usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ülke gündemi
Arkadaşlar içinde bulunduğumuz şu günler bence hepimizi derinden yaralıyor. Çok uzgunum buraya yazmak istedim. İnsanlar ölüyor karısının önünde de ölüyor uyurken de. Lütfen kafalarını ezelim sabrimiz taştı gibi şeylerle değilde biz ne yapabiliriz onu konuşalım. Daha mi hoşgörülü olalım ? Empati yeteneğimizi mi gelistirelim bilmiyorum ama sizden duymak istedim. Sehitlerimize allahtan rahmet dilerim.


gönderen: kasva. - 28/07/2015 - 14:45
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
muhadayı
(28/07/2015 - 16:20)
7 haziran da cokuse gecen recep efendi yapiyo yapacagini.
Ne Suruç u İşid bombaladi ne de öldürülen güvenlik gorevlileri ni PKK öldürdü. Suriye tarafindan uc bes roket atariz savas acariz diyen bir basbakan ile ego manyağı bir cumhurbaşkanı tarafinfan yonetilen ve icinde insan bicimli tanimsiz canlilarin vatandasi oldugu igrenc bir ülke burası. Kahrolsun faşizm ve iktidar hırsı.
MihendisBey
(28/07/2015 - 16:50)
Yapılacak şeyler belli de akp nin 10 yıldır pkk ve yandaşlarına yapılanma fırsatı vererek, pişmanlık yasasından faydalanıp üniversiteler ve şehirlerde hızla örgütlenen bu "bebek" katillerini başa çıkardılar. Akp nin bu eli kanlı katillerle birlikte ülkeyi kaosa sürükleyeceği zaten başından belliydi. Ülke içinde herhangi bir kimlik,ekonomik ve kültürel zorluk içinde olmayan "kürtlerin" ise bu örgüte olan destekleri şaşılacak boyuta erişmeye başladı. Çocukken tv lerde izlediğimiz 1 baba 4 anne ve 30 çocuk aile haberlerini gülerek izlerdik, şimdilerde ise neden bu kadar çok çocuk yapıldığı anlaşılıyor gibi. Ülkenin iç ve batı kısmında doktorlar bakanlar eliyle doğum kontrolü yapılırken doğuya uğramayan bu yöntemle neyin hedeflendiği öncelerden nelerin planlandığı açıkça görünüyor. Şimdi biri çıkacak ne karışıyorsun adamların kaç çocuk yapacağına diyecek ama o iş öyle değil. Öylece basite alınacak bir durum değil. Ösym ye yerleştirdikleri adamlarla üniversitelere kendi teröristlerini yerleştiren bu örgüt dağlarda estirdiği terörü hızla yapılandıkları üniversitlerde de göstermektedirler. Üniversiteler de "sol" gruplarında desteğini arkasına alarak sağcı ve dindar öğrenciler üstünde baskı ve kışkırtma uygulayan bu örgüt ve yandaşları planlarını akp nin sağladığı "güven" ortamında hızla ve süratle gerçekleştirmiştir. Olacak birşey varsa oda katillerden hesabın sorulması olacaktır. Katiller ve yandaşları rahat bırakılmayacak istedikleri ülke toprakları ve bebek katili aponun serbest kalması