usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
işe başvuru süreci tecrübeliler
Arkadaşlar kariyer´den artık yavaş yavaş başvurmaya başladım ama satış mühendisi bolluğu dışında doğru düzgün bir iş ilanı yok. Nasıl yapcaz bu başvurma işlerini yav kpss de kasmadım hiç ki ilk kpss de seneye imiş


gönderen: olembele - 23/04/2015 - 21:02
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
dr.yıldız
(23/04/2015 - 21:05)
Hakkaten iş başvurusu olayları hakkında bir bilgilendiren iyi olur
n\a
(23/04/2015 - 22:10)
Olembele ben 3.sinif ögrencisiyim hazir baslik acilmisken satis muhendisligi hakkindaki dusuncelerini paylasabilirmisin? satis muhendisi olarak calismayi dusunuyormusun?
dr.yıldız
(23/04/2015 - 23:20)
Yok be hacı düşün ki ehliyet ve seyahat soruyorlar bildiğin pazarlamacı olacaksın. Teknik pazarlamacı.

Olembele daha hakimdir ama o söylesin bence de
arthas
(24/04/2015 - 14:41)
Eğer askerliğinizi yapmamışsanız Kariyer´den dönüş pek mümkün olmuyor. Hiç iş tecrübeniz yoksa ve askerliğinizi yapmamışsanız referansa ihtiyacınız var. Staj yaptığınız firmalarla görüşebilirsiniz.
sass
(24/04/2015 - 15:42)
Satış mühendisliği genelde genç ve tecrübesiz iken, boş kalmamak adına yapılan bir iş. Özellikle 30lu yaşları geçtikçe bu insanların çalışırken edindikleri müşteri portföyü ile kendi al-sat şirketlerini kurduklarını görürsünüz. Satış mühendisliği size katabileceği bilgiyi en fazla 1 senede katar. Ondan sonra aynı bilgi ve satış yeteneğiniz ile satış yaparsınız. Bu açıdan özellikle ağzı iyi laf yapan ve insanlarla iletişim kurmakta sıkıntı yaşamayan arkadaşlara çok rahat gelir. Sürekli dışarıda olmak ve gezmek de zamanın hızlı akmasını sağlar. Ancak 10 yıllık satış mühendisi de olsan, 2 yıllık satış mühendisi de olsan maaşın çok değişmez, sen de çok değişmezsin. Patronun direkt senin üzerinden para kazandığını fark edince kendine şirket kurma düşüncen başlar. Gerekli tedarikçi ve müşterileri bulduğun anda kendi şirketini kurarsın.
n\a
(24/04/2015 - 15:50)
sass çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için
mcelik
(24/04/2015 - 20:32)
@sass a ek olarak şunu düzelteyim. satış mühendisliğinde bazı yerler prim usulü çalışır. yani 10 yıllık satış mühendisiyken edindiğin portföydeki gelirlerden dolayı maaşın bir hayli değişir. ama anafikir dediği gibi. 1-2 seneden sonra öğrenebileceğin pek bir şey yok. ama satış yaptığın yerlerdeki farklı sorunlara farklı bakış açılarıyla yaklaşmak da ayrı bir tecrübedir.
MCsas
(25/04/2015 - 19:54)
iki farklı alan olarak satış yapmaya çalışan ve proje yetiştirmeye çalışan mühendislerin stres seviyesi hemen hemen aynıdır. ancak satış yapabilen satış mühendisi her zaman daha fazla kazanır, projeci mühendisten daha konforlu hayat şartlarına çok daha hızlı kavuşur. (daha serbest çalışma saatleri, şirket arabaları, daha sosyal daha çok gezme imkanı vs..) nerdeyse tüm satışçılar prim usülü çalışır ve bu sayede projecinin kazandığında da fazlasını rahatlıkla kazanır. Ancak iyi satışçı olmak her ne kadar geliştirilebilen bir özellikde olsa sizi bu yaşınıza kadar getiren mizacınız iyi bir satışçı olmak için daha belirleyici bir etken.

5-10 yıl bizim anladığımız anlamda mühendislikten sonra satışa geçme ihtimali; 5-10 yıl satıştan sonra mühendisliğe geçebilme ihtimalinden daha yüksektir bence.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.