usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Bir Makinecinin İbret Dolu Öyküsü
Ne hayallerle gelmiştim üniversiteye. Daha doğrusu makine mühendisliği bölümüne... Tamam derslerimde pek parlak olduğum söylenemez ama açıkçası ben de böyle bir ortam beklemiyordum.

Her şey not ortalamasına bağlı, her şey sınırlı. Ders seçmesinden, gruplar arasındaki adaletsizliğe kadar herşey kavga-dövüş.

Daha başlamadan bitti benim için hayallere uzanan yol.

Ders notunu bile sakınan, idealist ineklerden olmaktansa, derslerden başka şeylere de önem veren orta sınıf bir öğrenci olmayı yeğlemekle başladım.

Derslere çalışmamakla devam ettim, bırakmakla hızlandım.

Şimdi 3.sınıfın sonundayım ve ilk defa repeat oluyorum. Elimden geleni yaptım bugüne kadar çünkü.

Makine Mühendisliği öğrencilik hayatım yeniden başlar mı diyorum bu duraktan. Bir fırsat mı acaba diyorum o kargaşadan sonra, yoksa aksine bir dondurucu etki mi yapar.

Bildiğim tek bir şey var, tercih döneminde insanları neredeyse vazgeçirmeye çalıştığım bir bölüm olan Bilgisayar Mühendisliği bile daha cazip geliyor şimdileri. En azından bir şeyler ortaya koyma fırsatları var adamların. Her hafta "Laboratuar" adı altında teorik dersler, ampirik formüller dinlemeye gitmiyorlar hiç değilse...

Okulda imkan var mı? Yok
Bölüm ilgimi çekiyor mu? Beklediğimi bulamadım.
En azından çevremdekiler de benden bir şey beklemesinler o halde... Ailem, akrabalar, komşular, mahalle baskısı, vicdan vs.

Yine en nefret ettiğim bir kavram olan satış mühendisi olurum ancak bu gidişle...


gönderen: machiner - 14/05/2008 - 01:13
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
machiner
(14/05/2008 - 01:17)
Bu yazıyı bu saatte ve iki sınav arefesinde yazmam bile çarpıcı bir durum. Hiç içimden gelmiyor madde madde ezberlemeye çalışıp, yarın da onları hatırlamaya çalışmak. Bunun neresi mühendislik? Bazı aydınların küçümsediği imamlar bile bugün ellerinde kağıt ile çıkıyorlar minbere, dualara...
sıla:))
(14/05/2008 - 10:25)
yazdıklarında geleceğimi gördüm
ytümakina
(14/05/2008 - 12:04)
valla ben daha 1 deyim ama 2 de repeatten kurtulsamda 3 te heralde çok büyük ihtimalle repeat yerim ama allah kimseye göstermesin içindede bana
poyaz
(14/05/2008 - 17:44)
arkadaşlar önünüz açık korkmayın. hiç bişey öğrenemediğiniz düşündüğünüzden eminim. ama öğrendiğinizin farkında değilsiniz. ytu nun projeli eğitim sistemi (ısı dalı için çok faydalı ) kafanıza herşeyi zorla sokuyo ama farketmiyosunuz. dediğim gibi korkmayın okulunuzun ayrıcalığını unutmayın

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.