usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
öğrenci azarlama işleri

Öncelikle durum şundan ibaret. Ben bugün Secmeli-5´in dönem dışı açılması için dilekçe vermeye okula gittim. Hiç bir okulda benzeri bir dersin olmaması sonucu çoğu arkadaş mağdur durumda kaldık. Bende bu dersin okulumuzda dönem dışı açılması için 17 tane dilekçe ile bölüme gittim. Öğrenci işlerinde bana dersin açılması için dersin hocasını ikna edip, minimum 15 dilekçe ile dersin açılmasını isteyebilirsiniz dendi. Dersi veren hoca ile görüşüp, dersi açabileceğini söyledi. Öğrenci işleriyle konuşup dersin açılması için dilekçe yazmak istedim. Bu konuşmayı duyan Saygı deger bölüm başkanı yanımıza gelip, bana bağırıp çağırarak dersi açmayacağını söyledi. Burada dersin açılıp açılmaması umrumda değil. Benim dilekçe yazma hakkımı kullanıp dersin açılmasını istemem en doğal hakkım. Dilekçe yazıldıktan sonrası ise dersin açılması icin öğretmenler ile konuşup, dersin açılıp açılmayacağına karar vermek hocalara kalmış bir durum. Benim bu hakkımı kullanmak istemem sonucu Saygı değer hocamızın azarlamasına maruz kaldım. Dediğim gibi dersin açılıp açılmaması sorun değil, ama bir öğrenciye bu şekilde davranmak ne bir bölüm başkanının, ne bir dekanin, ne de bir rektörün hakkı. Öğrencide olsak herseyden önce insaniz, öncelikle bunu düşünün.


gönderen: ozturkkon - 01/02/2016 - 20:40
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
attis
(01/02/2016 - 20:52)
siz tabi nevin denen yaratıkla karşılaşmadınız daha evvel, nevin´i görseydiniz ayşegül hocanın elini ayağı öper af diler tövbe ederdiniz . . .




bakaramakara
(01/02/2016 - 20:59)
dostum aranızda ufak bir sürtüşmemi yaşandı ondan sonra mı hoca azarlamaya kalktı seni.Dilekçe yazma hakkını kim elinden niye alsın.Sen yazdında kabul mu etmediler.Anlamadım tam neler yaşandı
ozturkkon
(01/02/2016 - 21:03)
Ben Dursun abiye dilekçe yazmak icin durumu anlatirken. Hocamiz arkadan gelerek ani bir tepki verdi. Ben sakin bir insanım ve o tepkiye karşi sesimin titrediğini farkettim. Ki hocamizin o tepkisine icerideki diger memur ve hocalarda sasirdi.
ozturkkon
(01/02/2016 - 21:07)
Benim şimdiye kadar ne bir hocaya karşı saygisizligim oldu ne de ters bir hareketim. Benim icin dersin acilip acilmamasi onemli degil. Bana dilekcemin olmayacağını daha uygun bir dille söyleyebilirdi. Yetişkin insanlariz bazi tepkiler bizim icin hos olmayabilir. Dediğim gibi öğrenciden once insaniz.
cntr
(01/02/2016 - 21:28)

Benim tahminim de hoca dersi veren hocayı ikna edememiş olabilir. Çünkü hocaların haftalık programları var. Onlar da bu dönemin seçmelileriyle doludur.
Olaya okul açısından bakarsak dersi açma zorunlulukları yok zaten . Öğrenci açısından bakarsak 17 kişinin mağdur olma durumu var.
Sana patlama olayı kişisel değildir bence. Hoca dolmuştur sana denk gelmiştir
myman
(01/02/2016 - 21:36)
Ben hocalardan değil de genel de çalışanlardan şikayetçiyim, öyle bir bakıyorlar ki gözleriyle azarlıyorlar
makineliboy
(01/02/2016 - 21:37)
myman +1
ozturkkon
(01/02/2016 - 21:46)
Cntr kardesim oyle bir durum oldugunu sanmiyorum cunku hocayla bir tek ben görüştüm, bolum hocayla gorusmedi yani. Hem hoca dersi açacağını söyledi, ki ben durduk yere dilekçe ile uğraşmazdım zaten. Yani sadece is dilekçelere kalmıştı. Ayrıca ders acilmayacaksa bu sekilde soylenmez. Dilekcelerimizi isleme koyar, olumsuz sonuclandirirsin. Yani olumsuz bir durum yoktu.
cübbeli
(01/02/2016 - 21:49)
Sağolsun çok saygıdeğer bölüm başkanımız beni de hakkımın olduğu bir konu da azarlayıp haksız konumuna düşürmüştü. Allahtan saygıdeğer yüce dekanımızla konuştuktan sonra bölüm başkanımızla pek bir işim kalmadı. O günden beri de yanına uğramamaya gayret gösteririm.
bakaramakara
(01/02/2016 - 22:04)
Sen dilekçeyi teslim edemedin mi ? Bence toplanın gidin verin dilekçeyi almak zorundalar.Hocamızda kabul ediyor diyin çıkın dekanlığa.Bölüm başkanımız hiç anlayamayacağımız sebeplerden ötürüde azarladı bide biz gerekenleri yerine getirdiğimiz halde diyin.Bu sözün yeri değil belki ama dinsizin hakkından imansız gelir.Ne olaylar biliyorum ayşagül hocanın dekanlıktan gelen bir telefon sonrası yavrum gel ay canım cicimle nasıl yumuşadığını.
ozturkkon
(01/02/2016 - 22:36)
Bakaramakara kardesim bende öyle düşünüyorum. Ve ayrıca dilekçeleri teslim edemedim.
cübbeli
(01/02/2016 - 22:45)
bakaramakara haklı dekanlığa gidecen en son çare. Ayrıca kabul etmeseler bile o dilekçeyi almak zorundalar, aynı durumu bende yşadım sonra dilekçeyi ne de güzel almışlardı
ysfb
(01/02/2016 - 23:31)
ben makinenin memurlarındaki egoyu, forsu şu okulda asistanından profesörüne hiç kimsede görmedim.

