usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
8 şehit, 8 can, 8 vatan sevdalısı
ve her yanını hain kaplamış temizlik isteyen vatanım seni bu pisliklerden temizleyeceğiz...
Allah rahmet eylesin şehitlerimize canlarımıza.
Gök girsin kızıl çıksın, hain gelen leş olsun köpeğe kurda yem olsun...


gönderen: MihendisBey - 19/08/2015 - 15:02
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
MihendisBey
(19/08/2015 - 15:19)
Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde,
özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.

~ Charles Evans Hughes ~
Axrupe
(19/08/2015 - 20:52)
devletin zorla askere gönderdiği gencecik insanlar. yazık.
makineciyiz
(19/08/2015 - 21:41)
Devlet erkekleri zorla askere gondermezse devlet diye birşey kalmaz kardeşim. Bedelli askerlik çıktığında acaba insanların ne kadarı dedi ben illa da gidecek askere, ben illa da evladım ı,biricik yavrumu askere gonderecem diye.. Parası olan koşa koşa gitti parayı basıp askerlikten yırtmak için be. Sen kalkmış diyorsun zorla gönderiyorlar. E napacan. Askerlik isteğe bağlı diye kanun mu çıkaracaksın. Sonra ordu diye bişey kalmayacak, ondan sonra cakallar ususecek boş kalan yuvaya.
Ha İnce bir gönderme yaptiysan onu bilemicem, anlayamadım kusura bakma
MihendisBey
(19/08/2015 - 21:43)
Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde,
özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.

~ Charles Evans Hughes ~
Platon
(19/08/2015 - 23:33)
"evlatlarımızı feda etmeye hazırız."
"ne mutlu şehit ailesine !"

samimiyetten ve vicdandan uzak bu tür cümleler sarf edilirken yoksul halkın evlatları ölmeye devam ediyor. bizzat olayların içerisinde bulunan halk "ya barış ya barış !" derken diğer yandan birileri "kılıç kınından çıkmadıkça, it sürüsü dağılmaz ! " diyerek orta çağ´dan kalma beyinleriyle savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ediyor. olan ateş çemberindeki insanlara oluyor. lütfen delikanlı, sakin ol ve kılıcını yere bırak !

bu kadar kör olmanıza mı yanayım yoksa o sıcak yatağınızdan daha önce hiç ayak basmadığınız "vatan toprakları" hakkında nutuk parçalamanıza mı yanayım bilemedim!

yazdıklarınızı okurken ekrandan bir anda atlılar çıkacakmış gibi bir hisse kapılıyorum. bu konuda hakkınızı veriyorum. gerçekten iyi gaza geliyorsunuz ve iyi gaza getiriyorsunuz insanları. ne de olsa hayatınız boyunca size okutturulan resmi tarih kitaplarında "en iyi ve adaletli olan hep bizdik yinede bize ihanet ettiler" temalı senaryolar çizildi, filmlerde ise battal gazi´nin attığı bir okla ölen 3 bizanslı´yı ya da altar´ın oğlu tarkan´ı görünce yerinizden hopladınız. hem aile hem de çevreden milliyetçilik damarlarınızı kabartan efsane ve hurafeler duyarak büyüdünüz. ama artık kendi öz fikirlerinizle hareket etmenin sırası gelmedi mi?

siyasi çıkarları uğruna bu ölümleri teşvik edenlere gerekli cevabı da izleyin bir zahmet:

MustafaC
(20/08/2015 - 09:29)
@platon şu aydınlanma sürecine bir türlü giremedin, yine her zaman ki gibi duygusal ve mantıksız konuşuyorsun.


Akp´nin, Erdoğanın hırsları uğruna, gözü dönmüşçesine yanlış kararlar alması sonucu oluşmuş olan bu durum; kimseyi memnun etmesede şu sonuçları değiştirmez:

- Pkk, siyasi uzantısı Hdp ve onu destekleyen kesimler; Doğu ve G.Doğu´da devlet içinde devlet kurup özerklik ilan etmiş, tüm kamu kurumlarını sağlık ocakları, okullar v.s kullanılamaz hale getirmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=FGVzVb8k2wM

https://www.youtube.com/watch?v=GBTxEmuZG9E

Diyarbakırda ve çoğu ilçede, belediye başkanları özerklik ilan etmiş, devleti tanımamışlardır.

-Aynı şekilde bu bölgelerde kendi mahkemelerini kurmuş, vergi toplamaya başlamışlardır.

