usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Yunus Çengel Hocadan bir katkı daha...
Erzurum'daki rampanın sırrı çözüldü

TIKLA


gönderen: emrek - 09/04/2008 - 13:32
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
baloonist
(09/04/2008 - 15:47)
ABD Nevada Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Sahası Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, su terazesi ile yaptığı deneyden sonra “Manyetik bir alan ya da keramet söz konusu değil. Tamamen göz yanılması. Yokuş yukarı gibi gözüküyor, ama rampa aşağı bir yol” dedi.


emre d.
(09/04/2008 - 18:23)
arkadaşlar yunus hocamız neye dayanarak deney sonuçlarını bu şekilde analiz etmiş bilemiyecem ama ben gittim demirköydeki yolu kendi gözlerimle gördüm gerçekten yokuş yukarı araba çıkıyor. ama topu koyuyorsunuz top aşağı düşüyor. bir de yazıda vites boştaken gittiğini söylemiş ben frene basıyorum araba gene yukarı çıkmaya devam ediyor. madem göz yanılması sayın çengel hocam açıklayın neden topu koyduğunuzda o gözün yanıldığı tarafa doğru gitmiyor (frene bastığım halde arabanın gidebileceği kadar bir eğiklik varsa top da o istikamette gitmesi gerekmez mi?) üstelik bırakın yokuş aşağı olmayı yokuş yukarı bu yol, çıkarken yoruluyorsunuz inerken koşarak iniyorsunuz :)

bir de işin en enteresan tarafını açıklayım araba sabit hızla gidiyor, eğer biraz fizik bilgisi olan herkes bunun mümkün olmadığını bilir, sabit hızla bir arabanın gidebilmesi için tüm sürtünmelerin arabanın yatay F kuvvetine karşılık gelmesi gerekir. yani bu demektir ki arabayı hangi hıza getirip bırakırsanız o hızda sabit kalır mesela 10 km ile o yola girerseniz 10 km ile gidersiniz gazdan ayağınızı çekince ya da 20 km ile girerseniz 20 km ile sabit gidersiniz. fakat gözlerimle gördüm 0'dan 20 km'e kadar yükselip 20 de sabit duruyor. madem G=mg kuralına göre yatay bileşenim sürtünme kuvvetine eşit ya hiç hızlanmamam ya da eşit değilse sürekli hızlanmam gerekmiyor mu? olayı türbe mürbe, keramet muhabbetine bağlama da hocam bunun bilimsel açıklaması varsa bize izah et.. eğer yoksa ben baktım orada göz yanılması var deme, bilimsel olarak açıklamasını bekliyoruz sizden. yunus çengelin dersine giren ya da tanıyan ark.lar varsa bu notumu iletirlerse sevinirim
metropol
(09/04/2008 - 20:18)
emre pazartesi a301 e gel 2 de yada salı 11 de a402 ye.. hocam ben size inanmıyorum o kadar kitap yazmış mühendisliği aşmışsınız ama göz var nizam var de :) çok sempatik bi insan gel sor sen anlattı bize ama bide sana anlatsın :)
mutant
(11/04/2008 - 01:23)
:D emre neler yazmışın öle ya:D
n\a
(11/04/2008 - 02:38)
emre prof erzurumdaki için demiş göz yanılması diye.kırklarelinde olan için dememişki.burdakini bilmem ama senin bahsettiğin yolda cidden gözle görünen bir rampa vardır hayır orda da göz yanılması varsa hay ben öyle göze derim:))

ayrıca demirköydeki o yola gittiğiniz de kesinlikle bira şişesiyle deney yapan kırklarelileri görürsünüz:))
emre d.
(11/04/2008 - 04:59)
ben yazımın başında da demiştim demirköydeki yol için. yunus hoca arzu ederse demirköy'e bile götürürüm onu yolu görmesi için. ayrıca ister bira şişesi ile denesin ister ölçsün biçsin bu iş öyle "ben ölçtüm orası yokuş yukarı görünüyor ama aşağı" demekle olduğuna kesinlikle inanmıyorum. inanın öyle değil, arabayla topun farklı yere gitmesinin mantıklı bir açıklaması olmalı. ben bunu açıklayacak adamın alnından öperim, hele ki bilimsel açıklamasını yaparsa idolüm olur kendisi. çok ciddiyim bu notumu yunus hocaya götürün, eminim açıklamasını yaptığı öğrencilerin hiçbiri o rampayı görmemiştir o yüzden bu soruyu soramamışlardır. utku burda işte utku da şahit o yoldaki yokuşa. ben de gördüm ve hatta bu forumda 2-3 kişi daha bulabilirim demirköydeki rampayı gören. gidelim yerinde görelim diyen olursa da gideriz bi haftasonu yeter ki yunus hoca tamam desin. bu 10 senedir çözmeye çalıştığım şey. ne zaman ordan geçsem durur 1 saat takılırım orda :D sağa sola giderim gezinirim millet kafayı bulmuşum muamelesi yapar hehe. hatta arabayı bırakırım o yukarı çıkar ben peşinden koşarım yetişemem göbeğim erir
nry
(12/04/2008 - 17:51)
erzurumdaki araşatırılmış manyetik alan yokmuş demirköydekinde manyetik alan var demekki
çünkü bayağı yokuş ve top gitmeyip araba gidiyorsa kesin manyetik alandır mıknatıs neyin yokmuydu ya


çok ilginç olaylar gerçekten
sTaRs
(15/04/2008 - 22:36)
vayy be bende merak ettim o yokuşu

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.