usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
bilgisayar oyunu bağımlılığı
Arkadaşlar,
Günde 1-2 saat bile oynuyorsanız, size bir abiniz olarak söylüyorum ki, ileride oyunlara harcadığınız tüm zaman için pişman olacak, "keşke daha faydalı bir iş yapsaydım" diyeceksiniz...

Konuyla ilgili bu yazıyı bir okuyun derim.
Selamlar,

http://minimalistyasam.com/oyun-bagimliligi/


gönderen: omergun - 07/08/2015 - 15:25
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
caydanadam
(08/08/2015 - 15:57)
aynı şekilde
dinlediğiniz müzik
seyrettiğiniz film
okuduğunuz romanlardan dolayı da pişmanlık duyacaksınız
pizzaguardian
(09/08/2015 - 21:30)
izlediğiniz futbol
yediğiniz yemek
yaptığınız tatil
ziyaret ettiğiniz akraba
arkadaşlarla buluşmalarınızdan

da pişman olacaksınız. O yüzden hadi şimdi gidin termodinamik çalışın. Sonuçta internette biri hayatınızı nasıl yaşamanız gerektiğini söyledi size. Üniversiteye girmiş yetişkin insanlar olarak bu kararı kendiniz veremezsiniz.

Hiç sosyal hayat ile uğraşmayın , 4 saatten fazlada uyumayın ha, yoksa en iyi mühendis olamazsınız.

Abimiz dediğine göre doğrudur, en iyisini o bilir.
pizzaguardian
(09/08/2015 - 21:33)
Birde konuyla ilgili yazıya jenerik cevap veriyim, kendisi kaç yabancı dil biliyor? Ne kadar spor yaptı bugüne kadar? Derslerini çalışıp, öss de daha iyi bölüme girdi mi?

Hatta şunu sorıyım sonuçta, bugune kadar hayatında herhangi bir şekilde eğlendiği bir aktivite yaptı mı, ona zamana ve paraya sebep olan?


omeralp
(09/08/2015 - 21:39)
Dinlediğiniz müzikler,okuduğunuz kitaplar ,arkadaşlarla buluşmak bilgisayar oynamaktan daha faydalıdır evet.neden bu kadar kızdınız anlamadım yanlış birşey dememişler.
pizzaguardian
(09/08/2015 - 21:49)
Ama doğru birşey de dememişler.

Neden daha faydalı kitap okumak, arkadaşlarla buluşmak ve müzik dinlemek ; oyun oynamaktan?

İnsanların eğlendiği bir aktiviteyi kendinizce aşağılık bulmanız niye kabul ediliyor? Bu üstünlük nerden gelmekte? Yetişkin birinin başkasını etkilemeden verdiği kararı biz nasıl hatalı bulabildik? Biz nerde o öngörüyü ve inanılmaz bilgiyi bulduk ki insanların pişman olacağına kanaat getirebiliyor ve bunun tartışmasız bir şekilde doğru olduğundan emin olabiliyoruz ?

"Video oyunları zararlı ve ihtiyacınız olmayan bir bağımlılıktır. Nokta."

Bu cümledeki kesinlik nerden gelmekte? Çünkü ben de bazı şeyler hakkında bu kadar kesin bilgi istiyorum.