-Kendi polislerini ve güvenlik birimlerini oluşturmuşlardır. YDG-H v.s gibi.

gibi gibi birçok akıl dışı hareketlerde bulundular. Tüm bunlar çözüm süreci bitmeden 1 sene öncesine kadar uzanan zaman diliminde oldu. Şehitler ve saldırılarda seçimler öncesinde başlamıştı.

Şimdi, hangi devlet bu gibi durumlara göz yumar? Hangi ülkenin vatandaşı bunları normal karşılar? Devlet içinde devlet kurmak, bölünmek, bağımsızlık isteyen bir kesime karşı, her ülkenin vatandaşı vatanını savunmaya geçer.

Akp, hataları ile bizi bu noktalara sürüklesede, söz konusu vatan olduğu için herkesin tek düşündüğü vatanı savunmaktır doğal olarak. Hani sizinkiler ne diyor ´Öz savunma güçleri´ gibisinden vatanını savunuyorlar.

Yani Pkk nasıl ki her türlü devleti bölmek için çeşitli uygulamalara ve şiddete başvuruyor, bu devlette karşılığını vermekte mecburidir. T.C´ye özgü bir durum değildir, hangi ülke olsa; Amerikada, Almanyada bir kesim bölünmek isteyip silah kullansa, yada devlet kurumlarını işlenemez hale getirse, her devlet buna cevabı aynı şekilde verir.

T.C, tüm bunlara rağmen askeri olarak oldukça zayıf bir tepki vermektedir.

Şimdi ne yapsın bu devlet sen söyle? Çözüm önerin nedir duygusallığa kapılmadan cevap verebilir misin?

Devlete karşı vergi,mahkeme, yerel savunma güçleri, özerklik, bölünme gibi isteklere bir devlet nasıl cevap vermeli? Yani insanlık yapıp,´ Verelim gitsin ya ne olacak, yazık bunlarında bir ülkesi olsun´ mu demeli ?

Dünyadaki hiçbir devlet duygusal olarak hareket etmez. Devletlerin dostu, düşmanı, kardeşi yoktur. Devletlerin sadece çıkarları vardır. Bu her ne kadar insancıl görünmesede, tüm devletlerin uygulamakta olduğu bir gerçektir. Bunlarıda göz önünde bulundur.

Evet Kurdistan kurulsun diyorsan, bunun barışçıl bir şekilde olmayacağını kabul etmesi gerekir herkesin. Toprak, savaşla kazanılır. Hiç bir vatandaş, ülkesinin toprak kaybetmesini istemez ve buna karşı çıkar canı pahasına.

Bir ülke kurmak istiyorsanız, savaşıp ölmeyi göze alacaksınız. Tüm tarih boyunca topraklar savaşarak kazanılmıştır. Bizde bu toprakları savaşarak kazandık. Kimse hayrına vermedi.

Savaşta, insanlar öldüğünde ise; soykırım, katliam, vahşet yapıldı demeyecek hiç kimse. Savaşırken öldürülmek, soykırım,zulüm yada katliam olmuyor.

Bizim 8 askerimiz şehit olduğunda, Pkk soykırım yaptı, katliam yaptı demiyoruz. Ama üç beş Pkk lı öldürüldüğünde, ´Katliam´, vahşet tanımlamaları yer alıyor hemen. Bunu da kavramak mümkün değil gerçekten..

Son olarak, bu ülkede insanların seçimlere göre %60´ı; Akp´yi zaten dışlamaktadır. Zaten onların politikilarını desteklememektedir. HDP´ye oy vermeyen, PKK´lı olmayan tüm halkı aynı kefeye koyma istersen. Akp ile aynı düşünmüyor insanların çoğu.
MihendisBey
(20/08/2015 - 13:36)
Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde,
özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.

