usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
LÜTFEN OKUYUN
Yazın Haliç Tersanesi'nde staj yaptım.Bilmeyenler için söyleyeyim Haliç Tersanesi Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait bir tersanedir ve dolayısıyla TC devletine ve milletine aittir.Haliç tersanesi tersane olması itibariyle birçok imalat bölümüne sahiptir. Bunlar sac atölyesi, ince sac atölyesi,motor atölyesi ,torna ve tesviye vb.Ama benim anlatacaklarım dökümhaneyle ilgili.
Bildiğiniz gibi Türkiye'nin hayati devlet kurumları devlet politikaları sebebiyle özelleştiriliyor.Haliç Tersanesi de bundan payını almış bir kurum olarak yavaş yavaş öldürülerek, çalışanlarının direnci kırılarak aynı kaderi bekliyor.Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı bu tarihi mirasın başına gelenler gerçekten çok üzücü.
Tersane , kötürümleştirilmeye dökühanenin yıkılması kararıyla başlandı.Bu duruma ustalar tepkisiz kalmadılar.Dökümhanenin laboratuarında bulunan muayene makinalarının hurdaya ayrılacağını ,fakat işler ve iyi durumda olduklarını hocalarımızla konuşup makinaları alabileceğimizi söylediler.Biz de YTÜ makina mühendisliği'nde bu makinalara ihtiyaç duyulacak anabilim dalının imalat anabilim dalı olduğuna karar verip SAYIN Ayşegül Akdoğan'a gittik.O sırada bir kurul toplantısından çıkan hocamız bölüm başkanının SAYIN Mehmet Emin Yurci olduğunu onunla konuşmamız gerektiğini söyledi.Biz de öyle yaptık.
SAYIN Mehmet Emin Yurci ki mevcut üniversitelerin ödeneksizliklerinden yakınan ve bu sebepten yeni üniversitelerin açılmasına karşı olan Sayın Hocamız makinaların kendi işine yaramayacağını dolayısıyla ilgilenemeyeceğini , SAYIN Ayşegül Akdoğan'ın ilgilenebileceğini söyledi.SAYIN Ayşegül Akdoğan ise böyle tersaneye gidemeyeceğini elinde makinaların bir listesinin olması ve makinaların çalışıp çalışmadıklarının bakılması gerektiğini bizim ustaların sözünden çok yönetimin sözüne itibar etmemiz gerektiğini söyledi.Biz de tersane müdürüyle gittik konuştuk.Bize yeni çıkan bir yasadan bahsetti.Şöyle ki demirbaştan makinaların düşürülmesi zormuş , fakat iki kamu kurumu arasında hibe durumu mümkünmüş.Yani sözün kısası adamlar razı...Biz makinaların listesini çıkarttık.Sorumlusundan çalışır durumda olduklarını teyit ettik.SAYIN Ayşegül Akdoğan'a mail attık.Bundan sonrasıyla arkadaşım ilgilendi.SAYIN Ayşegül Akdoğan'la gitti görüştü.SAYIN Ayşegül Akdoğan ise meşgul olduğunu asistanını yollayacağını söylemiş ki sayın hocamız okulumuza ödenek sebebiyle makina alınamadığını okulumuza makina kazandırmak için proje yapmak zorunda olduğunu malzeme 1 derslerinde oldukça sık telaffuz etmiştir!!!!!!!!!Evet asistanı gelmiş makinalara bakmış beğendiklerini kaydetmiş.AMA şimdi o makineler nerede diye sorarsanız ki sorsanız iyi olur o YIKILAN dökümhanenin enkazı altında!!!!!!!!!!Canlı canlı gömülmüş bir insan kadar acı geliyor bana bu hal. O makinalardan biri spectrometre ki numune içerisindeki malzeme yüzdelerini veren nadir ve oldukça pahalı makina.VE daha nice muayane makinası...
Biraz kendinden başkasını da düşünen arkadaşlar almıştır anafikri.

ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ

Tersaneyi kurtarmak elimizden gelse ona da bişeyler yapardık gerçi yaptıklarımız ne işe yardıysa...
Susmayalım anlatalım dedik boşvermeyelim belki birgün bu ıslık çığlık olur kim bilir...




gönderen: karayılan - 15/02/2008 - 20:53
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
emre d.
(15/02/2008 - 21:12)
ayşegül hoca bazen adamına göre muamele yapıyor. eğer sevdiği bir öğrenciyi alıp gitseydiniz yanına belki de şu an okulumuz bir çok makineyi lab.ına taşımıştı. bnm başıma da buna benzer şeyler geldi ama anlatmayı gerekli bulmuyorum. bnm de en çok şikayetçi olduğum konu; çoğu zaman ezber yaparak derslerinden geçtiğimizi söyleyen hocalarımız, bizi tutup lablara götürseler orda ders işletiyor fena mı olur.. ama doğru ya burası meslek lisesi değil, üniversite. burda sadece teori öğrenirsiniz, uygulama değil! o kadar!
Olmeca
(16/02/2008 - 00:19)
karayilan cabandan dolayi ytu ogrencisi olarak tesekkr ederm ztn 100 yillik bi universitedeki lablarda hala yeterli makina yoksa burda tek suclunu devlet oldugunu sanmyrm ituye ve odtuye cogu malzeme sponsorlardan geliyor bunun icinde biraz caba sarf etmek gerekir durduk yerde hic bir marka size malzeme verelmmi die sormaz halbuki cesitli antlasmalar yapilsa belki odeneklere hic gerek kalmicak

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.