usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
kaz tüylü ürün kullanıcıları
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/p960x960/10985611_10153122756244586_4749856293831521587_o.jpg








http://www.peta.org/features/down-investigation/?utm_campaign=0215%20Down%20Production%20Birds%20Abused%20for%20Their%20Feathers%20Post&utm_source=PETA%20Facebook&utm_medium=Promo

Her firma bu şekilde elde edilen kaz tüyünü kullanmıyor bunu da belirteyim. Ama haberi olmayanların öğrenmesini istiyorum. Gördükleriniz gerçek, hâlâ mevcut, uzun süredir...


gönderen: dsatine - 03/03/2015 - 22:53
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
philippirrip
(06/03/2015 - 19:43)
hocam paylaşımınız çok anlamlı olmuş dikkat çektiğiniz için teşekkürler. bu vahşete ortak olmamak için kullanmayalım ve kullandırtmayalım
n\a
(06/03/2015 - 21:15)
Hayvan kullamının hepsi kötüdür.Yün ,tüy , süt , et ve derinin kaz tüyünden farkı yok.Eğer hayvan kullanmama konusunda samimiyseniz vegan olmak gibi bir seçeneğiniz var.
overlokmakinesiayağınızageldi
(10/03/2015 - 23:13)
bununla hayvanın etinin yenmesini bir tutan zihniyet. Yıllardır değişmediniz la hep aynı cevap.
n\a
(10/03/2015 - 23:50)
hem insanların hem de insan dışı hayvan bireylerin çektiği acı aynı acıdır.kazın çektiği acıya üzülüyorsun da hergün milyonlarca inek ölüyor ve taciz ediliyor buna neden üzülmüyorsun acaba bunu hiç sorguladın mı?
komili
(11/03/2015 - 10:38)
Üzgünüm bu yazıyı yazmak zorundayım leolo. Maalesef senin zihniyetindeki insanlar yüzünden halk hiçbir şey konusunda bilinçlenmiyor hassasiyet sahibi olamıyor. Eğer bir konuda hassasiyet sahibi olmak için olayın en derinine inmek gerektiğini düşünüyorsan, o zaman senin en ufak iyi bir işi yapmaman gerek. Ne var yani, insanlar "hiç değilse bu kadarını yapalım" diye düşünmesinler mi? Şu samimiyseniz gibi lafları hükümet sözcülerinden öğrenip millete satmayın mide bulandırıcı oluyor. Şu küçücük beyninizle millet hangi konuya dikkat çekse hemen senin gibi tipler türeyip bi bozma çabasıyla bi laf atarlar, bu ülkenin insanında var sanırım bu. Bak ben yıllardır veganım, bu konuda senden çok söyleyeceğim var, yün bile giymem, biri bana gelip vegan/vejetaryen olmayı tercih ediyorum artık dediğinde dünyalar benim oluyor. bu tip paylaşımlar ile insanların yavaş yavaş bilinçlenme umudu olduğunu görmek hoşuma gidiyor, ama her çabanın altında mutlaka o çabayı cezalandırmaya çalışan senin gibi idiotlar türeyip mutlaka bir laf atıyor. Nedir bu işin motivasyonu gerçekten merak ediyorum.
