usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
beyler toplanın nasıl işe girilmez açıklıyorum
TEI (İng mülakat)
Doğuş Otomotiv
Ford (Mecidiyeköy´ü geçtim, BritishSide´da takıldım.)
Arçelik
Arçelik
Hexagon Studio
Otokar (İng mülakat)

Evet beyler, yukarıdaki firmalarla görüşmelerim oldu. Lakin dil dil dil diyorum. %30 mesleki ise %70 dildir işe girememe sebebim.


gönderen: zucuruk - 27/04/2016 - 05:40
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
omeralp
(27/04/2016 - 16:00)
İnşallah yakın Zamanda bu sorununu çözersin.

Bir de dil beklentileri tam olarak nedir o konu Hakkında daha detaylı bilgi verebilir misin ?
zucuruk
(27/04/2016 - 18:04)
İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Dilden beklentileri bence, konuşurken kendini tam ifade etmek, duraksamamak. Sunum yaparken ya da biriyle konuşurken sıkıntı çıkmaması yeterli. Aslında çok bir beklentileri yok :)

Bu arada Ford´un 1 seviye daha arttırdığını duydum dil seviyesini.
omeralp
(27/04/2016 - 21:03)
Yararlı tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Yolun açık olsun.
hıyarturşusu
(27/04/2016 - 21:13)
kardeş askerlik yaptın mı acaba? çünkü beni mülakata çağırmıyolar bile. askerlik yüzünden mi merak ediyorum. yoksa mülakata çağırılmak için ne yapmak lazım onu bi anlatsan
zucuruk
(28/04/2016 - 08:39)
Askerlikten muafım. Ortopedik ama dışardan gözle görülen bir kusurum yok. Ancak adamların muafa takıldıklarını sanmıyorum, sonuçta onları bırakıp bırakmayacaklarına bakıyorlar.
oplusa
(28/04/2016 - 19:14)
koç grubu şirketlerin askerliğe pek bakmadığını söyleyebilirim
rijitcan
(28/04/2016 - 22:05)
Selamualiküm bile dedirtmediler. 3 aydır başvuru yapıyorum dönen yok askerlik bende de yok
RHINO
(29/04/2016 - 05:56)
Selamualeykum bayler bayanlar bende kendi durumumu anlatayım o zaman belki yardımcı olur. Bazılarınız bilir work and travel diye kendimi yırttım bu sitede :) Bende üç kere gittim amerikaya bu vasıtayla ve en son ekim de donmuştüm. O zamandan beridir iş arıyordum şuan baska baya iyi bir firmada da arge deyim 1 aydır ancak haftaya bosch üretim müdürüyle görüşeceğim. Bura da mutlu olsam da, ısı sektörüne alışamadım pek.
Şimdi 6 aylık işsizlik sürecimde görüştüğüm firmaları yazayım. BMC, FORD, HEXAGON, AVL, TIRSAN, BOSCH, FRİTERM, BAŞAK TRAKTÖR, TOFAŞ, ASAŞ,ERYAP, TEI (ki beni aradılar ortalamamı sordular 2,64 dedim ve kapattılar bir daha dönmediler yarım dakikalık bir görüşme).
Şimdi bu yerlerle görüşmemde İngilizce mülakatlarda yardırdım hatta karşıdakinden daha iyi konuştuğum zamanlar vardı ,tabi bazılarında ing mülakata gelemeden elendim. Bana sorarsanız firmaların istediği İngilizce abartılacak bir seviye değil mülakatlarda istenen şey bellidir.Mesela ing sorular tüm firmalarda şöyledir yüz yüze olanlarda, neden bu firma ya da neden bu pozisyon? Kendini tanıt? Kendinde hangi yetenekler var bu pozisyon için? Sosyal hayatta ne yaparsın? tarzı sorulardı sizden gidip teknik mülakatı ingilizce yapmanızı istemiyorlar.

Demem o ki sadece İngilizce önemli değil görüşmelerde kendine olan özgüvenin birde heyecanlanmama çok önemli. Ayrıca şunu belirteyim en başta Bosch a çalışan aracı ik firması ile Skype görüşmesi yaptım orada elendim aradan 5 ay geçtikten sonra BOSCH TEC. EVENT e gitmiştim orada beğenince görüşmeye çağırdılar bu salı günü. Bende şuan zaten bir işim olduğu için fazla sallamadım olmazsa olmaz modundaydım. Mülakata gelen diğer üç kişinin heycanını net görmüş oldum ve bir sonraki gün sabahına bana tel açıp üretim müdürü ile görüşme ayarlattılar. Hayırlsıysa kendi alanım olan otomotiv alanına Bosch ile giriş yaparım.Son olarak arkadaşlar inşallah hepiniz mutlu olacağınız iyi büyük firmalar da işe başlarsınız. HEPİNİZE BAŞARILAR !!!
zucuruk
(29/04/2016 - 09:49)
@RHINO yorumun için teşekkür ederim. Aslında haklısın ama İngilizce eksik olduğu için örnek verdiğin basit İng sorular bile heyecandan dolayı çarpık cevaplanıyor. Bir de İng test sınavlarından elenince artık iyice dile bağladım sebebini. Ama dedikleride çok haklısın. Biraz umursamadan girip rahat olmak gerek mülakatlarda.
RHINO
(29/04/2016 - 10:22)
@zucuruk kardes hic bu sorulara evde aynanin karsisinda kendi basina cevap verdin mi ? Bence kendin sorular cogaltarak bu dedigimi yap.
RHINO
(29/04/2016 - 10:37)
kardes birde cogu firma yazili ing sinavindan ziyade sozlu ing yapiyor. Inglizce kursuna aylarca giderek bu speakingi halletmek zor yani.Kendin bizzat speakin kasman lazim.Derslere giderek cok zor. Mesela ben yazili ing sinavlarinda cok kotuyum hatta son yds den 36 aldim. Ama speakingim iyi olunca bazi firmalarda yazili ing testlerini kotu yapsamda bana geri donduler tabi sonrasinda teknik mulakatta elendik :)
zucuruk
(29/04/2016 - 13:22)
@RHINO Kendim ayna karşısında cevap vermedim ancak güzel fikirmiş, sürekli çalışacağım. Zaten kalıp sorular.

Benim İng ile sorunum; (1) karşı tarafın dediğini pek anlamıyorum. İng altyazılı filmlerde falan sorun olmuyor. Ama direkt İng filmde bir şey anlamıyorum. (2), o cümleyi konuşurken, bir sonraki cümleyi düşünmem gerekiyor. Yani planlayarak konuşmam gerekiyor. Çoğu zaman fiiller aklıma gelmiyor. Otomatiğe bağlayamadım. Bunlar da dediğin gibi kurs değil, pratikle olacak işler.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Başarılar dilerim.
dreamhopetruth
(30/04/2016 - 13:10)
O sebeple dil olayını bir kere daha ispatlanmış oldu... Mezuniyete 3 dil ile hazırlanma durumundayım artık... Arkadaşlarıma hep derin dillere başlayın başlatyın....Herkes mezun olalım bakarız diyor... Umarı bu yazı birçok kişiye tavsiye niteliğinde olacaktır...
josef
(24/06/2017 - 17:27)
İş arayan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir. Saygılar.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.