usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
artik bolum eskisi gibi degil
Eskiler bir toplanirdi dilekceyle imkansiz denilen dersler acilirdi.Eskilerde mezuniyetler ilgili baska bir problem olurdu yine bi toplanirlardi bolum bi cozum uretmek zorunda kalirdi.Ama artik eskisi gibi degil.Genel lab icin 20 kisi topladim bana misin demiyorlar.Burda arkadaslar vardi mesleki secimlik 5 icin ya da eet icin toplanmaya calistilar.Sonuc ne sifir.Belkide biz zamaninda cok suistimal etmisizdir onlari bikmislardir belki.Ama gorunen o ki ogrenci, eskisi gibi dedigini yaptiramiyor bu bolume.Bolum daha kati bir hal almaya ve ben yaptim degistirilemez edasi almaya basladi...


gönderen: Belize - 30/01/2015 - 10:30
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
RHINO
(30/01/2015 - 11:02)
Sadece ders açmıyor diye bölüm kötü diyemeyiz.Bölümden gayry memnunum çoğu okuldan çoğu bölumden daha iyi daha öğrenci odaklı calisiyolar ama keske acsalarmis dersi kimse magdur olmasin.1 genel lab acmak da zor olamaz.
Belize
(30/01/2015 - 11:29)
Ya bölümümü ben de seviyorum ama işte eskisi gibi değil artık işler..
segmanpensesi
(30/01/2015 - 19:30)
Yahu bölümü çok seviyorlarmış çok iyiye gidiyormuş tamam da biraz eksik yönlerini de söyleyin . Beyler eski yılları hatırlayın bir hafta ders programı yapmaya çalıştığımız, seçeneklerimizin çok olduğu yılları. Şuan ki programlarda seçme şansımız yok her ders neredeyse çakılı durumda ve alternatifsiz. Bölüme gidip verdiğimiz dilekçeler nedensiz yere kabul edilmiyor çoğu zaman hala iyiye gidiyor deniliyor. Çalışan arkadaşlar var bütün dersler inadına 4 te başlatılmış ve alternatif konulmamış. 4 de başlamasında kasıt yoktur elbet ama ne biliyim tuhafıma gitti.
Belize
(30/01/2015 - 19:47)
@segmanpresesi yukarda kotu yonlerini soyledim zaten ama seviyorum yine de bolumumu.Ama oyle artik dilekce olayını komple bitirmeye calisiyorlar mesela
murat t.
(31/01/2015 - 07:00)
Eskiden karman cormandi ve gercekten gerek vardi eski sisteme tabi olan ogrencileri temizlemek icin. Bologna gecisiyle saydirmalarla kaydirmalarla bir duzene kavustu herkesin egitim plani ve biz de bu arada yariyil kavramini tam unutmak uzereydik ki, hop dediler: açılınca alirsiniz
yıkılanCbloğunhayaleti
(31/01/2015 - 09:35)
Tamamiyle ogrenci dusmani bir bolumumuz var. Acilan ders programi eskiden 1. sinif 2. sinif diye acilirdi simdi donem donem. Diyelimki bu donem dersi secemedin. Dilekce veremiyorsun cunku harc isleri karisti. Hadi bunu gectim alamadigin ders obur donem acilmayacak. Mezun durumundaysan isler iyice karisiyor. Eger 1. 2. sinif falan olsaydim intihar ederdim heralde. sonuc olarak ogrencileri umursamayan ama ogrencilere asik gibi gorunen bolumumuz var. Not dusmek gerekirse bolumun sacmaliklari yuzunden bu donemi gereksiz yere okuyacagim.
checkmate5
(01/02/2015 - 20:26)
Okulumuz... diyip benimsemiş gibi cümleye girmek istiyorum. Gibi... çünkü ne yazık ki bizim okulumuz öğrenciyi pek önemsemeyen bir okul edasında. 4. sınıf son dönemdeyim ve okula girdiğimden bu yana nerdeyse her sene ders planları, usis seçimleri, yönetim veya dilekçe konularında bir değişiklik yapılarak resmen bizi deneme tahtası gibi kullandıklarını düşünüyorum. Ders seçimleri zaten ayrı bir felaket... ingilizce kredi almak zorundasınız deyip, türkçe kontenjan dolmadığı için ingilizce arttırım yapmıyoruz demeleri... üstelik türkçe 70 ingilizce 40 kişilik kontenjan açılmışsa... ne kadar mantıklı herkesle tartışırım. Ne yazık ki şunu söyleyebilirim ki okulun ne bir düzeni var ne de bir oturmuş yapısı. Alp tekin hoca derslerinde hep derdi yıldızlı ruhu oluşturmalıyız diye. Çok severim kendisini biz nasılsa mezun oluruz bi şekilde ama okulumuz bu tarz olaylarla beni her dönem ne yazık ki biraz soğuttu. kontenjan açılmadığı için kalan ingilizce krediler.. bunları almak isterken aynı saate konulmuş 2 adet dal dersi... sistem karmaşası, düzensizlik ve bunca seneden sonra inandığım bir kelime olan umursamazlık... bir insan bir derse karşı hevesliyse onu alabilmeli. alamıyorsa ve özellikle de soğutuluyorsa o zaman ne denilebilir... Verdiğin eğitime bişi diyemem ytü ama benim özellikle aldığım eğitim varsa o da bir okulun öğrencilerini nasıl da umursamadığıdır.
Burden
(04/02/2015 - 08:29)
Şu usiste doldurduğunuz dandirik anketler var ya hocalar hakkında, eskiden onu finallerden önce kağıt dağıtarak yapıyorlardı. Allah´tan bölüm çok gelişti de artık elektronik ortamda hallediyoruz.

