usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
dal seçmekde zorlanan arkadaşlar için önemli
mezun bi mak müh olarak dal seçmeyen arkadaşlara ısı proses dalını tavsiye ederim. bölüm zor ama asla işsiz kalmazsınız. kendi işini kurmak isteyenler için çok iyi bi bölüm. bu bölümü bitiren kişiler mekanik tesisat mühendisi olur ve sermayeleri sadece bilgidir. okulda bişey öğrenemediğini düşünen arkadaşlarada şunu söylemek isterimki,aynı duyguları bizde paylaştık sizinle. ama iş hayatına girdiğiniz zaman,diğer ünv lerden mezun olan arkadaşların çok önündesiniz. okuldaki proje sistemi bilmeniz gereken herşeyi,her yöntemi size yüklüyor. size sadece geliştirmek kalıyor.
kolay mezun olmak isteyenler,imalat seçebilir.


gönderen: poyaz - 14/05/2008 - 17:57
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
FBA
(14/05/2008 - 18:14)
Şu an siz kendi işinizmi yapıyorsunuz,yoksa başka biryerdemi çalışmaktasınız?
Peki yeni mezun ısıcı nasıl bir maaşla başlar?
Aydınlatırsanız sevinirim..
sariselim
(14/05/2008 - 18:25)
örneğin, alarko sadece yeni mezun mühendis aldığını söylüyor, peki yeni mezuna maaş kaç kaat olur? inan maaşlar hakkında en ufak bir bilgim dahi yok.aydınlatırsan çok sevinirim
anthrax_ouz
(14/05/2008 - 19:20)
evet ya maas olayı gercekten önemli...
poyaz
(15/05/2008 - 00:20)
arkadaşlar ben bi proje bürosunda mekanik tesisat şefi olarak çalışıyorum. kenidi şirketinizi kurmanız için gerekli oda belgeleriniz olmalı. belgelerden sora iş bitirme referanslarınız olması gerekir. buda zamanla olacak bişeydir. ençok 2-3 sene.
yeni mezun bi YILDIZ ISI MEZUNU (üstüne basa basa söylüyorum YILDIZ) bir iki sene tecrübeli mekanik tesisat mühendisine denk. ben bunu yaşadım biliyorum. büyük projelerdeki mantık,size (bize) yaptırdıkları basit olan ama insanın günlerini alan prıojelerle aynı. bu yüzden sizinle aynı anda mezun olan kişilerden bir iki sene ilerde başlıyosunuz mesleğe.
Maaşa gelince bi sene içerisinde başlangıç maaşınızı ikiye üçe katlayabilirsiniz. en kötü başlayan 1200-1300 le başlar. kısa zamanda da maaşınız yükselir. ayrıca,tamam artık kendime çalışmak istiyorum dediğinizde sahip olmanız gereken bi bilgisayar,bikaç program ve okulun size yaptırmış olduğu mekanik tesisat projelerinin üzerine koymuş olduğunuz bilgi. yani sıfır maliyet. ayrıca piyasada çok aranan makina mühendisleri MEKANİK TESİSAT MÜHENDİSLERİ. iş ilanlarından takip edebilirsiniz.

umarım sizleri aydınlatabilmişlmdir
jgh
(15/05/2008 - 15:04)
poyaz çok sğlasın abi bi ısıcı olarak bunları duymak rahatlattı=)

bond...james bond
(15/05/2008 - 18:46)
poyaz a bide benim sorum olacak şöyleki genel seçip ısının bikaç dersini alıp bunları yapabilirmiiz bide imalci tanıdığı varsa onlarda maaş durmu nasıl
poyaz
(15/05/2008 - 21:33)
ısıcı arkadaşlar siz rahat olun,önünüz açık. şunu söylerimki okulda öğreneceğiniz kanal basınç kayıp hesabı,yalıtım hesabı,ısı kazancı-kaybı hesabı,ömür boyu kullanacağınız şeylerdir. pisikometrik analiz en önemli konu,piyasada pisikometrik analiz bilen mak müh çok az. genelde bunu alarkoya,klisoma,ısısana vb firmalara yaptırıyolar.
Ayrıca genel seçip ısı derslerinden almakla ısıcı olamassın. ısıya girdiğin zaman geceleri proje bitirmek için yusuflamak gerekir :) ama diğer dallarda yusuf arada bi gelir. imalat mezunu arkadaşım var ama kıbrısa gidip mekanik tesisatta kendini denedi. alt yapı olmadığı için geri dönüp askere gitti. şu anda traktör fabrikasının onun işe almasını bekliyo. bi tanıcığımda TAİ ye girdi başlangıç maaşı 1800 ytl ama ne iş yapıyo diyosanız HANGAR' mal sayıyor. (bu arkadaş genel bölümünden mezun oldu)

erguvan
(16/05/2008 - 01:44)
ısı proses dalındaki arkdşlar,bu dalın en düşük ortalaması neydi geçen sene hatırlıyor msunuz?2.20 civarı bi ort yetrli midir sizce?
ytümakina
(16/05/2008 - 17:25)
yukarıdaki arkadaşım poyaz sana şu sözlerim elbetki senin kadar bilemicem piyasayı ama sen bence kendi dalını baya bi abartmış diğerlerinide amele yapmışsın .ne yani ısı mezunları süper gerisi işe yaramaz onlar makine mühendisi değillermi ben senin konuşmalarından bunu anladım bence hiç objektif değilsin ve objektif lmadığın gibide karşı dalı inanılmaz kötülemişsin yani sonuçta ikinizde aynı yerden meazun makine mühendislerisinzi ayrıca ben geneli seçmeyi düşünmüyorum ama eğer genel seçip ısının derslerini alır ve onlara kafa yorarsan bence ısıcılardan daha kolay mezun olur ve bu ıscıları cebinizden çıkarırsınız sen dalını seç sora yat neymiş vay ben ısıcıyım .eğer ii bi öğrenci olur ben kendimi bunun dışında tutuyorum da eğer bazı şeylere kafa yorarsan ister ısıyı seç ister vandan okulu bitir gel kendini geliştirmişsen bu paraları kazanırsın yoksa adam boş yıldız mühendisni ne yapsın bea.elbeki yıldız diğerlerine göre ayrıcalıklı ama bence biraz objektif olalım ingilizce okuyanlar karşısında bence gerçekten işimiz zor ,çünkü hepimizin bildiği gibi yabancı makaleler var yani hep ingilizce türkçe makale yayınlanmıyo makine üzerine yada en azından ben bilmiyorum yani .poyaz bence sen hemokulu hemde kendi dalını yani kendini baya bi abrtmışsın ama ben senin gibi kendini abartanarı diğerlerine çamur atanları diğerleri kötü diyenleri yani en azından oraya getirenleri lafı dinkeyince kulaklarım tırmalanıyo o yüzden yorumlarını biraz böle daha objektif yaparsan yanlı davranmazsan memnun olcam .bu arada sen tabiki gene kendini övmekten vazgeçme tabiki zaten böle bişe yapmazsın ama bunu fazla abartılı şaşalı yapma en azından bilmem anlatabildim mi?
anthrax_ouz
(16/05/2008 - 18:14)
önceki senelerde ısıda yıgılma olmuyomus enerjide büyük bi yıgılma oluyomus oraya not sırasıyla giriyormussun. umarım ısıda yine not sırası olmaz cünkü bzm gibi repeat'e kalanlara dal bu dnm dal sectiriyorlar ama not sıralaması olunca tabiki sonlarda yer alıyoruz yani biraz haksızlık oluyo
n\a
(16/05/2008 - 23:03)
poyaz arkadaşım,tam dal seçme arefesinde gençlere eksik bilgiler vererek yanlış yönlendirme yapıyosun,bu sebeple söylediklerini düzelterek ve gerçekçi bir yaklaşımla dalları değerlendiriyorum,ısıdan başlayalım senin hatrına:
1-ISI
ısı dalı zorluğu bırakın bizim bölümün en kolay derslerini içerir,denemek için gidin sorun genelciler arasında işe yaramaz adamların favori dersleri ısı dersleridir çünkü hakikaten çok kolaydır,mantık aynıdır termoda gördüğünüz denklemleri kullanarak habire girin ısı çıkan ısı yaparsınız.
şimdi diyecekler ki efendim biz dönem başı 3 proje yapıyoruz,buna da kanmayınız çünkü bu adamların yaptıkları projeler diğerlerinin yanında proje bile sayılmaz hoca herşeyi verir,sende oturup hesaplarsın,örnek istersen zilyon tane aynısından yapılmış proje var,hiç sorun değil yani.
gelelim iş meselesine yıldızlıların ısı alanında piyasada nam saldığı doğrudur,hatta piyasa bu gençlerin elindedir ona da eyvallah,ancak şunu belirtmek gerekir ki aldıkları maaşlar düşüktür çünkü dünya kadar dandik anadolu uni.lerinden gelen ısıcı vardır piyasada hepsi bu işe dalmıştır çünkü iş çok kolaydır.Termo almış herhangi bir adam tek bir örnek projeye bakarak dünya kadar proje çıkarabilir isterse imalatçı olsun hiç sorun değil.

