usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ytü-bölüm "gayriresmi" memnuniyet anketi
Katılım olur umarım sonuçları merak ediyorum acaba kaç kişi memnun okulundan ve bölümünden.Sadece 6 soru var

http://goo.gl/forms/2cKjQCkSDi


gönderen: heisenberg - 11/07/2015 - 11:46
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
expendables
(11/07/2015 - 13:35)
Makine Mühendisliğinden memnun olup YTÜ den memnun olmayan kac kisi var benim gibi?
heisenberg
(11/07/2015 - 14:16)
4 tane ytüden memnun olmayıp bölümü seven 2 tane ytüden memmnun mu kararsız ama bölümü seven var şimdilik
bubu
(12/07/2015 - 20:24)
Acaba bolum bu anketi goruyo mu ciddi bir katilim ve net bi sonuc var
heisenberg
(13/07/2015 - 03:24)
@bubu umarım görüyorlardır ve şapkalarını öne alıp düşünürler %75i okuldan memnun değil sadece %15i memnun ve %10u kararsız.


Bu arada sonuçları merak edenler buradan takip edebilir

https://docs.google.com/forms/d/1DhM_dCajki1eHoKwnKKpVx_FyRFgbc39k4J8GQenSyo/viewanalytics
barbarbarbaros
(13/07/2015 - 14:05)
bu kadar fazla makine mühendisliğinden memnun olmayan varsa bence şapkayı önüne koyması gerekenler öğrenciler. puana göre bölüm yazıp sonra sızlanmanın manası yok.
heisenberg
(13/07/2015 - 14:13)
@barbarbarbaros dediğinde haklı bir taraf var ama bu demek değil ki ytü süper.Dikkat edersen ytüden memnun olmayanların sayısı makine mühendisliğinden memnun olmayanlardan fazla.Ayrı bölümü sevmememizde "çok değerli" öğretmenlerimizin katkıları da yadsınamaz.Sana böcek gibi davranan amacı dersi öğrendiğini ölçmek değil öğrencileri zor duruma düşürmek olan lise uygulaması olan devamsızlığa bakarak başarılı öğrencileri bırakan derdin olduğunda bunu önemsemeyen öğretmenlerimizin bize hissetirdikleri ne olacak .Ama elbetteki bölümü ne olursa olsun sevmeyecek insanlarda olacaktır ama bu şartlarda tek suçlu öğrencileri suçlu görmek saçma olur.
murat t.
(14/07/2015 - 21:22)
Bütün soruların şıkları olumsuz. İttirin gidin :D Zorla mı tutuyoruz.

Sanki başka üniversitede de okumuş paşam da; kararsızım yerine, YTÜ´ye gelmezdim geriye dönseydim diyor.
heisenberg
(15/07/2015 - 09:41)
murat 5 yaşında çocuk mentalitesiyle herkes benimle aynı görüşte olacak olmayana hakaret ederim şeklinde davranmayı bırak.Madem üniversitede okuyorsun geçtim yetkin bir mühendis olmayı en azından bu olgunluğa ulaş.Ve şunu da unutma bu okulun tapusu kimsede değil insanalara "ittirin gidin" demek senin haddine değil.
murat t.
(15/07/2015 - 12:49)
ben istatistik okumadım kardeşim ama 5-6 sorunun cevaplarının aynı olmasının ne anlama geldiğini okuyabiliyorum ve bu sonuçlar benim mentalitemden önce eleştirilmeyi hak ediyor. herkes oturduğu yerden ahkam kesiyor, kaç kere gidip bir hocamızla bir problemi çözmeye çalıştınız. dilekçe vermeyi geçtim, yazmaktan bile aciz insanların okuduğu bölümde/okulda/ülkede okuduğum için memnun değilim ben de.
mkm74
(16/07/2015 - 16:49)
@heisenberg +1
barbarbarbaros
(20/07/2015 - 12:10)
devamsızlık hakikaten saçma bir sistem. olması gereken her dersin bol bol ödevinin olması ve bunun ortalamaya görünür bir etki yapması. ama ödev vermek, kontrol etmek vs zaman alan şeyler, onun yerine devamsızlık engeli koymak işlerine geliyor.

bu yine de hocalardan, bölümden önce asıl sıkıntının öğrencilerde olduğu gerçeğini değiştirmiyor. istemeden, mühendislik nedir bilmeden, sırf istanbul diye/puanı yüksek diye vs seçip bölümden şikayet edenler ileride bulacakları işlerden de şikayet edecekler.
heisenberg
(20/07/2015 - 13:59)
@barbarbarbaros ben zaten öğrenciler süper öğretmenler çok kötü demiyorum ama bence bir okulun havasını öğretmenler belirler eğer onlar öğrencilere saygılı olup onları geliştirmeye adarlarsa kendilerini karşılığını görürler.Ama öğretmenlerimizin çoğu o kadar kibirli ki bize böcek gibi davranıyorlar.Kaç defa derste genel olarak öğrencileri kötüleyen hoca gördüm bir kere de kendilerini eleştirsinler.En basitinden şu ders seçimleri bile bize zerre değer vermediklerini gösteriyor.

@murat t. ben kendi adıma içim rahat kaç defa öğretmenlerle konuştum,tartıştım sınıfa dönüp şöyle yapalım dedim.Ama sonuç alamadım.Ben bu okuldaki öğrenci topluluğuna ağır olacak ama düşüncem bu yönde koyun sürüsü olarak bakıyorum.Asla tepki göstermiyorlar hadi onu geçtim tepki gösterenin yanında olmuyorlar.Ama yine de burasının bir öğretim yuvası olduğunu ve burada verilecek eğitimden de öğretmenlerin sorumlu olduğunu unutmamak gerek.Şöyle bir bakınca hocalarımızın çoğunun derdi eğitmek değil yermek ve zamanı doldurup maaşını almak.Kaçı iyi bir mühendis olmamızı dert ediyor ki.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.