~ Charles Evans Hughes ~
boak
(20/08/2015 - 14:11)
Platon a laf anlatmak için uzun uzun yazmayacağım o yüzden +1 @MustafaC diyeyim bir daha okursun oradan.
dexterfun
(20/08/2015 - 15:48)
@platon. Pkk ya tek laf etmemiş gelmiş burada şehidine üzülen insanlara samimiyetsiz diyo, ger_zekalı demeye çalışıyor. Hala daha pkk ya yazıklar olsun bile diyemeyip gelmiş buradan Türk milletiyle dalga geçiyor. Sen kimsin Türk milletiyle ve acılarıyla dalga geçiyosun. Kimin tarihini çocuk masalı gibi anlatmaya çalışıyorsun, vatan evladının kaybına üzülüp isyan edenlere ne hakla samimiyetsiz diyorsun. Ecdadımızla dalga geçip kendini mi yücelteceğini zannediyorsun.
caydanadam
(21/08/2015 - 17:14)
bişey sorucam siz bunları gerçekten okuyo musunuz yazmanıza ayrıca şaşırıyorum
http://www.reactiongifs.com/didnt-read-lol-2/
n\a
(22/08/2015 - 10:36)
Şehitlerimize Allah arhmet eylesin,pkk elbetteki vatan hainidir lakin her kürt kardeşimizin de aynı sempatiyi duyacağını zannetmiyorum,insanlarını etnik gruplarından dolayı yargılamamak gerek..

Burada şunu ifade etmek istiyorum:Bazı kendini bilmezler şahıslara ve mevcut hükümet üyelerine şeref ve haysiyetlerini baz alacak şekilde uygun olmayan kelimeler etmektedirler..Bunların mahkemeye intikal edip,yargılanabileceklerinin farkında değilller sanırım..Her zaman ağırbaşlı uzlaşmacı olmak gerek,kelimelri tartmak gerek,
Platon
(24/08/2015 - 19:31)
@mıstefac - "mutlak doğru" olarak kafanda oluşturduğun birkaç saçmalığa elimden geldiğince cevap vereyim. böylece senin için aydınlanma sürecini başlatalım.

"pkk, siyasi uzantısı hdp ve onu destekleyen kesimler; doğu ve g.doğu´da devlet içinde devlet kurup özerklik ilan etmiş, tüm kamu kurumlarını sağlık ocakları, okullar v.s kullanılamaz hale getirmiştir."

+ öncelikle hdp pkk´nin siyasi uzantısı değildir. eğer 6 milyondan fazla oy almış bir partiye pkk´nin siyasi uzantısı gibi saçma sapan bir ithamda bulunuyorsanız pkk+6 milyon tc vatandaşını karşınıza alıyorsunuz demektir. ve bu çok aptalca bir harekettir. doğu ve güneydoğu´da yaşananlara gelirsek; orada yaşananlar sadece erdoğan´nın (akp değil, çünkü ortada akp diye bir parti yok) başkanlık sevdası uğruna yürüttüğü savaş politikalarına karşı misillemedir. tsk´nın kandil´in ıssız dağlarına attığı her bomba türkiye´ye hem ekonomik hem de şehit cenazesi olarak geri dönmektedir. tabii havuz medyasında "hava saldırılarında 5 trilyon terörist öldürüldü" gibi haberlere inanıyorsanız diyecek bir şey yok. kısacası olan şehit ailesine oluyor. kimisi gerçekleri haykırıyor, kimisi ise reflekssel bir şekilde "vatan sağolsun" diyor. reflekssel diyorum çünkü hiç bir annenin evladından daha değerli bir şeyi yoktur. bahsi geçen şey vatan bile olsa. kısacası erdoğan´ın kendi ve ailesinin sonunu geciktirmek için yapamayacağı hiç bir şey yoktur. bu da onlardan biridir. ayrıca oradaki sağlık ocağı, okul vb. gibi halkın ihtiyaç duyduğu yerlerin kullanılamaz hale getirilmesinin savunulacak bir tarafı yok. lakin sen ve senin gibilerin en kötü ithamlarla tanımladığı bölge halkının -ki çoğunluğu kürt- ihtiyaçlarını bu kadar önemser gibi görünmeye çalışması oldukça tutarsız ve samimiyetsiz.





+"şehitler ve saldırılarda seçimler öncesinde başlamıştı." diyorsun. bu bile asıl amacı gözler önüne sermektedir. lakin saldırı demen yanlış. çünkü akp´nin direktifleriyle seçimler öncesinde bir çatışma ortamı hazırlanmaya çalışıldı sürekli. ağrı diyadin´de ise bunun en net örneğini gördük. askerler bile bile ölüme gönderildiler. nitekim senin gibi asil kanlı türklerin "kaçakçı pis kürtler" olarak nitelendirdiği bölge halkı askerlere kalkan oldu ve sonrasında yaralanan askerleri güvenli bölgelere taşıdılar. bu olay seçimler öncesi bölgede tırmandırılmak istenen onlarca provakasyondan sadece biri. peki seçim öncesi çatışma ve kaos ortamından hangi parti/ler beslenir bil bakalım? bingo...