Diğer dalları da tek tek yazayım çok uzun oldu kısa kısa geçiyorum.

2-ENERJİ
en zor daldır,çünkü hocaları çok kazıktır.formül kağıdı kullandırmazlar,her boku ezberletirler,incık cıncık detay soru sorarlar.amma ve lakin hocaları fena değildir (otomotivcilerden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın) ve enerji açık ve seçik olarak gelecek 50 yılın mesleğidir.etrafınıza bi bakın herkes santralci oldu,deli gibi ihale yapılıyo.
not:enerjici değilim

3-Konstrüksiyon
Dersleri bu işten anlayan elemanlara çok kolaydır,hatırlayın hani şu teknik resimde deli çizen eleman vardı ya heh işte onun için acaip basittir dersler.iki ana kola ayrılır bu dal klasik konst. ve kontrol.klasik konst. kısmı mukavemet ve 3D tasarım kabileti gerektirir.kontrolde ise en azından bir programlama diline hakim olmak gerekir,kontrol zordur,emek ister ama çok zevklidir azimli gençlere öneririm.Sonuç olarak konst. çok zevklidir çizim programlarına,tasarım olaylarına filan meraklıysanız,dadından yenmez sizin için.

4-imalat
gerçekten hafızam kuvvetli diyorsanız bu dalı seçin,ama ama ama burası çok önemli hesaptan kurtulcam sadece ezberler geçerim diye seçerseniz bu dalı sıçtınız ki ne sıçtınız,yurci,kıyak sizi öyle bir yamultur ki yaa nahi ezberdi diye bağıra bağıra gezerseniz ortalıkta.tekrar ediyorum ekstradan hafızanız kuvvetliyse seçin,hesap kitaptan kaçış yok zaten. bu dalın hocaları çok iyidir özellikle yurci,gayretli biri olduğunuzu görürse size iş bile ayarlar,bağlantıları sağlamdır,çokta şeker adamdır.ayrıca bu dal öğrencilerinin de 3d tasarım olayına girmeleri beklenir.sonuç olarak bu dalda iyidir hoştur,iş sahası geniştir.

eveeet,gelelim genele;
arkadaşlar bu dal başta çok çekici görünebilir,aman tüm dersleri alabiliyosun filan diyebilirsiniz ama iş öyle değildir yanılmayın.hiçbir dal (enerji hariç) baba derslerini genele vermez,hep dandiri dersleri kakalar,babacanları kendi dalındakilere saklar.bi alana yönelmeniz kişisel çabanızı gerektirir ki bu da zordur.bu dalı seçerseniz benim size tavsiyem dil öğrenmeye,ekstra programlar öğrenmeye filan kasın yoksa çok fena harcanırsınız ama en kötü ihtimal tesisatçı olursunuz rahat olun.şu dandik tesisatçılık işini arkadaş nasıl bu kadar pompalamış anlaşılcak gibi değil.neyse canlar sözün özü:
yukarıda size dalları iyi kötü anlattım,bu minvalde siz sevdiğiniz,aklınıza yatan dersleri içeren dalı seçin.ona buna kulak asmayın,hangisinden mezun olursanız olun iş bulmada sıkıntı çekmezseniz merak etmeyin yıldızın adı var piyasada ve gayet geçerli,mezunlarımız gerçekten çok başarılı olmuş piyasada ve isim yapmışlar,mezun olunca göreceksiniz bunu.
maaş meselesi mezun olduğunuz daldan çok çalışacağınız firmaya bağlı ve size bağlı (anladın sen onu).hangisinden mezun olursanız olun başlangıç maaşı min.1200 olur en min. o da bunun altını teklif eden filan olursa suratına tükürüp çıkın(ciddiyim),işin şakası bi yana kesinlikle altını kabul etmeyin,kendinizi düşürmeyin.hepinize başarılar kardeşlerim benim
poyaz
(16/05/2008 - 23:37)
güzel kardeşlerim alınmanızı ve saldırıya geçmenizi anlayamıyorum.
1-) ben kendimi övmüyorum, OKULUNUZU ve DALLARINIZI övüyorum. kendi okulunu tanımayanlara yol gösteriyorum.

2-) kimsenin dalını kötülemiyorum. kendi işini yapmak isteyenler için ısıyı öneriyorum.

3-) ben okul dönemide çalışan biriyim ve yaklaşık 5 senedir bu işin içerisindeyim.

4-) gidin ısıdan bi hocanızla konuşun,hangi alanlarda nekadar iş imkanı olduğunu öğrenin.

5- piyasaya bi çıksın alıngan arkadaşlar bakalım nekadar alabilecekler.

Anlayan anlar. ısı seçecek olanın yakalayabileceği imkanları anlatmaya çaşlıştım. yıldız mezunuyum şukadar isterim diyene kimse bişey vermez.

ISI BÖLÜMÜNÜN ZORLUĞU DERSLER DEĞİL,YAPMANIZ GEREKEN 10 PROJEDİR. ANLAMAYAN TEKRAR OKUSUN.

ısı şu yönden avantajlı. İYİ OKUYUN

1-) OKULDA ISI KAYBI,ISI KAZANCI,BORU BASINÇ KAYBI HESABI,PİSİKOMETRİK ANALİZ GİBİ HESAPLARI YAPMAYI ÖĞRENİYOSUNUZ.

2-) BU ÖĞRENDİĞİNİZ HESAPLARI İŞ HAYATINDA DA KULLANIYOSUNUZ.

3-) UYGULAMA PROJESİ YAPIYOSUNUZ.

