usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
DERS BİLGİ BANKASI (DBB) yayında..
1. senemizi doldurduğumuz şu günlerde öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak adına Ders Bilgi Bankası (DBB) sistemini devreye sokmuş bulunmaktayız. Yabancılık çekmemeniz için USIS sistemine benzer şekilde bölümlere ayırdık. Hangi bölümü seçerseniz o bölümün açtığı tüm dersleri görebilirsiniz. (şimdilik önemli bölümler dbbye eklenmiştir, usis açıldığında tüm bölümler eklenecektir) Bu sayede aynı isimli dersi açan ayrı bölümler arasında karışıklık olmayacaktır. Her ders, ders kodu ile birlikte eklenmiştir, bu sebeple yorum eklemek istediğiniz dersin ders koduna dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin Fizik Bölümü güz döneminde 3 farklı Fizik 1 dersi açmaktadır. Hangi dersin size açıldığını öğretim planından bakarak görebilirsiniz.

http://www.a305teyim.com/dbb.php

DBB'de kendi yorumlarınızın yanında genel bilgiler vermek de çok faydalı olacaktır. örneğin okula yeni başlayan biri kayıtlardan önce DBB'yi açtığında herhangi bir derse tıkladığında en çok neyi okumak ona faydalı olabilir?

1. bu ders davutpaşada mı yoksa beşiktaşta mıdır?
2. bu dersi hangi hocalar verir? bu hocaların arasından hangileri seçilebilir?
3. bu derste yoklama alınır mı? yoklama almayan hocalar var mıdır?
4. bu derste not tutulur mu, hocaların genel işleyiş tarzları nasıldır? ödev verilir mi?
5. bu dersi geçmek için yardımcı kitap gerekir mi,hangisi? gerek yoksa derste tutulan notlar yeterli midir? yeterliyse hazır notu satılmakta mıdır?
6. bu dersi almak için daha önce başka dersi alma şartı var mıdır?
7. bu ders üstten alınır mı? alınırsa hangi bilgileri bilmek gerekir?
8. bu ders kaç kredidir, zorunlu mu yoksa seçmeli ders midir, hangi daldakiler bu dersi alabilir, kaçıncı sınıf dersidir?
9. bu dersin projesi var mıdır? hangi hocalar bu dersin projesini verir, proje konuları nelerdir?
10. bu dersi kaç ortalama ile, hangi notla ve hangi hocadan geçtiniz ya da kaldınız? bu dersi aldığınız dönemde çan kaçtı?
11. bu dersi alacaklar için tavsiyeleriniz nelerdir..?


şu ana kadar almış olduğunuz dersler hakkında kısaca bilgi vermeniz DBB sisteminin gelişmesine katkıda bulunacaktır. bu oluşuma katkıda bulunacak herkese yönetim adına şimdiden tşk ederiz.




forza MAKINE




gönderen: emre d. - 24/01/2008 - 20:15
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
atkn
(24/01/2008 - 20:32)
mükemmel birşey olacak dbb.Bi de yukarıda yazılan maddeler açıklama kısmına yazılırsa sorulan sorular yarı yarıya azalır

Emeği geçen herkese teşekkürler!
mutant
(24/01/2008 - 21:10)
ahh ah, yeni girmek vardı okula.
fulya
(25/01/2008 - 00:27)
alkışlar emreye lütfen

şöle biriki laf edip ortalığı karıştırıyım dedim ama iyi iş ne diyim.bravo
jgh
(25/01/2008 - 01:14)
bundan daha ıyısını anca yıne sadece sız yaparsınız;)


teşekkur edıyoruz...
pharaklit
(25/01/2008 - 08:23)
bu derslerin içersine yorumdan önce hangi hocalar tarafından verildiğini yazsanız nasıl olurdu
emre d.
(25/01/2008 - 16:45)
zamanla o da olur
baloonist
(25/01/2008 - 19:48)
Tekres 1 dersinde

"
ytümakina - 25/01/2008 14:23
hadi be eozsoeri olm benim kafamı attırma vizeler 40 40 final 50 falan f ile kaldım nasıl oluyo bu iş sölesene bana sen şaşma ben bi daha bu adamdan ders almam ulan bu notlarla tek resimden kalan ilk adamım hemde f ile be bu aadamdan ders alınmaz arkadaşım öle öğrettiği falan da yok ben bu notları kendi çabamla aldım
"

gibi bir yorum var.. böyle yazılar bu bilgi bakasına hiçbirşey katmaz..sanıyorum o arkadaş finalde yanlış çizdi..SEYYİD HOCADA FİNALDE yanlış çizersen kalırsın o notlarla finalde 50 40 60 yoktur ya çizersin ya çizemessin bir dönem aldım bir dönem almadım ve bu böyledir tüm hocaların dersine girmeye dikkat ederim..
nry
(26/01/2008 - 12:55)
bir kaç gün siteye girmedim neler olmuş çok çok tebrik ederim ve tabiki teşekkür ederim önceden tüm makina sana minettardı şimdi tüm okul

hemen yazmaya başlıyorum yorumları

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.