+ çözüm sürecinin bitmesi ani gelişen bir olay değil bu arada. son 4 yıldır oyalama taktikleriyle bir adım yol alınmamıştı zaten. kalekol ve askeri amaçlı barajların yapımıyla fiili olarak sona ermişti. "e devlet kendi topraklarında karakol vb. yapamayacak mı?" diye sorabilirsiniz. fakat muhatabınızla (her ne kadar terör örgütü olarak tanımlasanızda) karşılıklı masaya oturmuşsanız müzakere yoluyla bir çözüm bulmayı amaçlamışsınızdır. bu esnada kalekol, güvenlik amaçlı baraj vb. gibi muhatabınıza karşı alan hakimiyeti kurma amaçlı yöntemlere başvurmanız zaten müzakereleri anlamsız kılmaktadır. yine aynı şekilde bu gidişattan bir sonuç çıkmayacağını gören pkk de elinin güçlendirme yoluna gitti. bu duruma akıl dışı denilemez, tamamen stratejik.

"bağımsızlık isteyen bir kesime karşı, her ülkenin vatandaşı vatanını savunmaya geçer."

+ mesele bir vatan savunması değil. öyle olsa kürtler de bu savunmaya katılırdı. tıpkı kurtuluş savaşı´ında olduğu gibi. gerçi kürtler ve diğer pek çok osmanlı tebaasının savunduğu şey vatan değildi, islamdı. bunu istediğiniz kadar reddedin. lakin gerçek bu. kürtler, araplar, lazlar, çerkesler, arnavutlar vb. pek çok etnisite günün birinde "türk´ün gücünü göstermeniz" için savaşmadı. kısacası amaç sizin türklük egonuzu tatmin etmek değildi. lakin masa başında olaylar farklı gelişti.

mesele bağımsızlık da değil. asıl mesele ve sorun; kürtlere ters kelepçe vurup yüzüstü yatırarak halen "türk´ün gücünü göstermeyi" görev belleyen zihniyettir. halbuki bilek güreşi yapmayı teklif etseydi, türk´ün gücünü daha net gösterebilirdi :d. nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça!

"yani pkk nasıl ki her türlü devleti bölmek için çeşitli uygulamalara ve şiddete başvuruyor, bu devlette karşılığını vermekte mecburidir."

+ terör örgütü olarak tanımlanan bir yapının şiddete başvurması oldukça normal bir durum. lakin eğer devlet de terörle mücadele bahanesi altında kendi vatandaşlarına terör uygularsa, terör örgütünden pek bir farkı kalmaz. ve oradaki halkın kendi kendilerini yönetme istekleri daha da belirginleşir. bunun en somut göstergesi de özerklik çağrılarıdır.

"t.c´ye özgü bir durum değildir, hangi ülke olsa; amerikada, almanyada bir kesim bölünmek isteyip silah kullansa, yada devlet kurumlarını işlenemez hale getirse, her devlet buna cevabı aynı şekilde verir."

+ tamamen saçma bir ifade. "ya ama abd´de öyle" tarzı cümleler aynı bizim mahalledeki pelinsu´nun politik tarzını yansıtıyor. sen eğer böyle olağan dışı bir konuda diğer ülkeleri örnek olarak gösteriyorsan, bu örnek gösterdiğin ülkelerdeki insan hakları konusundaki gelişmişliği de göz önünde bulundurmalısın. zira sen ne abd kadar bireysel özgürlükleri geniş ne de almanya gibi sosyal devlet anlayışını referans alan bir ülkesin. bu yüzden örnek olarak buraları gösterme. bunun yerine karşılaştırma olarak uganda ya da zimbabve´yi gösterebilirsin. bu daha uygun olur.

"bir ülke kurmak istiyorsanız, savaşıp ölmeyi göze alacaksınız. tüm tarih boyunca topraklar savaşarak kazanılmıştır. bizde bu toprakları savaşarak kazandık. kimse hayrına vermedi."

+ başka bir ülke kurmak gibi bir amacımız yok be evlat. zira bu ülke zaten kürtlerin, türklerin, arapların, çerkeslerin, lazların ve diğer pek çok unsurun ortak kazanımı. yani herkes öldü burası için. bu yüzden sakın bu saatten sonra "burası benim git başka yerde oyna" ya da "türkiye türklerindir" mantıksızlığını yutturabileceğini düşünme.

