usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ayşegül hocanın yenilikleri
Öne sabahçıların akşam, akşamcıların sabah gruplarından bir ton boş kontenjan olmasına rağmen ders almasını kaldırdı. Daha sonra bolognayla saçma sapan bir şekilde derslerimiz silindi ortalamalarımız değişti mezun durumunda olan arkadaşlarımız mağdur edildi, geçen dönem ders seçimini okulun başlamasına 2 hafta kala seçtirip normalde her sene okulun ilk iki günü ekle sil olmasına rağmen onu kaldırıp okulun açılmasından 10 gün önceye koyarak memleketinde olan öğrencileri mağdur etti. Kaldı ki usis gibi saçma bir otomasyon sistemimiz var her sene 500 kişi alan bölümümüze 60 kişilik komik sayıda kontenjan açarak derslerimizi alamadık.(Bana yaptığı açıklama bizzat kendi ağğzından"Artık böyle olacak bir kaç öğrencinin canı yansın ki sistem otursun") Yetmez gibi devam zorunluğu kağıt üzerindeydi artık resmileştirdi herkes patır patır devamsızlıktan kalıyor. Biz çocuk değiliz ne zaman gideceğimizi kendimiz biliriz. Ve son icraatide o kadar yaz okulunda para yatırıp ders seçtirdi , bölüme sormamıza rağmen dilekçeye gerek var mı diye (ŞİMDİLİK YOK DEDİLER)derslerimizi silmişler kafasına göre. Daha bir ton öğrenciyi mağdur eden uygulaması var ama şu an sinirden aklıma gelenler bunlar.

Tebrikler Ayşegül hoca koskoca bölümü resmen kendi sultanlığınıza çevirdiniz. Yeter artık sizin bu öğrenci düşmanlığınız


gönderen: daniel - 24/07/2015 - 10:28
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
hulaguhan
(24/07/2015 - 10:35)
hangi dersi silmişler kardeşim? Benim aldığım dersler duruyor. Üstelik dilekçe de vermedim.
daniel
(24/07/2015 - 10:41)
Ingilizce mat2 bide eet
heisenberg
(24/07/2015 - 11:07)
Bu konuda katılıyorum bölüm yönetimindeki öğretmenleri teker teker sorsak hepsi en sevilen hocalardır ama sonuç ortada o kadar çok mağduriyet var ki ben de sırayla aklıma gelenleri madde madde yazayım

-Önceden hoca seçebiliyorduk ders seçimi zor oluyor bazı hocaların kontenjanları doluyor bazıları boş kalıyor diye kaldırdılar.(Ya hocanın kontenjanı boş kalıyorsa bize zorla ondan ders aldırmak yerine hocayı çekip konuşsana.Hocam kimse sizden ders almıyor maalesef tüm dersleriniz yetersiz kontenjandan kapandı desene )

-Öğretmen seçme kaldırıldı ama kontenjan arttırımları eskisi gibi hatta daha kötü devam etti.5er 5er arttırdılar.

-Önceden istediğimiz öğrenimden ders alabiliyorduk ilk günden itibaren şimdi o da kalktı(ki benim dönemimdekiler bunun zorluğunu çektik tam sıra bize geldi dedik kaldırdılar)

-Devamsızlık denen lise uygulamasına geçildi(yahu sınavdan geçer not alıyorsam derse gelmişim gelmemişim ne önemi var.Çok istiyorsan derse katılım dönem notuna %10 etki etsin ama bırakmak nedir.)

-Memurlar,Proflar,Asistanlar bize böcek gibi davranıyor ve yönetimden güç almasalar bence bunu yapamazlar.
hulaguhan
(24/07/2015 - 11:28)
@daniel, konuştun mu bölümle? düzeltmiyorlar mı durumu? ben de mat2 almıştım, dilekçe de vermedim. baktım duruyor hala.
seyyah_989
(24/07/2015 - 12:56)
@daniel mat2 ve eet dersleri bizim bölüm açmıyor, acaba diğer bölümlerden kaynaklanıyor olmasın? Şikayet etmek her zaman kolay, ama bir işlem yaptılarsa(dersin silinmesi), bir nedeni olmalı, haksız mıyım?
cankırılı18
(24/07/2015 - 13:48)

talatabi
(24/07/2015 - 19:10)
başımıza bu sorunları açan rektörlük, senato, dekanlık, kurullar gibi birçok mercidir, elbette bölümde buna dahildir. herşeyi ayşegül hocaya yıkmamak gerek
cankırılı18
(24/07/2015 - 19:48)

