulda derse girmek zannediyor bu gibi insanlar.bilmiyorki herkes bir şekilde hayatını idame ettiriyor.birisinin kalacak yeri yok birisinin ailevi problemleri var.birisi çalışmak zorunda bütün bunlarla uğraşırken aynı zamanda okulda derslerini halletmek zorunda bunu gözardı eden anlayışsız hocalar yüzünden bir çok kişi okula geleceği varsa da nasılsa kaldım diyip gelmiyor.ama onlar zannediyor ki devamsizliga bakarsak öğrencileri okulda tutariz.50 sene önceki jenerasyondan birisi şimdiki jenerasyonun sorunlarını problemlerini anladığını sanıp bize sormadan karar veriyor.yaziklar olsun
demrkran
(26/05/2016 - 13:36)
Ben bu ve bu tarz düşüncedeki hocaları şikayet etmek için elimden geleni yaparım.aysegul hocayla gidip konuştuğunda bana Hasan Hüseyin erdem hakkında kimse bana kötü bsy söylemedi dedi.ama eminim ki bölümün %90 dan fazlası sevmiyor.acaba bunun sebebi nedir diye dusuuslermidir . Arkadaşlar çekinmeyen bir hocanizdan şikayetiniz varsa önce fakülteye dilekcenizi verin en küçük bir davranis ne olursa olsun.ordan sonuç alamazsaniz ondan sonra rektörluk ilgileniyor.
hulaguhan
(26/05/2016 - 14:18)
demirkıran, yönetmelik belli. Hocayı ne hususta şikayet etmeyi planlıyorsun? Yönetmelikte yazanı yapmasından dolayı mı? İsteseniz de istemeseniz de bu okulda %70 devam zorunluluğu mevcut. Ha bazı hocalar düşünceli davranıp öğrenciye müsamaha gösteriyorlar.

Fakat bu bir zorunluluk değil. Anlatabildim mi?
mühendis1213
(26/05/2016 - 14:23)
Öğretim görevlisinin dersi yürütmesi ile ilgili uygulamaları beğenmeyebilirsiniz. Bu onun hakkında sizde ön yargılar oluşturabilir fakat öğretim görevlisinin de bu durumda belli başlı sebepleri olabileceğini düşünmekte yarar var.

Dersi aldım, öğretim görevlisinin bir kaç uygulamasını ben de beğenmedim, disiplinli ve biraz mükemmeliyetçi havası var, fakat hiçbir zaman öğrenci düşmanı gibi davrandığını da hissetmedim, kendi düşüncesine göre öğrencileri zorla da olsa derse motive ettiğini düşünüyor olabilir. Gerçekten de derste bir şeyler vermek istediğini en azından her ders bir önceki ders anlattığı önemli noktaları sorarken, bunları öğrenciden beklerken ki halinden anlayabiliyorsunuz.