"bizim 8 askerimiz şehit olduğunda, pkk soykırım yaptı, katliam yaptı demiyoruz. ama üç beş pkk lı öldürüldüğünde, ´katliam´, vahşet tanımlamaları yer alıyor hemen. bunu da kavramak mümkün değil gerçekten.."

+ senin bu kafayla pek bir şey kavraman mümkün değil zaten. kimsenin pkk´lilerin ölümüne soykırım ya da katliam dediği yok. bu sadece senin gibilerin safsatası. eğer bahsettiğin şey suruç´ta yaşananlar ise, orada ölenler sivildi ve hatta bir çoğu da öğrenciydi. ne pkk ile ne de başka bir örgütle alakaları yoktu. tek suçları hayata soldan bakmalarıydı. halbuki senin gibi at gözlüğü taksalardı halen yaşıyor olacaklardı.

@mihendızbey - screen errorrrrrrr.!!!

@boak - uzun uzun yazmayayım senin için. dön başa tekrar oku.

@dexterfun - bu arkadaşın içine devlet bahçeli kaçmış.

@caydanadam - neden böyle düşünüyorsun ki? ayda yılda bir kez bile olsa geleceğin mühendislerinin okuma-yazma yetilerini gelişmesine yardımcı oluyoruz. tek sıkıntı, beni görünce "vatan savunması"na geçmeleri. bu yüzden abartıyorlar bazen :).

@tuğrulbey2023 - ah ahh! ne desem ki sana, bilemedim. fayda etmez ne paragraflar ne de sayfalar! yazdıklarını okuyunca aklıma hep şu video geliyor:
MihendisBey
(25/08/2015 - 12:48)
Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde,
özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.

~ Charles Evans Hughes ~

CAMiYE GiTMEZ İMANI YOKTUR.
KIZILAYA GiTMEZ KANI YOKTUR.
DAĞDAN iNMEZ VATANI YOKTUR.
MEYDANA iNMEZ YÜREĞi YOKTUR.
AiLE BiLMEZ EVLADI YOKTUR.
KADIN BiLMEZ NAMUSU YOKTUR.
KÖKÜNÜ SEVMEZ ATASI YOKTUR.
DEVLETİ SEVMEZ BABASI YOKTUR.
İNSANI YAKAR MiLLETi YOKTUR.
ARAÇ YAKAR ONURU YOKTUR.
ARKADAN VURUR ŞEREFi YOKTUR.
HALKINI VURUR DAVASI YOKTUR.
ANLAYACAĞINIZ gerilla DEDiKLERi
TERÖRiST BUDUR...

MustafaC
(27/08/2015 - 18:50)
@platon dogmatik düsünceli kardeşim. öncelikle ben kendimi asil kanlı Türk olarak değil, tüm insanların haklarını savunan bir insan olarak görüyorum. Şunları belirtmemde artık fayda olacağını düşünüyorum, çünkü senin algı kapasiten yeterli olmadığı için herşeyi açıkca ifade etmekte fayda var. Bir mevzu hakkında görüş belirttiğimizde faşist, ırkçı damgası yiyoruz yoksa.

Sen ırkçı ve faşist zihniyete sahip olduğun için, herkesi kendin gibi zannediyorsun. Belli ki sarsılmaz bağlarla bir millete bağlısın. Haksız olmayı kabullenemiyorsun. Çünkü içindeki ırkçılık ağır basıyor ve toz konduramıyorsun bir türlü.

Şunu bil ki, ben sağcı veya milliyetçi değilim. Aslında hiçbir tarafta değilim. Taraf olmak zorunda da değilim. Doğru ne ise onu savunmaya çalışıyorum. Sol görüşlü ve devrimci bir aileden geliyorum ve sol görüş mantıken daha yakın geliyor. Ancak kominizminde, milliyetçiliğinde, liberalizminde tüm diğer görüşlerin bellir bir doza kadar doğruluk derecesi olduğunu düşünüyorum.

Bak bir ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyorum. Kominizmin bazı unsurlarını mantıklı buluyorum ve kabul ediyorum, destekliyorumda. Ancak tamamına katılmıyorum, yanlış bulduğum noktalarıda var. Aynı şekilde milliyetçiliğinde bazı görüşlerini destekliyorum, ancak katılmadığım görüşleride var.