Peki ne işe yarıyor? Bir fikri olan var mı? x görüşme saatlerinde daha mı sık görüyoruz? Ya da y hoca dersi işleyiş düzenini mi yeniledi? z hoca daha mı adil okuyor kağıtları?

Diyeceksiniz ki, testle mestle hoca mı değişir? Odtü´de dersten alınan hoca var. Evet öğrenci geri dönüşleri kötü olduğu için dersten çekilen hoca var.

İyi niyetli hocaları tenzih ediyorum, çünkü bu hocaların iyi niyetiyle falan ilgisiz. Ayşegül Hoca, Alp Tekin Hoca, Şaban Hoca, İbrahim Eren Hoca, İbrahim Şahin Hoca, Handan Hoca hepsi bir sıkıntınız olduğunda cansiperhane uğraşıyor eyvallah ama sıkıntı şu ki; YILDIZ sistem okulu değil.

Biz, sıkıntıların hoca insiyatifi ile çözülmesini istemiyoruz. Biz sıkıntı doğuran sistemin değişmesini istiyoruz. Hocalarımız o işin öyle kolay olmadığını söylüyorlar. İhtiyaçları olan şey zamansa eyvallah. Ben Alp Hocaya da Ayşegül hocaya da yürekten inanıyorum. Ama bence ihtiyaçları biraz dinlenmek. olabilir.

1. Öğrenci ile iletişimi çok kötü bölümün. Öğrenciyi sorun saptama ve çözme sürecine dahil edemiyor. Çözdüğü sorunların geri dönüşünü sağlıklı bir biçimde iletemiyor. Burada öğrencinin de suçu çok ama birinci derece sorumlu bölümdür.

2. Örnek bir üniversitenin (Odtü, İtü gibi) incelenip, geliştirilmeye çalıştığını hiç sanmıyorum.

Evet bir şeyler değişiyor ama mevcut sorunları çözerken yepyeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Yıldız makinenin son 3-4 yılda yaptığı değişiklikleri küçümseyemeyiz. Sorunların en büyüğünün YÖK saçmalığının dayatmaları yüzünden alınan aşırı öğrenci sayısı olduğunun da farkındayız.

Ama bunu aşmak için öğretmenlerimizin bizle kenetlenmek yerine topu bize atıyor olması akıl alacak bir durum değil.

Bunları herhangi bir platformda paylaşmaya çalışınca da "sen daha iyi biliyorsun .s .s" tavrı akıl alacak bir durum değil.

Her yerde sorarım bu soruyu. Biz başarısız bir öğrenci olarak derslerden kalıyoruz, okullarımız uzuyor, kısacası bedel ödüyoruz. Siz başarısız bir hoca olduğunuzda bırakın bir bedel ödemeyi, ufacık bir eleştiriyi bile kaldıramıyorsunuz. Hala 1. Vize notunu öğrenmeden finale giren öğrenciler var bu okulda. Bizleri notlandırırken özel hayatımızdaki sıkıntılarımızı göz ardı ettiğiniz gibi, bize karşı sorumluluklarınızı yerine getirirken akademik hayatınızı ve özel hayatınızı göz ardı etmeniz gerekmiyor mu?

Aynı sınav kağıdıyla A hocadan geçemezken, B hocadan yüksek notla geçilebilen bir okulda ortak sınavın sorunları çözdüğüne inanıyor musunuz? Herhalde insanlar B hocayı seçmek için can atacak. Siz de "ne çıkarsa bahtına" sistemini getirerek sorunu çözdünüz. Peki adaletsizlik? Niçin sorular komisyon tarafından okunmuyor? İsmini vermek istemiyorum ama, soruları hazırlamak için komisyona katılmaya üşenen hoca var bu okulda. Onun öğrencilerinin vize kağıdını gördüğünde neler hissetiklerini düşündüğünüzü sanmıyorum.

Alp hocamı çok sever, çok sayarım ama bütün bu sıkıntıların görmezden gelindiği ortamda -kendisinin hep tekrarladığı- "Yıldızlı Aidiyeti" kursakta kalıyor. Kendisini duyduğu aidiyetten ve herkesin duyması için verdiği insan üstü çabadan dolayı canı yürekten tebrik ediyorum, ve üzülüyorum. Bu hızla yıldız makine, 10 yılda ancak bugünün standartlarına ulaşır.


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.