usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
suriyeliler ve ikiyüzlülük
suriyeliler değil, biziz ikiyüzlü olan. lakin bunun ne kadar farkındayız bilemiyorum.

bir yandan ankara metrosunda suriyeli bir çocuğu evire çevire dövüp (bkz:https://www.youtube.com/watch?v=ucYRswyv9Oo) diğer yandan aşağıdaki utanç tablosuna ağlayabiliyoruz. ne kadar da hastalıklı bir toplumuz değil mi?




gönderen: Platon - 02/09/2015 - 23:38
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
hulaguhan
(03/09/2015 - 02:37)
1. Çocuk dediğin nereden baksan 16 yaşında.
2. Milliyeti, memleketi mühim değil. Bir insan toplum içinde yaşıyorsa o toplumun kurallarına saygı göstermelidir. Karını kızına laf atan bi insana yahut hırsızlığa yeltenen bir insana milliyeti ne olursa olsun öfkelenmez misin?
3. Kimse bu insanlara aa bak suriyeli çocuk var, darp edeyim diye yanaşmıyor. Toplumun belli kuralları, belli değerleri vardır. Eğer ki sen ahlak kurallarını umursamadan adeta bir hayvan gibi hareket edersen sonuçlarına katlanırsın.
4. Abimizin elleri dert görmesin, kim bilir ne yaptı suriyeli 16 yaşındaki "çocuk"
MihendisBey
(03/09/2015 - 05:44)
Bu millete gereksiz pkklı katil yine suçlama yöneltmiş. İnsan bu katile cevap vermemek istiyor ama ne yaparsın. Katilin katilliğini yüzüne vurmak haksıza dur demek gibi bir huyumuz var.

2 milyonu aşkın Suriye´liye kucak açmış, tarihi ve dini bağlarını bir kez daha kuvvetlendirmiş bu millete ikiyüzlü diyemezsin. 2 milyon Suriye´li arasında sizin gibi devlet bize bahmii pkk yandaşlarına benzer dilenci tayfasıda gelmiş. Elektrik su parası ödemeyen embesiller gibi sokakta yapışıp bırakmayan ev ve iş verildiği halde "dilencilikte" ısrar eden ve kızlara rahatsızlık veren bir tayfada var. Devletin belirlediği 18 yaş sınırı ile insanlar büyük yada küçük olmuyor kimi 15 inde büyüyor kimi 25 inde hala çocuk. Yaptığı eylemler belirler çocuk mu gerçekten yoksa çoktan büyümüş mü? Doğudaki elinde keleş almış polise sıkan 16 yaşındaki embesil katil pkk lı nasıl çocuk değilse sokakta "ihtiyaçtan değil" iş haline getirdikleri dilencilikle insanlara zarar verenlerde çocuk değil. yani insanın büyüyüp büyümesini bir sene belirlemiyor.

Eğer Türk toplumu Suriye´li 2 milyon insana kucak açmasaydı bu yavru kadar kaç çocuk ölecekti, kaç bebek pkknın Türkiye´de katlettiği gibi katledilecekti Suriye´ de.

Bebek katillerini savunan sen bebek katili çocuklara bebeklere üzülüyormuş gibi yapma çok komik oluyorsun,oluyorsunuz. Bu tavrınız hastalıklı ruhsuz olduğunuzun tavan yapmış göstergeleri kırmış hali olsa gerek.

Dünyanın gözü önünde Yunan sahil güvenliği Suriye´lilerin botunu batırdığı halde onları bırakıp bu millete ikiyüzlü demek hadsizlikten ve körlükten başka ne ola ki? Herkes Müslüman oldukları için sırtını döndü Türkiye kadar kimse elini taşın altına koymadı. Kurtuluş savaşında bileklerindeki bilezikleri satan Afgan, Arap, Pakistan´ lı ve diğer tüm destekleyen kardeşlerimize sırtımızı dönmeyeceğiz.

Demem o ki katil pkklı bir olayı bahane ederek milyonlarcasına kucak açmış millete laf ederken utan. Utan dediğime bakma lafın gelişi yoksa bebek katillerinin savunucularından "insani" bir girişim veya gelişim beklemiyorum. İkiyüzlü, kahpe, embesil görmek istiyorsan ayrıca yine bebek katillerine ve senin gibi savunucularına bakman yeterli olacaktır.

Gerçek ikiyüzlülük nedir biliyor musun? 16 yaşında kurban eti dağıtan bir çocuğu binadan atıp bıçaklayıp kafasını taşla ezen bir örgüte güzellemeler düzmektir. Veyahut Aynel- Arab taki olaylara ses çıkartıp geride kalan tüm Sunni ve Türk katliamlarına sevinmektir.