Bırak arkadaş, adam et yesin, kaz tüyü kullanmasın, eti de sonra bırakır belki, senelerdir yiyor zaten. Kaz tüyü yüzünden adam et yemeği bırakmaz, yıllardır çabalayan biri olarak söylüyorum sana bunu. Burada laf atmanın tek amacı baltalamak, ve bu yüzden senin gibilerin zihniyetinden nefret ediyorum. Ezberlenmiş cümleler, kıt beyinler. Ülkenin geleceği sizsiniz.
n\a
(11/03/2015 - 12:15)
Insanlara "kıt beyin" , "küçük beyin" ve "idiot" şeklinde saldırarak konuşursan kimse seni ciddiye almaz zaten.Kaz tüyüne karşı duyarlı bir insanın veganlıktan haberi yoktu ve belkide duyduktan sonra arastırıp vegan olucak.Insanları tanımadan kişiliklerine saldırarak insanlara düşüncelerini aktaramazsın.Önce bu üslubunu değiştirmen lazım.Senin yaptığına litaratürde "ad hominem" mantık safsatası denir bu arada.
n\a
(11/03/2015 - 12:29)
Ben kimseye zorlana vegan olun dememiştim ayrıca ben böyle bir seçeneğin varlığından bahsetmiştim.Kaz konusunda duyarlı arkadaşımızı böyle bir yolun olduğunu bildirmenin neresi ezberci ve dayatma oluyor onu anlamadım.Belli bir hayvan kullanımı konusunda gerçekten duyarlı bir insana böyle bir seçeneğin olduğunu söylemek neden yanlış olsun.
dsatine
(12/03/2015 - 01:02)
Bakın dünyada böyle şeyler de oluyor heey, yediğiniz içtiğiniz, giydiğiniz, kullandığınız şeyleri önce bir araştırın. Düşünün, sorun, boş yaşamayın. Elinizdeki şey nereden nasıl geliyor, bu süre içinde kim neye maruz kalıyor...
Şeklinde bir başlangıç yapmak istedim yukarıdakini yapmayan arkadaşlar için sadece. Bunu öğrenip başka şeylere de bakarlar belki diye. İnsan dışında da hayvanlar var ve onlar için hayatı gerçekten rezil bir hâle getiriyoruz. Bunları öğrenmeye başlayınca zaten yavaşş yavaş veganlığa geçiyorsun. Burada yapılan her türlü adiliği paylaşmak isterim elbette hayvanlara, doğaya, sağlığımıza yapılanları... Ancak o zaman ya birileri artık şikayet eder, ya da artık başlığı görünce bile tıklamaz kimse. O kadar çok her gün okuduklarım, gördüklerim ve henüz bilemediklerim. Mevsim kış, indirim sezonu, yok yumuşaktı, yok sıcacıktı diye alacaklar olur. Belki okurlar dedim. İnsanların bakış açılarını bildiğim için paylaşmıyorum bu tür bilgileri, "hayvan hakları savunucusu", "vegan", "vejeteryan" insanlara karşı sabit bir bakış açısı var ve değiştiremiyoruz çünkü öğrenmek gibi bir dertleri yok. Bu yüzden anlatmaya çalışmak sadece vakit kaybı ve sinir harbi. Hep haklılar, ya evet senin sebeplerin de çok mantıklı ama ben böyle yaşamayı tercih ediyorum şeklinde medenice düşüncelere giremiyorlar. Dinlemek istemiyorlar. Ben de hiç uğraşmıyorum.