ISI BÖLÜMÜ İÇİN SÖYLÜYOUM , YILDIZ ISI DALINDAN MEZUN ÖĞRENCİLER , KENDİ ALANLARINDA İŞ ARAMAYA BAŞLADIKLARINDA,OKULDAN ALDIKLARI EĞİTİMLE VE PROJE BİLGİSİYLE , DİĞER ÜNV. ÖĞRENCİLERİNE GÖRE DAHA TACRÜBELİ OLUYOLAR. ( BİR YIL DENEYİMLİ GİBİ ) İŞLERE YABANCILIK ÇEKMİYOLAR.

LAFI BAŞKA YERLERE ÇEKEN ARKADAŞLAR ADINA ÜZÜLDÜM. DAL SEÇECEK YENİ MAK MÜH ADAYLARINA DAL HAKKINDA VE MEZUN OLDUKTAN SORAKİ ZAMANDA NE YAPABİLECEKLERİNİ SÖYLEDİM. OKADAR


poyaz
(16/05/2008 - 23:45)
vielleicht için söylüyorum.
piyasada anadolu ünv. lerinden gelen arkadaşlar autocad de çizim yapabiliyolar. maaşları düşük olmasının nedeni bu. tasarım yapmak,hesap etmek,uygulamak,düşündüğün kadar basit değil.

ayrıca hayatında hiç bi proje görmemiş biri olarak böyle küstah yorumlarda bulunmana anlam veremedim. üstüne basarak söylüyorumki, YILDIZIN HİÇ Bİ DALI KÖTÜ DEĞİLDİR. ama iş yelpazesi en geniş olan alan ısıdır.

son olarak şunu söylemek isteirimki,iyi bi mekanik tesisat mühendisi SADECE BİLGİSAYARI VE BİLGİSİYLE aklının alamayacağı fiyatlara proje hazırlar. iyi bi mekanik tesisat mühendisinin ortalama maaşı 3000-5000 arası değişir.

umarım konu artık tartışma olmaktan çıkar ve insanlar konuları başka yerlere çekip veya üzerlerine alınıp saçma sapan şeyler yazmazlar.
n\a
(16/05/2008 - 23:56)
poyaz,arkadaşım saldırıya geçme durumu filan yok.sen sadece ısıya odaklı başka dallara hiç bakmadan mezun olmuşsun ve yanlış değerlendirmeler yapıyorsun ben sana bunu söylüyorum.iş kurma demişsin al sana söyleyeyim imalatçı arkadaşlar da çok küçük bir sermayeyle kendi işlerini kurabilirler,diğerleri de isterse imalatçı veya ısıcı olup kendi işini kurabilir,temel dersleri herkes alıyor sonuçta.
maaş meselesinde de söylemeye gerek yok sanırım ama yine de söyleyeyim en yüksek maaşı otomotivciler alır,çünkü çalıştıkları firmalar büyük ölçekli firmalardır,bunlara da girmesi zordur.ama şunu da söyleyelim mercedesle,ford yıldızlıların elindedir bu açıdan da müsterih olun.ford boşuna her ilanında tercih edilen uniler arasına yıldızı koymuyor.uygulamalı proje demişsin herkes uygulamalı proje yapıyor,ancak proje 1'de yırtarsın yoksa uygulamalı projeden kurtuluş yok.imalatçılardan bir firma bulup orada görerek projesini yapması beklenir,konstrüksiyoncular uygulamalı proje yaparlar (asansör tasarımı,kren tasarımı,özel makine tasarımı vs.),enerjici isen ya uygulamalı santral projesi yaparsın ya da motor labında çalışarak proje yaparsın ve çalıştığın konuyu somut olarak görürsün (motor projesi,go-kart tasarımı vs.).Yine söylüyorum kendin sadece ısı odaklı okulu bitirdiğin için eksik bilgiler veriyorsun yoksa benim sana bi garezim yok.saygılar..
poyaz
(17/05/2008 - 00:18)
vielleicht için,

diğer dallar için kötüleme yada karalama yapmadım. piyasayı gördünmü biliyomusun bilemiyorum. emin ol ki diğer dallarıda çok iyi biliyorum. kendi dönemimden mezun olup farklı dallarda çalışan çok arkadaşım var. durumları kötü değil ama iş kurma imkanları çok düşük. bunu bana saöyleyen PİYASADA ÇALIŞAN İNSANLAR.

1-hiç imalathane gördün mü ? içinde neler var biliyomsun ?
artık eski tezgahlar bi işe yaramıyor ve iyi bi cnc tezgahı 500 bin dolar civarında (belki daha yüksekde olabilir en son baktığımda bu civardaydı) imalathane açmaklada iş bitmiyo. müşteri lazım,üretecek personel lazım nakliye lazım. malum ülke sürekli krizde ve bu tip krizler ilk başta küçük işyerlerini vurur. bikaç ay iş yapamazsan tepetaklak olursun ve elindeki avucundaki biter. imalat mezunu alanlar çok iyi para kazanabilirler , ama kendi işlerini kurmak önce sağlam bi baba(zengin) gerektirir sorada sağlam dayı (ticaret yapacağın kişiler yada torpil,el altı vb)

knstrksyn mezunlarının çok iyi 3d programları bilmesi analiz yapabilmesi tasarım yapabilmesi gerekir. buda okuldakinden çok ilerde bişey.kendi iş yerlerini kurmak gene zordur SERMAYE İSTER. ama onlarda çok iyi para kazanabilirler.

otomativciler için dil şarttır. özellikle almanca ve fransızca. otomativde ortadoğulu ve itülü öğrenciler bizden biraz daha ilerdeler. çünkü ingilizceleri çok iyi olduğu için diğer dilleride kolay öğrenebilrler ve ing eğitim almaları en azından mesleki ingceyi çok iyi bildikleri anlamına gelir ve artı puanları vardır. bizim otomativcilerde çok iyi para kazanabilir. ama rakipleri çok fazla ve kendi işlerini nasıl yaparlar onu hiç bilemiyorum.

projeye gelince. benim dönemimde ısıcılar toplamda 10 proje yaparken diğer dal öğrencileri 3 yada 4 projeyle okulu bitirirlerdi. sistemin değişip değişmediği hakkında bi bilgim yok ama değişmişse bile diğer dallarada 10 proje yaptıracak şekilde değişmiş olmasını isterim. çünkü bu çok büyük bi avantaj.

benim anlatmak istediğim şu. yıldızın ısıcıları diğer ünv telerin (odtü ve itü dahil) ısıcılarından bi adım önde olarak iş hayatına başlıyolar. sebebide şuki yapmak zorunda oldukları 10 projedir. başka hiç bi okulda böyle bişey yok. ayrıca kendi işini açmak isteyen bi ısıcının tek sermayesi BİLGİSİDİR.