Daha da cevap vermem senin gibi katile sadece duyman gerekenleri haykırdım o kadar. Senin gibi katillerin buraya doluşup pkkyı savunup bana sataşmak ve konuyu mevzuyu başka bir yere getirmek olacaktır yapacakları ilk iş.
kimikimi
(03/09/2015 - 06:00)
MihendisBey +1
assassin627
(03/09/2015 - 08:49)
MihendisBey +1
dexterfun
(03/09/2015 - 10:23)
Arkadaşlar bu platon bizi bize kötülüyor başka bir şey yapmıyor. Adamın işi ve amacı yok. Yani bizi bize kötüleyerek ne kazanabilir, sadece sinir bozup tahrik ediyor, siz de ona cevap veriyosunuz. O da oradan kendi kendine eğleniyor. Niye cevap yazıyorsunuz buna hala anlamıyorum. He yav he deyip geçin. Adamın yüzü kızarsa onlarca başlık açmazdı durmadan.
talatabi
(03/09/2015 - 11:18)
@MühendisBey
kardeşim lütfen şu adamı takma, amacı zaten bizi tahrik etmek. sen buna habire bir cevap verdikçe bu daha da azıtıyor, bırak havlasın dursun, yazacaksan da trolle de konu kapansın bi daha yazmasın kimse
yeniklasor
(03/09/2015 - 11:37)
bak dostum bizim ülkemizde belki suriyeli sayısı kadar afrikalı siyahi insan var ve bunların çoğu kaçak çalışıo yaşamını idare ettirmeye çalışıo. Hiç yolda siyahi biri olupta dilenen gördünmü ben hiç görmedim hep suriyeli yada çingene oluo bu kesim artı adamlar her işi yapıo pazarda hamallııktan tut işportacılığa kadar ve baya baya efendiler yolda giderken yanından gecen kızın götüne baktıklarını görmedim. Ve son olarak niye bi afrikalı siyahi vatandaş darp edildi die haber yok. Madem bizim millet iki yüzlü onlarada yapsın aynısı nie yapmıo. Ben sölim yemek yerken elini senin tabağına daldırmıo, sülük gibi yapışmıo acıyıp bişeyler verdiğinde arkasından ordu gelmio. Evet insan yaşamını seçemio ama düşünebilir. Empati kurabilir ulan ben bunu yapıorum ama bana yapılsa nolur diyebilir. Şimdi açlık insana herşeyi yaptırıo diosunuz sığınma kamplarından nie kaçıp istanbulun anasını ağlatıolar ulan ben bu mühendis halimle geçinemiorum istanbul gibi bi yerde sen napcan
MihendisBey
(03/09/2015 - 12:34)
Haklısınız arkadaşlar hatalıyım cevap yazarken. Azılı hırsızın ev sahibinden yüzlü çıkması canımı sıkıyor.
Platon
(03/09/2015 - 13:03)
@yeniklasor - öncelikle samimi ve rasyonel bir yorumda bulunduğun için teşekkür ediyorum. görüşlerine katılmasam da benim gibi bir "haine" karşı vatan millet edebiyatı yapmadan son derece somut bir şekilde düşüncelerini yazmışsın. ne yazık ki çocukların söz konusu olduğu bir durumda olabildiğince acımasızlaşan ve halen ottoman dönemlerine dem vuranlar kronikler mevcut.

dediğin gibi empati kurabilir insan; "ulan ben böyle söylüyorum ama ben de bir gün mülteci durumuna düşsem acaba ne yaparım?" diye. ki bahsi geçen kimseler senin benim gibi yetişkin kimseler değil, savaştan kaçmış çocuklar. yani bu çocuklardan nezaket kurallarına uymasını beklemek ya da "acaba böyle bir şey yapsam karşıdaki ne düşünebilir" mantığını kurmalarını beklemek birazcık saflık olsa gerek. bir suriyeli´nin ev sahibini öldürerek parasını alıp kaçması eleştirilebilir. ki bu tür olaylar suriyeliler gelmeden önce de yaşanmıyor muydu sanki? yani suriyelileri kötülüğün kaynağı olarak mimlemek tam bir haksızlık. bu bir nevi "bugüne kadar cennet vatanımızda güllük gülistanlık yaşıyorduk. ta ki suriyeliler gelene kadar !" sözüyle eşdeğer. sanırsın türkiye shire gibi bir ülkeydi de, bu "kötü, pis, öcü" suriyeliler isengard´a çevirdi. hayır, hayır..! meselenin böyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. tırlarla suriyeye gönderilen silahlar eşliğinde daha da alevlenen savaştan kaçan mültecileri içeri almayı bir lütuf olarak görmemek gerek.

ayrıca merak etme bu ülkede siyahiler de darp edilip, aşağılanıyor. lakin ne kadarı haberleştiriliyor muamma. bizzat aşağılandıklarına tanık olmuş biri olarak söylüyorum bunu. darp için de şöyle bir örnek vereyim; http://www.haberler.com/guney-afrika-uyruklu-kadina-darp-gasp-ve-taciz-3192461-haberi/ . neyse bu kadar yerel ve dar konularda konuşmak gereksiz.