Tabi ki yanılıyor olabilirim de, belki de en öğrenci düşmanı öğretim görevlilerinden biridir.. En öğrenci dostu olanı değildir tabi ki ama yine de insanları anlamaya çalışmamak en kolayıdır, ya da rahatsız olunan şeyler hakkında olumsuz sebepler düşünmek.
epicfailer
(26/05/2016 - 14:43)
Bu yoklama konusu 1 yıldır konuşuluyor ve herkesin bildiği gibi %70.tamamlamayan devamsızlıktan kalıyor. buna dikkat edecek her hoca da derste de belirtiyor. Herşey belli iken hala devamı sağlamayıp sonra devamsızlıktan kalınca itiraz etmek bana gore saçma ve hocayla ilgisi olmayan bir durum. Ha özel durum olur bisey olur derse devam edemezsin hocayla öncesinde konusursun ve mazaretin gecerliyse zaten anlayış gosterir . Yani durum bu iken itiraz etmek isyan etmek gereksiz
demrkran
(26/05/2016 - 15:36)
Hulaguhan hocanın kullandığı kelimeleri aynen aktarıyorum´´.mazerete gelmeyin ben sizin hasta oldugunuza inanmıyorum.mazerete gelene Allah kolaylık versin.´´ bu ve bunun gibi düşünceler öğrencileri sevdiğinden söyleniyor değil mi ??
demrkran
(26/05/2016 - 15:44)
Birde size sadece konuşmak yerine bir realiteden bahsedeyim.96 kişi den 50 kişisi devamsızlıktan kalıyor.dikjatinizide cekeyim dersi bildiği halde kalanlar var.ikidebir yönetmelik diyip tutturuyorlar.peki kendimize sormamız gerekmiyor mu sistemde bozukluklar var ve bunu herkes kabul ediyor.kabul ediyor ki devamsizlikta inisiyatif kullanan hocalarımız var hatta çoğu yapar bunu.bu hocalarımız yönetmeliği önemsemiyor mu şimdi.olmasi gereken bu olduğu için böyle davranir.neyse yönetmelikten devamsızlık yüzünden şikayet edince zaten sonuç alınmaz hoca haklı görünüyor çünkü yönetmeliğe göre.ben dersteki tavır ve tutumlarından dolayı rahatsız olduğumu belirttim.ikuldaki birsuru kişide rahatsız ve hocayı sevmez.
hulaguhan
(26/05/2016 - 16:17)
Hasan Hüseyin Hoca´dan aldığım Turbo Makineler dersi ve Mühendislik Ekonomisi dersi sebebiyle okulu iki dönem uzattım kardeşim ben.

1 yılım heba olmasına rağmen çıkıp da bu hoca kötüydü pisti kakaydı ondan kaldım demedim.

Bazen delikanlı gibi suçu göğüslemen gerekir. Bu mevzu da onlardan birisi. Geçmeyi istemeyen öğrenciye hoca neylesin? Haftada 2 saat yahu. Dönemde 30 saat ediyor. Hoca senden 30 saatin 22´sine katılmanı istiyor yalnızca. Zaten derslere katılsan çan 30larda 40larda geziyor biraz gayretle geçmemen imkansız.

Her şeyden dolayı otoriteyi suçlu görmek Türk insanında hastalık haline gelmiş artık. Otorite her şeyden sorumludur ama her şeyin suçlusu değildir. Çuvaldızı bir defa olsun kendimize batırsak ya.
demrkran
(26/05/2016 - 18:29)
Sen herşeyi kabullenmissin hoca seni 10 kere bıraksa gene ih demessin.asil sen kusura bakma da ben o 3 saat ders için 3 saat geliş 3 saat gidiş yol cekiyorum ettimi sana 100 saat.arti benim sadece bu dersim yok.baska derslerde aliyorum.ayni zamanda calisiyorum.zaman bulamıyorum çoğu zaman.yani keyfimizden yapmiyoruz.sende çıkmış 30 saatcik başka ne işin var gibi şey söylüyosun.tuzu kuru olan az sayıda insan dediklerime onay vermemesi çok normal.
bakaramakara
(26/05/2016 - 18:34)
hocayı sevmiyorum diyebilirsiniz sevmek zorundada değilsiniz.Nefret etmek konusundada serbestsiniz.Çünkü insiyatif kullanabilirdi yapılan bi şey ama şu soruyu sorarsan hocam neden bırakıyosun diye olmaz bu.Adamın kuralları belli kurallar belli. şu anda bi sürpriz yaşayan oldumu anlamadım ben sadece sayıyı fazla gördünüz diye toplanalımda bi şeymi yapalım diyosunuz.Yoklama konusunda her koyun kendi bacağından asılır 5 devamsızlığın oldumu gidersin.
Herkes bilerek ve isteyerek çalışmayıp sınav kağıtlarını boş verse sen bu adama sınıfın tamamını nasıl bırakıyosun diye hesap sorabilirmisin hayır.Gitmemişsiniz abi işte adam gittinizde yok mu yazıyor sizi 5 kişi kalmış olsaydı sadece devamsızlıktan sesiniz çıkarmıydı yine bu kadar
hulaguhan
(26/05/2016 - 18:36)
Allah aşkına zaten 22 saatin 4 saati de vizelere gidiyor kaldı mı 18 saat?