UMARIM ANLAŞILMIŞTIR

poyaz
(17/05/2008 - 00:27)
konstrüksüyon hakkında bilgi istiyorum başlığının altında,o daldan mezun olmak üzere olan bi arkadaşın yorumu var. okumanızı tavsiye ederim.
n\a
(17/05/2008 - 00:33)
şu müthiş yorumun üzerine gülmekten sandalyeden düşecektim hakikaten,senin çalıştığına filan inanmıyorum ben,çünkü bi cnc 500 bin dolar diyorsun yuh be kardeşim,seyyid hocadan 20 bine almayanı dövüyolar,yavaş biraz.
artı dediklerimi anlamıyosun galiba santralci adam,kendi başına santral kuracak demiyorum.santralci adamda isterse ısıcı yada imalatçı olabilir diyorum oke??
sen neden bu kadar kızıyorsun ki projelerinize kolay dememe onu anlamıyorum önemli olan sayı değil niteliktir,100 tane örneği olan projeyi yapmakla kaynak bulmakta dahi sıkıntı çektiğin projeyi yapmak aynı şey değildir.sadece stara gitsen 50 tane soğuk oda,40 tane ısıtma projesi bulabilirsin makina mühendisleri odası da cabası.
anlamadığın için başkalarının da belki yanlış anladığını düşünerek yazdıklarımı tekrarlıyorum,konstrüksiyon ilgi gerektirir tasarıma ilgi duyan adamlar başarılı olur,zaten kapar programları.
otomotivde de söylediğim üzere girmesi zordur buralara,arz-talep meselesi bi yerde ama kimse bizim önümüzde filan değil yine bu alanda,ing ders görmek kimseyi kimsenin önüne koymaz sana ingce ders görüp 2 kelam edemeyen binlerce adam göstereyim istersen.firmalar da bunun farkında aptal değiller,bu yüzden ingce mülakat yaparlar işe almadan önce bilip bilmemek okula değil kişiye bağlıdır.

bu kadar aceleci,agresif tavırlar neden hocam sakin ol.

bunları anlatmamız da bi yandan iyi oluyor,gençlerin aradığı olaylar şu an bunlar.tekrarlıyorum gençler kimseye bakmadan en fazla ilgi duyduğunuz,yatkın olduğunuz başarılı olacağınızı düşündüğünüz dalı seçin.
FBA
(17/05/2008 - 00:37)
poyaz ve vielleicht
yorumlarınız çok iyi...
poyaz
(17/05/2008 - 00:47)
:)
sanırım cnc nedir onu bile bilmiyosun. neyse yarın nete gir firmalara ulaş. istek formunu doldur gözünle gör nekadar olduğunu. fiyatların nerden nereye değiştiğini. ayrıca orda bi PARANTEZ işareti vardı ve içinde bi dip not vardı. sanırım onu bile farkedemedin.

tamam dediğin gibi olsun ben çalışmıyorum ve dal seçecek arkadaşları kendim gibi işsiz bırakmaya çalışıyorum :)

ayrıca bu msjını okumadan önce bi ilan verdim. ihtiyacı olan arkadaşlar o ilana bakabilirler. sende bakabilirsin hatta katılabilirsinde.

dal seçecek arkadaşlar iyi düşünün,sora KONSTRÜKSÜYON HAKKINDA BİLGİ İSTİYORUM başlığı altına yorum yapan arkadaşınız gibi hissetmeyin.

hepinize iyi geceler
n\a
(17/05/2008 - 01:11)
yaptığın saçma yorum üzerine kapak olması açısından şu linki veriyorum:

http://makinecim.com/index.php?page=products&product_id=5792

bak bakalım 500bin dolar mı cnc'ler ayrıca gençler p.tesi üşenmeyin gidin sorun seyyid hocaya deyin ki "hocam 500binden aşağı cnc yokmuş",muhtemelen sizi kovalayacaktır ama değer yani,böylece her kafadan çıksan sese tamah etmemeyi öğrenirsiniz.
adam bide üstüne ilan veriyor,çalıştığını ispatlamak için,hey allahım ya!
poyaz
(17/05/2008 - 01:18)
hala bişeyler yarıştırma durumundasın. o tezgahlarla ancak çatal kaşık yapılır. o tezgahlar eski şu anda yıl 2008. üzerinde cnc yazıyo olması tamam bu herşeyi yapar anlamına gelmez.
araba ilanlarınıda koy istersen,73 model hacı murat gibi (araba değilmi gidiyo işte :)
ayrıca ilanı SENİN YORUMUNDAN ÖNCE VERMİŞTİM. ÇOK KOMİKSİN :)
amacım birilerine yardımcı olmak. daha fazla uzatma bence,konu saptı ve ikimizin tartışmasına döndü.insanlara yön vermeye çalış varsa deneyimlerini aktar,ona buna sataşıp köstek olma.
n\a
(17/05/2008 - 01:21)
offfffff safdi adam,deli ettin beni ya okumanda mı yok yahu,orada sadece 2.eller yok bak üretimden diyor adam bak Ü-R-E-T-İ-M-D-E-N
meali SIFIR MAKİNA..neyse bu son yorumum.
poyaz
(17/05/2008 - 01:22)
bakmama gerek yok,cnc piyasasını sene başına kadar takip ettim.ankarada imalathane kuracak bi arkadaşım vardı.
ayrıca arkadaşın verdiği sitede iyi sayılabilecek ama eski (1987 de üretilmiş) bi cnc tesisi 160.000 ouro yani yaklaşık 300.000 dolar. yenisini ve gelişmişini siz düşün artık. ayrıca ben YORUMUMDA İYİ Bİ CNC TEZGAHI dedim.

vielleicht in linki :)
http://makinecim.com/index.php?page=products&product_id=3189
jgh
(17/05/2008 - 01:28)
mükemmelsiniz=)
poyaz
(17/05/2008 - 01:32)
bilende konuşuyo bilmeyende. çatal kaşık makinası demedik cnc dedik :)
lütfen vielleichtin verdiği linkten girip makinalara bakın ve ne üretip ne kazanabileceğinizi düşünün.

cebinize koyun 1 milyon dolar sora açın bi imalathane. yoksa nanay
poyaz
(17/05/2008 - 01:40)
arkadaşım tamam sinir yapma. burası böyle bi ortam değil. konuyu nerelere getirdin. cnc ler kaç eksenlidir hangisi ne iş yapar , hacimleri nedir ,üretim hızları nedir , ağız özellikleri nedir önce bi onları oku araştır. sorada iyi bi cnc nekar ona bak. daha yorumda yapma.
n\a
(17/05/2008 - 01:42)
bak hala üste çıkmaya çalışıyo yahu,gerçek misin sen ya ?

neyse ama çok eğlenceli oldu,ibret alın gençler böyle mezun olmayın sonra çıkıp 500bin dolardan aşağı cnc yok demeyin
poyaz
(17/05/2008 - 01:45)
üzülüyorum senin için. puhaha bukadar kompleks mi olur
n\a
(17/05/2008 - 01:46)

poyaz
(17/05/2008 - 01:48)
istersen sanal ortamda delikanlıllık yapma,klavye delikanlısı olma. tavsiye etmem. söylediklerini yaşından dolayı affediyorum.
artık yorum yapma
n\a
(17/05/2008 - 01:49)
gözümden yaş geldi ya,saol lan iyi güldüm vala
bak gençlerde stresliydi,onlara da iyi gelmiştir
poyaz
(17/05/2008 - 01:51)
evet iyi geldi bana mail yağdırıyolar. dikkat et yaşları başka yerinden akıtıverirler.
adam gibi bas git.
n\a
(17/05/2008 - 01:52)

poyaz
(17/05/2008 - 01:54)
dal seçecek arkadaşlar umarım iyi bi dal seçersiniz,sora kafayı sıyırıp aptallaşmazsınız. hepinizin hakkında en güzeli olsun.
admin
(17/05/2008 - 01:56)
beyler sakin olun, yaşınıza başınıza bakın örnek olmanız gerek burdaki insanlara..
poyaz
(17/05/2008 - 02:00)
admin yorumları baştan sona okursan konunun nerden nereye geldiğini görürsün. bence bu konuyu komle kapat uzamasın. dal seçecek arkadaşlar almışlardır her iki yorumcununda fikirlerini. konu çok dağıldı.