@mihendızzo ve diğerleri;
hamurda bir eksiklik var ama tam çözemedim. her neyse, pkk´nin savunucusu olmam hoşunuza giderdi, biliyorum. lakin öyle bir durum söz konusu değil. bilakis siz ve savunduğunuz zihniyet pkk´nin en büyük meşruiyet dayanağı ve istemeden de olsa savunmaktan daha büyük bir işlev görüyorsunuz.

anarşist ruh gereği hiç bir otoriteyi benimsemiş değilim bugüne kadar. sırf bu yüzden sizin kutsallaştırdığınız devlet yapısına da her türlü eleştiriyi getirebiliyorum. yani anlayacağınız kimseye pek eyvallahım yok. size de tavsiye ederim. ayrıca merak ediyorum bebek katilliğini siz de lanetliyor musunuz? ona göre size bir sürprizim var.

ytusis
(03/09/2015 - 13:45)
YAV HE HE
MihendisBey
(03/09/2015 - 14:22)
Allah´ını seven toprak atsın.
Platon
(03/09/2015 - 14:34)
anlaşılan devlet tarafından yapılan her eylemi meşru görenler var. yinede buraya 1989´dan bugüne değin devlet eliyle öldürülen ya da ölümüne sebep olunan çocukları yazayım da "bebek katilliği" sıfatının ne kadar göreceli olduğu açığa kavuşsun.

-------------------

2015 (toplam: 18 çocuk)

ümit kurt (14), şırnak, cizre
nihat kazanhan (12), şırnak, cizre
sinan toprak (16), dargeçit, mardin
yusuf çelik ( 17), kurtalan, siirt
davut nas ( 17), siirt
beşir remazan arif (8), nusaybin, mardin
mert değirmenci(18), esenyurt, istanbul
baver şeyhanlıoğlu (18), diyarbakır
serhat savaş(17), gaziosmanpaşa, istanbul
26 temmuz: beytullah aydın (11), diyarbakır
7 ağustos: hıdır tanboğa (17), şırnak, silopi
13 ağustos: emrah aydemir (15) ağrı, diyadin
orhan aslan (16) , ağrı, diyadin
19 ağustos: fırat elma (16), istanbul, esenler
27 ağustos:baran çağlı (7), şırnak, cizre
27 ağustos: emin yanaş (10), şırnak, cizre
27 ağustos: adem irtegün (16), şırnak
28 ağustos: mazlum turan (16), mardin, kızıltepe

2014 (toplam: 4 çocuk)

berkin elvan (15), istanbul
ibrahim aras (15), adana
kadir çakmak (16), diyarbakır
barış dalmış (16), şırnak, cizre

2013 (toplam: 1 çocuk)

behzat özen (8), şemdinli

2012 (toplam: 10 çocuk)

özgür taşan (15), hakkari – yüksekova
yusuf yılan (9), erzurum – karayazı
ertan tilaver (14)
nurhak çartay (18), diyarbakır
mazlum akay (11), adana
sera yavuz (8), muş
veysi demir (13), van
ramazan kızılgöz (14), bingöl
sami akti (13), van
selami akti (9), van

2011 (toplam: 31 çocuk)

17 nisan: baran özyolcu (12), patnos
20 nisan: ibrahim oruç (17), bismil
05 mayıs: murat polat (17), van – erciş
7 haziran: umut petekkaya (15, diyarbakır – çermik
19 temmuz: gökhan çetintaş (16), samsun-havza
26 temmuz: doğan taybopğa(13), şırnak – silopi
31 temmuz: sami iştenyılmaz (12), van – çaldıran
11 eylül: osman erbaş (14), hakkari-şemdinli
26 eylül: sultan doğrul (4), batman

29.12.2011 roboski katliamı (listeye 18 yaşından küçükler eklenmiştir)

özcan uysal (18)
celal encü (15)
erkan encü (13)
adem and (15)
mehmet encü (15)
şervan encü (16)
cemal encü (16)
şıvan encü (14)
bilal encü (15)
mahsum encü (16)
salih encü (17)
serhat encü (17)
savaş encü (15)
çetin encü (12)
bedran encü (12)
hüseyin encü (18)
aslan encü (15)
orhan encü (15)
fadıl encü (16)
vedat encü (16)
cihan encü (16)
erkan encü (13)

2010 (toplam: 14 çocuk)

11 mart: zahir ap (16), şırnak-uludere
31 mart: mehmet nuri tamçoban (14), van – çaldıran
22 nisan: izzettin boz (14), mardin merkez – kabala beldesi
25 mayıs: oğuzcan akyürek (13), van’ın özalp ilçesi
3 haziran: diren basan (14), şırnak
02 temmuz: ferhat taruk (17), diyarbakır – lice
02 temmuz: çekdar kınay (17), diyarbakır – lice
21 temmuz: canan saldık (16), van
16 eylül: nurullah çiftçi (3), hakkari geçitli (peyanis) köyü
17 eylül: enver turan (15), hakkari
29 eylül: isa ibrahimzade (14) hakkari
5 ekim: ahmet imre (12), şırnak – güçlükonak
10 ekim: umut furkan akçil (7) – silopi
11 kasım: nûjîyan idem (4) – idil

2009 (toplam: 12 çocuk)