......
(25/07/2015 - 08:45)
Farklı öğretimden ders alamamak gerçekten öğrenciyi gereksiz bir zorlamaya sokmak gibi. Dekan hocaya bu durumu sorduğumda kendi dönemindeki öğrenciler o dersi alamıyor onlar mağdur oluyor dedi. Bende farklı öğretimden ders almak isteyene sistem 1 gün geç açılsın dedim ona cevao vermedi. Sistem diğer öğretim derslerine 1 gün geç açılsın zaten açılan gruplarda boş olan kontenjanlara gireceğiz kimseye bir sıkıntı olmayacak ama neden burdaki bu zorlama anlayamıyorum
8741
(27/07/2015 - 08:15)
Muhtemelen bu dönem veya bir sonraki dönem, diğer öğretimden ders alma hakkı verilir.
magnezyum
(27/07/2015 - 15:52)
Söküğü tutup çekmek değil de çözüme odaklanmalı
yusisp
(31/07/2015 - 07:56)
Bende şikayetçiyim bu durumlardan bir tane asistanın adiligi ve devamsızlık saçmalığı yüzünden 2 ders ile okulum uzadı.Şimdi ne işe başlayabiliyorum ne askere gidebiliyorum.Öyle kaldım ortada.Hakkımı yiyen geleceğimle oynayan kimseye hakkimi helal etmiyorum.Ama herşeyi Ayşegül hocaya yuklemeyin tek başına almıyor o kararları.


ozankuyucu
(07/08/2015 - 11:02)
bu değişikliklerin hepsine denk gelmiş eski bir mezun olarak sırf eleştirmek için yazılmış yazılar. değişiklikler her zaman öğrenci lehine gelişti.

B-, B+ gibi notlar CB, BC gibi notlara yuvarlanırken üst nota yuvarlandı. 1,7 olan dersimiz 2 oldu. 1,3 olan olan dersimiz 1,5 oldu. yaklaşık herkeste 0,17 not artışı yaşadık.

dersler silinirken benim 10 dersim vardı. bahar + yaz+ güz anca bitecek dersler... 6 tane dersim silinde bahar + bitirme sınavıyla mezun oldum.

yakın bir arkadaşım denildiği gibi bütün dersleri vermişti. son dersini de bitirme sınavıyla verdiği için mezuniyeti biraz gecikti o da bologna sebebiyle 168 kredi vermişken birden 130 mu neyse işte ona indi verdiği kredi sayısı. ama hiç de öyle şikayetçi değildi. mesela 2 ders var aynı derse sayılabilecek biri AA diğeri CC ise CC´yi sildiler. adam hiç beklemezken hem not ortalaması 0,2 falan arttı. hem de bologna belgesine sahip oldu. 2.4 gibi bir ortalamayla mezun oldu şimdi gazide yüksek lisans yapıyor. o not artışları olmasaydı onu da yapamazdı.

tek taraflı bakmayın bu kadar. az sakin.
leandromeda
(12/08/2015 - 13:57)
Ben bu dönem yarı zamanlı işe başlayacağım ve bütün firmalar en az 3 gün istiyor.İkinci öğretimden hocalarla konuşarak ancak ders alabiliyorum.Şu durumu çözseniz de bizde bu kadar kötü durumda kalmasak. Çünkü çalışacağım şirket hakikaten çok iyi bir yer devam edebileceğim ismi olan bir yer.Bölümdeki hocalar burayı okuyor eminim umarım buna çare bulurlar.Çünkü bu okulun amacı zıtlaşmaktan çok yetkinlik kazanmak olmalı.Ayşegül hoca şu hoca bu hoca değil sorun.Başkası da olsa bunu gerçekleştirebilirdi.Umarım bu iş çözülür çünkü hem okuyup hem çalışırken hakikaten çok zorlanıyorum ikinci öğretimden ders alamadığım zamanlar.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.