leolo beni tanımadığı için ve bu yazdığım sebepleri bilmediği için kendince çok haklı olarak, bence gayet mantıklı, sürekli kendimin de söylediği bir cümleyi yazmış.

komili ise, çok şeyin bilincinde biri olarak leolo´nun art niyetli olduğunu, bana bir şey kabul ettirmeye çalıştığını, hatta laf attığını sanmış. Ama hiç hoş olmayan bir üslup kullanmış. Yanlış yapmış.

Hâlbuki bunlar hep yazı dilinin sorunu. Zaten telefonlarda kullandığımız ikonlar böyle bir sorundan sonra ortaya çıkıyor. Mailler var tabi o zaman, ilk orada kullanılıyor. Velhasılıkelam gelin bir gün çay içelim, konuşalım hep forumda takılmayalım.

Videoyu izleyen ve İngilizce olsa bile okumaya çalışan herkese çok teşekkürler. Bu haber veya benzerleri için İngilizce sıkıntısı çeken olursa kendisine Türkçe metinler gönderebilirim. Mesaj atmaları yeterli.


caydanadam
(12/03/2015 - 07:04)

ABLOKTAYIM
(14/03/2015 - 21:23)
olsa da yesek şimdi :))
bakaramakara
(27/03/2015 - 23:15)
bence olay insan doğası :) leolo arkadaşıma katılıyorum nispeten ama vejetaryan olup diğer insanların bilinçlenmeleri gerektiğini düşünen arkadaşlarıda tam anlayamıyorum.İnsan doğası gereği hayatını devam ettirme iç güdüsüne sahip otta olsa bu ette olsa beslenmeli ve burda durum etle otun mu kıyaslanması.Bitkiler canlı değilmi yani sonuç olarak biyolojik bi yaşam olayını bitirip kendi hayatlarınıza katıyosunuz.Bakış açıları yani herkese saygı duymak lazım saygılı oldukları sürece.Ben bir etçilim etide çok severim deri montta giyerim kuş tüyü yastık olsa ohh ne rahatmış diye koyar başımı yatarımda ama canlı olan hayvanları da severim şefkatliyimdirde bi yerlerine bi şey olduğunu görsem üzülürümde ve bu konuda ikiyüzlülük yaptığımı düşünmüyorum.Olay insan doğasında :) Birde bu kazlar masum hayvan oldukları için mi tüy yolumu vede atıyorum kesilmeleri bu denli ön plana çıkıyo ay canilere bak diyoruz.Haşere ilaçları sinek ilaçları gibi kimyasallar herkesin gözüne sokula sokula tüm tv kanallarında reklemları yapıla yapıla satılıyo.Galiba bi şeye üzülmemiz için orda saflık ve masumlukta arıyoruz.insan doğası ve piskolojisi:p
n\a
(28/03/2015 - 13:00)
Öncelikle merhaba @bakaramakara

Vegan olarakta insan yaşamını sürdürebiliyor ve bu artık kanıtlanmış bir durumdur.

Benim sana anımsatmak istediğim nokta şudur:Bizim günlük hayatta yaptığımız pratikler diğer hayvanları nasıl etkiliyor.Mesela yemek yemek için kullandığımız et veya yumurtaya hiç ihtiyacımız olmamasına rağmen bunları yiyoruz.Ve yediğimiz her et , mezbahadaki hayvanlar için ölüm demektir.Ve empati yaparsak birilerinin ufak tefek günlük ihtiyaçları için öldürülmenin ve köleleştirilmenin ne kadar korkunç bir durum olduğunu anlayabilirsin.Eğer bu durumdan rahatsızlık duyuyorsan bunun için çözüm yolları vardır.Ve bunlar için tek çözümde vegan olmaktır.Ayrıca vegan olarak gayet ekonomik ve sağlıklı yaşanabiliyor.Saygılar.. :)


bakaramakara
(30/03/2015 - 19:09)
peki ben otlarında hayatımızı sürdürebilmek için kesilmelerine katledilmelerine karşıysam kesilen her bir ağaca dalından koparılıp parçalana parçalana yenilen o meyvelere o elmalar ne zulümler çekiyo bil bilsen o portakalarlar kirazlar ne acılar çekiyo bi bilsen onları emerken aldığımız haz gözümüzü kör etmiş hepimizin :p espiri bi yanada arkadaşım demem şu kriterleri canlılığın neyine göre sınıflandırıyoruz nefes almalarımı masumluklarımı :) bu kriterlere uymayan canlı varlıkları tükentiğinizde vicdanınız rahatmı yani
n\a
(30/03/2015 - 22:08)
Merhaba @bakaramakara .Bu soru sanırım en çok duyduğum sorulardan :) vereceğim cevap tam olarak tatmin edici olmayabilir ama en azından ana eksenden biraz bahsetmek istiyorum.

Hayvanların merkezi sinir sistemleri olduğu için acıyı hissetme kapasiteleri vardır.İnsan harici hayvanlarda bu merkezi sinir sistemleri sayesinde tıpkı insanlar gibi acıyı hissedip bunu yorumlayabilme kapasiteleri vardır.Yani insan harici hayvanlarında düşünebildiğini ve acıyı hissedebildiğini artık biliyoruz

Bitkilerde ise bir merkezi sinir sistemi yerine defans mekanizmaları vardır.Bu defans mekanizmaları bizim makine mühendisliğinde uğraştığımız çeliğin ve diğer malzemelerin mukavemet özelliklerinden de pek bir farkı yoktur.Bitkiler dışardan gelen etkilere karşı mekanik , kimyalsal vb. yöntemlerle defans(mukavemet) yapma özelliğine sahiptir.Tıpkı çelik vb. malzemeler gibi acıyı hissedemezler ve düşünemezler böyle bir kanıtta yok şuana kadar.