23 nisan: abdülsamet erip (14), hakkâri
24 nisan: songül karatogül (8), diyarbakır – silvan
25 nisan: maziye aslan (8), van
21 mayıs: nevzat akçam (15), siirt, pervari
08 temmuz: şükrü duman (12), siirt, eruh
5 ağustos: hakan uluç (10), siirt
9 ağustos: caziye ölmez (16), şırnak
11 eylül: mahsum teğin (13), diyarbakır-kulp
12 eylül: mahsun bayram (17), diyarbakır
28 eylül: ceylan önkol (12), lice
08 agustos caziye ölmez (16) uludere
9 ekim: mehmet uytun (18 aylık), cizre

2008 (toplam: 1 çocuk)

15 şubat: yahya menekşe (12), şırnak

2007 (toplam: 3 çocuk)

19 ocak: orhan güleç (14) şanlıurfa-bozova ilçesi karacaören köyü
02 mart: yusuf aydınalp (9) siirt – pervari – belenoluk köyü
21 nisan: süleyman şengül (9) şırnak

2006 (toplam: 18 çocuk)

zilan demir (8) diyarbakır
şilan demir (6 aylık) diyarbakır
mizgin demir (12) diyarbakır
evin dilan demir (10) diyarbakır
nazar çetinkaya (2) diyarbakır
nazlı çetinkaya (4) diyarbakır
abdullah çetinkaya (9 aylık) diyarbakır
hasan marangoz (14) diyarbakır
emrah fidan (18)
mehmet akbulut (18)
29 mart: abdullah duran (9), diyarbakır
30 mart: enes ata (8), diyarbakır
30 mart: ismail erkek (8), diyarbakır
mart: fatih tekin (3), batman
mart: ahmet araç (17), mardin
3 nisan: mahsum mızrak (17), diyarbakır
3 nisan: emrah fidan (17), diyarbakır
5 eylül: mizgin özbek (10), batman

2004 (toplam: 1 çocuk)

21 kasım: uğur kaymaz (12), mardin

2001 (toplam: 1 çocuk)

pınar turan (6)

2000 (toplam: 3 çocuk)

serdar günerci (17), diyarbakır
welat şedal (10), yüksekova
ismail şedal (8), yüksekova

1999 (toplam: 12 çocuk)

14 mart: tugay ergin (10), hani
26 mart: abdurrahman gezer (18), osmaniye
17 nisan: yılmaz elüstü (17), genç
15 mayıs: kenan oğuz, erzurum
15 mayıs: deniz oğuz, erzurum
15 mayıs: cansu oğuz, erzurum
20 haziran: mehmet algan (11), idil
1 ağustos: fırat çiçek (9), elazığ
1 ağustos: onur şahin (11), elazığ
1 ağustos: sedat karakoç (14), elazığ,
17 ağustos: şaban çadıroğlu (15), van
25 eylül: inan cila (11), ovacık

1998 (toplam: 5 çocuk)

ismi öğrenilmeyen (17)
fırat kıvanç (12)
ismail berrak (14)
ocak: fatih kaya (18), batman
15 mart: engin ceylan (14), lice

1997 (toplam: 7 çocuk)

6 mart: musa adsız (12), akçakale
23 nisan: m. şerif öztürk (11), kızıltepe
25 nisan: muhammet kulçur (12), dumlu/ erzurum
25 nisan: gökhan kulçur (10), dumlu/ erzurum
8 mayıs: fedai öğürce (4), pasinler
10 kasım: m. özdemir (17), ceylanpınar
11 kasım: bilal alanca (5), nusaybin

1996 (toplam: 7 çocuk)

aziz……(12)
2 mayıs: hazal sevim (17), baykan
8 ağustos: dilan bayram (2), adana
8 ağustos: berivan bayram (4), adana
13 kasım: hatice bozaslan (17), derik
2 aralık: oktan çaçan (14), diyarbakır
11 aralık: mehmet banan (15), midyat

1995 (toplam: 11 çocuk)

z.aslan (16)
ercan demirtaş (6)
bahar demirtaş (11)
murat deniz (18)
nisan: erol öztunç (2), uludere
17 mayıs: ahmet bulut (10), ömerli
17 mayıs: rahim kumru (10), ömerli
25 mayıs: dinar aras (12), ığdır 1995
25 mayıs: cüneyt aras (6), ığdır
25 mayıs: ergün aras (3), ığdır
25 mayıs: ferdi aras (2), ığdır

1994 (toplam: 99 çocuk)