Yani ben dogmatik düşüncelere sahip biri değilim. Belli görüşleri tamami ile kabul etmiyorum. Sorgulamadan direkt ezbere savunmuyorum. Sende bunu dene biraz. Mantık ve vicdan süzgecinden geçir, sonra görüş belirt. Bana ezbere konuşma. Ortak akıl oluştur. Kendi düşüncen olsun. Sorgula. Ben 2007 yılına kadar sonuna kadar ezilen Kürtlerin yanında olmuş birisi oldum. Ama gerçeği gördüm. Uyandım. Milliyetçi duygulara sahip olmaya başladıklarını ve dış güçlerin kuklası olup amacı dışında, hak aramak değilde bağımsız ülke kurmak niyetinde olunca tabiki savunmaktan vazgeçtim. Bu sefer karşılarında oldum. Doğruların yanında...

Benim düşüncem, Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Alevi, tüm millet ve mezheplerden bu ülkede yaşayan herkes benim kardeşimdir. Asla birini diğerinden üstün olarak görmem. Asla senin gibi, bir millete ırkçılıkla yaklaşıp kin ve nefret beslemem. Emin ol, ailem ve akrabalarım tahmin edemeyeceğin kadar bu devletten çok darbe yemiştir. Ama biz kin nefret beslemedik. Emperyalist güçlere teslim olup da maşalık yapmadık.

Şimdi bilir misin bilmem, Deniz Gezmiş diye biri var. Kendisi devrimci. Sen anlamazsın böyle işlerden ama yinede söyliyim. Adamın dört temel ilkesi neydi?

1) Tam Bağımsız Türkiye

2) Emperyalist Dış Güçlere Karşı Savaş

3) Yurtseverlik

4) Yaşasın Halkların Kardeşliği


Bu görüşlere birçok devrimci, yazar da söylemektedir. Örneğin Nazım Hikmet.

1.madde: tamami ile karşısınız. Tam bağımsız türkiye için değil, bölünmüş ülke için çabalıyorsunuz.
2.madde: Emperyalist güçlerle, ABD ve diğer sömürücü güçlerle birlikte bir arayıp gelip Türkiyeyi sırtından vuruyorsunuz.
3.madde: Yurdunuzu, vatanınızı seveceğinize; geçmişteki bazı hataları kin ve nefret besleyip yurdunuza düşman oldunuz.
4.madde: Halkların kardeşliğini değil, kalleşlik yaparak bölünmek istediniz birleşmek yerine.

Daha yazardım ama artık anlamışsındır ya detaya girmek istemedim. Şimdi cevaplara baslayalım

1** Hdp, Pkk´nın uzantısıdır. Şuan bunu yazarken kimlerle uğraşıyorum diyorum. Hdp´ye oy vermiş hangi kürde sorsan, sonuna kadar Pkk´yı destekler. Hdp´nin yöneticileride sırtımızı Pyd´ye dayadık diyor. Senden başka tüm HDP´liler, Pkk´lı olduklarını açıkca beyan ediyor. Biz iddaa etmiyoruz, kendileri söylüyor.
Akp konusunda ortak düşünüyoruz. Devlet; devlet gibi hareket edemiyor. Bu kararları devlet almıyor. Sadece tek bir kişinin, Erdoğanın iki dudaklarının arasında herşey. Tüm Tsk ve herşey onun kontrolünde. Bir padişahlık gibi. Demek istediğim, bunun sorumlusu bellidir. Bu sebeple devlete düşmanlık beslemeyiniz. Kişilerin yaptığı hatalar devleti bağlamaz. Elbet birgün hata yapan kişiler, hesap verecektir. Kenan evren gibi. Biz yurtseverler olarak diyeceğimde şimdi faşizanlık anlayarak tüm devrimcilerede hakaret edeceksin, biz insanlar olarak Kürt kardeşlerimizin sorunları ve acıları ile ilgiliyiz. Ölümleri, katliamları, yoksulluğu o bölgede istemiyoruz. Net.

2** İzledik bu videoları. Sonuna kadar şehit yakınlarının söylediklerinin arkasındayız. Burda da problem yok.

