usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
okulu uzatanlar,hiç gitmeyenler okulu bitirelim
selamlar

ben 2009 girişli ve neredeyse okula yeni başlamış bir makine öğrencisiyim :) iş vs. gibi sebeplerden bir türlü tam anlamıyla beceremedim şu işi.benim gibi buraya üye olan veya olmayan bir çok kişi olduğunu da biliyorum.

dolayısıyla diyorum ki gelin bir havuz oluşturalım , özel ders vs. bu işi adım adım da olsa bitişe götürelim.kimse için kolay olmayacağını biliyorum.ama en azından bir yerden başlamış oluruz.
3 sene hiç okula gitmedim.sadece kaydım devam etsin diye harç yatırıp 2-3 ders seçtim.bu sene okula başladım ve ilk dönem matlabı ve difi verdim. döneme başladığımda integral almayı bile neredeyse unutmuştum.notlar kitaplar özel ders derken dersi geçtim.Bu arada repeat durumundayım.

neyse hikaye kısmını geçelim.şimdi ben diyorum ki ;

-benim gibi yoklama zorunluluğu olmayan kişilerle (hazırlık atladığım için 14. dönemimdeyim ve yoklama zorunluluğu yok diye biliyorum.yanlışım varsa lütfen düzeltin.) bizleri fazla kasmayacak şekilde her dönem 2,3 yada 4 tane ders seçelim.bunlara hafta içi iş vs gibi sebeplerden dolayı gidemiyoruz.bunları hafta sonu özel ders şeklinde alalım.

mesela o dönem 4 ders seçtik diyelim.her cumartesi 2 ders olacak şekilde dersleri alalım.böylece 2 haftada bir dersleri görmüş olacağız.sınav haftalarından önce 2si cumartesi 2si hafta içi akşam gibi de olabilir.burada derslerin ne zaman yapılacağı önemli değil.yeter ki ortak zaman dilimlerini belirleyebilelim.

-önümüzde almamız gereken dersleri de aynı gruplardan seçebiliriz.hepimiz için daha rahat olabilir.

-dersleri seçerken dönem avantajımızdan dolayı bizi fazla zorlamayacak hocalardan seçebiliriz.

-bilmiyorum sizlerde durum nedir ama bende daha stajlar duruyor.hiç staj yapmadım.geçen bölümün onaylı staj yerleri listesine baktım 3-4 firmayı tanıyorum.oralarda stajlar ayarlayabiliriz.en azından staj derdinden de kurtulmuş oluruz.

-okulda prosedürler bazen değişiyor.mesela %30 ingilizce olayı benim için geçerli mi değil mi hala bilmiyorum.bu gibi konularda öğrendiğimiz şeyleri de birbirimize haber verebiliriz.

-bazı derslerde proje,sunum ödev vs hazırlamak gerekiyor.beraber bu ödevleri hazırlayabiliriz.

vs vs. bu böyle uzar gider.ben benim durumumda olan herkes için böyle bir birlikteliğin avantajlı olacağını düşünüyorum.ilk dönem okula başladığımda tanıdığım bir kişi bile yoktu.gerçi hala yok.arkadaşlarımın hepsi mezun oldu,askerlikleri bitti bazıları evlendi çoluk çocuğa karıştı.

özetle , anlattığım şeyler değişiklik gösterebilir o olabilir bu olabilir farketmiyor.biz bir araya gelelim , bir rayına girsin.

düşünmeniz gereken bir nokta var: zaten okula gelip gitmiyorsunuz, hiç ders vermiyorsunuz veya sene veya dönem boyunca 1 ders verebiliyorsunuz.bu şekilde en azından verdiğiniz ders sayısı artar ,konu başlığında da belirttiğim gibi akmasa da damlar deriz birer ikişer dersleri vermiş oluruz.

ilgilenen arkadaşlar buraya yazabilir veya mail atabilirler.

iletişim: okuluartikbitiriyoruz@gmail.com

not: yildizz.com üye alımını durdurmuş.üyeliğim olmadığı için oraya konu açamıyorum.üyeliği olan bir arkadaş kopyala yapıştır yapıp konuyu oraya da açabilirse çok sevinirim.



gönderen: albers - 24/04/2016 - 21:38
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(24/04/2016 - 23:04)
ben gözündeki o ışığı gördüm
heisenberg
(25/04/2016 - 07:25)
Ben buna benzer bir konu açmıştım ama kimse iplemedi bu okulda böyle şeylerin yapılabileceğine inanmıyorum
albers
(25/04/2016 - 08:07)
@heisenberg inan ben görmüş olsaydım katılırdım.fakat daha yeni üye oldum diyebilirim. özel mesaj veya maille tel numaranı gönderebilir misin ? öğlen arayayım bir konuşalım derim.
deqan
(25/04/2016 - 08:14)
beyler hep destek tam destek. 3 dersim kaldı ama yıllardır 3 dersim kaldı. benim de 14. dönemim. aranızda makdin veya otomatik kontrol bilen varsa çay, çorba, nakit karşılarım. bitsin artık bu çile
8741
(25/04/2016 - 08:38)
heisenberg´in derlediği arşiv oldukça yararlı olabilir sizin için.

https://drive.google.com/folderview?id=0B4JzjpmwmMCPdmxaWVZtSnBoWXc&usp=sharing%3Cbr%20/%3E

Burada bulamadıklarınız için de istekte bulunursanız ben kendi adıma yardımcı olmaya çalışırım.
kubertol
(26/04/2016 - 00:01)
düzeltiyorum yoklama zorunluluğu herkes için geçerli artık
kasva.
(26/04/2016 - 05:44)
Ben mezun olmak uzereyim ama ozellikle ısı anabilim dalindaki derslerden arkadaslara ders anlatabilirim. Tabiki de çay karsiliginda
eoy
(30/04/2016 - 11:23)
valla çok mantıklı aynı durumdayım ben de. iletişime geçelim.
ObiWanUmudi
(30/04/2016 - 23:06)
Ben Henry Ford, pazartesi gel başla koçum...
albers
(02/05/2016 - 11:56)
@eoy özel mesaj gönderdim.
@kasva özel mesaj gönderdim.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.