altan 2 yaşında nüfus kaydı yok.
yıldırım 1 yaşında nüfus kaydı yok.
yıldırm 2 yaş nüfus kaydı yok.
kıraç 1 yaş nüfus kaydı yok.
kaçar 1 yaş nüfus kaydı yok.
huri bengi (3)
fatma bengi 1994(3)
liluz bengi 1994 (3)
? bengi (2) nüfus kaydı yok.
asiye erdin (1)
abdullah kamçı(12)
mehmet üste (12)
3 ocak: b. a. (12), hani
5 ocak: keko gül (12), adana
6 ocak: ali katmış (1), cizre
7 ocak: a. halim rüzgâr (12), batman
10 ocak: muhammet bilgiç (5), cizre
10 ocak: ahmet bilgiç (6), cizre
14 ocak: azad önen (16), diyarbakır
18 ocak: süleyman gün (15), diyarbakır
25 ocak: ahmet efe (8), diyarbakır
13 şubat: ibrahim şeflik (5), silopi
16 şubat: hakan yalçın (14), diyarbakır
23 şubat: bilavşan asper (17), tatvan
26 şubat: sevgi asma (7), kurtalan
26 şubat: sohbet öngün (3), sason
26 şubat: hanifi yıldız (13), sason
26 şubat: hüseyin tekin (16), sason
1 mart: r. a. (3), kızıltepe
19 mart: ferman cingöz (16), lice
27 mart: mirza yıldırım (3), şırnak
27 mart: mehmet yıldırım (15), şırnak
27 mart: abdülkerim yıldırım (2), şırnak
27 mart: irfan yıldırım (5), şırnak
27 mart: xunaf yıldırım (3), şırnak
27 mart: çiçek benzer (2), şırnak
27 mart: ali benzer (7), şırnak
27 mart: ayşe benzer (1), şırnak
27 mart: ömer benzer (12), şırnak
27 mart: abdurrahman benzer (4), şırnak
10 nisan: ilhami menteş (12), lice
10 nisan: raif menteş (13), lice
27 nisan: keziban kalkan (15), genç
28 mayıs: tuncer güler (11), ağrı
30 mayıs: şerif ekin (13), basa
2 haziran: ahmet kaya (13), yüksekova
2 haziran: hasan demir (14), yüksekova
5 haziran: didar elmas (7), ovacık
8 haziran: barzan…. (2), silvan
25 haziran: hüsnü turan (10), nusaybin
25 haziran: eylem tur (13), nusaybin
25 haziran: süleyman erik (9), nusaybin
25 haziran: emrullah zeybek (10), bitlis
25 haziran: hikmet argün (13), bitlis
27 haziran: xanime sincar (17), ömerli
28 haziran: hayri yüksel (15), ömerli
4 temmuz: atilla kılıç (14), kozluk
8 temmuz: nurullah solhan (16), kızıltepe
8 temmuz: emrullah solhan (14), kızıltepe
8 temmuz: selma solhan (7), kızıltepe
11 temmuz: a. menaf tunç (14), siirt
16 temmuz: kenan dartan (12), kozluk
31 temmuz: gültekin acet (10), bismil
5 ağustos: abdullah kamçı (16), yüksekova
8 ağustos: sedat barış (18), batman
12 ağustos: netice coşkun (14), kulp
12 ağustos: mümine zümrüt (18), kulp
15 ağustos: çelebi özgüç (15), savur
15 ağustos: ishak özgüç (13), savur
22 ağustos: savaş ateş (11), dicle
22 ağustos: halit güneş (13), dicle
22 ağustos: bayram güneş (13), dicle
22 ağustos: vedat balta (12), dicle
22 ağustos: ibrahim balta (13), dicle
22 ağustos: isa can (15), dicle
1 eylül: nurettin doruk (18), diyarbakır
13 eylül: sadettin doğan (10), lice
15 eylül: sedat öner (7), eruh
15 eylül: mehmet sercan (9), eruh
15 eylül: cemşit adıgüzel (13), eruh
20 eylül: şükran yıldız (11), çukurca
25 eylül: dilek serin (3), dersim
25 eylül: yeter ışık (16), dersim
25 eylül: elif ışık (18), dersim
25 eylül: recep tartar (8), genç
25 eylül: kürdiye savaş (8), genç
25 eylül: emrah tartar (8), genç
25 eylül: faruk savaş (11), genç
2 ekim: filiz kayış, ceylanpınar
3 ekim: ilyas yiğit (6), çat
3 ekim: adil boztaş (10), kağızman
9 ekim: nurşan bulut (13), palu
10 ekim: mehmet üste (12), pazarcık
31 ekim: hamdi dündar (18), yüksekova
31 ekim: fikri yılmaz (15), yüksekova
18 kasım: cüneyt tarhan (11), tatvan
1 aralık: yunus turgut (13), silopi
aralık: hasip kaya (9), doğubayazıt
aralık: yılmaz kaya (10), doğubayazıt

1993 (toplam: 79 çocuk)

