usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
1 kasım erken seçim tahminleri [yarışma]
ekşi´deki mevzunun bir benzeri. tek fark şu; geleceğin mühendislerinin öngörülerinin ne kadar güvenilir olabildiğini görme fırsatımız olacak. ideoloji ve siyasi parti taraftarlığından uzak bir şekilde tahminlerinizi yazabilirseniz, herkes korkmadan öngörüsünü paylaşabilecektir.

sonucu en iyi tahmin edecek kişiye ne ödül verileceği henüz belirsiz. belki site yönetimi "ayın elemanı" tarzında bir yerlere kazananın bannerını koyabilir :d.

format şu:

a parti: %xx
b parti: %yy
c parti: %zz
d parti: %qq

not: 1 kasım´a kadar tahminlerinizi değiştirebilirsiniz.


gönderen: Platon - 26/08/2015 - 20:26
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Platon
(26/08/2015 - 20:32)
benim tahminim şöyle:

akp: % 42,3
chp: % 27,4
hdp: % 14,7
mhp: % 13,5

tabi 1 kasım´a kadar geçecek süreçte önemli. çok önemli kırılmalar olursa bu oranlar değiştirilebilir.
seyyah_989
(26/08/2015 - 21:26)
Benim tahminlerim ise ;

akp: % 47
chp: % 26
mhp: % 15
hdp: % 9,4
murat t.
(26/08/2015 - 21:46)
Platon tahminin gerçekleşirse herkes elektriğini ödesin mutluluk simgesi olarak.
Platon
(26/08/2015 - 22:41)
@murat k. - ödüyorsunuz zaten kuzum (bkz. kayıp kaçak bedeli).

işte bunlar hep düşünmeden yazan neslin ürünleri :d. neyse kaçak elektrik kullanımı konusunda daha iyi espriler yapabilirsin, güveniyorum sana. bu arada tahminini yazmayı unutma.
kasva.
(27/08/2015 - 06:53)
akp:42.7
chp:26.4
mhp:15.4
hdp:13.1

ama hdp´nin mv sayısının mhp´den çok olacağını düşünüyorum.
oplusa
(27/08/2015 - 08:48)
akp: 43-45
chp: 27
mhp : 13-14
hdp: 12-13
konuşmak için erken çok , hdp´nin düşeceğini ama baraj altına ineceğini hiç sanmıyorum, chp biraz çıkar , mhp ile akp için ortama bakmak lazım
MihendisBey
(27/08/2015 - 11:40)
Ey Kürtoğlu
Elektriği beleş kullandıkça, vergini kaçırdıkça senin ilini ve töreni hangi faşik düzeltebilir titre ve biji biji yap
Karl Marx
Platon
(27/08/2015 - 12:27)
@mihendızzo -



MihendisBey
(27/08/2015 - 12:53)
plotonyum izlemelisin hain ve öfkeli vol.1 FT seni çağırıyor...
myman
(31/08/2015 - 11:04)
Ben net bir sayı vermek yerine şöyle söyleyeyim. AKP´de kesin düşüş olacak. HDP çok belirsiz geliyor bana.CHP ve MHP de ona oranla değişebilir.
sarmasikliyildiz
(01/09/2015 - 10:37)
akp : 0
chp: 0
mhp: 0
hdp: 0
tahmin degil istek :) adına milletvekili seçimi denen seçimde insanlar milletvekili sececeklerini sanıyorlar hala aslında bu partilerdeki adamların coktan sectigi ve listeye atadığı adamları seçmiş oluyoruz yani biz bi seçim falan yapmıyoruz ki zaten :)son olarak
https://www.youtube.com/watch?v=iuhMvs6O-ro
Platon
(01/09/2015 - 19:31)
resmi ideolojisi milliyetçilik olan bir devletin eğitim sürecinin başından sonuna değin tam bir milliyetçi olmak üzere yetiştirdiği milyonlarca insanın, kürtleri ırkçılıkla ya da faşizmle itham etmesi oldukça trajikomik ve olabildiğince ahmakça ironilerden biri. lakin bu durum artık şaşılacak bir şey değil benim açımdan. zira bazıları bu dünyaya odun gelip anca kereste olabilecek kıvama ulaşabiliyor. ötesi yok ne yazık ki..! ayrıca savunma olarak sunabildikleri tek şey "vatansız, hain, pegagalı rereröör .." gibi kısır argümanlar. bu durum daha geçenlerde konya´da yaşanan trajikomik bir olayı hatırlattı. hatırlamayanlar ya da görmeyenler için olay şu şekilde;

alıntı --

20 ağustos gecesi saat 23.30 sıralarında bir yakınını ziyaretten dönen bir üsteğmen, meram ilçesi hoca fakıh caddesi’nde adres sorduğu iki kişi tarafından sözlü saldırıya uğradı.

sarhoş olduğu öne sürülen iki kişinin üsteğmen için ‘pkk’lı’ diye bağırması üzerine toplanan çok sayıda vatandaş, askeri linç etmek istedi. kimliğini gösterse de kalabalığı inandıramayan üsteğmen, karnına ve yüzüne aldığı darbeler sonucunda bilincini kaybetti.