tarzı istekleri yüzlerinde patlatılmalı şehit kanları tek tek burunlarından getirilmelidir. Sağduyulu olmak sırf Türk tarafına düşmemeli artık. Doğuda her çaldıkları kapıdan zorla veya isteyerek edindikleri yardımlara bakılacak olursa "ohal" in uygulanması ve büyük şehirlere yönelik özel çalışma ile istanbul, izmir, antalya gibi şehirler de bu hainlere göz açtırılmamalıdır. Üniversiteler hızla özel güvenliklerden arındırılarak polis ve jandarma koruması altında olmalı ve her türlü terör olaylarının üniversitelere sıçraması ve bu eli kanlı katillerin ellerini kollarını sallayarak suç işlemelerinin önüne geçilmelidir.
dasdass
(28/07/2015 - 17:10)
Çok komple teorisi kuruyoruz bence. Terör bu ülkenin son 3 yıl ki duraksama hariç hep en büyük problemi olmuştur. Terörle mücadelede geri adım atılmaz. Hangi hükümet olursa olsun eğer senin askerin polisin öldürülüyorsa ve birileri terörü lanetlemeyip ülkede kendini solcu zanneden gençleri örgütlüyorsa yapılacak bellidir. Terörle silahlı mücadele şart. Biz hiçbir zaman vatanı kolay elde etmedik asla da terör örgütüne yedirmeyiz. Akp bu konuda tutarsız ve yanlış politika izledi ama soysuz, kalleş terör örgütü bu ülkenin başında hep dertti.
muhadayı
(28/07/2015 - 21:02)
Bu ülkede terör varsa devlet terörüdür o. Ülkenin gündemi her zaman yapay oldu. Türkiyenin asıl gündemi hak ve özgürlüklerdir.
MihendisBey
(28/07/2015 - 21:51)
Bırakacaksınız bu ayakları devlet terörüymüş peh peh peh. Her türlü naneyi yeyip sahiplenip tepki artıncada mit yaptı demek devlet yaptı demek anca siz ve kankileriniz solcu gençler için inanılır hikayeler. Pkk bebek katilidir, asker ve polis haricinde temiz masum insanlarıda öldüren bir katil örgüttür. Vali misafir etti diye muhtarı katleden ve insanlar arasındaki yerini silahla belirleyen bir örgüttür. Aklama çabalarınız boşa çıkacak ve o masumların kanı burnunuzda getirilecektir günün birinde, milliyetçi gençler olarak herdaim pkk ve onların yancısı sol gruplara karşı mücadelemiz devam edecek her türlü vazifeyi herine getirmekten bir nebze olsun geri durmayacağız. Biz ülkemizi bu ülkenin her karışını seven kürt türk ve diğer kardeşlerimizle kurduk ve kimseye yedirmeyeceğız. Abd nin israilin almanyanın gazını alıp kendi ülkesine hainlik etmekle olmaz bu işler
rivian
(28/07/2015 - 21:56)
Son 10 gündür yaşanan olaylar bu ülke için yeni şeyler değil, aynı film defalarca yaşandı Türkiye´de. Haliyle biliyoruz ki birilerinin kafasını ezmek hiç bir işe yaramıyor, en azından biz sıradan vatandaşlara fayda getirmiyor.