11 ocak: gülistan işiyok (12), kulp
12 ocak: nezir ergün (8), cizre
12 ocak: hacer ergün (6), cizre
12 ocak: hıdır ergün (17), cizre
31 ocak: naze ekici (12), şırnak
31 ocak: şemsi ekici (4), şırnak
31 ocak: hamza ekici (6), şırnak
17 şubat: esra saçaklı (8), silvan
20 şubat: abide ekin (3), basa
7 mayıs: gürgiz bayındır (5), idil
23 mayıs: naim aslan, yüksekova
25 mayıs: semra bayram, silvan
18 haziran: irfan fidan (17), savur
7 temmuz: mahmut aydemir, silopi
7 temmuz: fadile aydemir (6), silopi
7 temmuz: ayşe yıldız, silopi
11 temmuz: dinçer levent (16), hamur
11 temmuz: feride levent (15), hamur
13 temmuz: canan çiftçi, diyadin
13 temmuz: dilşah çiftçi, diyadin
13 temmuz: ender çiftçi, diyadin
13 temmuz: ruken çiftçi (6), diyadin
20 temmuz: azad sabırlı (7), bahçesaray
20 temmuz: yunus sabırlı (2), bahçesaray
20 temmuz: bahar turan (3), bahçesaray
20 temmuz: sevil ağaç (7), bahçesaray
20 temmuz: suzan turan (10), bahçesaray
20 temmuz: yıldız güzel (13), bahçesaray
20 temmuz: nezahat elmalı (12), bahçesaray
20 temmuz: eylem elmalı (4), bahçesaray
20 temmuz: azime elmalı (14), bahçesaray
20 temmuz: muhammet yaşar (8), bahçesaray
20 temmuz: hanım yaşar (4), bahçesaray
20 temmuz: hürriyet sevgili (12), bahçesaray
24 temmuz: c. m. (12), silvan
30 temmuz: elif rani (7), pazarcık
30 temmuz: gözde rani (4), pazarcık
14 ağustos: zeynep çağdavul (18), digor
14 ağustos: selvi çağdavul (16), digor
14 ağustos: gülistan çağdavul (18), digor
14 ağustos: yeter keremciler (14), digor
14 ağustos: zarife boylu (16), digor
14 ağustos: necla geçener (14), digor
ağustos: seyhan doğan (12), dargeçit
ağustos: abdurrahman coşkun (18), dargeçit
ağustos: m. emin aslan (18), dargeçit
11 eylül: seyithan balçık, cizre
11 eylül: mesut balçık, cizre
13 eylül: yusuf bozkurt (14), şırnak
13 eylül: halit akıl (12), şırnak
21 eylül: ahmet arcagök (11), diyarbakır
28 eylül: idris ülüş (12), yüksekova
30 eylül: sercan ülüş (7), yüksekova
2 ekim: şakir öğüt (7) altınova/muş
2 ekim: cihan öğüt (4) altınova/muş
2 ekim: m. şirin öğüt (1) altınova/muş
2 ekim: aycan öğüt (6) altınova/muş
2 ekim: çınar öğüt (3) altınova/muş
9 ekim: zana zoğurlu (16), lice
9 ekim: lokman zoğurlu (17), lice
10 ekim: yalçın yaşa (13) diyarbakır
22 ekim: dilbirin canpolat (3,5), lice
22 ekim: suna canpolat (2), lice
22 ekim: hüseyin canpolat (15),lice
17 aralık: halil leco (13), ovacık
aralık: mahmut erol (15), dargeçit
abide ekinci (3)
ali yıldırım (3)
galip akıl (13)
yusuf akıl (13)
gülten çağdavul (8)
selvi çağdavul (14)
necla geçener (14)
zarife boylu (15)
erdal buğan (17)
hüseyin canpolat (15)
suna canpolat (2)
dilbirin canpolat (3.5 aylık)
zana çakır (18)

1992 (toplam: 117 çocuk)