olayla ilgili bi bilgim ve bağlantım yok, şahsen ayşegül hoca daha 3 gün önce bi sorun için bölüme danışmaya gittiğimde kendisi sorumu duymuş olacak ki gayet iyimser bi şekilde yardım etmeye geldi. siz muhtemelen ters bir ana denk gelmişsiniz, kötü olmuş. ama memurlar hep bi tavır halinde 5. senem aksini gördüğümü hatırlamıyorum. bi kaç kez bölüm kapalıydı öğle tatilinde, endüstri kapıları kitlememiş, memurlara basit 1 2 bişey danıştım şok oldum onlar öyle ilgili davranınca hem de öğle arasında. öğle arası tabiki hakları istedikleri gibi davranabilirler ama memurların mesai zamanında da tavırları genel olarak böyle, isteksizce.
ozturkkon
(01/02/2016 - 23:42)
4 yillik okul hayatımda Bölüme 2 defa işim düştü. İlkin de muaf olduğum dersi isletmek icin dilekcemi kabul etmediler ve bu yüzden koşullu dersi alamıyordum. Dekanlığa çıkıp sorunumu halletmiştim. İkincisi ise bu ve yine bir olumsuzluk.
seymentayfun
(02/02/2016 - 07:03)
ayşegül hocanın tersine gelmiştir bence de veya yanlış anlamış olabilir bi şeklide. tekrar denemekte fayda var. olmazsa tabiki sonuna kadar bir üst makama gidilir.

bir de dekanlıktaki sekteret hanım var. geçen sene bir arkadaş saat 15:50 de evrak götürdü ve kadın kükredi resmen. efendim neden bu saate kadar beklenmiş de daha erken gelmemişmiş... kaçıncı sınıfsın sen diye sordu,
arkadaş 5. senem dedi
sekreter hemen yapıştırdı gündeki teyze edasıyla "zaten belli 5. senen olduğu sen daha çok kalırsın bu kafayla bu okulda. sorumluluk yokki... mesai biterken evrakmı getirilir ya...bıdı bıdı bıdı..."
arkadaş oldukça sessiz birisiydi çok güzel bi şekilde yok saydı kadının konuşmasını.
sevilgen hocaya durumdan bahsetmiştim bende dayanamayıp. akıbetini bilmiyorum. birşey olacağını beklemiyorum ama.
2013
(02/02/2016 - 10:23)
Dilekçeleri verin ozturkkon sen tartıştıysan o 17 kişiden birileri versin.boşa toplamış olursunuz.