Güzel kardeşim sen bu okula kaydolurken kalacağın yer kalmayacağın yer belli değil miydi? Yönetmelikte devam zorunluluğu var diyorsa hocanın en büyük hakkıdır.

Makine fakültesi yarı zamanlı okunarak bitecek bir fakülte değildir. Keşke İİBF´ye falan gitseydin.
assassin627
(26/05/2016 - 18:56)
hulaguhan +1
laylonstaj
(26/05/2016 - 19:06)
+1
demrkran
(26/05/2016 - 19:55)
ben bildiğim dersten yapabileceğim sınavdan devamsızlık yüzünden kalıyorsam.bu sitemde benim hakkım.nerenin kapı kulusun bilemem de boş konuşmayı boş konuşanı sevmem.bana iibf ye git diyen de inek gibi ders çalışan biri heralde sadece derslere gidip çalısarak en iyi makine mühendisi oldugunu zannediyor :) komik vesselam.bu kafayı yaşayan da gidip asgari ücrete çalışacak olan kişidir.ben öğrencilerin yaşadıkları zorluklardan bahsediyorum.sen hala beniim tuzum kuru banane diyorsun...
demrkran
(26/05/2016 - 19:58)
bir dersin verilme amacı nedir??? size birşeyler öğretmek değil mi ? bende diyorum ki bildigim dersten kaldım bu yüzden... şunun mantıgını açıklayın bakalım ???
hulaguhan
(26/05/2016 - 20:08)
Arkadaşım, okulu uzattım diyorum. Bu sene biteceği dahi belirsiz. Yok efendim inekmiş de cartmış da curtmuş daha konuşuyorsun.

Üstelik çalışmayı işe yaramaz bir şeymiş gibi göstermen de mantaliteni açık ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde dersi geçmek için çanın üzerinde not alman ve derslerin %70´ine devam etmiş olman gerekiyor.

Mühendis çıkacak bir insanın bu kadar basit bir mantığı kuramaması yahut havsalasının almaması gerçekten ilginç.
demrkran
(26/05/2016 - 20:17)
işte ona ragmen uzatmıssın :) büyük problem.boyle birininde benım mantıgımı sorgulaması daha da ilginç.neyse senın anlamanı beklemıyorum zaten ben diğerlerini dusunerek yazdım bunları.git dersini çalış mühendis olacaksın...
hulaguhan
(26/05/2016 - 20:19)
Aferiiin, biraz daha çirkinleş rica ediyorum.

Fakat lütfen derslere devam etmeyip sonra da vay efendim HHE beni bırakıyor deme. Hasan Hüseyin Erdem´in devamsızlığa önem verdiği ayyuka çıktı birader, neyse gelecek dönem devam edersin artık derslerine ;)
demrkran
(26/05/2016 - 20:21)
allah büyük :D
laylonstaj
(26/05/2016 - 21:06)
demrkran sendeki bu özgüven ne ya :) farkettiysen burda yazanların çoğu senin bu mantığının saçma olduğunu söylüyor sen hala daha bir şeyler ispat etmeye çalışıyosun Hasan Hüseyin Erdem ilk 4-5 hafta söyler devamsızlıktan bırakıyorum diye bunu anlayıp hala ama ben dersi biliyorumm diye devamsızlık yapman kusura bakma ama çok komik :);) hadi yaptın o Zaman hoca beni bıraktı demeyeceksin dersen de buradaki herkes güler bak mesela :D
bakaramakara
(26/05/2016 - 23:10)
demrkran arkadaşımızın çalış dersine mühendis olucaksın ya sözlerindeki egoyu herkes hissetmiştir heralde sizi gidi bi boktan çakmayan çok konuşan boş insanlar sizi edasındaki sözlerini karşınızda 40 yılını feda etmiş birisi duruyo sizin ne haddinize beni eleştirmek :) :) dışarda çalışmana gerek yok arkadaşım okulu verimli kullanabilirsen orda işte harcadığın zamanı emin ol daha iyi bir mühendis olmak için kullanabilirsin.Ki üniversite hayatını ilerde iş hayatında bulamıcağın için doya doyada bu hayatı yaşamanı öneririm.piyasaya girdikten sonra senin bu kadar zamanda öğrendiğini bi insanın öğrenmesi ne kadar sürer sanıyorsun ki ?
sensation
(27/05/2016 - 07:34)
geçen sene fizik2 dersi alanların %41.1 i devamsızlıktan kaldı buradan bir sonuç alırsanız hazır işe koyulmuşken şu fizik bölümüne de bir el atıp halledelim bu konuyu daha çok insana fayda sağlar bencil insan değilsin ya @demrkran sadece kendini düşünmezsin umarım.