Ayrıca eğer bitkiler ve ekoloji alanında hassas noktaların varsa veganlığı bu açıdan da düşünebilirsin.Sonuçta yenilen hayvanlarda bitki yemek zorundadır ve bu da 1 kilo et için kilolarca mercimek ve su demektir.Ve sera gazı , su kıtlığı , ormanların yakılması gibi konularda veganlık ciddi çözümler üretiyor.Bunları istersen araştırabilirsin.

Bir yılda sadece insanlar için 65 milyar kara hayvanı ve bundan daha fazla deniz hayvanı öldürülüyor , kullanılıyor , tecavüze uğruyor.Ve hayvansal maddeler yemeden de yaşayabildiğimiz ve hatta daha uzun ve sağlıklı yaşadığımız("vegan" kelimesini bulan "Donald watson" 95 yaşında ölmüştür.) kanıtlanmıştır.Bu durumda hayvan yiyerek ve kullanarak aslında gereksiz yere bu tür şeylere neden oluyoruz.
Sağlıkla ilgili bu site incelenebilir.
http://www.doktormurat.net/makale/1251/bagirsak-mikrop-florasi-caniniz-ne-yemek-istiyor
bakaramakara
(31/03/2015 - 01:06)
Dostum sonuç olarak tercih meselesi gösterdiğin hassaiyet buna saygı duyarım.Diğer insanlara cani olarak samimiyetsiz olarak ikiyüzlü olarak laf atmadığınız sürece. cevabına tatmin edici olmayabilir kısmını eklemişsin:)Sonuç olarak sinir sistemiymiş acıymış şuymuş buymuş bunlar bizim tarafımızdan gözlemlerimiz sonucunda sınıflandırılmış şeyler.Nedir acı ? hissetme ve tepki verme olayı.Bitkilerin bazı olaylar karşınıda verdikleri tepkiler acı olarak yorumlanamazmı.İlla şu anda bilimsel bir kanıtı yok diye bir şey hissedemezler diye bi şey demek çok saçma zaten :)bitkilere karşı yapılmış deneyler var hislerle alakalı ama anlamadığım şu bilimsel olarak kabul etmemiz için illa bize benzer tepkilermi vermeleri gerekiyo.Bitki sonuçta komik gelebilir ama bitki olmadan bence bitki olmanın ne demek olduğunu asla anlayamayız ve buda acı çekmedikleri manasına gelmez.Sonuç olarak canlı bir organizmanın yok edilmesi olayı bitki tüketimide.
caydanadam
(31/03/2015 - 16:21)
"Ayrıca eğer bitkiler ve ekoloji alanında hassas noktaların varsa veganlığı bu açıdan da düşünebilirsin.Sonuçta yenilen hayvanlarda bitki yemek zorundadır ve bu da 1 kilo et için kilolarca mercimek ve su demektir."

buradan sonra hayvanların hepsini öldürelim bitki yemek bize yeter diyeceksin sandım
n\a
(01/04/2015 - 08:42)
Bunlar temel biyoloji bilgilerine giriyor dostum.Yani bitkiler konusu bilim için kapkaranlık bir konu değil.Şu linklere bakabilirsin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Plant_hormone
http://en.wikipedia.org/wiki/Plant_physiology

Hayvanların hissedebilmesi ve bilinç ile ilgili yol gösterici bilgiler:

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_consciousness
http://en.wikipedia.org/wiki/Pain_in_animals

Malum sınavlar, yds falan derken çevirmek için pekte zamanım yok kusura bakma dostum :)

Kendi açımdan konuşursam vegan olmamdaki ana eksen hayvanların köle ve mal olarak kullanmayı kabul etmemek olsa da sana 11 dakikalık kısa bir belgesel önerebilirim en azından argümanlarına cevap verebilir gibi duruyor.

https://www.youtube.com/watch?v=EpxEsvye9WM

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.