iyi geceler
rlc
(17/05/2008 - 02:10)
arkadaşlar sakin olun kaş yapayım derken göz çıkartıyosunuz.neticede hepimiz yıldızlıyız.

n\a
(17/05/2008 - 02:35)
hepimizin yıldızlı olduğundan pek emin değilim ama neyse öyle diyelim.
ytümakina
(17/05/2008 - 14:29)
valla süpersiniz ben başka bişe sölemiyorum da şunu sölemek isterim ben kesinlikle katılıyorum vielleicht e baştada sölediğim gibi adam sırf kendini kendi dalını övmüş diğerleri hakkında bilgisi var ya da yok bilemicem bir yada iki arkadaşına bakarak bi genelleme yapmış kesinlikle vielleicht e katılıyorum ayrıca poyaz anlayamadım ben orda bi konu açmışım senin konuyla alakan yokkken neden böle bi yorum yapmışsın anlayamadım doğrusu nese istediğini yazabiirsin hangi konu dersen statikle ilgili konu ayrıca sen istiyosun ki insanlar seni dinlesin ve ne kadar yanlış bişe yaptığının farkında değilsin sanırım diyosun ki resmen ısıya girdiniz girdiniz yoksa diplomalı amele olursunuz gibi bişe ben böle yorumları istemiyorum ben daha gerçekçi daha konuya yatkın biligisi konuyla alakası olan insanların yorum yapmasını yeğelerim yani eğer sen ısyı çok ii biliyosan sadece onun için yorum yap diğerlerini bilmiyorum de geç gitsin .ayrıca sölediğim bişe içinde bu kadar tartıştığınız için üzüldüm eminim poyaz sende iii bi mühendissin ii bi ısıcısın ve aldığın maaşta güzel ama bunlar diğerlerinin kötü olduğu anlamına gelmemeli ve ben kafama koydum yani 1. sınıftayom ama yüksek ihtimal yapmak istediğim iş imalat ve küçük bi imalathanede olsa böle kendi işimi kurmak isterim ve bunun içibnde vielleicht tten ve onun gibi sanırım piyasayı daha ii bilenlerin yorum yapmasını yeğlerim hepinize saygılar...
poyaz
(17/05/2008 - 14:38)
ytümakina;
yorumları iyi okuyamamaışsın arkadaşım. bütün dalların çok iyi para kazanabileceğini yazdım. kendi işini kurmak isteyenler için ısıyı tavsiye ettim. ama malesef senin ve diğer arkadaşın tacizleri konunun sapmasına neden oldu.
kamer gençin söyleyemediği ata sözü buraya cuk diye oturdu.
atkn
(17/05/2008 - 15:28)
Poyaz sadece yardımcı olmaya çalıştı yanlış ya da doğru olarak .Eleştiriler biraz daha seviyeli yapılabilir. Sonuçta hepimizden yaşca büyük.Sonuçta ısıcı en yakından ısı piyasasını tanır o yüzden diğer dallardan çok kendi dalını anlatması doğal.Mezun arkadaşlara böyle ağır eleştiriler yapılırsa bu siteye pek uğramayacaklardır.Poyaz ısıyı anlatır başkası enerjiyi felan oyle gider.Söylediklerinin yanlış olduğu söylenebilir ama seviyeli bir biçimde.
poyaz
(17/05/2008 - 15:42)
atkn için
teşekkür ederim. zaten bu gidişle burdan bi iki öğrenci alıp bidaha uğramayacağım bu siteye,bu yorumları gören arkdaşlarda eminin çekineceklerdir bişeyler söylemeye. iş için birisini buldum. zaten çok öğrenci almayacağım.
FBA
(17/05/2008 - 15:51)
@poyaz
teşekkurler,mezun kişilerin gelip burada yorum yapması güzel
atkn
(17/05/2008 - 17:03)
Poyaz 1-2 kişinin sert tepkisini bütün siteye mal etmezsen seviniriz.sayende site renklendi.Düşüncelerini,gördüklerini yazmaya devam edersen,hatta diğer dal mezunlarından temasta olduğun kişiler varsa onların da siteye aktif olarak katılmalarını sağlarsan seviniriz.
FBA
(17/05/2008 - 17:06)
atkna katılıyorum bu şekilde devam
poyaz
(17/05/2008 - 17:11)
arkadaşlar teşekkür ederim. dün aradım diğer daldan olan arkdaşları. enerjici ve konstrüksiyoncu iki arkadaş gelcek yakında.
FBA
(17/05/2008 - 18:54)
bekliyoruz vakit dar cuma son gun:)
teşekkurler...
anthrax_ouz
(17/05/2008 - 19:03)
piyasanın icinde olan 1er kisi kendi dallarıyla ilgili bisiler yazsa suraya herkes icin en hayırlısı olur. poyaz'ın 2 arkaasıda eklenince genelci ve imalatcı kalıyo. onlardan mezun 1er kiside kendi is imkanlarıyla ne sekilde ve ort ne kdr kazandıklarını yazsa kafamızdaki soru isaretleri iyice azalır. yani bence öle olur
cardigan
(17/05/2008 - 20:42)
arada bir arkadaş kaç ortalama ile ısıyı seçebilirim demiş.
walla ben 1.00 ortalama ile ilk sıraya yazdım,geldi.
ama geçen sene herkes genele yüklenmişti we ısıdan kaçıyodu.

ayrıca araya girmiş gibi olacam ama iş tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini paylaşması gayet yararlıdır elbetteki.iyi ya da kötü tecrübelerini paylaşsınlar.ben henüz bölüm dersi almamış biri olarak kimseye bişey deme hakkını görmüyorum kendimde.
poyaz gibi şu siteye 10 adam gelse,bişeyler aktarsa fena mı olur.rivayetlerle,kulaktan dolma bilgilerle zaman kaybetmektense bilen gören birilerinden bişeyler öğrenelim agalar,beyler.
ytümakina
(17/05/2008 - 22:32)
@poyaz arkadaşım senin için gerçekten üzüldüm sen istiyosun ki bvirilerini senin arkanı sıvazlasın bişeler sölesin seni övsün ama kusura bakma ben bunu hak edene dahi yapmam heleki sana hiç yapmam ben sadece fikirlerimi söledim eğer böle yorum yapmaya devam edersen bence git memnun olurum ve birçok kişide memnun olur benim olayı saptırdığım falan yok daha bişe söleyemiyorum neymiş ayrıca o kamer gencin o söleyemediği şey sen sölede ondan bi farkın olsun bea
puhu
(17/05/2008 - 22:47)
ytümakina işin iyice suyunu çıkarttın. beğenmiyorsan girme okuma. aklın sıra millete ayar vericem diye çocukça şeyler yazıyosun. daha 1. sınıfmışsın, konuyu sabote etmeyi bırak da haftaya dal seçicek olan bizler biraz bilgi alalım. sen de finallere filan ağırlık ver istersen. bi an önce mezun olup gelir burda dallar hakkında harika bilgiler yazarsın.
exodus_th
(17/05/2008 - 23:08)
puhuya tamamen katılıyorum. 1. sınıf öğrencisi nasıl oluyo da bu şekilde, 5 senesini bu işe vermiş, piyasayı yakından tanıyan ve tanıtmaya çalışan arkadışımıza kafa tutabiliyo anlayabilmiş değilim. Ayrıca poyazın yorumlarını merakla bekliyoruz. Kimsenin giderse memnun olacağı falan da yok. Yorum yazarken daha dikkatli olalım ve gereken saygıyı da gösterelim arkadaşlar.
ytümakina
(18/05/2008 - 00:18)
5 senesini işe vermiş değil 5 senesini sadece ısıya adamış hatta kendini ısıya adamış bu adam diğer dallarla uğraşmamış.ayrıca benim kafa falan tuttuğum yok ben öğrenmeye çalışıyuorum adam sadece kendi dalını övmüş diğerlerini amele yapmış böle bişe olamaz ben finallerime bakarım ya da bakmam başka işle uğraşırım yada uğraşmam sizi ilgilendirmez he yorumlarımı beğenmeyebilirisn okuma kardeşim o zaman ne diyeyim senin gibi seviyesizleşmek istemem ayrıca bence poyaz lütfen sen ısıdan başka dallarla ilgili bişe yazma lütfen yani yazmazsan sevinirim ayrıca poyazın bu işi ne kadar bildiğide ortada yukarıyı okumamışsınız sanırım arkadaşlar gözünüzü kapamayında diğer yorumlara da bakın isterseniz ondan sorakonuşun baklim hadi benim kimseye kafa tuttuğumm yok nese fazla uzamasın
n\a
(18/05/2008 - 01:42)
bir saniye gençler,yukarıda benim yazdığım birkaç mesaj,ağır konuştuğumdan ötürü sanırım silinmiş ve dün rezil olan bu poyaz bugün kahraman ilan edilmiş..halbuki bu silinen mesajlarda ben,poyaz nickli insanın işkembe-i kübradan alelen salladığına dair linkler vermiştim,bu sebeple linki tekrar veriyorum,