alttandersalanjojuk
(02/02/2016 - 12:18)
Çok şaşırmadım bu sene duyduğum 3 ya da 4. Öğrenci ve Ayşegül hoca arasındaki tartışma fakat bu sene Ayşegül Hoca´nın başı çok kalabalık galiba normalde şeker gibi bir kadındır.Kendisinden ders aldım yanlışlıkla odasına kapı çalmadan girdim türlü haytalıklar yaptım ama bir kere bile tartışmam olmadı hep sevecen ve sıcak davrandı yardım gerektiğinde hep etti siniri geçince tekrar git bence anlayışlı olucaktır ters bir anına denk gelmişsindir.
bakaramakara
(02/02/2016 - 13:02)
@ozturkkon hocam yaşanıcak olan gelişmeleri burdan paylaşırmısın.Bu tür olaylar emsal niteliği taşımalı.Neler oldu ne yapmalıyız ne gibi haklarımız var,hangi olaylarda hakkımız olduğu halde sindirilmeye çalışılıyoruz.İdarecilerin tutumlarına karşı nasıl tepkiler vermeliyiz paylaş ki insalar bilinçlensin ve bir daha böyle olaylar yaşandığında neler yapabileceklerini bilsinler.Geri adımda atmayın haklısınız ve sizin bir suçunuz yok.
canyusuf
(02/02/2016 - 23:02)
Bologna sürecinde ortalamamızı 0,2 düşürüp repeat yapanlardan ve sonra üstüne alınmayanlardan farklı değiller. Azarlanmak galiba bizim işimiz öğrenci olarak.
eoy
(02/02/2016 - 23:39)
7 senedir okuldayım Ayşegül hocanın başının kalabalıklığı hiç gitmiyor maaşallah. Bu bir bahane olamaz. Senin haklarını görmezden gelip sindirmeye çalışamaz hiçbir eğitmen. Git ver dilekçeni.
Faster
(03/02/2016 - 13:16)
Yoneticinin basi elbet kalabalik olucak, onun gorevi bu. Onun ayrica gorevi sorun cozmek, guleryuz gostermek, ilgilenmek. Sonuc olumlu ya da olumsuz olsun, guleryuz gostermek insan yerine koymak zorunda. Bu okulda genelde hangi tum ogrenciler tarafindan sevilen ve sevilmeyen hocalar ayni. Ornegin; Volkan ERSOY hocamizin dinamik dersi bolumun en zor derslerinden. Duriye Bilge hocamizin dersi termo (ilk aldigimizda) en zon derslerdendi. Fakat bu hocalarin dersine girdigimizde insanin morali duzeliyo. Sorun gecmek yada kalmak degil, insan oldugunu, ogrenci oldugunu hissettirmesi. Bizim yonetimi anlamak zor. Bana soylesenize, hangi ogrenci diyor ki bizim bolum bu isi cozer ? bolume gidelim hallederler vs ? Ben soyliyim hic kimse. Ayrica korkuyo ogrenci, cunki ders aliyo o hocalardan. Amaan salla diyo bi daha aliriz baska hocadan aliriz. Reklam olmaktansa hic bulasmayalim daha iyi diyor ve dahasi hakkini arasa cozum bulamayacagini biliyor. Kimisi de var koltuk ve unvan pesinde, neden mi ? Rektor secimleri yaklasiyo :) bunlar da size yardimci olcam gibi gozukuyor ama aslinda olmuyor. Bizzat yasadim!
Dahasi sinavlariniza bosuna itiraz etmeyin, dersi aldiginiz hoca okuyor sinavi. Degisen hic bisey olmuyor. Kurul toplansa dahi hoca sinav kagidinizda herturlu kendini hakli cikaricak biseyler buluyor. Ornegin; bir hoca var ders alirsiniz basit bir hata yaparsiniz 30 puan uzerinden 15-20 verir. Kimisi var hic vermez. Iste itirazin sonucu da hic vermez e gidiyor. Bu yuzden bu okulun kalkinmasini sagliyacak, ogrenci ile ilgilenen , ogrenci oldugunuzu hatirlatan , size moral veren bir Rektor yardimcimiz var. bunu da bizzat yasadim. Allah Faruk hocamizi okulumuzun basindan eksik etmesin. Herkese hayirli seneler, basarili seneler dilerim

simyacı
(03/02/2016 - 13:20)
@faster haklısın.volkan ersoy denince akan sular durur ya. her şeyden önce muazzam bir karakter.
yusisp
(04/02/2016 - 00:58)
Ayşegül hoca iyi niyetlli öğrenci yanlısı bir hoca ve bölüm başkanıdır ya çok ters bir ana denk gelmişsindir ya da başka bir şey vardır konuyla ilgili.