3** Şimdi şu paylaştığım KCK ve PKK´nın tüm vatandaşlarına dağıtmış olduğu ve haber izliyorsan eğer, şuanda tam anlamı ile bunu uyguladığı yönergeyi çok dikkatlice okumanı istiyorum :

Bu çok önemli belgeyi herkes okusun ve facebookta paylaşsın

Gördüğün gibi Pkk´nın da ne kadar dehşet, hatta Erdoğanın projelerinden bile kat ve kat dehşet tutum içinde olduğunu, artık kabul et. Evet vicdanlı olan Kürt halkından bazıları, Pkk´nın bu şerefsizliklerine karşı tepki gösteriyor. Bu gayet doğal. Bazı Kürtler, Pkk´nın kendilerini kötü emelleri için kullandığının gayet farkında.Hepsine helal olsun diyorum.

4** Çözüm süreci neden mi bitti? Şimdi bu devletin başında Erdoğanda olsa, bir başkasıda olsa; kim olursa olsun, güneyimizde bir Amerikan projesi olan Bağımsız Kurdistan kurulmasına izin vermez. Olaylar gayet bu noktaya gidiyordu. Barzani Abd ile işbirliği içinde K.Irakta bağımsızlık ilan etmek üzere, Saddamın ve Irak´ın silahları Kürtlere kalıyor. Aynı şekilde PYD ve ABD iş birliği içinde Suriye´yi IŞİD´ten temizleyip, orada bağımsız bir bölge ilan edecekler. Yani bunları görmemek için kör olmak gerek.
(videoyu en başa alıp izleyiniz)
https://www.youtube.com/watch?v=tiGXw0aFoiA

Asıl soru şu; Türkiye neden Suriye ve Irakta Kürdistan kurulmasını istemiyor? Bu da çok basit. Çünkü orada kurulacak bir Kürdistandan sonra Türkiyeye savaş açılacak. Ve o güneydeki Kürdistan, ABD ve diğer dış güçlerin sayesinde, çok güçlü olacak. Yani bizim güneyde kürtlerin bağımsız olmasına izin vermemiz demek, sonumuzun gelmesi demektir. Bu sebepledir ki Suriyedeki PYD ve PKK bombalanıyor. Yani bunu sokaktaki çocuğa sorsan söyler. Bilmiyormuş gibi konuşma emperyalizmin ve siyonizmin BOP projelerini ve haritalarını, Kürdistan hayallerini. Açık söyleyeyim, çözüm süreci başlamadan bile HDP ve PKK nın amacı belliydi biliyorsun. Özerklik istiyorlardı. Bu amaçlarından hiçbir zaman vazgeçmediler. Çalışmalarını özerklik doğrultusunda sürdürdüler. Dünyayı versen, PKK yı bağımsız bir Kürdistan hayalinden vazgeçiremezsin. Bakma arada sırada ´ Bölünmek istemiyoruz, biz kardeşiz´ sözlerine. Uygulamaları çok açık. Belgeyide okudun umarım. Özerkliğin sonu bağımsızlık zaten.

5** Kürtler artık kendi vatanlarını istiyorlar. Bugün Türkiye başka bir ülke savaş etse, Kürtlerin yapacakları ilk iş ayaklanma çıkarıp bağımsızlık ilan etmek olacaktır. Hiçbirşey 100 yıl önceki gibi asla değil. O videodaki dengesiz komutanı hiçbirimiz savunmuyoruz. Devlet bile savunmuyor, soruşturma açıyor düşün artık. Hiçkimsenin kabullenmediği, desteklemediği bir olayı kalkıpda sanki savunuyoruz gibi konuşmak,koz olarak kullanmak etik değil. Hepimiz birlikte öyle durumların karşısında olalım. Ben zamanında fazlasıyla oldum. Ah keşke isteğiniz sadece insan hakları, demokrasi, eşit vatandaşlık ve adalet olsa... Ama artık değil. Tek yol kendi kendini yönetme arzusu.

6** Öncelikle terör örgütü olarak tanımlanan değil, resmen ve çoğu ülke tarafından kabul edilen bir terör örgütü. Bunu söylemesini bil. Kendi vatandaşları o belgede yazılanlar gibi ´KIRA DAYALI ŞEHİR GERİLLACILIĞI´ adı altında, şehirlerde TERÖR estiriyor. Ellerinde kaleşnikoflarla şehirlerde polise ve ateş açıyor. Buna karşı devletin ne yapmasını önerirsin? Özerklik çağrıları yeni değil. Son 5 yıldır açıkca ifade edilen bir durum. Tüm haklar verilsede, VİP vatandaş, Türkten üstün vatandaş ilan edilsede; hatta KÜRTLER istemesede Kürdistan kurulacaktır. Neden mi? Emperyalizm ve maşaları böyle istiyor. Buna hep birlikte karşı koymalı ve mücadele etmeliyiz. Oyuncağı olmamalıyız.