http://www.ikincielmakine.com/urundetay.asp?id=2918&cid=10

bu adamın söylediklerine bu kadar tamah edilmesini anlamış değilim,dün rezil olmasına karşın bu adam hala utanmadan üste çıkmaya çalışmış, ve bu rezilliğini,örtmek yandaş toplamak için yalandan iş ilanı vermiştir. nasıl oluyor da "senin çalıştığına inanmıyorum" demem üzerine bir anda bu adamın çalıştığı şirketin elemana ihtiyacı oluyor,biraz düşünün bence bunu.Ben insanların buna güleceğini düşünürken bir de saol abi bizi de işi al,yok arkadaşlarını da getir demişsiniz,yuh artık ya yuh ben başka bişi demiyorum.müthiş bilgilerini aktarsın size hadi bakalım.siz de her sakallıya baba deyin.

daha fazla yorum yapmayacaktım ama bu şebekliğe dayanamadım,konuyla ilgisi olmayanların vaktini aldıysam özür dilerim.
n\a
(18/05/2008 - 02:49)
ya kardesim hala anlayamadınız mı mezun abimiz ısıyı secmiş ve memnun kalmıs ve anladığım kadarıyla bir kere daha dal sececek olsam yine ısıyı secerdim demek istiyor tamam ısıyı biraz daha irdelediği ve diğerlerine oranla biraz daha ustun tuttuğu doğru ama adam ısıdan memnun kaldıysa neden diğerleriyle aynı kefeye koysun ki.doğal olarak övecek yani.bu kadar acımasızca eleştirmenin de anlamı yok.okursun yorumu beğenirsen örnek alırsın beğenmezsen ve karsı bi tezin varsa yazarsın buraya.sen ne ısının neden kotu oldugunu(kendince) yazmıssın ne de diğerlerinin ısıdan neden daha iyi olabileceğini yazmıssın.ben de birinci sınıfım ve bence ikimizde su an için sadece dinleme modunda olmalıyız.(sozum ytu makineye)
poyaz
(18/05/2008 - 05:45)
arkadaşlar öncelikle verilen linklere girin bakın. verilen makinaların özelliklerine ve imal tarihlerinede gözgezdirin. 1987 model üretim yapabilecek bi cnc makinası vielleicht in verdiği sitede 160.000 ouro. ben özellikli bi cnc makinası için salı günü teklif isteyip sitede isteyenlere mail atacağım.
İŞ İLANINA GELİNCE vielleicht İN YAZISININ ZAMANI İLE İŞ İLANININ VERİLDİĞİ ZAMANA BAKIN. O YORUM YAPMADAN ÖNCE VERİLMİŞTİR O İLAN.

YTÜ MAKİNA. SENİN İÇİN SÖYLENECEK PEK BİŞEY YOK. DAHA ÇOK UFAK VE UKALA Bİ ÇOCUKSUN. 1200 LİRADAN AŞŞAĞISINI KABUL ETMEYİN DEDİN,MERAK EDİYORUM HAYATINDA BU GÜNE KADAR Bİ İŞTE ÇALIŞTINMI ? EMİN OLKİ DİĞER DALLAR HAKKINDA DA ÇOK FİKRİM VE ARAŞTIRMALARIM VAR. OKUL ZAMANI BERABER YİYİP İÇTİĞİM İNSANLARDAN DİĞER DALLARDA ÇALIŞANLAR VAR VE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUM.

AMAÇ KENDİMİ ÖVMEKSE,BUNU YAPMAK İÇİN NE GİBİ BİR SEBEBİM OLABİLİR. BEN YILDIZFAŞİSTİYİM (BİRİLERİ GENE BİYERLERİNDEN ANLAMASIN YANİ YILDIZLI ÖĞRENCİLERİ TUTARIM KOLLARIM YARDIM EDERİM )

ISI ÜSTÜN Bİ DALDIR,GİDİN DAL HOCALARINA SORUN. BENİ BU DALA SOKANLAR ZAMANININ MAKİNA FAÜLTESİ DEKANI VE DAKAN YARDIMCILIĞI YAPAN KİŞİDİR AYRICA İKİİSİDE İMALATCIDIR.

A Y R I C A

KENDİMİ ÖVDÜĞÜMÜ SÖYLEYENLER,NERDE HANGİ KELİMEYLE KENDİMİ ÖVDÜĞÜMÜ GÖSTERSİN. ÖVDÜĞÜM ŞEY SİZİNDE OKUDUĞUNUZ OKULDUR YANİ :

Y I L D I Z T E K N İ K Ü N V.

ve gene Y I L D I Z I N bi dalı olan ısıdır.

ytü makinaya, kamer genç şöyle demek istemişti :
sana ne desem boş,senden bi yol olmaz,ben sana 24 saat anlatsamda,sen gene anladığın yerden anlarsın.

İYİ YADA KÖTÜ HERTÜRLÜ YORUMA AÇIĞIM OKADAR. SAYGIYI KAÇIRANLARA SON İKAZIM BİGÜN TONOZDA AĞZINIZA YEDİĞİNİZ LOKMAYI TIKTIRTMAYIN,OLUMLU YADA OLUMSUZ ADAM GİBİ FİKİR BEYAN EDİN



poyaz
(18/05/2008 - 06:18)
ısıcılar... bide sabahın bu saatine kadar mesai yapar proje bitirir patronunuza göre değişen proje bitirme pirimi alabilirsiniz ( bikaç maaş olabilir )

n\a
(18/05/2008 - 12:20)
ya ben senin kadar terbiyesiz,seviyesiz ve zavallı bir adamı hayatımda tanımadım.bak laflara bak ağzına tıkarım yok bilmem ne yaparım şunu yaparım ayıp be.yani olayı nereden nerelere çekiyosun en başta tamam kardeşim bilmiyomuşum hata yapmışım desen olay kapanacaktı ama bu kadar basit bir şey hakkında hala utanmadan iddialar ortaya atıyosun yok fiyat isteyecekmişte bilmem ne şimdi son yorumumu yazıyorum:

1- çalıştığına inanmıyorum dediğim zaman yukarıda mesajımda da yazıyor : 17/05/2008 - 00:33
ilan verdiğin zaman : 17/05/2008 - 01:11
yani tam yarım saat sonra bir de utanmadan yalan söylüyorsun ahlaksız adam.