Rektör yardımcısı Faruk hoca gerçekten çok ilgili müthiş bir insan.Ama tabi her mevzu da ona gitmiyor herşeyle ilgilenemiyor işte bu sebepten ötürü karışıklıklar oluyor.
bakaramakara
(04/02/2016 - 08:41)
kimse ayşegül hoca çok cani insan düşmanı birisi demedi zaten.Ama bazen insanların yanlış yaptığını kabullenmek gerekiyor.Ki bu tür olaylarında sadece bir iki olduğunu düşünmek çok polyannacı olur.Çok ters bir anına denk gelmeside, konuyla alakalı farklı durumların olmasıda ayşegül hocayı haklı çıkaran sebepler değildir.
Faster
(04/02/2016 - 09:24)
Benim kardesim itu makine de okuyor ve bu olan bitenle
alay etmekten, dalga gecmekten bikti artik :) kiyasladigim egitim degil asla, bu olan bitenler. Her mevzu icin elbette Faruk hocaya gidilmez ama, bu her mevzu sonucunda sozde yonetime mudahale eder diye inaniyorum. 15 veya ustu dilekce ile ona gittigimizde iste o zaman sorun cozulur, biliyorum.
Benden makinaci dostlarima bir tavsiye; uni sadece egitim yeri degil bildiginiz uzere.hocalardan korkarak kendi dogrularinizi, hakkinizi aramaktan vaz gecmeyin. Susmayi, herseye eyvallah demeyi, bazi seylere cozumu hoca yalakasi olarak cozuceginizi ogrenmeyin. Yarin is hayatina atildigimizda hocalarin yerini mudurler, patronlar alicak. Dik durun, duralim. Benim yonetim ya da okul hakkindaki dusuncelerim sadece bana ait degil. Bu okulda taniyosam enn az 100 makinaci, hepsi benimle ayni goruste fakat, kimse ugrasmak, mimlenmek, dersten kalmak istemiyor. Dik durun, duralim.
Jacepuk
(04/02/2016 - 19:31)
Bölümün sitesine yeni duyuru eklenmiş. Sanırım bu olaya bir nevi cevap olsun diye yayınlamışlar.
Ayşegül hocayı tanınmam. Ama bugüne kadar adını hep iyi duydum. Olay anlatıldığı gibiyse öğrenci yersiz bir tepkiye maruz kalmış. Yani usulünce reddetmek yerine böyle bir çıkış anlamsız.
Kesin olarak konuşabileceğim tek şey ise öğrenci işlerinde işlerin kesinlikle yolunda gitmediği. Ne kontenjan sorunlarımızı dinliyorlar, ne usis sorunlarımızı ne de ders çakışmalarını. Yani gittiğinizde "yine ne var ne" bakışlarıyla karşılanıp, "dur bakayım sorununu çözebilecek miyim" davranışlarını yerine, "hangi bahane veya cümleyle red edebilirim" davranışlarıyla karşılaşıyorsunuz.
Geçen sene sadece bir türkçe dersi grup değişikliği için sırayla yönlendirildiğim adresler:
makine bölümü-makine dekanlık-türkçe bölümü-makine bölümü-türkçe bölümü-öğrenci işleri-türkçe bölümü-makine bölümü (dilekçe aldı)
Olması gereken ilk bölüm başkanlığına gittiğimde dilekçe istemesi.
bakaramakara
(04/02/2016 - 22:09)
burayı herkes okuyup olaya potansiyel müdahil olduğu için cevaplarını şanlarına yakışır herkesin görebileceği bir şekilde vermişler :)

benim anlamadığın ´çakışma olmayacak şekilde tek bantta hazırlandığı için dersin açılması söz konusu değildir´ denen dersin 15 dilekçe toplandığında açılması maddesiyle zıt düşmesi ders programı hazırlanırken yapılan bir beceriksizlik mi ? Göremediğimiz şey ne ortada yanlış hazırlanan bir program mı var o zaman.

Arkasına hocalarımızında desteğini alan çakışma olmaması maddesi mazlum öğrencilerin nefesini yetiremediği 15 dilekçe maddesini dövmüş.olayın özeti bumu yani ?
simyacı
(04/02/2016 - 22:55)
dilekçe ile ders alma maddesi var mı bilmiyorum ama varsa da yakında kaldırılırsa şaşrımam. sanırım ´eğer bir ders açarsak bu sürekli hale gelir ve her yarıyıl öğrenciler başımıza yeni bir dersle gelir´ düşüncesi hakim. bu sene de her nedense hiçbir dönem dışı dersin ing grubunu açmamışlar. geçen sene totalde 23 ders ( ing dahil) açılmış bu sene 14 ders.
sadeceokur
(05/02/2016 - 02:14)
Bölüm istiyo ki herkes her dönem aldığı dersi versin alttan ders bırakmasın çiçek gibi okuyalım keşke öyle olsa ama olmuyor işte neyse biran önce bitirip kaçıp gitmek lazım arkadaşlar durum her dönem kötüye gidiyor sıkıntı büyük
emektarfutbolcu
(05/02/2016 - 09:15)
O duyurunun koyu renkli yeri yazılırken olan hırsı,nefreti mi diyim artık sizde hissettiniz değil mi okurken :)
texas18
(05/02/2016 - 09:36)
Çakışma olmayacak şekilde denmiş ama alttan ders alamıyoruz. Hepsi çakışıyor. Bu da çok ilginç. Welcome to YTU
ozturkkon
(09/02/2016 - 11:08)
Öncelikle Faruk Yiğit Hocamiza, beni dinleyip derdimize çözüm sunduğu için ve daha sonra benimle bizzat görüşen Ayşegül Akdoğan, Alp Tekin Ergenç ve Şaban Çetin hocalarıma da dersi gemiden alabilmemiz konusunda yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederim.
bakaramakara
(12/02/2016 - 23:56)
:)

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.