6 ocak: emine turan, nusaybin
14 şubat: seyfettin kapkaçin (18), mardin
14 şubat: abdülselam özbey (15), mardin
15 mart: mehmet evren (12), cizre
18 mart: vesile say (9), dargeçit
18 mart: bedia say (15), dargeçit
18 mart: yasin say (17), dargeçit
18 mart: sami say (10), dargeçit
19 mart: hıdır acet, nusaybin
21 mart: muhrise altay (18), cizre
21 mart: hüseyin altan (14), cizre
21 mart: ismet arvas (16), van
21 mart: çetin bayram (16), van
21 mart: davut soyvural (15), gercüş
21 mart: mehmet emin acar (10), şırnak
21 mart: nebat kakuç (17), şırnak
21 mart: bülent zeyrek (16), şırnak
21 mart: emin tetik (15), şırnak
21 mart: mehdi günen (9), şırnak
21 mart: halil bebek (2), nusaybin
21 mart: ahmet kaya (1), nusaybin
21 mart: fatma kaçmaz (4), yüksekova
22 mart: hatice acar (5), şırnak
22 mart: kadriye kakın (17), şırnak
22 mart: mehmet nezir (13), şırnak
24 mart: medeni aydın (18), batman
24 mart: bahri çınar (12), ömerli
25 mart: nihat celasun (14), cizre
25 mart: fatma kaçmaz (14), yüksekova
25 mart: medeni tunç (14), siirt
25 mart: medine sevgi (18), siirt
27 mart: süleyman ayal (14), urfa
29 mart: bişeng anık (16), şırnak
29 mart: mehmet ekinci (7), mazıdağı
29 mart: şeyhmus aktürk (16), dargeçit
11 nisan: yasin çetin (16), mevzitepe
11 nisan: hasan ayar (11), mevzitepe
17 nisan: cazım kortak (17), savur
17 nisan: mustafa ok (18), savur
18 nisan: metin kıratlı (10), yüksekova
21 nisan: yusuf bodur (1), midyat
21 nisan: abdurrahman yeşilmen (12), midyat
21 nisan: hamza bulut (8), midyat
22 nisan: ayşe balım (18), silopi
4 mayıs: bişar bilen (10), uludere
4 mayıs: hanım tunç (12), uludere
9 mayıs: sıraç nergis (17), nusaybin
9 mayıs: selim ata (17), nusaybin
9 mayıs: sait sağlam (17), nusaybin
3 haziran: mehmet naif çevik (9), nusaybin
10 haziran: kemal şili (18), tatvan
10 haziran: mahmut güreş (12), tatvan
12 haziran: emir eyvani (7), muş
22 haziran: gülbahar tunç (8), gercüş
22 haziran: behçet tunç (17), gercüş
22 haziran: abdurrahman gök (14), gercüş
22 haziran: şükrü gök (10), gercüş
22 haziran: sultan gök (12), gercüş
22 haziran: emrullah gök (4), gercüş
22 haziran: haşim gök (3), gercüş
22 haziran: yeni doğmuş bir bebek, gercüş
26 haziran: medine kartal (18), idil
27 haziran: yılmaz tatar (12), şırnak
haziran: abdülcelil toy (14), siirt
haziran: sadık turlu (15), siirt
2 temmuz: koray kaya (12), sivas
2 temmuz: menekşe kaya (16), sivas
11 temmuz: gülistan evin (6), şemdinli
11 temmuz: rehan evin (8), şemdinli
22 temmuz: abdurrahman akbalık (17), nusaybin
25 temmuz: kadir balık (13), dicle
28 temmuz: nurcan özatak (2), hakkâri
temmuz: zuhal avcı (9), kulp
temmuz: çiğdem esmer (10), kulp
6 ağustos: hüseyin bayılmaz (10), nusaybin
10 ağustos: mehmet erbek (12), mardin
22 ağustos: zeliha nasanlı (10), siverek
23 ağustos: murat dağkeser (10), siverek
23 ağustos: orhan dağkeser (4), siverek
23–24 ağustos: ibrahim artunç (7), şırnak
23–24 ağustos: remziye artunç (10), şırnak
23–24 ağustos: güler sökmen (3), şırnak
23–24 ağustos: veysi sökmen (6), şırnak
23–24 ağustos: sema sökmen (9), şırnak
23–24 ağustos: gülüm güngen (6), şırnak
23–24 ağustos: medine güngen (14),şırnak
5 eylül: fuat keskin (14), doğubeyazıt
7 eylül: mesut dündar (15), cizre
10 eylül: cumali çetrez (9), hamur
10 eylül: şefika çetrez (7), hamur
18 eylül: ahmet alan (10), solhan
1 ekim: hüseyin esrai (16), kars
3 ekim: aziz bal (17), dargeçit
20 ekim: sinan demirtaş (18), nusaybin
24 ekim: zeyni dağ (17), nusaybin
1 kasım: devrim eleftoz (1), silvan
5 kasım: şurzan demirkapı (16), kovancılar
6 kasım: milet samur (14), şemdinli
6 kasım: ikmal samur (18), şemdinli
6 kasım: gülsüme samur (4), şemdinli
6 kasım: reber samur (1), şemdinli
7 kasım: şivan çığırga (3), cizre
7 kasım: nadire çığırga (10), cizre
7 kasım: sinem çığırga (13), cizre
7 kasım: fatma çığırga (9), cizre
7 kasım: bahar çığırga (7), cizre
17 kasım: sevcan yavuz (7) küçükarmutlu
22 kasım: coşkun benzer (12), kilis
22 kasım: fırat geçmez (18), silvan
3 aralık: mehmet işler (18), midyat
6 aralık: melek bora (10), dargeçit
16 aralık: garibe karasakal (18), nusaybin
17 aralık: veysi başar (8), diyarbakır
17 aralık: fatma can (17), diyarbakır
24 aralık: nafi kalemli (14), viranşehir
aralık: hüseyin ensari (16), kars
aralık: mehmet yusufi (15), başkale
aralık: kasım oval (14), yüksekova

1991 (toplam: 15 çocuk)

10 şubat: newroz şahinan (12), şırnak-cizre
28 şubat: salih talayhan (17), şırnak
4 mayıs: murat ardıç (13), bingöl
8 haziran: emine latifeci (11), hazro
25 haziran: rinde latifeci (13), hazro
2 temmuz: azad tan (10), batman
10 temmuz: behzat özkan (14), diyarbakır
3 ağustos: hediye dilçe (18), cizre
12 ağustos: ferzan ceylan (12), dargeçit
12 ağustos: abdullah ceylan (12), dargeçit
6 eylül: ömür eriş (11), kurtalan
20 ekim: nezahat kızıl (6), siirt
19 kasım: recai demirkıran (11), bitlis-hizan
20 kasım: ismet mirzaoğlu (15), ahlât
24 aralık: veysi aktaş (13), lice

1990 (toplam: 21 çocuk)

