usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
sisteme karşı bir öneri
Derslerin işleniş tarzı hakkında bir kaç önerim var ..

bizler mühendis olacaz , drslerin çoğu hala slaytlar üzerinden işleniyor ,bazı şeylerin hatta çoğu şeyin havada kalması işimize yaramayacak bilgilerin verilmesi ...

birşeyler değişmeyecek gene biliyorum ama en azından hocalardan değişik birşeyler kapabiliriz

1) eet de her sene direnç hesabı yapacağımıza bize eet devre tasarlamayı, kullanılan elemanları öğretseler

2) makine dinamiğinde hoca gene slayttan işlesin ama adams programı üzerinden gitsin, bizlere ödevler verilsin

3) sonlu elemanlar da uzun uzun el ile matris çözümü yapacağımıza abaqus üzerinden üzerinde gösterilsin gene ödevler verilsin

4)otomatik kontrol (hala ne öğrendiğimi anlamadım ) niçin routh yaptık falan filan

5) ısı transferinde ansys gösterilebilir

6 dif de matlab ile birleştirilsin zaten çözümü yapan bir program varken niçin uzun uzun işlem yapıyoruz..

7....
8...

biraz hayali gelebilir ama bilgi verilmek istenirse karşı tarafa ulaşacağının düşüncesindeyim

bu kadar pc yok gibi nedenler arkasına saklanmayın sayın hocalarımız ...emin olun o çözüdüğümüz uzun uzun problemler belli bir zaman sonra unutuluyor..

ve bitirme tezi gibi projelerimizde bizden beklenenler ile öğretilenler çelişiyo gibi


herşeyden önemlisi derse başlamadan önce dersin veriliş amacı bir açıklansın , sanayiden örnekler verilsin , şurda şurda kullanılıyo diye ,,,

hayırlısı


gönderen: n\a - 23/01/2015 - 17:28
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
caydanadam
(23/01/2015 - 22:06)
söylediği bütün dersleri almadım ama aldıklarımdan yola çıkarak onlarda da haklıdır muhtemelen
http://inciswf.com/1298832300.swf
kptn
(23/01/2015 - 22:23)
katılıyorum kardeşim, program öğretip sanayiden piyasadan örnekler versinler
okulda bu kadar bilgisayar yok belki ama herkesin kendi bilgisayarı var
tamam temelini öğretiyolar (bazı dersler için) ama güncellemek lazım bazı şeyleri
Burden
(24/01/2015 - 02:59)
O dediklerinin olması için,
1-Hocaların o programları öğrenmesi
2-Hocaların o programları öğretebilecek konuma gelmesi
4-Hocaların egolarını, tembelliklerini ve 10 yıllık yan gelip yan yatma hallerine imkan sağlamış alışkanlıklarını yenmeleri
5-Ya da bölümün, hocalara bu anlamda baskı uygulaması; değişimini sağlayamayan hocaları çekmesi; genç ve dinamik hocaların önünü açması
6-Bunun için de; daha verilecek derslerin planlamasını yaparken bile çuvallayan, sistemsizlik yüzünden senelerdir, her işi "dilekçe ver, kapıda biraz sürün hallolur." mantığıyla çözen bölümün bir sisteme kavuşması ve bunu oturtması.

falan da filan lazım. Ama daha kolayı var. İlk derse girilir. "Biz sizin için uğraşıyoruz, ama siz sitenizde bizi eleştirmişiniz. Önce kendinize bakın." diyerek tüm sorun çözülür.

Daha 3-4 sene evvel, " en iyi teknik resim elde çizilir. ELde çizmeyen öğrenemez. Mühendis olamaz." kafasıyla çizgilerinden puan kıran hocalarla doluydu yıldız. Autocad´e geçiş bile bir devrimdir okul için.

İyi işler yapan ve yapmaya çalışan tüm hocalarımın ellerinden öperim. Alışkanlıkları değişmesin, rahatı bozulmasın diye ayak direten tüm hocalara da piyangodan büyük büyük ikramiyeler diliyorum.
caydanadam
(24/01/2015 - 06:42)
burden de haklı böyle birşey olacaksa bile bize yetişmez 10 seneye anca tamamen auroranın dediği gibi olur
iversonn
(24/01/2015 - 13:13)
bunlar için para lazim.


Safsatr
(24/01/2015 - 15:12)
dediklerine bir yere kadar katılıyorum. uygulamalarla vs. desteklenerek daha akılda kalıcı şekilde işlenebilir dersler. ama unutma ki burası üniversite, meslek eğitim kursu değil. o program zaten onu yapıyor hadi kısa yoldan biz de öğrenelim demek üniversitenin vermeye çalıştığı mühendislik disiplinine karşı gelmek demektir. yani tam tersi, sanayiye eleman yetiştiriyormuş gibi eğitim vermemeleri lazım. senin karşına bir sürü problem çıkacak belki ezber ve kısa yoldan çözümüne ulaşamayabilirsin ama elle matris çözdüğün için vs. ulaşabilirsin. yani temel eğitimini vermek zorundalar.

katıldığım kısmında ise güzel ders anlatımına örnek verebileceğim bir hoca var: cihan demir. bu dönem mekanizma tekniği dersi aldım hocamızdan. dersi slayttan işledi evet ama ayrıyetten önemli kısımları not da tutturdu. yeri geldi anlayamadığımız mekanizmaları bilgisayardan çizip işleyişini gösterdi bize. hesaplamalar için autocad de kullandı. bütün programlarını bizle paylaştı ve evde kendimiz bunları tekrar etmemizi en azından kurcalamamızı istedi.

sanırım istediğin bu türden bir ders. böyle ders işleyişe can kurban çünkü. ancak gördüğün üzere bilgisayar kullanımının da bir dengesi olmak zorunda. difi komple matlab´e taşıyamayız yani.

işleyiş şekli de hocanın takdirine kalmış. ancak kendisinin dahi olmayan slaytlardan ders işlemek isteyen, ezberden veya kağıdından yazıp anlatıp çıkan hocalarımızdan ben de memnun değilim.
n\a
(25/01/2015 - 10:30)
vizeleri açıklaması 2-3 ayı bulan bir bölümde geröekleşmesi çok zor olan öneriler. zaten bunlar ve bunun gibi yenilikler yapılırsa türkiyenin en iyi mühendislerini yetiştirir burası. o seviyeye gelinmesi imkansız.
caydanadam
(26/01/2015 - 06:44)
ya hacı benim kafama 1. sınıftan beri takılan şey
ben termo dersine formül kağıdıyla girerken neden her türlü diferansiyel denklemi bir bakışta ayırt edip hepsinin çözüm yöntemini ezberlemek zorundayım

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.