2- senin 87 model 87 model diye verdiğin cnc makina değil 1000m2 cnc tesis hala bir de saptırmaya çalışıyosun. ve diyorum ki cncler için bir üst limitten bahsetmedim ben çok yuksek fiyatlara çıkabilir,kapasiteye göre. ama sen alt limitten bahsedip 500bin dolar dedin,kargalar bile güler buna hatta staj yapmış 3.sınıflar yarılıyodur şu an. hala iddia ediyosun bir de ne utanmaz,arlanmaz adammışsen sen be.

3-işte bir yalanın daha meydana çıkıyor,pazar sabahına doğru saat 05:45'te mesaj atıyosun,.alışan adamın bu saatte ayakta ne işi var,ben daha yeni uyandım misal,pazar çünkü bugün.proje yetişmemiş proje yapıyosun işte bir de alta koymuş yok mesai yapıyorum ben babında,ulan bu kadar da atılmaz ki o saate kadar mesai mi olur be hem de c.tesi günü.yalancı velet.

habire çalıştığını söyleyerek kendini haklı çıkarmaya çalışıyosun,al işte çalışmadığın belli oldu.hadi diyelim ki çalışıyosun,çalışmak mıdır hocam bu işin baremi,şu an çalışıyo olan adam herşeyi bilir mi.kendimi açığa vurmak istemiyordum ama şart oldu artık al bende 4.sınıfım ve part-time bir otomotiv firmasında çalışıyorum.noldu yani şimdi senden üstün mü oldum,hayret birşey yahu.
ben böyle saygısızlık terbiyesizlik görmedim,bir de tehdit ediyorsun beni,hem suçlu hem güçlü.
eğer biraz insansan artık utanır ve yorum yapmazsın!!!
atkn
(18/05/2008 - 12:45)
Artık şu cnc olayını kapatsak iyi olur.cnc lerin çok yüksek fiyatlı olanları var ama onları da çok büyük yatırımcıların kullandığı kesin.Çin cnc yede el attı piyasada küçük işletmeciler bile cnc sahibi olmaya başladı belki çabuk bozuluyo performansı yüksek değil ama onlara yetiyor.
Burada karşılıklı atışmaktansa mutlaka şu dalı secin demektense dalları ve piyasayı anlatmak daha mantıklı olur.Poyaz ısıcı olmasa ve çalışmasa durup dururken siteye gelip bu kadar sey anlatması garip kaçar.Kendi dalını bu kadar abartılı anlatması çok doğal çünkü eyüp hoca gibi çok gaza getiren hocaları var.Dal toplantısında anlattıklarıyla çoğu kişinin aklına ısıyı soktu(ben yinede enerji seçicem:))Sizin tartışmalarınızı dal toplantılarında eyüp hocayla murat kıyak ta yapıyor.murat kıyak bişe anlatıyor(ki doğru ve mantıklı şeyler)eyüp hoca geliyor yok oyle şey boyle diyor ama tartışmalar sizin gibi hakaretlere varmıyor(genelde murat hoca alttan alıyor:))
Poyaz ısı dalının diğer dallardan üstün olduğunu söylemekten çok yıldız mezunu ısıcıların diğer ısıcılardan daha iyi olduğunu söylemeye çalıştı ki ısıcı olsun olmasın hepimizi gururlandırır bu olay.
Vielleicht anladığım kadarıyla sen genel dalısın(enerjiji değilim dedin,ısıya demediğini bırakmadın:),konst pek yorum yapmadın,imale ihtiyatla yaklaştın ki imal de olabilirsin yinede) otomotiv firmasında çalışıyorum dedin sakıncası yoksa adını söylesen nasıl girdiğini yıldızlıların durumunu piyasanın yıldızlılara yaklaşımını anlatsan iyi olur.Gerçi ben enerjiyi yazıp verdim ama yinede hem seçim yapmayanlar için iyi olur hemde nelerle karşılasacagımızı öğreniriz
n\a
(18/05/2008 - 13:21)
atkn,
merak ettiğin üzere yazıyorum, ben konst.cuyum. konst. ile ilgili pek bişi yazmamışsın dedin ama başka bir başlıkta bu dalla ilgili bilgi vermeye çalıştım. ama tahminin şu yönden doğru konst.'a verilen imalat derslerinin hepsini aldım neredeyse. şu anda firma adını vermeyeceğim ama çok tanınan ve büyük bir firmada üretimde çalışıyorum. buraya girmek için yıldızlıların tek yapması gerekenin 2 yabancı dili iyi seviyede bilmek olduğunu söyleyebilirim (en azından ingilizceyi coşturun),firmada çok fazla yıldızlı var zaten.
maaşlar piyasaya nazaran çok daha iyi, yıldızlılara yaklaşım heryerde çok olumludur.firmalar gelen mezunlardan kendilerine göre bir üniversite profili çiziyorlar ve mezunlarımızın şimdiye dek başarılı olması sebebiyle yıldızlıların teknik bilgisinin sağlam olduğunun firmalar da farkında (yıldızlıların hepsi iyi değil tabi çürük yumurtlar çıkıyor arada).bu açıdan otomotiv için söyleyebileceğim dile mutlaka ağırlık vermeniz ve mezun olduğunuzda iyi bir seviyeye getirmiş olmanız.çünkü otomotiv firmaları uluslararası firmalar ve yabancı dili iyi olmayanı kesinlikle almıyorlar. tekrardan hepinize başarılar.
atkn
(18/05/2008 - 13:48)
Verdiğin bilgiler için teşekkürler ben nerede olduğunu anladım gibi.Söylemek istememe sebebini anlamamakla birlikte saygı duyup söylemiyorum.Birkaç sorum olacak.Sadece 2 dil yettimi oraya girmen için almancan hangi seviyede? catia yı mutlaka istiyorlar mı?lnasıl bi çalışma ortamı var müakatta ne gibi sorular geliyor kaç kişi alıyorlar.Mühendisler ne yapıyor orada (eyüp hoca otomotivcilere de laf atıyomuş hiç bişe yapmıyorlar,sadece parçaları birleştiriyolar diye:)Cevaplayabilklerini söylersen seviniriz.
n\a
(18/05/2008 - 14:09)
iki yabancı dil bilmek işe alınmanız için yeter (ama iyi seviyede bilmek öyle azar azar değil),hatta sadece ingilizce bilenlerde var burada çalışan. catia ya da tasarım programları diyelim çalışacağınız pozisyona göre değişir, spesifik olarak bir programı bilmek genelde önşart değil sadece artıdır. ama bir 3d programını mutlaka çok iyi seviyede öğrenin, birini bilirseniz diğerlerine çok rahat geçersiniz zaten. ısıcı olsanız dahi mutlaka bir 3D program öğrenin (solid misal çok basittir,onu bari öğrenin). mülakatlar 2 adımda oluyor, ikcıların yaptığı şu en zayıf yönleriniz filan tadında soruları içeren ilk adım ve yetkinlik bazlı mülakat olan 2.adım,bu 2.adımda bir makinacıyı karşına oturturlar ve meslekten biraz muhabbet edersin, bir iki basit soru sorar fazla zorlamaz korkmayın.
eyüp hocanın söylediği malesef doğrudur,türkiyedeki firmalar montaj ağırlıklı çalışır, karoseri ve şase imalatı yaparlar sadece. ama altını çizmek gerek hepsi böyle değildir, gerçekten mühendislik yapabileceğiniz otomotiv firmaları da vardır. tümüne montajcı demek haksızlık olur.
poyaz
(18/05/2008 - 15:57)
gerizekalı sığır adam. hem bi bok bilmiysoun,hemde karalama yapıyosun. önce yorum yapıp sora netten doğrumu diye bakıyosun. angutmusun nesin. proje işi nedir hiç bi fikrin olmadan mesai olurmu bu saate kadar diyosun. istersen bi yüzyüze görüşelim senlen.
ytümakina
(18/05/2008 - 16:22)
poyaz sonunda bunuda yaptın senden beklerdim doğrusu..arkadaşlar lütfen sakin olalım gerek yok böle şeylere yaşını başını almış bi insansın poyaz anladık ta bi siteye geldin ortalık karıştı baba yapma böle şeyler komplexlimisin nesin dicemde öle olduğun kesin o yüzden bişe diyemiyorum tabikide
poyaz
(18/05/2008 - 16:45)
ytümakina.