20 mart: abidin tuncer (10), cizre
1 nisan: berivan kara (1), uludere
1 nisan: behecan kara (9), uludere
31 mayıs: canan özen (8), derik
10 haziran: rahime kayran (10), basa
10 haziran: meryem kayran (10), basa
10 haziran: taibet öner (3), basa
10 haziran: vasfiye öner (10), basa
10 haziran: sait kahraman (4). basa
10 haziran: hayrettin öner (5), basa
10 haziran: fatma kayran (15), basa
10 haziran: mehmet kayran (5), basa
10 haziran: hüseyin kayran (3), basa
10 haziran: haniye özdemir (10,) basa
10 haziran: takviye öner (15), basa
10 haziran: ömer bestaş (16), basa
14 haziran: cevdet güler (14), hakkâri
14 haziran: fehime güler (9), hakkâri
6 ağustos: faruk aktuğ (13), silopi
30 ekim: ş. pınar (11)
12 aralık: hadi dalan (11), lice

1989 (toplam: 2 çocuk)

19 temmuz: mahmut yaşar (10), şırnak
20 eylül: fahrettin ertaş (10), şırnak

-----------------



MihendisBey
(03/09/2015 - 17:30)
pkk bildigin çocuk kıyımı yapmış. Karayılan şimdi Twitter da altına imzamı atarım diye tweet atmış. Plotonyum radyasyonlu bir elementimizdir aşırı derece halisilasyon ve suçlama etkisi oluşturur pkklı katillerde
ek olarak
http://onedio.com/haber/pkk-nin-kanli-saldirilari-391178
ozandm
(07/09/2015 - 18:49)
Ülkemizin bir acı gerçeği de insanlık maskesi altına sığınan fakat insanlıktan nasibini almamış, kendi vicdan muhasebesini bile yapamayacak acizlikte olan örgüt yandaşları. Malesef aramızdalar ve cevap vermek zorunda kalıyoruz. 13-14 yaşındaki çocukların eline taş, molotof, silah tutuşturarak sokağa salan, üstüne isimlerinide özgürlük savaşçısı koyup kendi ideolojilerine maşa yapan, küçücük çocuklara terörist katillerinin isimlerini ezberletip sokaklara canlı kalkan olarak süren zihniyeti bir kez daha insancıl, çoğulcu, barış yanlısı olarak görüyoruz malesef. Tabi ki onlar anarşist olup devlet otoritesi tanımadığından dolayı bizler katil onlarda insanlık savunucusu oluyor. Ağzınızda ki kanı silmeden konuşmaya kalkmayın! Çünkü bu siteye abdullah öcalan posterleriyle yürüyen 10 yaşındaki çocukların fotoğrafını atmak istemiyorum. Başbağlar katliamında öldürülen anne sütünden kesilmemiş bebeklerin fotoğrafını atmak istemiyorum. İnsanlıktan bahseden yaratık saydığın listese adı bile yok bu çocukların. Devlet ismi geçmiyor diye mi ?Bingöl katliamında şehit edilen silahsız 33 erin isimlerini saydırma bana. Ölümüne sebep olduğunuz çocuklarında sorumluluğundan kaçma. Katili yıllarca insanlık maskesi altında örgütçülük yapanlar devlet değil.

Yaşayan binlerce çocuk şu yazdıklarımın savunuculuğunu yapıyor, ağlayabilir ve maskeli örgütçülüğe devam edebilirsin.

zilan kod adlı pkk mensubu zeynep kınacı´nın üzerindeki bombayı patlatması sonucu 4´ü astsubay, toplam 8 asker öldü; 29 asker de yaralandı...
pkk mensubu leyla kaplan´ın üzerindeki bombayı patlatması sonucu 3 polis memuru ve 1 sivil hayatını kaybetti. 9 polis ve 3 sivil de yaralandı....
pkk mensubu güler otaş´ın üzerindeki bombayı patlatması sonucu 3´ü polis, 1´i sivil 4 kişi öldü ve 10 sivil yaralandı. pkk mensupları güler otaş ve hacı can parçalanarak öldüler
rojbin kod adlı pkk mensubu fatma özen´in üzerindeki bombayı hakkari yüksekova jandarma komutanlığı binası önünde patlatması sonucunda 3 asker ve 2 sivil yaralandı
binevş-amed kod adlı pkk mensubu hüsniye oruç´un üzerindeki bombayı patlatması sonucu 2´si asker, 10 kişi yaralandı
pkk mensubu hamdiye kapan üzerindeki bombayı patlaması sonucu ticaret lisesi öğrencisi osman akbaş öldü, 14 asker ve 10 askeri personel yaraland
maral maymak, istanbul taksim meydanı´nda bulunan çevik kuvvet otobüsünün yakınında üzerindeki bombayı patlatması sonucu öld 3´ü polis, 10 kişi yaralandı
dhkp-c üyesi gültekin koç´un üzerindeki bombayı patlatması sonucu 1 polis memuru öldü; 2 polis memuru, 2 çarşı ve mahalle bekçisi ile 3 sivil yaralandı
dhkp-c üyesi uğur bülbül´un üzerindeki bombayı patlatması sonucu 2 polis memuru ve 1 avustralya vatandaşı öldü. 13 polis memuru ile 8 sivil de yaralandı
istanbul´un sultangazi ilçesinde yer alan gazi polis merkezi´ne ibrahim çuhadar adlı dhkp-c üyesinin düzenlediği canlı bomba eylemi sonucunda 1 polis yaşamını yitirdi, 4´ü polis 7 kişi de yaralandı

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.