her neyse güzel saçmalamışsın vesselam. gelecek dönem başka hocadan alır veya paşa paşa devam edersin artık.
Greg.
(27/05/2016 - 08:18)
hhe´nin okuldaki en sevimsiz akademisyen olduğu konusunda herkes hemfikirdir sanırım. fakat bu her konuda haksız olacağı anlamına gelmiyor. geçen sene ondan aldığım derste aklımda kalan tek şey devamsızlık konusunda en başından beri uyarmasıydı.

adam öğrencilik hayatını nasıl geçirmişse, şimdiki öğrencilerden de aynısını bekliyor. yani sizden istediği şeyler kendisinin de bir zamanlar yaptığı şeyler. tek atladığı nokta; herkesin standart bir hayatının olmaması. bu yüzden demrkran´ı da linç etmeye gerek yok.

bazı öğrenciler "sadece öğrencilik" yapabilecek kadar lükse sahip değiller. kimilerinin bakmakla sorumlu olduğu bir ailesi bile olabiliyor. bunu aklınızın bir kenarında bulundurun derim.
sensation
(27/05/2016 - 08:30)
@Greg benimde çok F0 ım oldu ama hiçbir hocaya bu yüzden kin beslemedim veya burada hedef gösterme ihtiyacı hissetmedim. kişiliğini veya ders anlatış tarzını neden bu hafta eleştirmeye ve şikayet etmeye başladı bu arkadaşlar diye sorarım bi kere önce. bu arkadaş hocaya derdini anlatsa ve hoca anlayış gösterip finale alsa ve dersi geçse diğer 49 kişinin umrunda olmayacağına ve hocayı diğer konularda eleştirmeyeceğine de eminim gelip burada ağlayıp haksız olduğu halde kendini haklı hocayı haksız çıkarmaya çalışmasın bu yüzden.