bak ben buraya adam gibi bişeyler anlatmaya geldim,hakaret dinlemeye değil. OLUMSUZ YORUM YAPILABİLİR,ama yorum içinde aşşağılama olamaz. kendini övdün diye ilk çamur senden geldi. yazdığım yorumları en baştan bidaha oku. sonra kendi kendine tekrar yorumla. nerde hangi lafımla kendimi övmüşüm. seninde okuduğun okulu ve gene o okulun dalı olan ısının haricinde kendimle ilgili BEN ŞUNU YAPIYORUM BEN BUNU YAPIYORUM diye bişey yok.

bide kompleks durumlarına girdin şimdi. abisi seni dikkate alıp hala bişeyler yazıyosam DİNLEMEYİ BİL. oralara sürekli saçma sapan yorumlar yazıp konunun bu noktaya gelmesine sebep olan sizlersiniz.
diğer arkadaş derki,öyle değil böyle,aynısı senin içinde geçerli. ama işi dalgaya vurarak karşındaki insana saygısızlık yaparak bi yere varamssınız. CNC İLE İLGİLİ DAHA BİŞEY YAZMAYACAĞIM. SALI GÜNÜ TEKLİF İSTEYİP SİTEYE KOYACAĞIM.

umarım benden sonra buraya gelecek olan mezun arkadaşlara böyle davranmazsınız. benim amacım sadece yardım etmekti. ama hala bunu idrak edememişsinki küstahca yorumlarına dvm ediyosun. herşeyin bi sınırı verdır demi güzel kardeşim.
ytümakina
(18/05/2008 - 17:51)
poyaz sana artık ben bişe demiyorum hala saygıdan bahsediyo olmanıda anlamış değilim istersen sen bi üstte çok değil 2 üstü bi oku ondan sora kim hakaret ediyo diye konuş nese istersen bu konu daha fazla uzatmayalım ..olaylarıda ben değil saptıran gene sensin çünkü orada öle bi yorum yapmışsın ki herşey buraya hakaret edenlerin orataya çıkmasına sebep oldun nese buraya gelmesinde benimde katkım yok değil tabi ama asıl suç senin bence
poyaz
(18/05/2008 - 22:47)
durumun iki üste nasıl nasıl geldiği önemli. ilk yorumunu tekrar oku. sora kendi kendine yorum yap.
rlc
(18/05/2008 - 22:52)
arkadaşlar ne kadar çok boş vaktiniz var..
jany
(19/05/2008 - 13:24)
Ben 2.sınıf öğrencisiyim ve dal seçimi yapacağım bu hafta içinde. Şu ana kadar aldığım derslerde genel olarak tüm hocaların öğrencilere bir düşünme tarzı vermeye, öğrencileri o şekilde yönlendirmeye çalıştıklarını gözlemledim. Bize aşılamak istedikleri bu düşünce tarzı Ü R E T M E K. Kanımca bir mühendisin sahip olması gereken yegane şey de bu üretici zihniyettir, çünkü ancak bu zihniyet ışığında kendinin, çalıştığı yerin ya da kendi şirketinin ve tabi ki memleketinin gelişimine ön ayak olacaktır. Bahsettiğim gelişimin düzeyiyle ekonomik refah arasında bir doğru orantı olacağını da söylemeye gerek duymuyorum.

Bu dönem hepimizin aşina olduğu imal ödevi muhabbetleri sırasında üst sınıflardan birinin, ödevi sağdan soldan bulup yapabileceğini hiç sorun çıkmayacağını anlatması gibi geldi bana poyaz'ın anlattıkları. Konuya bir uzman hakimiyetin olmasa bile bir çok örnekten ve derslerdeki problemlerden, projelerden faydalanarak proje yapılabileceğini; bir Yıldız Makine Isı mezunu olarak avantajınızın ise örneklere çok ihtiyaç duymadan, eğitim dönemizdeki projelerin tecrübeleriyle işin altından kalkacağınızı ve iyi paralar kazanacağınızı söylemiş poyaz özet olarak. Ben bu söylenen şeylerin patrondan çok, çalışan zihniyetine dair şeyler olduğunu düşünüyorum. Şahsi bir firma kurmuş ama yine iş verecek bir patron arayan bir çalışanın zihniyeti.
Kendi işini kurmak için bir masa, bir bilgisayar yetmez hiçbir zaman, yani benim görüşüme göre yetmemelidir. Kendi işini kurmak demek üretmek demektir, mevcut sorunlara ve ihtiyaçlara, mevcut olmayan çözümler üretmek demektir; daha önce üretilmiş çözümlerden kopyalamak, uyarlamak değildir.

poyaz'ın üslubu kolay yoldan köşeyi dönmeyi tarif eden biri gibi geldi bana. Benim yazdıklarından edindiğim görüş bu ama belki ona hakaret ettiğimi düşünüp bana da "klavye başı delikanlısı olmama" dersi verir.

Mühendis olacaksanız yürüdüğünüz yoldan kolay köşe dönme gibi bir beklentiniz olmamalı arkadaşlar. Nacizane önerim, ileride çalışmak istediğiniz ilginizi çeken dalı seçip, mesleğinizle mühendisliğinizle fark yaratmayı hedefleyerek üretici bir zihniyet ışığında kendinizi geliştirmenizdir. Çok para kazanmak sizin başarılı olduğunuzu göstermez, ama başarılı olmak size parayı ve mutluluğu getirir.
poyaz
(19/05/2008 - 20:11)
jany için

fikirlerine saygı duyuyorum. sana öyle gelmişse kabahat senin değil,benim ifade etme yanlışımdır. umarım seçeceğin dal senin için en güzel geleceği doğurur.

kısa yoldana para kazanmak değilde kısa yoldan kendi işini yapabilmeyi anlatmaya çalıştım. şu anda daha çok gençsin ve yolun başındasın. yaşın biraz ilerledikce,üzerine düşen sorumluluk arttıkca ve beklentiler katlandıkca kazandığın hiçbi zaman yetmeyecek. bunu ilerde anlayacaksın.

üslubun,yorumun ve eleştirin için teşekkür ederim.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.