Komşun, bakkalın kürt iken kime savaş açacaksın. Toptan herkesi hain ilan edip kendi halindeki insanları da kutuplaştırıyorlar. Yıllardır Türk ordusu PKK ile savaşıyor, sonuç nedir? ortada bir kazanım var mı? yıllardır aktarılan para, insan kaynağı, senin benim gibi insanların hayatlarından çalınan bir sene (daha önce 1,5 hatta 2 seneydi) neye yaradı? Durum hala daha aynı, kazanım yok kayıp var. Peki bunun hesabı herhangi bir kimseden soruldu mu? Türk ordusunun herhangi bir mensubu veya herhangi bir siyasetçi bizlere hesap verme zahmetine bile girmedi. PKK´dan da kürtlere hesap veren var mı? Karşılıklı iki güç odağı var, kendi kafalarının keyfine göre istedikleri manevraları yapıyorlar, hesap verdikleri kimseler yok, kafa rahat.

Bu iki tarafın taraftarları birbirlerini yiyeceklerine, destekledikleri tarafa bazı şeylerin hesabını sormayı akıl ettikleri zaman bu ülkede birşeyler değişmeye başlar. Milliyetçiler PKK dan değil ordudan ve devletten, Kürtler devletten değil PKK´dan hesap sormak zorundadır. Çünkü hepimiz kaybettiğimize göre birileri voleyi iyi vurmuş demektir.
MihendisBey
(28/07/2015 - 22:18)
rivian bir konuda haklısın oda birileri vole iyi vurmuş kısmında. Bu hainlikler bu topraklarda yaşayan masum saf ve temiz "anadolu" insanına ait olamaz. Mümkün değil ki misafirperverliği ile, birbirine olan güveni ile ün salmış bu anadolu insanı bebekleri öldürsün. Hani kime söylesen inanmaz "gül ile gül tartan gül alıp gül satan gül içip gül gibi kokan" anadolunu temiz kalpli insanı bunu yaparmı diye inanmaz. Belli ki bu hastalık birileri tarafından bulaştırılmış. Ama Tsk nın pkk ile kıyaslanması veyahut pkk kadar hesap vermesi gerektiğini düşünmek pek doğru olmayacaktır. Tsk ya ait bazı birimler geçmiş yıllarda belli birtakım hatalar yapmış bunu ülkenin yüzde doksanı kabul etmekte, ama son yıllara bakıldığında bunlara ait herhangi bir eylem yok, herkes için en güzel yaşanacak bir ülke konumunda herkes ekmeğinin peşinde ama pkk hala kendi iktidarını kaybetmemek ve o bahsi geçen voleyi vuran abilerinin ideallerini gerçekleştirmek için bu ülkenin her karışını karıştırmak için elinden geleni yapmaktadır. Milliyetçilerin çoğu Tsk nın bir dönem yaptığı ve suçsuz insanlara uygulanan haksız cezalarını kabul etmiyor zaten ama kürtler pkk yı ve yaptıklarını bizim gibi sorguluyor mu bilemem , yada pkk bunu yapmalarına izin veriyormu tehdit ve cinayetlerle ...
dasdass
(29/07/2015 - 01:21)
@muhadayı Komik adam seni devlet terörüymüş. 1984´ten beri hep bir kılıf peşindesiniz. Bir de biz kürt halkının savunucusuyuz diyorsunuz ya ona da bitiyorum. Konuşun nasıl olsa konuşmaya pardon havlamaya!!! bir şey diyen yok.
heisenberg
(29/07/2015 - 04:15)
@muhadayı ya arkadaş akpnin canı cehenneme de pkk kendisi polisleri biz öldürdük diyor hala çıkmış devlet yaptı diyorsunuz bu nasıl paranoya.Laf sokmak için demiyorum gerçekten senin profesyonel yardım alman lazım bu normal değil.
rivian
(29/07/2015 - 09:09)
@MihendisBey ülkenin yüzde doksanının kabul ettiği hatalar için hesap veren kimse olmadı, ortada bir hata varsa birilerinin sorumluluğunu almasının mecbur olduğunu hepimiz biliyoruz çünkü mühendislik eğitimi alıyoruz. Bu hatalarla yüzleşilmediği için PKK´lılar istediği gibi at koşturdu doğuda. Son üç senedir hepimizi tehtid ettiler ´Analar ağlamasın, süreç sıkıntıya girmesin, cenazeler gelmeye başlamasın´ diye, bunlara bile cevap verilemedi çünkü hesap veren olmadığı için haklı olduğumuz konularda bile haksız duruma düştük.

Memlekette kimse sorumluluk üstlenmediği, hatalrının bedelini ödemeye yeltenmediği için bir gram ileri gidilemiyor, bonus olarak da ülkenin en büyük teroristine devlet tarafından Marmara´nın en güzel adası tahsis ediliyor, kamu görevlileri tarafında 7/24 hizmet veriliyor. Bu duruma bile ´Aga ne iş?´ diyebilen yok bu memlekette...
karasan
(29/07/2015 - 18:28)
Şimdi burada devlet terörü diyen arkadaşa sormak gerek Kobani deyip insan öldürende mi devlettir. Devleten beklenti nedir ki bu arkadaş katil deyip geziyor.
MustafaC
(30/07/2015 - 07:53)
@muhadayı

Devlet hangi olayda terör suçu işledi?

Suruç´ta Işid bombayı patlatıyor, suçlu devlet oluyor. Oradaki zanlı Adıyaman´dan geldi, Batı´dan değil. Yani arama yapmak sonuç getirmezdi. Ki zaten, oradaki eylemde arama yapılmasına; sizin dernek görevlilerinin izin vermediği ortaya çıktı.