omeralp
(09/08/2015 - 22:09)
Benim kendimce aşağılık bulduğum Şeyler elbette sizler Tarafından kabul edilmesin.bence oyun oynamak daha doğrusu bağımlısı olmak(arada Sırada ben de oynarım elbette) insanı çok daha yorucu,görsek olarak yani sizi çok fazla yoran birşey.fiziksel zararları da belimize bileğimize gözlerimize vb.yerlere var elbette.
Ruhsal olarak da, daha çok sinir yaptığına inanıyorum. gereksiz şiddet eğilimi ve strese neden oluyor.özellikle yarışmalı, sonunda ödül olan oyunlar hele ki başka başka insanlarla oynanıyorsa ne yemediğin küfür kalır ne de sinirden çatlamadığın anlar.
Ama okuduğun bir kitapta bu kadar yorulmayacağını düşünüyorum.bir kitap da seni çok üzebilir ya da mutlu edebilir ama daha gerçek olduğuna inanıyorum.ya da dinlediğin Müzikler senin ruhsal sağlığına daha da katkı
sağlayacaktır.
Bu bahsettiklerim sadece beni bağlamaktadır lütfen yanlış anlaşılmasın.herhangi bir otorite Değilim elbette tamamen kişisel yargılardır.ama inandığım nokta evet bilgisayar oyunlarının çoğu gereksiz ve zaman kaybı.
JackieEstacado
(10/08/2015 - 14:31)
Tr serverında lol oynayan arkadaslar ekleyebilir oyun ici nickim burdakiyle aynı neyse konuya gelelim bizim bölümden arkadaslarla takımımız vardı gayet oynuyordukta geziyodukta oyun mesele değil mesele paylaşım içinde olmaktır normalde cok konuya yazmam ama herkesin haftaiçi işi gücü oluyor akşamları 1-2 saat deşarj olmak istiyorsun napiyim o yorgunlukla eve gidip top mu oynayayım pişman olabilir miyiz olabilirz zaman gösterir ben keyif alıyorum bana yeter artık su oyun olayını anormalleştirmeyi bırakın bence...
ytusis
(10/08/2015 - 17:59)
Ömer reis klavyesini konuşturmuş.
Bu arada playstationda PES oynamak isteyen varsa özelden yazabilir.
barbarbarbaros
(10/08/2015 - 22:36)
"Bağımlılık yapan birçok şey gibi, video oyunları da kapitalist sistemin beyninizi uyuşturmak için kullandığı araçlardan biri."

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f1/1d/f0/f11df0a49788cfbab44f22d03d236ef8.gif

LOL
rivian
(11/08/2015 - 08:34)
Kişinin günlük hayatını sekteye uğratan, önlenemez bir istk duyduğu ve kopamadığı aktivitelere bağımlılık denmektedir. Bağımlı insanlar bağımlısı olduğu aktiviteleri sürekli olarak icraa etmek ister, hayatlarını bu bağımlılığın çevresinde örerler.

Hobi ise kişinin boş zamanlarında yaptığı (bu her gün de olabilir), günlük hayatını sekteye uğratmayan, sosyal yaşamını olumsuz etkilemeyen, kişinin kültürüne ve psikolojik sağlığına önemli pozitif etkileri olan aktivitelerdir.

Ahkam kesmek ise genellikle mutsuz ve cahil insanların yaptığı bir aktivitedir. Bu insanlar ahkam kesmeyi genelde hobi olarak icra eder fakat bazı kişilerde bağımlılığa dönüşebilmektedir.
omergun
(12/08/2015 - 08:39)
Toy beyinli agresif arkadaşlarım, herkes faydalı işler yapacak diye bir şey yok. Zamanınızı ister bir saat, ister on saat video oyunlarıyla da geçirebilirsiniz. Ben de üniversite yıllarında bunu yaptım, sonra pişman oldum. Neden pişmanlık duyduğumuzu ifade etmeye çalışıyoruz... Bu sayede belki bir kişiyi bile etkilesek, hedefimize ulaşmışız demektir... Hepsi bu.

Herkes istediği hayatı yaşamakta özgür. Ama "ben bilgisayar oynuyorum, çok da eğleniyorum, sana ne?!" diyene de tek bir sözüm var: Aferin toy beyin.

Kutsalmukavemetkitabı
(12/08/2015 - 15:12)
ömer güngör abinizi dinleyin. bakın abiniz size herzaman bildiğiniz bi şeyi abi gibi anlatmış. ulan işiniz gücünüz şov. tamam geldin bunu buraya yazdın adam hayatını mı değiştiricek zaten herkes bunun farkında bu bi seçim degil üşengeçlikten boşluktan yapılan bişi. sen buraya bunu yazdın beni çok etkiledin diyen yoktur heralde. bide abi çekiyo teallam
pizzaguardian
(12/08/2015 - 21:49)

Eğer bu kadar insanları aşağılayan biri bilgisayar oynamaktan pişman olmuşssa, bu kadar oyun oynayarak iyi bir şey yapıyorum.

Bununla beraber;

Bizim pişman olucağımızı iddia ettiği yazıda üslubuna daha yukarıdaki mesajlarda değindim. Yetişkin insanları bu kadar aşağılayarak ne amaca ulaşmaya çalıştığını bilmiyorum. Belki internet ile yeni tanışan ergenlerin fikirlerini değişebilir yazısındaki "sokak abisi" üslubuyla. Hepimiz biliriz bu abileri, lafları boldur, ağızları iyi laf yapar.