diğer bir husus yorum yapan diğer arkadaşlara karşı üslubu. okuduğu bölümün yönetmeliğini kabul etmeyip diğer öğrencilere mühendislik dersi vermesi de ayrı ironi.
demrkran
(27/05/2016 - 14:20)
@sensation sende boş konuşuyorsun hocaya derdimi anlattım gene sonuç değişmedi giremessin sınava dedi.sizde makine bölümü ogrencilerini şurada yorum yazan 3 5 kişiden ibaret sanıyorsun herhalde.benim gibi düşünen de birsuru insan var hatta cogunluk.sacmalik gordugun düşünceden bahsediyorum.sen benim dusunceme saçmalık diyeceksin bende sana teşekkür mü edicem.? Bu nasıl vasat düşünce tarzı böyle.
demrkran
(27/05/2016 - 14:23)
Sizin gibi vasat düşüncede insanlar oldukça millet gelişme kaydederken siz bu sistemle 100 yıl daha okursunuz.
machine111
(27/05/2016 - 14:36)
demrkran,
Madem dersi çok iyi öğrenmişsin derse gitmeden ki bu baya çalışkan ve/veya zeki olduğunu gösterir, okula gitmeden mühendis olmuşsun, bir hocanın nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorsun, sistemin yanlışını bulmuş ve çözümü kurgulamışsın o zaman akademisyen ol da şu 50 kişiyi kurtar be arkadaşım. Ben sana inanıyorum. Senin gibi aydınlar oldukça çok gelişme kaydederiz.
Greg.
(27/05/2016 - 14:51)
bkz: tam savunacakken mağdurun ayıp etmesi
demrkran
(27/05/2016 - 15:29)
Akademisyenlik eziyet be adamım :) istemem şahsen.fazla konuşmaya gerek yok iş hayatına bi atılın da asgari ucrete benzer paralar alınca anca aklınız başınıza gelir. Okulu bitakipta yanında 1000 liraya mühendis çalıştıran tanıdıklarım var 😂😂 ezilin bol bol.hakediyosunuz.
laylonstaj
(27/05/2016 - 15:46)
demrkran şunu çok merak ediyorum hocanın devamsızlıktan bırakırım dediğini duymadın mı hiç yoksa duydun da iplemedin mi? Bu sorunun cevabı aslında senin ne kadar zeki veya tersi olduğunun cevabı olacaktır. Ayrıca diğer arkadaşların da söylediği gibi madem bu sisteme karşısın niye devamsızlıktan kalma olayı kendi başına gelmeden önce de tepkini buralarda sertçe ortaya koymadın ki? Yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi sen kendi menfaatini düşünüyorsun diğerleri umurunda değil
Sen "Sadece derse girerek mühendis olunmaz" sözünü çok yanlış anlamışsın 😂 bak zararın neresinden dönersen kar ben senin tekrar ygs ye girmeni tavsiye ediyorum 😂 Hukukta devam zorunluluğu da yok gidersin sonra görürsün gösterirsin bize derse gitmeden Nasıl meslek erbabı olunuyor 😂😂 baksana bişeyler yaz olur mu çok eğleniyoruz 😂😂
demrkran
(27/05/2016 - 16:11)
Laylon staj sen hiç konuşma adında hayır yok 😂😂😂
xRar
(27/05/2016 - 23:11)
beyler çok boş yapıyorsunuz yapmayın azıcık kafanızı çalıştırın, sorunun varsa git hocaya anlat eger yok ne yaparsan yap diyorsa da o zaman hocanın ayıbı. Bütün okulun belli sorunları varmış gibi davranılırsa kapatıp gidelim üniversiteyi. Açıköğretime çevirelim. Senin mesleğin öğrencilik bu kadar basit.
sensation
(28/05/2016 - 01:00)
adam(?) karşısındakinin nicki hoşuna gitmediyse yazdıklarını okumuyor bile boşa laf anlatmaya çalışmayın. anlayacak olsa çoktan anlamış üslubu için özür dilemiş olurdu zaten.
bakaramakara
(28/05/2016 - 01:07)
sensation bence sen olayı anlamadın :) herkese göstere göstere kıvırmaya çalışmış adam gelmeyin üstümü daha diye demeye çalışmış o laflarıyla aslında üslubunun yanlış olduğunun farkına varmış olduğunu anlatmaya çalışmış bize gitme üstüne sende
Jazztopher
(28/05/2016 - 09:39)
"bir hafta fazla devamsızlık yüzünden hesap veriyoruz" iyiymiş. sınırlara uymadıktan sonra sınır koymanın anlamı ne? "4 ders kaçırmam sorun degil ise 5 de olmamalı" diye bir mantık olabilir mi? o zaman 6 da sorun olmaz 7 de, öyle diye diye hiçbir derse girmezsin. sınır 4se 4tür. 5 derse gelmeyen adama tamam dersen bu sefer 6 derse gelmeyen adam aynı şeyi söyler. hoca hiçbir uyarı yapmadan bırakmış olsa (ki ona da hakkı var çünkü yönetmelik belli) o zaman laf etmeni anlarım bir noktaya kadar.
maxwell
(29/05/2016 - 01:08)
HHE´I SEVMIYORUM VE KENDIME GORE COK HAKLI SEBEPLERIM VAR.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.