Uludere´de ABD insansız hava uçakları istihbarat veriyor, ´Kalabalık bir konvoy, grup´ geliyor diye, devlet orayı bilmeden PKK olduğunu zannedip, vuruyor, devlet suçlu oluyor. Olay tamami ile dış güçlerin kumpası iken, neden onlara ağzınızı açamıyorsunuz? Neden ABD´nin oyunlarına geliyorsunuz?

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20566057.asp

Yoksa ABD ile işbirliği içinde olduğunuz için mi? Herşey bu kadar açık iken, neden gerçekleri göremeyerek ABD´ye hizmet ediyorsunuz?

Devlette tek hatalı Erdoğan´dır. Yani devlet hatalı değildir, hatalı olan Erdoğan´ın politikalarıdır. Devleti değil, onu suçlayın. Kişilerin yaptığı hatalar devleti bağlamaz.
n\a
(30/07/2015 - 18:31)
Sizin hiç köyünüz yakıldı mı?

https://www.youtube.com/watch?v=5EQlB5tG65c
MihendisBey
(30/07/2015 - 22:38)
Sizin hiç bebeğiniz öldürüldü mü?
https://www.youtube.com/watch?v=4rm-_c64oYU
MihendisBey
(30/07/2015 - 22:41)
pkk nın ve devlet içine yerleşmiş en az onlar kadar hain olanların yaktığı yıktığı ocakları bir devlete ve bir millete mal edemezsiniz! 4 aylık bebek öldürmek nedir? önce onu sorgulayın sonra gelin. pkk nın tehdit ve sindirme politikası sayesinde destekçisi çoğalıyor seve seve değil ipe ipe veriyorlar desteği... bu ülkede terör varsa bu pkk dır
Yasin börü ve arkadaşları sadece "kurban eti" dağıtırken öldürülen işkence ile katledilen gençler unuttunuz mu yoksa ?
http://www.yenisafak.com/video-galeri/yasin-boru-ve-arkadaslarinin-katledildigi-gor-21162

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/224915/yasin-borunun-oldurulme-ani

Ya peki kürtleri temsil ettiğini söyleyen pkk sözcüsü partinin sözde liderinin yasin börü´nün "acılı" babasına karşı tavrından bir habermisiniz?
https://www.youtube.com/watch?v=K2CPg9OGDjY

vicdanınız yok bari susun da insan sanalım sizleri!

Bu Amcamızın sözleri vursun kararmış kalplerinizi

https://www.youtube.com/watch?v=rwIpwCWru_A
n\a
(30/07/2015 - 23:10)
Ben malesef ölüleri yarıştırmayı tercih etmiyorum.Böyle saçma tartışmalara giremem.Acıtasyon yaparak olayları böyle manipüle etmeni ve gerçeklikten saptırmanı etik olarak yanlış buluyorum.

O öldürülen bebekleri kimin öldürdüğünü , nerede ve nasıl öldürdüğünü bilmeden ahkam kesiyorsun.Ki ölen o bebekler zaten yine kürt bebekleri bir sorgula ve araştır bakalım kim öldürdü o bebekleri.Kürdistan veya büyük şehirlerin varoş yerlerine git sor bakalım köyleri kimin yaktığını veya bebekleri kimin öldürdüğünü.Ana akım medyadan falan değil gerçek kaynaklarından öğrenmeni tavsiye ederim.

Öldürülen askerlerede üzülmediğimi sanma.Militarizm yüzünden öldürüldü o kişiler.Devletin saçma sapan savaş ve baskı politikaları yüzünden öldürüldüler.Ana akım medyanın manipülasyonlarına bu kadar boyun eğmeyin lütfen.