Son mesajını inceleyecek olursak;

"Toy beyinli agresif arkadaşlarım, herkes faydalı işler yapacak diye bir şey yok"

şu cümleye bakalım. Sayın ömer güngör bunun yerine bize ne önermiş yazısına dönelim.

"Düşün ki, iki sene boyunca her gün bir saat ayırsan, yeni bir yabancı dil öğrenirsin. Derslere çalışsan, Boğaziçi’ni kazanırsın. Spor yapsan göbeği eritirsin! Ama düzenli bilgisayar oynarsan, kimyanı bozarsın."

ömer güngör yazısındaki bu cümleden bize bilgisayar oynamak yerine sunduğu işler kendince faydalı bulduğu işlerdir sanıyorum. Yoksa bize önermezdi.

Kendisini şuan doğru işler yaptığını düşündüğüne eminim. Ama bu ana gelmesi için

"Sanal hikayelerin, başarıların peşinde binlerce saatimiz heba oldu. Gelin aynı hataları siz yapmayın. "

bu cümlesinde yazdığı gibi bazı hatalar yapmış, hatta binlerce saat heba etmesi gerekmiş. İnsanlık medeniyetinin daha önceden gelenlerin bilgileri üzerine kurulu olduğu bir gerçek, ama bir bireyin gelişmesi için bazı şeyleri yaşaması gerekmektedir, sadece nasihat ile olmaz bazı şeyler. Buna rağmen kendi de zamanında yapmış olduğu "hataları" şuan yapanları bu hor görmesi, eleştirenleri "toy" lukla suçlaması, hatta;

"Toy beyinli agresif arkadaşlarım "

cümlesi ile aşağılaması bence kendisine iyi bakış yapması gerektiğini göstermektedir. Ben onun yazısını internette arayıp bulmadım eleştirmek için, kendisi mezun olduğu bölümün sitesine gelip bu yazıyı koyarak sitesinin bilinirliğini arttırmaya ve tık kazanmaya çalışmıştır. Son cümlesinde bile hala bazı insanları aşağılamaktan çekinmemiştir buna rağmen.

"Herkes istediği hayatı yaşamakta özgür. Ama "ben bilgisayar oynuyorum, çok da eğleniyorum, sana ne?!" diyene de tek bir sözüm var: Aferin toy beyin."

Onun fikirlerine katıldığım tek nokta ilk 5 kelimedir. Herkes istediğini yapıyor şuan. Kendisi bilgisayar oynayanları aşağıladığı bir yazısını burda paylaşmıştır, ifade ve fikir beyan hürriyetleri buna izin vermiş, kendi kişiliğince de bunu yapma gerekliliği duymuş olabilir.

Aynı şekilde bana da bu yazısının saçma ve temelsiz olduğunu belirtmek görevi düşmektedir. Daha yazının içeriğine geçemeden, üslubuna değinerek bir nevi "ad hominem" yaptığımın farkındayım. Bununla beraber kendisi üslubundaki hatalara olan eleştriyi agresiflik ile yanıtlamış ve daha fikrini tartışıcak kadar yer bırakmamıştır.

Hayatında ona başarılar dilemiyorum, çünkü eğer bu fikirleri yayılır ise herkesin hoşuna gideni yapmasına izin verilen bir topluluk olmaya hiç ulaşamayız.
aldo
(18/08/2015 - 12:41)
hayatın amacı mutlu olmaya çalışmaktır. oyun oynamak da bir insanı mutlu ediyorsa oynamalı tabi ki. önemli olan bilgisayar oyunlarından başka bi şeyden çakmayan abuk subuk bir varlığa dönüşmemek.
Lycaenidae
(19/08/2015 - 13:01)
Yook.
Jacepuk
(24/08/2015 - 19:04)
Ölmek üzere olan insanlara sorun. Sizce zamanında daha çok bilgisayar oyunu oynamayı mı yoksa daha çok kariyer yapmayı mı tercih ederdi? Bununla ilgili mevcut araştırmalar var zaten. Kolayca arayıp bulursunuz. Şimdi ben yazsam uyduruyor olurum çünkü.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.