-- alıntı : kaynak

sanırım ne demek istediğimi anladınız.

bir de kendilerini solcu bir aile neferi, insan hakları savunucusu ve her türlü ideolojinin en iyi yönlerini rehber edindiğini savunan ve gezmiş´i yoldaş benimsediğini ima eden devletçiler mevcut. işte bu tipler en anlaşılmazları. "ya pardon devlet zamanında size karşı hatalar yapmış olabilir ama siz de hayvan gibi şeyediyonuz (:d.)" gibi mantık dışı ifadelerle kısır döngüyü başlatmaktan daha öteye gidemiyorlar.


bir de pkk´nin cudi internet kafesinden 75 kuruş´a çıkarttığı çıktıyı da delil olarak sunuyor dedektif sherlock. aferin sana, tüm hain planları deşifre ettin sonunda :d. en son anadolu ajansı da seçim döneminde böyle bir yola başvurmuştu. tabi onların sunduğu belge daha ikna ediciydi. el yazısı ve bir de hpg mührü vardı. şöyle;


tabi demirtaş´ın olayı tiye alışı ise efsaneydi (:d) :

konuyla ilgili haber için bkz: http://www.diken.com.tr/bir-tehdit-mektubu-da-demirtasa-esprilerinle-oldurecek-kadar-sinsi-bir-plan-icindesin/

her neyse biraz yürek ve biraz da vicdan olsaydı sizde; 90´larda güneydoğu´da çocuk olan pek çok insanın hikayesini dinlerdiniz. babası, amcası, abisi, bir gece vakti beyaz torosla evinden alınan, daha sonra bir daha cesedine bile ulaşamayan, üzerinden 20 yıl geçtikten sonra bazı karakol bahçelerinde yapılan kazılarda çıkan toplu mezarlardaki kemikleri karıştırarak ailesinden birilerini bulma umudunu muhafaza eden çocukların hikayelerini dinlerdiniz. türkçe ile ancak ilkokulda tanışan, doğru düzgün konuşamadığı için öğretmeninden dayak yiyen, aptal muamelesi gören, şivesi yüzünden her zaman dalga konusu olan çocukların hikayelerini dinlerdiniz.
ve emin olun bu dinleyecekleriniz orada yaşananlara kıyasla devede kulak kalır.

sonuç olarak pkk´yi yaratan kürtler değil, devlettir. devletin yıllarca sürdürdüğü politikalardır. ve sizin gibi sabah akşam "devletimisss, kıymetlimisss" diye ciyaklayan faşist güruhta pkk´nin en büyük güç kaynaklarından. evet yanlış duymadınız, newton´ın üçüncü yasası´ndan bahsediyorum. şöyle diyor üstad; "actioni contrariam semper et æqualem esse reactionem: sive corporum duorum actiones in se mutuo semper esse æquales et in partes contrarias dirigi". yani anlayacağınız: etki- tepki.

buna en iyi örneklerden biri ise daha geçen gün yaşandı. hakkari´de bir inşaat şantiyesinde çalışan işçilerin maruz kaldığı "şerefsizlik"ten bahsediyorum. inanın bana yaşanan bu olay (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=CTWXBRDqRxE) pkk´nin 30 yıllık propagandasından daha büyük etki yaratmıştır. yani "bizi bölecekler !" diye pkk´yi, emperyalist güçleri ya da marslıları suçlamanıza hiç gerek yok. zira siz bu bölünme olayını çok iyi bir şekilde su taşıyorsunuz zaten.

ironiden bahsetmişken, şunu da ekliyeyim; özellikle irlandalı başlığı altında beni ırkçılıkla, bölücülükle suçlayanlar, hatta oradaki esnafın hepsinin kürt olduğunu höyküren tutarsızları görmek güldürdü doğrusu. ulan kürt olsa ne olur türk olsa ne olur ! eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir. yanisi ne bir ırkçılık ne de bir ırkı aşağılama söz konusu. sadece ırkçılığa ironik bir yaklaşım mevcut. lakin bunu idrak edebilme yetisinden mahrum insanları gördükçe böyle açıklamalar yapmak durumunda kalıyorum.
yıkılanCbloğunhayaleti
(02/09/2015 - 19:33)
platon, bugün pkk doktor öldürdü ona ne diyeceksin.
Platon
(02/09/2015 - 23:05)
ne kadar kirli bir savaş olursa olsun, sivillere karşı şiddetin savunulacak hiçbir tarafı yok. pkk böyle akılsızca hareketlerle topuğuna sıkmaktan başka bir şey yapmıyor.

yine aynı şekilde; daha üç gün önce keskin nişancılar tarafından evinin damında uyuyan bir annenin öldürülmesi ve kızının yaralanması olayına da aynı tepkiyi vermemiz lazım. ki böylece empati meselesinde az da olsa ilerleyelim.

yıkılanCbloğunhayaleti
(03/09/2015 - 06:35)
ahlaksızca desen seni cevap verilesi görürdüm ama sen akılsızca demekle kalmışsın. sen kanı bozuk şerefsizin tekisin. sana daha önce yaptığım çağrıyı tekrar ediyorum ve sende sözünü tut. SİTEDEN DEFOL.
komalinko
(05/09/2015 - 14:33)
akp :%42,5

chp : %29,5

mhp :%16,2

hdp :%11,8


h0707
(07/09/2015 - 12:49)
Akp: %39,8

Chp: %28,7

Mhp: %16,8

Hdp: %11,9

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.