Her neyse bir daha birşey yazmıyorum.İyi günler.
liogly
(31/07/2015 - 00:51)
@leolo koy yakıldı diye link paylaşıyosun sonra adam pkk nın yaptığı bebek katliamlarını paylasınca ben ölüleri yarıstırmıyorum. Niye paylaşıyosun ozaman baslatan sizsiniz hep böyle oldu akpnin politikası yanlıstı hep bekledi çözüm süreci dedi su dedi bu dedi adam olursunuz diye bekledi ama yok durmadınız devam ettiniz sandınız ki bu millet gücsüz sandınızki yaptıklarınız yanınıza kar kalacak, az önceki olay gibi vurdunuz vurdunuz sonra misliyle karsılık alınca yok ülke kaosa sürükleniyo yok biz barış yanlısıyız yemezler abicim zamanında düsüncektiniz simdi oturun izleyin pkk nın kırılmasını milliyetcilik filan değil bu kürt türk farketmez hangi ırktan olursa olsun her can kaybında yüreğimiz yanarken pkklı teroristlerin öldürüldüğünü duydukca zevk alıyorum abicim her bir tanesinin ölümü için bi sigara yakıp zevkine içiyorum ve sevinmeyede devam edicem ne Kürt kardeslerimize huzur verdi bu teröristler ne Türklere irk umrumda bile değil ama bunların hepsi bırak hapsi teker teker ölmeli ve ölecekte istediğiniz kadar konusun artık madem uyandırdınız bu milleti ve tek bir sehit haberine karsılık onlarca terörist ölümü haberine aşina hale gelceksiniz.
Her neyse ben de daha bir sey yazmıyorum umarim doğru yolu bulursunuz. Sizede iyi günler. Herşey kardeşlik için, birlik ve beraberlik içinde bölünmez bir vatan için.
MihendisBey
(31/07/2015 - 06:37)
leolo sen paylaşırken hangi duygu ile paylaştıysan linki bende o duyguyla paylaştım niyet okuması yapma, Şöyle bir televizyonu açta bak bakalım bu kadar kalleş bir örgüt neler neler yapmaz? 15 yaşında öldürüp 2 kattan atıp üzerinden arabayla geçilen genci bir düşün sonra pkk yı akla. Karısının yanında adam öldürmek nedir? o varoşlara pkk lılar öyle bir inandırmış ki çocukken kafalarına öyle bir kazımış ki devlet yakmış yıkmış eli kanlı pkk lılar melek olmuş gezmiş dolanmış, ellerindeki " saz " olsa gerek türküler çağırmışlar öyle mi? Asker elbisesi alarak üstlerine köylerde işkenceler edip yakanlar pkk lılar türk askeri değil. Biz bu vatan sevdalısı insanlarız biz bilgilerimizi medya dan değil tam yerinden temin ederiz. Ana akım medya dediğin kuruluşlar pkk yı aklamakla uğraşıyor onlara güven olur mu? Eğer ezilmiş garip bir topluluk görmek istiyorsanız böyle köylerde bmw leri olmayan bir garipler yurdu görmek istiyorsanız iç Anadolu´nun köylerine gelin bakalım. bulgur plavından başka aş bilmeyen insanları tanıyın. Düğünlerinde Bmv ler sıra sıra dizilmez. ellerinde roketatarlar da yoktur keleşlerde devletlerine karşı hainlikleride. Ezilmiş edebiyatını geçin bu ülkede kimse bir diğerinden daha az acı çekmedi, kimse bir diğerinden daha az özgür değil.

Şunu bilin ki "Bu vatan bölünmez" nekadar pkk yandaşı varsa yürekleri kararmış o kadar da vatan sevdalısı var yürekleri çarpar bu sevdayla, bir şehidin ardına binimiz diziliriz. Allah İslam´a asırlar boyu sancaktarlık yapmış bu topraklara marksist, komünist örgüt üyelerinin mezarlarını bile nasip etmesin, kirletmesin bedenleri o güzel anadolu toprağını, siz abd, israil gibi ülkelerin destek ve gazıyla yediğiniz ekmeğe tükürürken biz Türk ve Kürt vatan sevdalıları olarak osmanlı tokadıyla geri çevirmeyi bekliyoruz yüreklerinizdeki hainliği...

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.