7** Arkadaşım olurunu sen söyle? Sadece ABD´de değil, dünyadaki tüm ülkeler, bölücülüğe karşı silah kullanır. Bir terör örgütü illa bölünmek istiyorsa, bu halkın kendi kendini yönetmesi en büyük hakkıdır diyorsa, bölünülen ülkenin ne yapması gerekir? Masada uzlaşıp konuşması ve alın sizin olsun gardaş´ mı demesi gerek? Elbette karşı koyacak ve silah kullanacak.

8** Senin olmayabilir. Ama Hdp´nin parti olarak, onlara oy vermiş Kürtlerin genel olarak ve Pkk´nın tek amacının bağımsız Kürdistan kurmak olduğunu açıkca ifade ediyorlar. Daha nasıl söylesinler ben anlayamıyorum. Daha ne yapmaları ve nasıl söylemeleri lazım bölünmek ve Kürdistanı istedikleri için? Açıkca Kürdistan istiyoruz diyorlar, bayrakları var, marşları var, ayrı mahkemeler kuruyorlar, esnaftan vergi topluyorlar, kendi okullarını açıyorlar. Artık adamlar istemeyi geçtiler, uygulamaya bile başladılar. Sen hala ayakta uyuyorsun. Yada sende istiyorsun. Bak PKK seçim sonuçlarını, ´ Kürt halkı özerkliğe evet dedi´ olarak algılıyor. Sen hiç araştırmıyorsan, anca çok bilmiş gibi konuşuyorsun. Tek kelime ile dünyadan haberin yok. Kaç yerde özerklik ilan edildi, haber izliyor musun acaba? Bunun dışındaki her söylem, sadece bir oyundan ve çıkardan itibaren. Asli ve tek amaç bölünmek.

http://www.haber7.com/gazeteler/haber/1497663-pkknin-kurdistan-hedefi-yeninden-canlandi

Türkiye Türklerin diyen yok. Bu vatan hepimizin 72 milletle birlikte. Bir kişi nasıl bir zihniyete sahip olursa, karşısındakinide öyle sanırmış. Olmayan, söylenmeyen şeyleri söyleyipde çaresizce suçlamaya kalkışma. Ancak TC yi yıkmak isteyen, ihanet eden herkes kim olursa olsun cezasını tabii olarak çeker.

9** 6-7 milyon kişinin temsilcisi HDP, Pkk ya bir kere terörist dememiştir. Aksine Terörist olarak görmüyoruz demiştir. Teröristlerle kucaklaşmıştır. Ölen teröristler için sürekli vahşet, katliam gibi ifadeler kullanmıştır. Terörist cenazesine katılıp intikam kokan ifadelerde bulunmuşlardır.

Suruçu kastetmiyorum tabiki orada ölenleri canımızdan candır. Kendi insanımızdır. Tüm Türkiyenin içi sızlamıştır orada ölen her insanımız için. Demediğim birşeyi demiş gibi ifşa edip yorumda bulmak safsatalığı yapman oldukça basit ve ucuz bir saldırı.

Geçmişte Kürt halkına, sayısız katliam işkence ve adaletsizlikler yapılmıştır bu devlet tarafından. Kenan Evren yargılandı. 90 lı yıllarda katliamları, işkenceleri yapan mafya çete ve jitem elemanlarıda yargılanıyor. Bunların hesabını hep birlikte elele soralım. Uludere ve Suruç katliamıda birgün yargılanacak. Ama lütfen, hiçbir kürt vatandaşımız kin ve nefret beslemesin. Suriye gibi olmayalım. Irak gibi olmayalım. Savaşmak kötü birşey... Görüyorsunuz savaştan kaçan insanların halini.


Sana öğütlerim; savunmuş olduğun iradeyi hiç tanımıyorsun. Örgüt liderlerinin konuşmalarını, röportajlarını, makalelerini okursan belki birşeyler öğrenirsin. Doğruları ve gerçekleri, ırkından sıyrılarak tüm gerçekliği ile kabul et. Kim haklı ise, onun yanında ol daima. Kendi etnik grubun haksız ise, karşısında olmayı bil. Adaletli ol.








Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.